Chris έγραψε:Τελείως entry level το τηλεσκόπιο όπως και η βάση.
βάζεις ένα λινκ του τηλεσκοπίου να πάρουμε μάτι;
Chris έγραψε:Τελείως entry level το τηλεσκόπιο όπως και η βάση.
Ή μάλλον πάρτο μόνο αν ξέρεις/μπορείς να του αλλάξεις τρίποδο. Για να στο πω αλλιώς, κακό τηλεσκόπιο δεν υπάρχει. Αν είναι μικρό, οκ είναι μικρό (δλδ λιγότερο φως, δεν βλέπεις τόσο μακριά, κλπ). Η ποιότητα είναι στα περιφερειακά, κι αυτό έχει τα φθηνότερα, κι εγώ εκ των υστέρων το έμαθα. Δηλαδή το finder (μικρό το κακό, αυτά που μπορεί να δει τα βρίσκεις και με το μάτι), και το τρίποδο. Είναι αλουμινένιο, ελαφρύ, και δεν σφίγγει τελειως. Με αποτέλεσμα να κουνιέται από το βάρος του τηλεσκοπίου, να χάνει πανευκολα το στόχο αν το ακουμπήσεις, να δονείται σε κάθε ακούμπημα και να μη σταματάει για ώρα, κλπ. Γενικά, σου κάνει τη ζωή δυσκολη. Το τηλεσκόπιο χρειαζεται στιβαρή βάση. Αυτό πρέπει να είναι το πρωτο που σε ενδιαφέρει αν ψάχνεις να αγοράσεις. Και μετά φυσικά οι ανάγκες/τα θέλω σου (software, motor, τύπο, διάμετρο, κλπ).
egobrain έγραψε:από διάβασμα για αστερισμούς και ό,τι κολυμπάει εκεί πάνω τι έχεις κάνει;
αναγνώριση, εντοπισμός, κατάλληλη ώρα/μέρα, τι θα γίνει με τους σκορπιούς κοκ
Εχω και το skyview στο κινητο να διασταυρωνω αν δω κατι που δεν αναγνωρισω. Καταλληλες ωρες/μερες μονο αν πετυχω κανα αρθρο ή το αναφερει ο axel12p στο φορουμ ή κανας συναδερφος που ειναι ολοι πορωμενοι. Για βροχες μετεωρων ομως δεν εχω καταφερει ποτε να μεινω ξυπνιος
egobrain έγραψε:(έχουμε τοπικό για τους ουρανούς; )
axel12p έγραψε:Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την παρατήρηση σήμερα βέβαια είναι η φωτορύπανση, ενώ πρόβλημα δημιουργούν και οι άπειροι δορυφόροι (π.χ. Starlink) που περιστρέφονται γύρω από την Γη.

markvag έγραψε: Εν τέλει ήταν ο γαλαξίας... Που και εγώ δεν τον έχω δει ποτέ μου...

IMGP3590 by Alex, on Flickr
IMGP3629 by Alex, on Flickr
IMGP3661 by Alex, on Flickr
IMGP3672 by Alex, on Flickr
IMGP3690 by Alex, on Flickr
IMGP3710 by Alex, on Flickr
IMGP3738 by Alex, on Flickr
IMGP3740 by Alex, on Flickr
IMGP3748 by Alex, on Flickr
IMGP3782 by Alex, on Flickr
IMGP3793 by Alex, on Flickr
IMGP3809 by Alex, on Flickr