Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#873782 Πρωτα πειραματικα clicks με την R6, αν και ουτε χρονο βρηκα ακομη ουτε εχω πετυχει καιρο / συνθηκες φωτος να επνευστω για ληψεις. Πρωτες εντυπωσεις : Υπαρχει πολυ potential, μερικα πραγματα ειναι εντυπωσιακα το ποσο πιο απλα στα κανουν τα σχετικα καινούργια σωματα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#873830 Το θέμα είναι ότι έκανες την αρχή και πήγες επιτέλους σε σοβαρή εταιρεία :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#873869 Όταν τα χρώματα του ηλίου ανακατεύονται με τον καπνό από την πύρινη λαίλαπα του Ξυλοκάστρου Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#874550 Απίστευτο που έχει φτάσει η τεχνολογία των κινητών. :lipsealed:

Δεν μπορούσα να εντοπίσω με τίποτα τον κομήτη με γυμνό μάτι, οπότε είπα στο τέλος να βγάλω μια νυχτερινή φωτογραφία με το κινητό προς τα δυτικά, όπου και περίμενα να βρίσκεται.

Η φάση είναι ότι ακόμη και πριν βγει η φωτογραφία, ήδη από την οθόνη του κινητού μπορούσα να τον διακρίνω, ενώ με γυμνό μάτι δεν τα κατάφερνα! :dizzy:

Η παρακάτω δεν έχει τέλεια ποιότητα, αλλά είναι είναι και με 5x ψηφιακό ζουμ. Από το τίποτα...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#874554 Εγώ πάλι έπαιζα με μια βάση κινητού που πήρα για το τηλεσκόπιο μου τις προάλλες. Έχει και astrophotography mode το pixel. Αυτή μου άρεσε:

Εικόνα

Τελείως entry level το τηλεσκόπιο όπως και η βάση.

Μου είχε διαφύγει πως περνάει κομήτης αυτές τις μέρες. Θα την στήσω αύριο. Δυτικά και δεξιά από την Αφροδίτη 45' μετά τη δύση του ήλιου axel12p?
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#874556 Ακριβώς όπως τα αναφέρεις. 40 λεπτά μετά την δύση του ηλίου, δυτικά, δεξιά από την Αφροδίτη.
Εγώ επειδή δεν κατάφερνα να τον δω με γυμνό μάτι βέβαια, την φωτογραφία την έβγαλα πολύ αργότερα, στις 8 το βράδυ.

Με την ευκαιρία, το Pixel έχει την δυνατότητα να τραβάει και RAW, κάτι που σου δίνει περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας σε φωτογραφίες όπως αυτή του φεγγαριού (η φάση είναι πως τώρα συνειδητοποιώ πως και εγώ ξέχασα να τραβήξω RAW :lol: )

Νομίζω πως με ελάχιστο πείραγμα στο Lightroom το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#874558 Λογικά κι εμένα το s23u θα κάνει αντίστοιχους παπάδες, δεν το έχω ψάξει. Άντε ωραία
Είναι ορατός από όλη την Ελλάδα αυτός ο κομήτης; Θα περνάει για μέρες;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#874578 Φαίνεται από όλη την Ελλάδα νομίζω και θα μπορεί να τον παρατηρήσει κάποιος για λίγες ημέρες ακόμη. Εμφανίστηκε στις 12/10 και κάθε ημέρα που περνάει είναι όλο και λιγότερο φωτεινός.