Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:O Άντριαν Νιούι κάνει τη διαφορά.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ο Νιουι κανει τη διαφορα και ειναι αυτος που ΣΥΝΗΘΩΣ μοιραζει κατσαρολια, εφοσον ΚΥΡΙΩΣ το ταχυτερο μονοθεσιο ειναι αυτο που κερδιζει νικες/τιτλους.

Εγω ομως δεν τον βγαζω απο τη συναρτηση οπως βγαζεις εσυ απο τη συναρτηση τον παραγοντα οδηγο. Γιατι σε χρονιες που η δυναμικοτητα των μονοθεσιων ειναι οριακη και δεν εχουμε διαστημοπλοιο που να σαρωνει τα παντα και να παραδεχομαστε ολοι οτι ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (οπως το 2021 και το 2024), ο οδηγος/αποχυμωτης μπορει να κανει τη διαφορα και να κερδισει ενα αντιπαλο ελαφρως καλυτερο μονοθεσιο.

Αν μπεις εσυ με τον αγαπημενο σου οδηγο (βαλε οποιον θελεις, το ιδιο μου κανει) με ΚΑΡΤ ΙΔΙΩΝ ΣΠΕΚΣ μεσα σε μια πιστα και στου αγαπημενου σου οδηγου βαλουν ερμα 10 κιλα, υποθετω οτι στους 20 αγωνες θα σε κερδισει 20 φορες. Με το σκεπτικο σου τι πρεπει να λεμε μετα? Οτι αυτος κερδισε 20 φορες οποτε ειχε καλυτερο καρτακι? ΚΑΡΑ-ΚΑΡΑ-ΛΟΛ :lol:

Ζητω συγνωμη απο ολους για το ανεβασμα των τονων και σε ευχαριστω για την αποφαση σου να αφησεις τα ποστακια Εδμονδιε. Ετσι μπορουν για να κρινουν ολοι οι αναγνωστες ποιος απο τους 2 μας ειναι ο μπουφος και ποιος πρεπει να κρυφτει σε μια τρυπα :s_yes
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:και ΚΥΡΙΩΣ ο οδηγός, ΟΛΟΙ έχουν ένα στόχο. Τη νίκη.

Το "κυριως ο οδηγος" που ειπες αναφερομενος στον "κοινο στοχο ολων" ειναι ενα ακομα αστειο επιχειρημα που εριξες στο τραπεζι, νομιζοντας μαλιστα οτι ειπες κατι εξυπνο. Το ποιντ ειναι ποιος απο ολους τους ανθρωπους/μοναδες μπορει να κανει τη διαφορα (αυτο που ειπα εγω) και οχι ποιος θελει παραπανω απο τους αλλους να κανει τη διαφορα (η μπουρδα που ειπες εσυ) :rtfm:

Σε απλα Ελληνικα (που δεν ειμαι σιγουρος οτι εισαι σε θεση να κατανοησεις) ο συγκεκριμενος οδηγος μπορει να κανει τη διαφορα και μαλιστα την εκανε. Με ενα ΣΥΝΟΛΙΚΑ ελαφρως χειροτερο μονοθεσιο, καταφερε να κερδισει το Νορρις που ειχε ΣΥΝΟΛΙΚΑ ελαφρως καλυτερο μονοθεσιο :s_yes

Οι λοιπες πραξεις που εκανες (τοσες νικες ο ενας, τοσες ο αλλος, οποτε καλυτερο μονοθεσιο αυτουνου με τις περισσοτερες νικες) ειναι απλα ΓΕΛΟΙΕΣ. Οσο ΓΕΛΟΙΟ ηταν το παλιοτερο σκεπτικο σου (ο Μαξ εχει τοσες πολ ποζισιονς στους τοσους πρωτους αγωνες της καριερας του, ενω ο Λεκλερκ εχει περισσοτερες στους ιδιους αγωνες, οποτε ο Μονεγασκος ειναι καλυτερος οδηγος) :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha:

Κατα τα αλλα μια και με συμβουλεψες να δω κανεναν ειδικο, σε σενα θα δωσω εγω (που ειμαι Ο ειδικος) μια συμβουλη. Το δασκαλο καντονα (σαν τον Ερικ τον παικταρα) στους μαθητες σου στη σχολη (που δε μπορουνε να σε βρισουνε) και στο γιοκα σου (που μας τα εκανες τσουρεκια με τα μαθηματα Φ1 που του δινεις). Εμενα εισαι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΕΤΟΣ για να μου δωσεις μαθηματα Φ1 :s_empathy

Αφου προκαλεσες στο προηγουμενο σου ποστ, ερχεσαι και το ξανακανεις, τα εντονα. Μετα ειμαι εγω ο κακος που δεν σε αφηνω να εκφραστεις. Θα στο πω τελευταια φορα. Ή θα γραφεις χωρις υφακι ανωτεροτητας και προσβολες οπως προσπαθουν να κανουν ολοι ή δεν θα γραφεις. Κατανοητον; Θεωρησε αυτο ως προειδοποιηση, στο επομενο εχει ban. Και κατι ακομα. Οταν 20 ανθρωποι εδω λενε το ιδιο κι εσεις οι δυο λετε κατι αλλο, πιο πιθανο ειναι να κανετε εσεις λαθος παρα οι 20. [Αdmin]
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Οταν 20 ανθρωποι εδω λενε το ιδιο κι εσεις οι δυο λετε κατι αλλο, πιο πιθανο ειναι να κανετε εσεις λαθος παρα οι 20.

Εδω μεσα 200 ανθρωποι ΝΟΜΙΖΑΤΕ οτι ο Φεττελακος ειναι κορυφαιος γιατι του εκανε δωρο ο Νιουι ΤΟ διαστημοπλοιο και ο μονος του πιθανος αντιπαλος ηταν ο μετριος Γουεμπερ. Στους 20 νοματαιους θα μασησουμε?

Επισης εσυ ΝΟΜΙΖΕΣ οτι περσι κερδισε ο Λουης το Φονεα, ενω εχασε κατα κρατος.

Θελεις να συνεχισω τα παραδειγματα "τεις γνοσυς" ή να το ληξουμε καπου εδω το θεμα και να συνεχισουμε ηρεμοι τη μερα μας?

Ζητω και παλι συγνωμη για την εκρηξη μου και σε ευχαριστω για την ανεκτικοτητα σου. Θα μπορουσες πραγματι να με εχεις κανει ηδη μπαν χωρις δευτερη ευκαιρια. Απλα να τονισω οτι η εκρηξη μου (τα μπολντ που σωστα επισημανες) προηλθε απο τα εξης που ειπε ΝΩΡΙΤΕΡΑ ο Κορτο:
"ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ"
"Να πας στο ΣΔΕ να μάθεις ξανά"
" Ή να μιλήσεις με κάποιον ειδικό για την ψύχωσή σου"

Αυτα ομως φανταζομαι οτι πειραξαν μονο εμενα και οι 200 αλλοι νοματαιοι σκεφτηκαν "πεστα χρυσοστομε" οποτε εχουν το δικιο και τον κανονισμο του φορουμ με το μερος τους :s_sad
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Οταν 20 ανθρωποι εδω λενε το ιδιο κι εσεις οι δυο λετε κατι αλλο, πιο πιθανο ειναι να κανετε εσεις λαθος παρα οι 20.

Εδω μεσα 200 ανθρωποι ΝΟΜΙΖΑΤΕ οτι ο Φεττελακος ειναι κορυφαιος γιατι του εκανε δωρο ο Νιουι ΤΟ διαστημοπλοιο και ο μονος του πιθανος αντιπαλος ηταν ο μετριος Γουεμπερ. Στους 20 νοματαιους θα μασησουμε?

Επισης εσυ ΝΟΜΙΖΕΣ οτι περσι κερδισε ο Λουης το Φονεα, ενω εχασε κατα κρατος.

Θελεις να συνεχισω τα παραδειγματα "τεις γνοσυς" ή να το ληξουμε καπου εδω το θεμα και να συνεχισουμε ηρεμοι τη μερα μας?

Ζητω και παλι συγνωμη για την εκρηξη μου και σε ευχαριστω για την ανεκτικοτητα σου. Θα μπορουσες πραγματι να με εχεις κανει ηδη μπαν χωρις δευτερη ευκαιρια. Απλα να τονισω οτι η εκρηξη μου (τα μπολντ που σωστα επισημανες) προηλθε απο τα εξης που ειπε ΝΩΡΙΤΕΡΑ ο Κορτο:
"ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ"
"Να πας στο ΣΔΕ να μάθεις ξανά"
" Ή να μιλήσεις με κάποιον ειδικό για την ψύχωσή σου"

Αυτα ομως φανταζομαι οτι πειραξαν μονο εμενα και οι 200 αλλοι νοματαιοι σκεφτηκαν "πεστα χρυσοστομε" οποτε εχουν το δικιο και τον κανονισμο του φορουμ με το μερος τους :s_sad

Οχι αγαπητε. Πρωτα εγραψες τα παρακατω εριστικα, πρωτα απαξιωσες τον οποιον συνομιλητη σου , δες τα εντονα και μετα ηρθαν αυτα που λες. Οταν λοιπον προκαλεις δεν μπορεις μετα να λες μου την ειπε. Εσυ αποκαλεις ολους εδω μεσα ασχετους επειδη δεν συμφωνουν με αυτο που εχεις στο μυαλο σου.

George_Prix έγραψε:

Οταν θα σου περασει αυτο απο το μυαλο, θα καταλαβεις οτι ενας καλυτερος οδηγος που οδηγουσε ενα χειροτερο μονοθεσιο (Μαξ), μπορει να κερδισει εναν χειροτερο οδηγο που οδηγουσε ενα καλυτερο μονοθεσιο (Νορρις) :rtfm:

Βασικα το μπερδεμα που εχετε παθει οι περισσοτεροι εδω μεσα, ειναι γιατι σπανιζουν οδηγοι σαν το Μαξ που κανουν αυτην την τεραστια διαφορα. Εχετε συνηθισει απο το Λουη που κερδιζε με την ψυχη στο στομα το Βαλτερι (ιτ'ς Τζειμς), με τον Λεκλερκ που τρομαξε να κερδισει το Τζουνιορα τοσα χρονια, με το Νορρις που του βγηκε η γλωσσα να κερδισει τον Πιαστρι, ακομα και με το Φεττελακο που αγκομαχουσε για να βαλει κατω το Γουεμπερ. Ως εκ τουτου βγαζετε το βλακωδες συμπερασμα οτι ολοι οι οδηγοι ειναι σχεδον ιδιοι και ο νικητης ειναι παντα αυτος με το καλυτερο μονοθεσιο. Ε λοιπον δεν ειναι ετσι τα πραγματα.

Kοινως δεν ειναι στραβος ο γυαλος, εσυ αρμενιζεις στραβα. [Admin]
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#882118 Ο Newey έκανε διαστημόπλοιο μόνον για τον <άχρηστο> Vettel; Για τον Verstappen είχε ξεχάσει την τέχνη του; Αν θεωρούμε άχρηστο τον έναν, το ίδιο θα ισχύει και για τον άλλο, αλλιώς έχουμε δύο μέτρα και σταθμά.

Πέρα από οπαδιλίκια, κανείς <άχρηστος> δεν έχει πάρει πρωτάθλημα στη F1. Όλοι το άξιζαν γιατί το πέτυχαν κόντρα σε πολύ άξιους αντιπάλους. Οτιδήποτε άλλο και αν λέγεται, δείχνει άγνοια για το σπορ.

Αν ο Vettel ήταν τόσο άχρηστος και τα κατάφερνε μόνο με τα διαστημόπλοια του Newey, πώς πήρε την πρώτη του νίκη χωρίς μονοθέσιο του Newey (με την Torro Rosso στην Monza) και πώς κατάφερε να διεκδικήσει πρωτάθλημα με τη Ferrari ; Πώς κατάφερε επίσης να κερδίσει στον δεύτερο αγώνα με τη Ferrari;
Τα παραπάνω και πολλά ακόμη είναι δεδομένα για όσους παρακολουθούν το σπορ, τώρα γιατί κάποιοι θέλουν να τα δουν διαφορετικά, είναι δικό τους θέμα (μάλλον πρόβλημα περισσότερο).
Άβαταρ μέλους
By ripper
#882123 Όπως έχω πει πολλές φορές, το βασικό πρόβλημα στην όλη υπερκουραστικη συλλογιστική είναι η πεποίθηση ότι οι οδηγοί δεν είναι άνθρωποι, είναι κάποιου είδους ρομπότ που η απόδοση τους είναι ίδια καθόλη την διάρκεια της καριέρας τους.
Παράδειγμα ο Vettel παίρνει 4 πρωταθλήματα αλλά χάνει από τον Ricciardo - - > πανάχρηστος, τα πήρε μόνο χάρη στο αυτοκίνητο. Λες και πήγε εκεί με κλήρωση και του έπεσε ο πρώτος λαχνός.

Οπότε αν ο Λούης χάσει από τον x, ακυρώνονται τα πρωταθλήματά του, ήταν ένας καλούτσικος τυχερός.
Αν κάποιο δεδομένο δεν ταιριάζει (πχ Hamilton - Alonso, Ricciardo - Verstappen) βρίσκουμε μια δικαιολογία και όλα καλά.
Φυσικά όλοι όσοι δεν συμφωνείτε με την άποψη μας είστε ΆΣΧΕΤΟΙ με ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και δεν έχετε χαμπάρι από φόρμουλα.

Βασικό στοιχείο σε όλα τα παραπάνω, τα οποία επαναλαμβάνονται αέναα μέχρι τελικής πτώσης, είναι ο ήρεμος διάλογος, χωρίς προσβολές και υπερβολές.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#882128 Μιλαμε για γλεντι και 2 μετρα και 2 σταθμα.
Οταν πχ ο Yugo εκανε την αναλυση για το πως μπορει να εχασε ο Λουης ηταν απλα τεταρτη .
(Ο Φονεας εκανε πιτ και βγαινοντας βγηκε μια κιτρινη στο 3ο σεκτορ και εχασε 4 δεκατα ο Λουης αλλιως θα ηταν πρωτος... :lol:
Και μεις οταν λεμε οτι ο Αλονσο επρεπε να προσαρμοστει στην νεα ομαδα, στα νεα ελαστικα (αντιο τιμονιες μισελεν) κλπ μας το χτυπατε ακομα.

Ο ιαμσαμ μιλησε για φεττελακο. Που στην μοντσα μεχρι και ο τεαμ ματε ειχε κανει qualify 3os. Δλδ η τορο ροσσο ειχε το ιδανικο σετ απ για τοτε. Και ο Φεττελ σαν πολυ καλος οδηγος το εκμεταλευτηκε 100& και χιλια μπραβο του.\
Κερδισε και στην Μαλαισια βεβαια στον 2ο αγωνα το 2015 (Ο αλονσο πχ κερδισε στην πρωτη συμμετοχη με τους κοκκινους αλλα οκ δεν εγινε και τιποτα). Σε μια χρονια βεβαια που η μερκ εκανε πλακα.
Και διεκδικησε λεει πρωταθλημα με την Φερραρι.
Που το 80& των ποντων το εχανε επειδη εκανε τετ α κε μονος του. Η σε μαχη :x
Με τον Νιουι ξεκινουσε 1ος εστριβε πρωτος και νικουσε. Αλλα νικη ξεκινωντας πισω απο την 3η θεση ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Δλδ δε θα τον δεις ποτε να εκανε πχ ενα Μαξ Βραζιλια 2024.
Και τελικα ο πυραυλος του Νιουι το 2024 ξεμεινε σαν ψιλο χρεπι. Πανε οι νικες με το ενα χερι.
Απο Ισπανια τον Ιουνιο ξανα κερδισε Βραζιλια Νοεμβριο. Πυραυλος λεμε.
Το 2023 που ειχε πυραυλο και οτι καλυτερο ειχε περασει απο το γκριντ πηρε τα παντα. Αλλα αυτο περασε στο ντουκου. Ελα μωρε με τον πυραυλο. Αλλα οταν το λεμε για τον Φεττελ στα καγκελα.
Αντε φετος θα ρεφαρετε που θα εχουμε νεο τσαμπ. Και το χειλακι-γελακι θα επιστρεψει..Προς ριππερ μερια.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#882137 Για τον αλόνσο δεν είπε κανείς ότι δεν το έστιψε.
Και για να καταλάβω...
Το φτωχό μου μυαλό λέει πως:
- Όταν έχεις πύραυλο, πρέπει να είσαι κουλός για να μην μαζεύεις πόντους, πόντιουμ, νίκες, πρωταθλήματα γουατέβα.
- Όταν δεν έχεις πύραυλο, κάπου αρχίζει και χωλένει το θέμα. Όχι;
Το είδαμε την μόλις περασμένη σεζόν. Όσο έκοβε ο νιούι, έραβε ο μαξ. Όταν έγινε η τράμπα, δεεεεννν, μαζί με την άνοδο της -κυρίως- μάκας αναμφίβολα.
Η ικανότητα του μαξ σίγουρα τον κράτησε στον αφρό-->δεν πρέπει να μην μπήκε ποτέ στο βάθρο όταν έσφιξαν τα γάλατα και έτσι κράτησε τα επαρκέστατα κεκτημένα του πρώτου μισού για να πάρει το 4ο.
Πόσες άραγε χρονιές, ΔΕΝ σήκωσε κατσαρόλι οδηγός που οδηγούσε πύραυλο; :hmmm:
Γιατί λέμε τα αυτονόητα; το λέτε και σεις οι γιώργηδες. Ο αλόνσο λύσσαξε στη φοράδα, η φοράδα όμως αποδείχτηκε αστραχάν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#882138 Ρε συ Γκεκαο ελεος!!!!!!!!

και 100 φορες να το γραψουμε και 1000 εσυ εκει.

Δεν συγκρινουμε ρε ανθρωπε Φεττελ με Μαξ, πρωτον γιατι δεν τρεξανε μαζι σε παρομοια φαση καριερας και δευτερον γιατι ο Μαξ ειναι σαφως καλυτερος του.

Αλλο αυτο και αλλο αν τον παρουσιαζεις σαν ενα πολυ τυχερο καλουτσικο οδηγο. Ε δεν ηταν ουτε αυτο!

Θες γιατι ηταν τυχεροτερος; Θες γιατι του εκαστε η φαση στην καταλληλη θεση την καταλληση στιγμη εχει 4 κατσαρολια κι ο Αλονσο οχι. Get over it!

Ποσες φορες θα τα πουμε δηλαδη μεχρι να γινουν κατανοητα;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:...Σου εχει περασει απο το μυαλο οτι μπορει με το ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΔΙΟ μονοθεσιο να παρει 10 νικες ο Μαξ, 6 ο Λεκλερκ και 5 ο Νορρις (τυχαια νουμερα)? :hmmm:
Οταν θα σου περασει αυτο απο το μυαλο, θα καταλαβεις οτι ενας καλυτερος οδηγος που οδηγουσε ενα χειροτερο μονοθεσιο (Μαξ), μπορει να κερδισει εναν χειροτερο οδηγο που οδηγουσε ενα καλυτερο μονοθεσιο (Νορρις) ...
Ο καλύτερος οδηγός με όχι καλύτερο μονοθέσιο ναι μπορεί να κερδίσει τον χειρότερο οδηγό με το καλύτερο μονοθέσιο. Όμως οι πόντοι στο τέλος της χρονιάς δεν βγαίνουν έτσι. Γιατί πόντους παίρνουν και άλλοι οδηγοί σε κάθε αγώνα. Που δεν έχει σχέση με το ποιος είναι πιο γρήγορος αλλά με το τι άλλο γίνεται γύρω σου, στα πιτς κλπ.
Γενικά όλες αυτές οι συγκρίσεις που αναφερόμαστε οι περισσότεροι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. Γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις 2 ή 3-4-5 οδηγούς ανεξάρτητα. Δεν είναι time trial ο καθένας μόνος του κι όποιος κάνει το γρηγορότερο χρόνο στους τόσους γύρους. Και δεν είναι απλά θέση 1ος, 2ος κλπ αλλά πόντοι που είναι 25,18, 15. Δεν είναι αναλογική της επίδοσης. Προωθείται λοιπόν πολύ περισσότερο κάποιος που νίκησε για έστω 1'' παρά ο κάθε επόμενος. Για αυτό και το να ξεκινήσεις μόνος σου δυνατά μετράει περισσότερο από τη συνέχεια που οι άλλοι σε φτάνουν (αλλά μοιράζονται τους πόντους).
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#882143 Η κουβέντα ξεκίνησε από την εμμονή του φίλου μας του Δία για τον ανύπαρκτο τίτλο των Κατασκευαστών ότι δήθεν είναι ο πιο σημαντικός λες και για να πάρει ο Χ Φερστάπεν τίτλο τρέχει μόνος του λες και κάνουμε στίβο. Και εκεί έρχομαι εγώ και μαζί μου και η πραγματικότητα να πει ότι αυτά είναι πράματα που δεν τα ξέρουμε, αυτό που ξέρουμε είναι οι νίκες και το ΠΠΟ. Γιατί; Γιατί στο απόλυτο φαίνεται η καλύτερη ομάδα και το καλύτερο μονοθέσιο. Και χωρίς recency bias αυτό ήταν η RBR γιατί πήρε το ΠΠΟ και τις περισσότερες νίκες αυτή τη σεζόν. Το ΠΠΚ είναι ένα (στα μάτια μου) τερατούργημα που προσθέτει δύο ανόμοια πράγματα, είναι κάτι καλό για να μοιράζονται τα φράγκα, αλλά αν κάποιος το πάρει ως ένδειξη δυναμικότητας έχει θέμα. Γιατί η Μάκκα πήρε το ΠΠΚ με Νόρις/Πιάστρι αλλά δε θα το είχε πάρει με Νόρις/Corto Maltese ή μπορεί να το είχε πάρει πιο εύκολα, δεν το ξέρουμε, σίγουρα όμως θα είχαμε άλλο. Άρα το ΠΠΚ δε μας δείχνει δυναμική μονοθεσίου. Φουλστοπ. Προφανώς μέσα στην ομάδα είναι και ο οδηγός άρα προφανώς και αυτός παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αλλά η ουσία είναι πως κάθε σεζόν το πως θα αποδώσει ένας οδηγός με ένα συγκεκριμένο μονοθέσιο είναι ένα αδιαίρετο αποτέλεσμα, εγώ θα θυμίσω τον Φιζικέλα στη Φεράρι. Από pole με Force India πήγε τελευταίος με καλύτερο αμάξι. Ή ο Γκασλί που με την Τόρο Ρόσο πήγαινε καλύτερα από ότι με τη Ρεντ Μπουλ. Δηλαδή η Τόρο Ρόσο ήταν καλύτερη; Άρα είναι χαζό να λέμε: ματρακάς η RBR, θεός ο Μαξ ή διαστημόπλοιο η Μακ επειδή πήρε το ΠΠΚ. Αυτά δεν παίζουν, είναι ένα σύνολο, το σύνολο κρίνεται. Και κρίνεται στις νίκες. και _ Οι ονειρώξεις του καθενός μας, δεν παίζουν ρόλο. Ο αθλητισμός είναι για τα αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#882167 @PaNick67 σε ευχαριστω πραγματικα για το σημερινο σου ρεσιταλ δημοκρατικοτητας κι ανεκτικοτητας :s_howdy

Παραδεχομαι την ευθυνη μου οσον αφορα το τελευταιο σου μπολντ το "βγαζετε το βλακωδες συμπερασμα". Θα επρεπε να πω "βγαζετε το λανθασμενο (κατα την αποψη μου) συμπερασμα" αλλα προφανως εσφαλα στην προκειμενη φαση :s_sad

Στα προηγουμενα μπολντ που επισημανες παντως δε βλεπω τιποτα μεμπτο και πραγματικα δεν ειχα καμια ειρωνικη διαθεση στα συγκεκριμενα. Αν ηταν να τιμωρουνται (ή να ειναι εναυσμα πολεμου) συγκεκριμενες εκφρασεις, επρεπε να μπει λουκετο σε ολο το φορουμ :shifty:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Isambard έγραψε:Ο Newey έκανε διαστημόπλοιο μόνον για τον <άχρηστο> Vettel; Για τον Verstappen είχε ξεχάσει την τέχνη του; Αν θεωρούμε άχρηστο τον έναν, το ίδιο θα ισχύει και για τον άλλο, αλλιώς έχουμε δύο μέτρα και σταθμά.

Πέρα από οπαδιλίκια, κανείς <άχρηστος> δεν έχει πάρει πρωτάθλημα στη F1. Όλοι το άξιζαν γιατί το πέτυχαν κόντρα σε πολύ άξιους αντιπάλους. Οτιδήποτε άλλο και αν λέγεται, δείχνει άγνοια για το σπορ.

Αν ο Vettel ήταν τόσο άχρηστος και τα κατάφερνε μόνο με τα διαστημόπλοια του Newey, πώς πήρε την πρώτη του νίκη χωρίς μονοθέσιο του Newey (με την Torro Rosso στην Monza) και πώς κατάφερε να διεκδικήσει πρωτάθλημα με τη Ferrari ; Πώς κατάφερε επίσης να κερδίσει στον δεύτερο αγώνα με τη Ferrari;
Τα παραπάνω και πολλά ακόμη είναι δεδομένα για όσους παρακολουθούν το σπορ, τώρα γιατί κάποιοι θέλουν να τα δουν διαφορετικά, είναι δικό τους θέμα (μάλλον πρόβλημα περισσότερο).

Ο καραφλας εχει φτιαξει και στον Μαξ διαστημοπλοιο, δεν αντιλεγει κανενας. Εγω ειπα οτι το πρωτο και το τελευταιο κατσαρολι τα πηρε χωρις διαστημοπλοιο.

Δεν ξερω αν εχεις διαβασει παλιοτερα ποστακια μου, αλλα δε θεωρω κουλο το Φεττελ. Τον εχω για γρηγορο οδηγο που στην καλη του μερα μπορει να κανει παπαδες. Απλα σπαει ευκολα κατω υπο πιεση που δεν ειναι καλο σημαδι για να χαρακτηριστει καποιος ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ. Ενα αλλο χαρακτηριστικο που κατι δειχνει, ειναι αυτο που λεει και ξαναλει ο Γκεο, οτι ποτε δεν κερδισε ξεκινωντας πισω απο την 3η (νομιζω) θεση. Τελος να σου πω οτι τον τιτλο που κοντεψε να παρει με τη Φερραρι, του τον εκλεψε ο Λουης, που εκεινη τη χρονια ηταν ενας ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ που ειχε στα χερια του ενα ελαφρως χειροτερο μονοθεσιο :s_smile
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ripper έγραψε:Όπως έχω πει πολλές φορές, το βασικό πρόβλημα στην όλη υπερκουραστικη συλλογιστική είναι η πεποίθηση ότι οι οδηγοί δεν είναι άνθρωποι, είναι κάποιου είδους ρομπότ που η απόδοση τους είναι ίδια καθόλη την διάρκεια της καριέρας τους.

Η αποδοση ενος οδηγου εχει ελαχιστες διακυμανσεις. Προσωπικα εδω και καμια 40αρια χρονια που παρακολουθω Φ1, η μονη φορα που επεσα απο τα συννεφα ηταν με το γελαστο παιδι το Ρικ που κατερρευσε σε τετοιο βαθμο. Ολοι οι αλλοι με πολυ μικρα απς εντ νταουνς απεδιδαν/αποδιδουν στο επιπεδο που τους εχω καταταξει στο μυαλο μου.

ripper έγραψε:Παράδειγμα ο Vettel παίρνει 4 πρωταθλήματα αλλά χάνει από τον Ricciardo - - > πανάχρηστος, τα πήρε μόνο χάρη στο αυτοκίνητο. Λες και πήγε εκεί με κλήρωση και του έπεσε ο πρώτος λαχνός.

Αν μιλας για μενα, ελεγα οτι ο Φεττελ δεν ειναι κατι σπουδαιο πριν μαζεψει 4 κατσαρολια. Σε περιπτωση που δε με πιστευεις θα σου θυμισω οτι παλιοτερα που με ειχε προκαλεσει εκλεκτο μελος του πετρολχεντζ να αποδειξω απο ποτε το ελεγα, ειχα παραθεσει ποστακι απο αλλο φορουμ του 2010-2011 αν θυμαμαι καλα.

ripper έγραψε:Οπότε αν ο Λούης χάσει από τον x, ακυρώνονται τα πρωταθλήματά του, ήταν ένας καλούτσικος τυχερός.

Αυτο με την "ακυρωση" παιζει να το εχεις πει κανενα τρισεκατομμυριο φορες ρε συ Ριππερ. Κανενας δεν ακυρωσε τα πρωταθληματα του Λουη και προσωπικα δε μου λεει ΤΙΠΟΤΑ αν ειχε παρει το 8ο το καλο ή αν ειχε μεινει στα 2 κατσαρολια. Για μενα παραμενει στα ματια μου ο ιδιος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ οδηγος αλλα οχι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ (οπως ειναι στα δικα σου τα ματια για παραδειγμα). Αλλα οποιος τολμησει να πει οτι διαφωνει με τη γονιδιακη υπεροχη του Λουη, γινεται αυτοματα ενας γραφικος και του την πεφτει ολο το φορουμ. Η τυχη που ανεφερες εχει να κανει με το ποσα πολλα χρονια ειχε διαστημοπλοιο και με το μετριο Μποττας που ειχε σαν μονο πιθανο αντιπαλο αυτα τα χρονια. Τα μονοθεσια αλλαζουνε, αλλα το χερι του παραμενει το ιδιο, σταθερη αξια.

ripper έγραψε:Αν κάποιο δεδομένο δεν ταιριάζει (πχ Hamilton - Alonso, Ricciardo - Verstappen) βρίσκουμε μια δικαιολογία και όλα καλά.

Για Χαμιλτον-Αλονσο τα εχω πει πολλες φορες αλλα παρε αλλη μια φορα την αποψη μου (ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ). Ο Ναντο επαθε ενα αρχικο πατατρακ με το ποσο καλος ηταν ο νεοπας Λουης, επαθε ενα μεγαλο πατατρακ απο την αλλαγη στα Μπριτζεστοουν (τα Μισελεν ηταν ΤΑΜΑΜ για το οδηγικο του στυλ και εχασε το μπουσουλα μεχρι να προσαρμοστει) κι επισης εφαγε τεραστιο πολεμο απο ολη την ομαδα (ο ιδιος ο Ντεννις δηλωνε οτι ο αντιπαλος μας δεν ειναι η Φερραρι αλλα ο Αλονσο). Με αυτα και με εκεινα, μαζεψε τους ιδιους ακριβως ποντους με το Λουη (ο οποιος μπαιδεγουει παιζει να μην εχει κανει καλυτερη χρονια απο εκεινη την πρωτη του).

Για την κοντρα Μαξ/Ρικ τι να λεμε... Ο Αυστραλος ηταν ηδη στα ντουζενια του και ο Μαξ ηταν ενα παιδακι οταν πρωτοβρεθηκαν σαν ομοσταβλοι κι ανεβαινε σε καθε αγωνα. Ηταν φανερο απο τοτε ποιος ειναι ο καλυτερος και τα προσεχη χρονια απλα μπηκε η σφραγιδα σε αυτο που καποιοι βλεπαμε απο την αρχη της συνυπαρξης τους.

ripper έγραψε:Φυσικά όλοι όσοι δεν συμφωνείτε με την άποψη μας είστε ΆΣΧΕΤΟΙ με ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ και δεν έχετε χαμπάρι από φόρμουλα.

Αμοιβαια τα αισθηματα μωρο μου!!! Ετσι ακριβως αισθανθηκα οταν γραφτηκα εδω και ειπα οτι υποστηριζω Αλονσο. Πεσανε να με φανε (κυριολεκτικα) 200 νοματαιοι και δε σταματησαν να μου λενε το ποσο ασχετος ειμαι που διαλεξα το λαθος αλογο.

Παρομοια αντιδραση οταν τολμησα να πω οτι θεωρω καλο αλλα λιγο το Φεττελ.

Και μια μεριδα απο τα ιδια οταν ειπα οτι υποστηριζω Μαξ, πριν καν παρει τη φορα που ειδαμε στη συνεχεια με τις νικες και τα κατσαρολια.

ripper έγραψε:Βασικό στοιχείο σε όλα τα παραπάνω, τα οποία επαναλαμβάνονται αέναα μέχρι τελικής πτώσης, είναι ο ήρεμος διάλογος, χωρίς προσβολές και υπερβολές.

Ιτ τεηκς του του τανγκο :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Vaskir
George_Prix έγραψε:@PaNick67 σε ευχαριστω πραγματικα για το σημερινο σου ρεσιταλ δημοκρατικοτητας κι ανεκτικοτητας :s_howdy

Παραδεχομαι την ευθυνη μου οσον αφορα το τελευταιο σου μπολντ το "βγαζετε το βλακωδες συμπερασμα". Θα επρεπε να πω "βγαζετε το λανθασμενο (κατα την αποψη μου) συμπερασμα" αλλα προφανως εσφαλα στην προκειμενη φαση :s_sad

Στα προηγουμενα μπολντ που επισημανες παντως δε βλεπω τιποτα μεμπτο και πραγματικα δεν ειχα καμια ειρωνικη διαθεση στα συγκεκριμενα. Αν ηταν να τιμωρουνται (ή να ειναι εναυσμα πολεμου) συγκεκριμενες εκφρασεις, επρεπε να μπει λουκετο σε ολο το φορουμ :shifty:

----------------------------

Και δεν σε έχουν μπαναρει μόνιμα;;;;;;;

Φρόνιμα, με τέτοιες εκφράσεις εναντίον άλλων μελών φιρί φιρί το πας να το φας εσύ το μπαν, ξεκινάς με προειδοποίηση. [Admin]