Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By bebes
#820522 Ναι, πως
Τα περισσότερα ήταν επιμηκυμένα Marea, αλλά είχε και διαφορά άλλα μοντέλα

Πολλά respect στους οδηγούς όμως.
Με τέτοιο στρίμωγμα και πάνε σφαίρα. Λεωφορειακια και ταξί, μια τρέλα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#820538 Όταν ξαναπάς να περάσεις από Ματέρα όπωσδηποτε!!! Στον Τάραντο είναι όμορφη πόλις με ένα μουσείο με αρχαία καταπληκτικό, εαν σε ενδιαφέρει γιατί τα έχουν βρει ασπαστα Όταν έφτιαχναν τα έργα αποχετευσης. Έχουν και συλλόγους με ιστορικά οχηματα.

.
Άβαταρ μέλους
By bebes
224v έγραψε:Όταν ξαναπάς να περάσεις από Ματέρα όπωσδηποτε!!! Στον Τάραντο είναι όμορφη πόλις με ένα μουσείο με αρχαία καταπληκτικό, εαν σε ενδιαφέρει γιατί τα έχουν βρει ασπαστα Όταν έφτιαχναν τα έργα αποχετευσης. Έχουν και συλλόγους με ιστορικά οχηματα.

.

Οπως ανέφερα σε παλαιοτερο πόστ, τον αρχικο σχεδιασμο τον εκανα για να παω με μηχανη.
Εκεί ειχα προβλέψει Ταραντα, Ματέρα, Αλμπερομπέλο και άγαλμα Ιησου στη Μαραθέα.

Οταν αλλαξαν τα σχεδια, γιναμε περισσότεροι και αποφασισα αεροπλάνο, εκλεισα παλι στα ιδια σημεια για να παω με νοικιασμενο.
Τελικα τα ακυρωσα όλα, εκλεισα ολες τις διανυκτερευσεις νάπολη (και καλά έκανα απ'οτι φανηκε).
Πηγαμε την πρωτη μερα Βεζούβιο (Πομπηία ειχα παει παλαιοτερα), την άλλη μερα Αμαλφι ποζιτάνο και μια μερα Κάπρι. Δυο μερες και τα βραδυα απο τις άλλες 3 τα περασαμε βολταροντας στη Νάπολη.

Σκεφτομαι να ξαναπαω με τη μηχανη οταν μου δωθει η ευκαιρία, για να κανω τη γυρα που δεν εκανα και να δω λιγο καλυτερα την ακτη Αμαλφι

*Να συμπληρώσω στο αρχικό ποστ περι οδηγικής συμπεριφοράς:
Πολλά παιδακια στα σκούτερ, μπροστα στο τιμονι (χωρις κρανος εννοείται), και ο οδηγος να πηγαινει σφηνα στη σφηνα,.
Επίσης και οι μεγαλοι δεν ηταν πολυ φανατικοί με το κρανος, στα στενα απλά δε φορούσαν στους πιο κεντρικους το ειχαν στο χέρι.
Πολλά παιδακια και στην αγγαλια της μανας (μπροστα) ή απλά ορθια στο αυτοκίνητο.
Θυμηθηκα άλλες εποχές... :(
Άβαταρ μέλους
By 224v
#887022 Σιγουρα δεν θα οδηγησω. Εχει καλο μετρό και καραβακια για βόλτες. Εαν βοηθησει ο καιρος λιγο θα περπατησουμε αρκετά.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#887041 Εχει τοπικό όπου αναφέρουμε αρκετα για το ταξιδι στη Νάπολη.
Αν εχετε καιρο να επισκεφτειτε τα νησακια (Κ'απτι, Ιστρια)

@sknipper καλα να περάσετε :s_cool
Άβαταρ μέλους
By sebastian
224v έγραψε:Κλεισαμε ξαφνικα εκδρομη για Ναπολη. Μερικες συμβουλες?? Διάρκεια 1 εβδομαδσ.

Δε χρειαζεται αυτοκινητο προφανως για μεσα στην πολη, με μετρο και ισως καποιες φορες λεωφορειακι βγαινει ανετα.
Αν πατε Vomero θα παρετε το τελεφερικ και αν αντεχουν τα γονατα κατηφοριζετε προς quartieri spagnoli με τα ποδια.

Μια σχετικη εξτρα προσοχη στο να μην αφηνετε τα πραμματα σας αφυλαχτα, ειναι γρηγοροι! :lol:
Επισης quartieri spagnoli και περιξ σιδηροδρομικου σταθμου οταν σπασει η πολυκοσμια καλο ειναι να φευγετε κι εσεις.

Φαι τωρα ειναι υποκειμενικο. Δουλευουν πολυ το τηγανητο.
Θελει ψαξιμο να αποφυγεις τα τουριστικα και να βρεις κατι που τρωνε ντοπιοι.
Εννοειται εχουν την καλυτερη πιτσα στον κοσμο αν πας σε σωστο μαγαζι.
Πολυ γευστικα παγωτα επισης.

Για ακτη Αμαλφι, καλυτερα με τρενο, οχι τοσο για την οδηγηση οσο για παρκινγκ (ευρεση και κοστος).
Το αυτοκινητο δε το κουνησα 3 μερες, μιας και πας σε καθε χωριο με το καραβακι πιο γρηγορα και χωρις αγχος.
Αμαλφι τουριστιλα, αν ηξερα δε θα πηγαινα καν, Ποζιτανο εντυπωσιακο αλλα πιο ομορφα ακομη τα λιγοτερο γνωστα χωριουδακια εως και το Maiori τουλαχιστον που πηγα.
Και το Sorrento αξιζει να περπατηθει.

Απο το αεροδρομιο 500μ απο τις αφιξεις εχει λεωφορειο που με 5€ σε παει στον σταθμο, τον ιδιο χρονο κανει με το ταξι λογω κινησης συνηθως.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#887204 Νάπολη έχω κλείσει για τον άλλο μήνα, οπότε θα χρειαστούν τυχόν σημειώσεις :iconcool:
Πρώτα όμως έχει σειρά το ανατολικό άκρο, Μπάρι
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#887241 Απο φαγητο στο Μπαρι εχω δοκιμασει αυτα τα 3 και ηταν τοπ.
Voglia... Pane e vino, Pieno o Ripieno - Panini di Puglia και Salumeria Meraviglie.
Το τελευταιο το μνημονευουμε ακομη που και που :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#896676 Τον άλλο μήνα έχουμε Νάπολη. 3 γεμάτες ημέρες.
Προς το παρόν έχω κλείσει στην παλιά πόλη στη Via Pignasecca

Εκτός των άλλων (βόλτες, πίτσες κλπ) θα παίξει ΣΙΓΟΥΡΑ Πομπηία. Είναι οκ να πάμε μόνοι ή καλύτερα με τουρ;
Άβαταρ μέλους
By bebes
#896957 Πως το εννοείς το "οκ";
Απο άποψη ευκολίας, ασφάλειας, ή πληροφοριών;

Η πρόσβαση ειναι πολύ εύκολη απο Νάπολη με τραίνο, και με λεωφορείο.
Τα μνημεία εχουν αναλυτική σήμανση ενω, νομίζω, εχεις τη δυνατότητα να παρεις auto guide ή να κατεβασεις εφαρμογη στο κινητο που σου λεει τι βλεπεις (ψαξτο αυτο).
Προσωπικα πηγαίνω μόνος μου, βλεπω καποιο ντοκυμαντερ απο πριν, οπότε είμαι σχετικα κατατοπισμένος πριν μπω.
Δινουν και χαρτη μαζι με τα εισιτηρια, οπότε δεν θα ειναι δύσκολο.

Ψαξτο λιγο στην επίσημη σελιδα τους
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#897001 Έκλεισα τελικά λίγο πιο κοντά στο ιστορικό κέντρο πιο ανατολικά.

Χαζεύοντας και για Ρώμη που πάμε το Νοέμβρη έπεσα πάνω σ'αυτό το μαργαριτάρι
https://www.booking.com/hotel/it/holida ... ab-reviews
Δείτε σχόλια και απαντήσεις καταλύματος

The check in time is clearly written, if you can't read it is not my problem.

This clown already knew a week before that his plane was ten hours late, from Greece moreover. I even did him a favour by letting him in late

The only dirty thing was you.

κλπ κλπ