Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874136 Καλημέρα!
να σας πω την αλήθεια, αν πω ότι αντικαθιστώ το Golf, θα προτιμούσα να είναι με ένα αμάξι κάπως νεώτερο, και ει δυνατόν με ένα αμάξι που να μην έχει μόνιμη τετρακίνηση.
Επίσης (beauty is in the eye of the beholder ή αλλιώς περί ορέξεως κολοκυθόπιτα), station-wagon-οειδή αυτοκίνητα δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αισθητικά. Αναπόφευκτος συνειρμός με τις νεκροφόρες, αν και γνώστης του χώρου μου ανέφερε ότι αυτές είναι συνήθως σεντάν που έχουν υποστεί επιμήκυνση, παρά SW...

Το Golf αυτή τη στιγμή έχει Τ.Κ. 255€, δεν με πειράζει ο τυχόν αντικαταστάτης του να είναι ως 50% ακριβότερος αν και θα προτιμούσα να μην είναι, αλλά δεν θα ήθελα να πληρώνω Τ.Κ. 600+.

Κάνω κάποιες σκέψεις για "εργάτη" Pajero Pinin 1.8.
Αλλιώς από τις σχετικά σύγχρονες επιλογές (σε περίπτωση που δώσω το Golf), μάλλον το ASX 1.8 κερδίζει τη συμπάθειά μου, αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι "βάρκα" και η τετρακίνησή του ανεπαρκής (όμως για το τελευταίο έχω ίδια άποψη, το έχω δει να βγάζει από χωμάτινη γλίστρα αρκετά μεγάλο σκάφος, χωρίς πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πάντα ο συμπλέκτης και όχι η ισχύς του οχήματος ή ο τρόπος μετάδοσης της τετρακίνησης).

Υ.Γ. Έχω αγοραστή για το Golf στα 7k, νομίζω είναι αρκετά καλή τιμή, έχετε γνώμη;
Υ.Γ.2. Τι λαίλαπα είναι αυτή με τις παν-άχρηστες πανοραμικές οροφές (ανοιγόμενες και μη); Άχρηστο αξεσουάρ μου φαίνεται...(έχει τέτοια το Fiat της :inlove: και ακόμη και με το κουρτινάκι, το καλοκαίρι ψήνεσαι).
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874140 Να προσθέσω και κάτι ακόμη.
Ο βασικός λόγος που κοιτώ/κοιτούσα diesel είναι η παραπάνω ροπή για ορισμένα κυβικά και όχι μόνο η οικονομία στο καύσιμο, η οποία έχετε δίκιο ότι στα 10k χλμ που κάνω ανά έτος, δεν θα είναι και τόσο μεγάλη (λαμβανομένου υπ' όψη και του πρόσθετου κόστους κτήσης και κινδύνου ακριβών βλαβών).
Μόλις διαπίστωσα ότι το τελευταίο 12μηνο έκανα 7,5k χλμ με το αυτοκίνητο αυτό, οπότε η προσδωκόμενη οικονομία θα είναι μικρότερη.
Με αυτά τα δεδομένα μπορώ να κοιτάξω και κάτι βενζινοκίνητο, όμως θα πρέπει να έχει αρκετή δύναμη.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874142 Δεν έχει την απαιτούμενη ελκτική ικανότητα για ρυμουλκούμενο με φρένα, για να ρυμουλκώ νόμιμα αυτό που θέλω. Specs.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#874360 Τι θες να τραβάς είπαμε; Σκάφος;

Είδα προχθές ένα niva εδώ στη γειτονιά με πωλητήριο. Ψήθηκα άσχημα, έτσι για να σπάω τον τσαμπουκα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874376 Niva με 3 λεβιέδες = σκύλος
το πρόβλημα είναι ότι αν και στο βάζει και στο βγάζει όπου θες, για ταξίδι σε εθνική έστω με 90 χ.α.ω. δεν κάνει...

Ναι, τρέιλερ με βάρκα τραβάω, 3-4 φορές τον χρόνο. Περίπου 1,5t μικτό το ρυμουλκούμενο...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
ArrowsFA1 έγραψε:Niva με 3 λεβιέδες = σκύλος
το πρόβλημα είναι ότι αν και στο βάζει και στο βγάζει όπου θες, για ταξίδι σε εθνική έστω με 90 χ.α.ω. δεν κάνει...

Ναι, τρέιλερ με βάρκα τραβάω, 3-4 φορές τον χρόνο. Περίπου 1,5t μικτό το ρυμουλκούμενο...

Να ρωτησω, αν το προβλημα ειναι στο βαλε - βγαλε της γλυστρας, δεν υπαρχει εκει καποιος με 4Χ4 που να κανει αυτο με καποιο αντιτιμο;

Θα ηταν πολυ φθηνοτερο απο τα παγια ενος 2ου οχηματος ή την αλλαγη αυτου με κατι παλιοτερο και πιο ενεργοβορο
Άβαταρ μέλους
By Chris
#874380 Ε ναι, για 4 φορές το χρόνο κουβαλημα να οδηγείς και τις υπόλοιπες 361 ένα ειδικό όχημα, δε μου ακούγεται και πολύ σοφό.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874389 Δεν είναι το θέμα η γλύστρα, εκεί με ρίχνουν με αγροτικό. Το θέμα είναι το ferry boat όπου αναγκαστικά πρέπει να μπει ο δικός μου συρμός. Και άντε στο νησί κάποιον θα βρω να μου το μπάσει στο καράβι. Στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις κάποιον να στο κάνει ώρα 07:00 που φεύγει το πλοίο (είτε φίλο είτε επαγγελματία επ'αμοιβή). Θα μου πείτε, πώς τα βόλευα τόσα χρόνια; Τύχαινα καράβια με πιο ομαλούς καταπέλτες και, στα δύσκολα, πιο συνεργάσιμους ναυτικούς που ήταν δεκτικοί να το βάλω με τη μούρη. Όμως τα τελευταία χρόνια συστηματικά ζορίζομαι και φέτος παραήταν.

Μετά από οικονομοτεχνική μελέτη τη λύση 2ου οχήματος την έχω τελικά απορρίψει, όπως και την αλλαγή του υπάρχοντος με παλαιότερο/πιο ενεργοβόρο.
Συζητώ μόνο την αλλαγή του Γκολφ με κάτι νεώτερο και πιο all-around. Οδηγώ λίγες μερες το μήνα το αμάξι πάντως. Scooter for the win!

Υ.Γ........ πόσο θλιβερή η απώλεια των κοντών - αργών από τα νεώτερα τετρακίνητα. Γιατί άραγε; (smells κόστος)
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#874391 Εδώ παλιά ο πατέρας μου με το παλιό σιβικ κουμανταρε τη βάρκα και στα ταξίδια και στα φερι μποτ, καράβια.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
ArrowsFA1 έγραψε:Δεν είναι το θέμα η γλύστρα, εκεί με ρίχνουν με αγροτικό. Το θέμα είναι το ferry boat όπου αναγκαστικά πρέπει να μπει ο δικός μου συρμός. Και άντε στο νησί κάποιον θα βρω να μου το μπάσει στο καράβι. Στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις κάποιον να στο κάνει ώρα 07:00 που φεύγει το πλοίο (είτε φίλο είτε επαγγελματία επ'αμοιβή). Θα μου πείτε, πώς τα βόλευα τόσα χρόνια; Τύχαινα καράβια με πιο ομαλούς καταπέλτες και, στα δύσκολα, πιο συνεργάσιμους ναυτικούς που ήταν δεκτικοί να το βάλω με τη μούρη. Όμως τα τελευταία χρόνια συστηματικά ζορίζομαι και φέτος παραήταν.

Μετά από οικονομοτεχνική μελέτη τη λύση 2ου οχήματος την έχω τελικά απορρίψει, όπως και την αλλαγή του υπάρχοντος με παλαιότερο/πιο ενεργοβόρο.
Συζητώ μόνο την αλλαγή του Γκολφ με κάτι νεώτερο και πιο all-around. Οδηγώ λίγες μερες το μήνα το αμάξι πάντως. Scooter for the win!

Υ.Γ........ πόσο θλιβερή η απώλεια των κοντών - αργών από τα νεώτερα τετρακίνητα. Γιατί άραγε; (smells κόστος)

Δεν ξερω ποσο θα σου αρεσε ενα αυτοκινητο με κοντα -αργα για καθε μερα, για να παιρνει τα ποδια του πχ θα επρεπε να εχει αρκετα πανω απο 2.000 κεκ, θα ειχε υψηλη καταναλωση ακομα κι ως ντιζελ και τα παγια του θα ηταν ακριβα.

Ισως ενα Subaru Forester απο το 11 και μετα να ηταν ιδανικο γι' αυτο που θες αλλα μια ματια που εριξα τα περισσοτερα ειναι ντιζελ και με αρκετα χιλιομετρα και τα καλυτερα απο αυτα εκτος μπατζετ.

Υπαρχει κι αυτο

https://www.car.gr/classifieds/cars/vie ... nd-cruiser

:lol: :lol: :lol: :lol:

Πουλα την βαρκα! :oops: :oops: :oops:

ΥΓ. Τι σκαφος ειναι αυτ ο τοσο βαρυ; Αλλαγη με μικροτερο δεν θα βολευε;
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874396 Το τρέιλερ σκέτο ζυγίζει γύρω στα 430 κιλά. Η βάρκα νέτη 550 σύμφωνα με τον κατασκευαστη (στην πράξη μάλλον παραπάνω), βάλε κινητήρες 230 κιλά, βάλε μπαταρίες (40kg), άγκυρες, καδένες (16kg) κλπ, λοιπό εξοπλισμό, εφεδρική προπέλα, σωστικά, τέντες, roll bar, και έχεις περάσει τον τόνο. Ζυγισμένο σε γεφυροπλάστιγγα όλο μαζί, ~ 1,5t.
Είναι ένα εξάμετρο φουσκωτό, το οποίο δεν παίζει ούτε να πουληθεί (όσο είμαστε καλά και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε) ούτε να αλλαχθεί για μικρότερο.
τα κατάφερνα επί χρόνια πολύ καλά με το ταπεινό Golf, αλλά δυστυχώς κάτι παλιά ποστάλια της γραμμής έχουν εξαφανιστεί και καλούμαι να διαχειριστώ απότομες ράμπες, όπου με την όπισθεν υπάρχει πρόβλημα (με πρώτη, κανένα).
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#874401 Περίεργο, με την όπισθεν το προσθιοκίνητο θα έπρεπε να έχει ακόμα καλύτερη πρόσφυση στη ράμπα από ότι με την πρώτη.
Για τέτοια απαλή χρήση υπάρχουν αρκετά τετρακίνητα αυτοκίνητα, όχι SUV, στη VAG.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#874409 Καλημέρα. Το πρόβλημα είναι αφενός στις αντοχές του συμπλέκτη, ο οποίος ζορίζεται και μυρίζει, αφετέρου στο ότι, όταν έχει ανέβει το τρέιλερ στη ράμπα αλλά το αμάξι ακόμη όχι, το βάρος στον κοτσαδόρο ανασηκώνει τους μπροστινούς τροχούς, με αποτέλεσμα την απώλεια πρόσφυσης και το σπινιάρισμα. Εκεί πραγματικά θα βοηθούσε RWD (τα οποία είναι πάντα καλύτερα στη ρυμούλκα, από FWD), και πολύ περισσότερο 4x4/4WD.