Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimik
#874601 Ένας 1000cc turbo σε τέτοιες συνθήκες καίει γύρω στα 8-9λτ, ένας 1400 turbo γύρω στα 10-11 κι ένας 2λτ ατμοσφαιρικός 11-12 από προσωπική εμπειρία.

Είναι η hybrid land αυτές οι συνθήκες, το ίδιο αυτοκίνητο (Tucson) σε hybrid θα έκαιγε 6-7λτ.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#874608 Αν υποθέσουμε ότι η τιμή της αμόλυβδης είναι 1,9€/lt:

Στο i3 έχω μέση κατανάλωση 13,3kWh/100km, ήτοι 0,76lt/100km μέχρι και πέρυσι (ΔΕΗ online), και 1,3lt/100km τον τελευταίο χρόνο (κίτρινο ΔΕΗ).
Στο Υ έχω μέση κατανάλωση 16kWh/100km, ήτοι 0,93lt/100km μέχρι και πέρυσι (ΔΕΗ online), και 1,56lt/100km τον τελευταίο χρόνο (κίτρινο ΔΕΗ).

Αλλά όλα αυτά με ένα βαρύ τίμημα: όταν κάποια στιγμή πάω Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να σταματήσω στη διαδρομή να τσιμπήσω κάτι.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
Scotch έγραψε:Αν υποθέσουμε ότι η τιμή της αμόλυβδης είναι 1,9€/lt:

Στο i3 έχω μέση κατανάλωση 13,3kWh/100km, ήτοι 0,76lt/100km μέχρι και πέρυσι (ΔΕΗ online), και 1,3lt/100km τον τελευταίο χρόνο (κίτρινο ΔΕΗ).
Στο Υ έχω μέση κατανάλωση 16kWh/100km, ήτοι 0,93lt/100km μέχρι και πέρυσι (ΔΕΗ online), και 1,56lt/100km τον τελευταίο χρόνο (κίτρινο ΔΕΗ).

Αλλά όλα αυτά με ένα βαρύ τίμημα: όταν κάποια στιγμή πάω Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να σταματήσω στη διαδρομή να τσιμπήσω κάτι.

:omg: απίστευτα νούμερα κατανάλωσης σε αστικό περιβάλλον. Πράγματι.
Πάμε όμως στις μικρές λεπτομέρειες.
Όλοι θα κάνουμε μία στάση στο Αθηνά Θεσσαλονίκη ίσως και περισσότερες. Το θέμα είναι τι κάνουμε στη Θεσσαλονίκη, στα Γρεβενά, στη Πρέβεζα ή στη Λήμνο :hmmm:
Εκεί θέλει έναν έξτρα προγραμματισμό που το θερμικό δεν χρειάζεται. Είτε των 20 χιλιάδων είτε των 50 χιλιάδων ευρώ.
Οπότε επιλέγουμε και οδηγούμε.
Είτε με εφαρμογές και λίγο περισσότερο άγχος μιας και το δίκτυο φόρτισης δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο, είτε με καταναλώσεις 6-9/100km και γρήγορο φουλαρισμα όπου προκύπτει.
Άβαταρ μέλους
By glf
#874612 Έχω να κατέβω Αθήνα από την τελευταία απονομή που πήρα πανελλήνιο κύπελλο.
Τώρα που είδα να έχει δωρεάν φόρτιση στο Σείριο μπορεί και να έρθω.
Γιατί με το ηλεκτρικό, προορισμός είναι το ταξίδι. Το αργό, το τζάμπα lol.
Και άμα λάχει από τον επαρχιακό σαν τα παλιά χρόνια, απο χωριά και κωμοπόλεις, ούτε τα διόδια να μη δει κανείς lol
Άβαταρ μέλους
By Scotch
nomarxis έγραψε:Το θέμα είναι τι κάνουμε στη Θεσσαλονίκη, στα Γρεβενά, στη Πρέβεζα ή στη Λήμνο :hmmm:
Εκεί θέλει έναν έξτρα προγραμματισμό που το θερμικό δεν χρειάζεται. Είτε των 20 χιλιάδων είτε των 50 χιλιάδων ευρώ.
Οπότε επιλέγουμε και οδηγούμε.

Προσωπικά ό,τι αυτοκίνητο κι αν είχα στο παρελθόν, φρόντιζα εκεί που θα μείνω να έχω ασφαλές πάρκινγκ, συνεπώς πάντα επέλεγα διαμονή σε κατάλυμα με ιδιωτική θέση στάθμευσης. Το μόνο που αλλάζει τώρα με το ηλεκτρικό (για εμένα), είναι ότι πρέπει να αφιερώσω λίγα λεπτά ακόμη για να βεβαιωθώ ότι έχει πρίζα σχετικά κοντά και άλλα λίγα για να το βάλω να φορτίζει το βράδυ. Και θερμικό αντίστοιχης αξίας να έπαιρνα, δεν θα το άφηνα στο δρόμο εκεί που θα έμενα.
Στο τελευταίο ("Οπότε επιλέγουμε και οδηγούμε") δεν κατάλαβα τι εννοείς. Μια χαρά επιλέγω να οδηγώ κι εγώ και μάλιστα πολύ πιο απολαυστικά σε σχέση με ό,τι θερμικό είχα μέχρι τώρα :lol:

nomarxis έγραψε:Είτε με εφαρμογές και λίγο περισσότερο άγχος μιας και το δίκτυο φόρτισης δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο, είτε με καταναλώσεις 6-9/100km και γρήγορο φουλαρισμα όπου προκύπτει.

Η παραπάνω περίπτωση μάλιστα είναι η εξαίρεση. Δηλαδή, πόσα ταξίδια θα κάνεις το χρόνο για να χρειαστεί να αφιερώσεις λίγα λεπτά ακόμη; Για εμένα τουλάχιστον αξίζει με το παραπάνω, σε σχέση με το να έχω ένα όχημα που καταναλώνει (τουλάχιστον) 7lt/100km όλο το χρόνο, που θέλει συχνά και ακριβά σέρβις, που βγάζει καυσαέριο, που δεν είναι αθόρυβο, που είναι θέμα χρόνου να χάσει δραματικά την αξία του, που πιθανώς πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και που δεν έχει τις επιδόσεις supercar.
Τελευταία επεξεργασία από Scotch και 17 Οκτ 2024, 10:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Scotch έγραψε:Αν υποθέσουμε ότι η τιμή της αμόλυβδης είναι 1,9€/lt:

Πόσα χλμ κάνεις ετησίως;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
glf έγραψε:Έχω να κατέβω Αθήνα από την τελευταία απονομή που πήρα πανελλήνιο κύπελλο.
Και άμα λάχει από τον επαρχιακό σαν τα παλιά χρόνια, απο χωριά και κωμοπόλεις, ούτε τα διόδια να μη δει κανείς lol

+1

saxon_747 έγραψε:Πόσα χλμ κάνεις ετησίως;

Με το i3 έχω κάνει 40.000 στα 4 χρόνια (παρά 2 μήνες), με το Y έχω κάνει 35.000 σε 3 χρόνια (παρά 1 μήνα).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
glf έγραψε:Έχω να κατέβω Αθήνα από την τελευταία απονομή που πήρα πανελλήνιο κύπελλο.

Αυτο θυμιζει Καβαφη. Αν σου βγαζει τον ποιητη απο μεσα σου, ειναι αλλο ενα + του ηλεκτρικου :s_cool
Άβαταρ μέλους
By Govus
#875100 Εικόνα

Ξουτ, κακέ κι ενεργοβόρε βενζινοκίνητε τουρμποδεινόσαυρε :s_devil !!
Άβαταρ μέλους
By edmond
#879589 Πρώτο ταξίδι για το Verso.
Μετά από πρπ 730χλμ, έκατσε στα 6,3 λίτρα αγνού παρθένου πετρελαίου.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#892020 Αθήνα-Καστοριά(μέσω Βέροιας :roll: )-Αριδαία-Πόζαρ-Έδεσσα-Θεσ.νίκη-Αθήνα.
1.600 χλμ
6,3 lt ανόθευτου, αβασάνιστου, αλισμόνητου μαζούτ.
100λτρ δλδ επί 1.4€ μέσο όρο, 140€ καυσίμου, με 80 για διόδια... :thumbsdown:
Verso 1.6D-4D 2016.