Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By bebes
alexandros.K έγραψε:
bebes έγραψε:
alexandros.K έγραψε:Προλαβαινεις να παρεις κι εσυ ενα Μazda 2 . Εγω το παρηγγειλα . Σε κανα 6μηνο θα ερθει . Απο Νοεμβριο ανεβαζουν τιμες και τα Μαζντα. Προλαβαινεις να το παραγγειλεις με κλειδωμενη τιμη

Αν η κόρη αποφασίσει για καινουριο ειναι σχεδον στην κορυφη της λιστας πλεον.
Πηρα προσφορά με μαίιλ και οταν παω Θεσσαλονίκη θα το δω απο κοντα.
Το κοίταξα λιγο και πράγματι ειναι πολύ καλο αυτοκίνητο

Απο Νοεμβρη ανεβαινει η τιμη του, να ξερεις
Τι τιμη πηρες στην προσφορα ?

Για το hybrid ρωτησα γιατι τα "απλά" τα εχει στο σάιτ

18800 κλειδί σε λευκο χρωμα
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#789647 https://www.mazda.gr/Portals/4/adam/Con ... 202022.pdf
Το εχει και το hybrid πλεον
Αλλά αυτο ειναι Toyota με σημα Mazda , ξερεις νομιζω

Και κατι καινουριο . Δινουν πλεον 6 χρονια εγγύηση
https://www.mazda.gr/κατοχοι-mazda/εγγυήσεις
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#790122 @bebes Μην το αργεις, μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει. Σημερα εκλεισα Mazda 2 το τελευταιο λιγων μηνων μτχ με 19980€ και το mild hybrid.
Το αμαξι ειναι για φιλη :lol:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#790157 Aφου εφτασα μεχρι εδω, πήγα είδα και τα ΤΟΥΟΤΑ

Το Aygo X πρωτη έκδοση (με καλο επιπεδο εξοπλισμου) 14900€ + 300€ το μεταλλικο χρωμα. Αναμονη 3 μήνες.
Πολυ όμορφο είναι, αλλά εχει πολυ μικρο χωρο αποσκευων και παρα πολυ στεναχωρο πίσω κάθισμα (για 2 επιβάτες).

Το Yaris 1000cc 16250€ η πρωτη εκδοση active και +1100€ η επόμενη (5 μήνες αναμονη)
Το 1500 δε συμφερει, αν ειναι να πας εκει παιρνεις το Hybrid στα 19250€ (εδω η αναμονη ειναι 14-15 μηνες)

Πολύ ωραιο το Yaris, και σίγουρα θα εχει την πιο ευκολη μεταπώληση αν θελήσει να το αλλάξει στο μέλλον.
Κι εδω η τιμη ειναι ανοιχτή, σε ενημερωνουν πριν ερθει αν θες να το πάρεις.

Ειδα και το C3 μιας και ηταν στον ιδιο χωρο.
17100€ είχε μια πλήρης εκδοση σε λευκο χρώμα, 1200κ.εκ. καλοεξοπλισμενο και ομορφούλικο με τα bumbers και τις προστασίες γυρω γυρω. Ολα τα C3 μποιαζουν με μικρα SUVλάκια.
Δεν συγκινήθηκα, ειδικα οταν μου ειπαν για ανοιχτη τιμη και 6 μηνες αναμονη.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Thomas_C200K έγραψε:@bebes Μην το αργεις, μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει. Σημερα εκλεισα Mazda 2 το τελευταιο λιγων μηνων μτχ με 19980€ και το mild hybrid.

Στην Ελλαδα ειναι φθηνοτερα :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
alexandros.K έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:@bebes Μην το αργεις, μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει. Σημερα εκλεισα Mazda 2 το τελευταιο λιγων μηνων μτχ με 19980€ και το mild hybrid.

Στην Ελλαδα ειναι φθηνοτερα :whistlink:

Στην Ελλάδα ειναι βασικά και με ενα εξτρα τα ονομαζεται φουλ εξτρα μανα μου :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
alexandros.K έγραψε:Προλαβαινεις να παρεις κι εσυ ενα Μazda 2 . Εγω το παρηγγειλα . Σε κανα 6μηνο θα ερθει . Απο Νοεμβριο ανεβαζουν τιμες και τα Μαζντα. Προλαβαινεις να το παραγγειλεις με κλειδωμενη τιμη

Ανεβηκαν απο χθες, οπως μου ειχαν πει

https://www.mazda.gr/Portals/4/adam/Con ... 202022.pdf
Άβαταρ μέλους
By bebes
#878562 "Ανασταίνω" το θέμα, μιας και εδω και καποιο χρονικο διάστημα άρχισα ξανα να ψαχνω αυτοκίνητο για την κόρη.

Βρήκα ενα fiesta μοντελο 2009, 140.000 χιλ
Ειναι το καλο επίπεδο εξοπλισμού, φοραει τον 1400 με τα 96 άλογα. Το ζηταει σε λογικη τιμη, 5500€
Εσωτερικα και εξωτερικα φαίνεται σε πολύ καλη κατασταση, τα μηχανολογικά θα τα ελέγξω αν αποφασίσουμε να το παρουμε.
Της κόρης της άρεσε, αλλά "κλωτσάει" για τα ΤΚ 255€

Εμένα με προβληματίζει το οτι ειναι euro4. Μηπως βγει κανενα νεο φιρμανι για αυξηση τελων και -κυριως- απαγόρευση κυκλοφορίας στα μεγαλα αστικα κέντρα
Άβαταρ μέλους
By elvet
#878601 Για τα τέλη δεν φαίνεται πιθανό, κυρίως λόγω λίγων κυβικών. Αλλά για euro 4 υπάρχονυ περιορισμοί μόνο σε πετρελαιοκίνητα μέχρι τώρα. Ακόμα και στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη τα βενζινοκίνητα κυκλοφορούν κανονικά ανεξάρτητα από την κλάση euro, ενώ τα πετρελαίου μόνο πάνω από euro4
Άβαταρ μέλους
By bebes
#879096 Βγήκε άσπρος καπνός... :innocent:

Στον ...δεύτερο γύρο ψαξίματος ήμουν σίγουρος οτι θα έπαιρνα Fiesta για την κόρη.
Αυτα χαλβαδιαζα και ειχα δει τρία απο κοντα, ενα μοντ 2009 που ανεφερα πιο πανω, ενα 2016 και ενα 2019 με 49000 στον Βόλο.
Του Βόλου ισως το έπαιρνα, αλλά ηταν με τον αδύναμο κινητήρα (1,1 70 άλογα).
Τελικά, στην στροφή μας έφαγε το κόρσα.

Opel corsa χιλιαρι 3κύλινδρο με 90 αλογάκια, μοντελο 2016 με μόλις 57000 χιλιομετρα.
Εισαγωγη απο Γερμανία, πλήρες ιστορικό σέρβις (ο γερμαναρας ειχε μέχρι και δελτιο ελέγχου ελαστικών για τα 3 τελευταία χρόνια) και τα ΚΤΕΟ του κανονικά.
Ελπίζω να βγει καλό σε βαθος χρόνου και να παραμείνει ευχαριστημένη η κόρη. :inlove:
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#879105 Τσεκαρε αν είναι οκ το κιβώτιο γιατι καποιο θέμα εβγαζαν με το μηχανισμο με τις ντίζες που εχει.Οταν χαλάει αν θυμαμαι καλα μπαίνει η πρώτη αντι για οπισθεν ή το αντίστροφο.Κατα τα αλλά ειναι πολυ καλο ,δε θυμαμαι αλλα θέματα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#879126 Kαλοριζικο
Τωρα βγαλε και μια καρτα για πρατηριο να απολαυσει βολτες και να του παρει τον αερα που λεμε .
Μονο ο γιος σε σχολη ασφαλους οδηγησης ;
Βαζουμε χρημα στη μπαντα για οταν ερθει με το καλο ο γαμπρος να του παρουμε δωρο καινουργιο suv
Κοτζαμ μετρο σας φτιαξαμε στην θεσσαλονικη και εσεις αγοραζετε αυτοκινητα .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:Βγήκε άσπρος καπνός... :innocent:

Opel corsa χιλιαρι 3κύλινδρο με 90 αλογάκια, μοντελο 2016 με μόλις 57000 χιλιομετρα.
Εισαγωγη απο Γερμανία, πλήρες ιστορικό σέρβις (ο γερμαναρας ειχε μέχρι και δελτιο ελέγχου ελαστικών για τα 3 τελευταία χρόνια) και τα ΚΤΕΟ του κανονικά.
Ελπίζω να βγει καλό σε βαθος χρόνου και να παραμείνει ευχαριστημένη η κόρη. :inlove:

Kαλοριζικο και αγρατζουνιστο!
Άβαταρ μέλους
By bebes
#879133 Ευχαριστώ πολύ :s_howdy

Ελπιζω κι εγω να βγει καλό, απ'οσο μπορεσα να δω το ιστορικό του (ο πωλητης μου έδειξε τον πλήρη φάκελο με τις γερμανικες άδειες και τα ΚΤΕΟ, + τα χαρτιά ελέγχων που βρηκα μεσα στα βιβλιαράκια του) ο προηγούμενος ιδιοκτήτης , ο Herr Hausse, ηταν πολύ τακτικός.
Εκανε σέρβις καθε χρόνο, άλλοτε στα 5000 χιλ, άλλοτε στα 7000, τσέκατε τα λάστιχα του και έπαιρνε και κατι σαν πιστοποιιητικό, ειχε και κατι άλλες καρτες που δεν καταλαβα τι ήταν. Επίσης σε ενα κολάρο ειδα οτι ειχε ενα πλαστικό (σαν μεγαλο σκοροκτόνο) που εγραφε οτι ειναι απωθητικό για γάτες (ή έκανε τη δουλεια της γάτας; :lol: ).
Αυτος που το αγορασα εκανε ενα σέρβις (λάδια φίλτρα, άλλαξε αντιψυκτικο, βαλβολίνες, καθως και τα πίσω τακάκια, συμπλήρωσε και φρέον στο κλιματιστικό).
Το αυτοκίνητο το πήρα απο συνεργείο (πρωην αντιπροσωπία Honda Mitsu) στα Γιαννιτσά, βγήκε 8500€. Εβρισκα και φτηνότερα, αλλά με περισσότερα χιλιομετρα.
Το οδήγησα μεχρι Θεσσαλονίκη, το μονο που καταλαβα ήταν ενα ελαφρυ γουργούρισμα ή κατι σαν βουητό περιπου στα 100 χιλ με την 5η. Μπορει να ειναι και απο τα λάστιχα, θα το κοιταξω οταν ερθει Λάρισα.
Τα λάστιχα ειναι DOT 49/2023, οχι γνωστη (σε μενα) μαρκα, αλλά φαίνεται να εχουν ελάχιστα χιλιομετρα.
Στο δρομο τραβαει ικανοποιητικα και φαίνεται να ειναι οικονομικο (Γιαννιτσα Θεσσαλονικη εγραψε 4,9 λιτ/100)
Το αυτοκίνητο αγοραστηκε απο Γερμανια τελος Νοεμβρίου, ελπίζω να μην καθόταν πολύ καιρο εκει ακίνητο.
Εχω μια ανησυχία για την μπαταρία λόγω start-stop.

Ο χρόνος θα δείξει