Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#883935 Αν το προφίλ χρήσης είναι καθαρά αστικό και αν υπάρχει δυνατότητα φόρτισης έστω σε απλή πρίζα, και το ηλεκτρικό είναι ΟΚ. Στα χρήματα όμως αυτά, δεν ξέρω αν υπάρχει όντως κάτι καλό. Η επιδότηση επίσης δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν είναι εγγυημένη.
Σε κάθε περίπτωση θα πρότεινα να γίνει test drive σε όλα τα οχήματα, αφού είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Το BYD Dolphin που αναφέρθηκε, θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, αν και το κόστος του είναι στα επίπεδα του Yaris. Δεν ξέρω αν μεταξύ των δύο θα επέλεγα το BYD. Θα είχε ενδιαφέρον σίγουρα μια δοκιμή.
https://bydauto.gr/dolphin/
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#883947 Δεν νομιζω να τον απασχολει το ηλεκτρικο, αν τον απασχολουσε δεν θα ρωτουσε γνωμες για ενα αμαξι, αλλα τι να παρει με το μπατζετ του. Λεω εγω τωρα.

Το ηλεκτρικο αυτοκινητο ειναι νωρις ακομα για να αποτελει σκεψη αγορας ιδιωτη που δεν εχει κατα νου να το αλλαξει στα 3-4 χρονια.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#883948 Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι νωρίς, αλλά οκ. Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο να πάρει κάποιος θερμικό (ακόμη και hybrid, αλλά ας πούμε εδώ ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση), εν έτει 2025, ανεξάρτητα αν αφορά ιδιώτη ή εταιρεία, εκτός κι αν υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι νωρίς, αλλά οκ. Επίσης μου φαίνεται αδιανόητο να πάρει κάποιος θερμικό (ακόμη και hybrid, αλλά ας πούμε εδώ ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση), εν έτει 2025, ανεξάρτητα αν αφορά ιδιώτη ή εταιρεία, εκτός κι αν υπάρχουν οι γνωστοί περιορισμοί.

Να σου πω, αγνωστη αξιοπιστια σε βαθος χρονου.

Αγνωστος βαθμος απαξιωσης μετα απο 5-6-8 χρονια ( εσυ κι ο serf τα πουλησατε στην τριετια, το οποιο κατι λεει ΙΜΟ )

Αγνωστη διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων, κοστους αυτων, τι γινεται και ποσο θα κοστισει αν αστοχισει η μπαταρια.

Αυτη τη στιγμη η ηλεκτροκινηση προχωρα λογω των ΚΗ, των φορολογικων κινητρων, αν σταματησουν αυτα θα σταματησει κι αυτη.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
PaNick67 έγραψε:Να σου πω, αγνωστη αξιοπιστια σε βαθος χρονου.
Δεν θα το φοβόμουν, αντιθέτως. Πέραν της μπαταρίας, τα πράγματα που μπορεί να χαλάσουν είναι σαφώς λιγότερα.

Αγνωστος βαθμος απαξιωσης μετα απο 5-6-8 χρονια ( εσυ κι ο serf τα πουλησατε στην τριετια, το οποιο κατι λεει ΙΜΟ )
Δεν το έδωσα επειδή φοβόμουν να το κρατήσω, αλλά επειδή συνέφερε οικονομικά να το δώσω. Το i3 το έχω ακόμη και σε λίγους μήνες βγαίνει και η μπαταρία εκτός εγγύησης. Μια χαρά κρατάει την αξία του.

Αγνωστη διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων, κοστους αυτων, τι γινεται και ποσο θα κοστισει αν αστοχισει η μπαταρια.
Τα ανταλλακτικά είναι κοινά με ενός θερμικού (και κατά πολύ λιγότερα). Η λογική λέει ότι το κόστος για την μπαταρία (ή για τα modules που θα χρειαστούν κάποια στιγμή αλλαγή) θα πέφτει. Το ίδιο συνέβη και με τα hybrids. Σε κάθε περίπτωση η εγγύηση είναι 8 χρόνια και αυτό δεν σημαίνει ότι μετά χαλάει αυτομάτως.

Αυτη τη στιγμη η ηλεκτροκινηση προχωρα λογω των ΚΗ, των φορολογικων κινητρων, αν σταματησουν αυτα θα σταματησει κι αυτη.
Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι θα σταματήσει. Το 2030 και το 2035 τι αξία θα έχουν τα θερμικά, για να σκεφτώ να ξαναπάρω; Προσωπικά πάλι ηλεκτροκίνητο θα έπαιρνα, ακόμη και πιο ακριβά να μου ερχόταν τελικά.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#883955 Νωρίς για ηλεκτρικό δεν είναι, κυκλοφορούν πολλά και αν έχεις θέση στάθμευσης δική σου, αξίζει τουλάχιστον να κάνεις τη διερεύνηση. Δεν ξέρω όμως αν γενικώς αξίζει τον κόπο σε σχέση με μια γνωστή και αξιόπιστη επιλογή όπως το Yaris.

Σαφώς επίσης δεν είναι το Yaris Hybrid πιο απλό μηχανικά από το BYD Dolphin, κάθε άλλο, το δεύτερο έχει λιγότερα εξαρτήματα. Δε μπορώ όμως να μην σκεφτώ πως στο Yaris είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσω πρόβλημα.

Τώρα αν ήμουν μεταξύ του διλήμματος του Corsa και του Dolphin, ίσως να επέλεγα όντως το δεύτερο, λόγω της ευκολίας, της οικονομίας και της τεχνολογίας που μάλλον είναι ανώτερη. Από την άλλη, δεν ξέρω πόσο εύκολα το πουλάς σε μερικά χρόνια.
Σημαντικό επίσης, η εμφάνιση του Corsa είναι σαφώς ανώτερη, όπως μάλλον και οι χώροι, αλλά από την άλλη το BYD έχει 6 χρόνια πλήρη εγγύηση και ακόμη μεγαλύτερη για την μπαταρία.

Είναι όντως ενδιαφέρον το ερώτημα-δίλημμα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#883976 με 17,5 χιλιάρικα ορμάς με κλειστά μάτια , και κάνεις το σταυρό σου.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#883981 Από ό,τι έπεσε στο τραπέζι, εκεί κοντά στα κάτω από 18,000 και το κόρσα και το c3 λογικά σας καλύπτουν, και για καινούρια είναι κάργα ανταγωνιστικά ως προς την τιμή. Εάν όντως παιχτεί σενάριο κοντά στα 23,000 αντί του γιάρις θα πρότεινα πούμα mild hybrid. Κάπου ενδιάμεσα στα λίγο κάτω από 20,000 θα κοίταγα και το ι20.

Ελπίζω κάάάποτε ν' ανοίξω κι εγώ το ρημάδι τοπικό για νέο τουτούνι, καθώς βαδίζει αισίως στο 27ο έτος (δε ζητάει, ακόμα :lipsealed:).
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#883997 Για 99% αστική χρήση και λιγότερα από 10,000 χιλιόμετρα το χρόνο, μάλλον δεν προκύπτει θέμα λόγω των 75 ατίων. Προσωπικά, με 85 27χρονα ατίθασα και με ίδια κιλά ροπής σε παρόμοια (και μάλιστα λίγα παραπάνω) κιλά αυτοκινήτου, δεν αντιμετώπισα ποτέ θέμα όχι μόνο στην αστική μετακίνηση, μα ακόμη και σε ταξίδια, πλην καμιάς ανηφόρας αρτεμισίου ή κανενός προσπεράσματος όντας φορτωμένος.

Παρεμπιπτόντως, sub-5 κατανάλωση εντός πόλης βλέπω να δίνεται για το 75άρι κόρσα στο διαδίκτυο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#884009 Το θέμα είναι γιατί να υποβάλεις καθημερινά τον εαυτό σου σε τέτοιο μαρτύριο και ταυτόχρονα να πληρώνεις ένα χιλιάρικο παραπάνω κάθε χρόνο για καύσιμο (= 8.000 € στην 8ετία που λήγει η εγγύηση της μπαταρίας ή μάλλον = 20.000 €, όταν ενδεχομένως χρειαστεί να την αλλάξεις) ;
Άβαταρ μέλους
By glf
#884012 Ο άλλος εδώ έχει 3ο χέρι Leaf ηλικίας 11 ετών, άντε πες του για ανταλλακτικά και μπαταρίες και τα λοιπά lol
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Scotch έγραψε:Το θέμα είναι γιατί να υποβάλεις καθημερινά τον εαυτό σου σε τέτοιο μαρτύριο

Μπορούμε να διευκρινήσουμε τί εννοούμε ως καθημερινό "μαρτύριο";
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
diplomat έγραψε:Μπορούμε να διευκρινήσουμε τί εννοούμε ως καθημερινό "μαρτύριο";

Το μονο μαρτυριο που διαβασα στο τοπικο, ειναι αυτο με τα 75 αλογα :shifty: