Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By postruck
#830629 Αυτό που θα πρέπει να κάνεις, για να είσαι σίγουρος οτι θα πάθεις ψύξη... :s_wink καινούργια ΓΝΗΣΙΑ o-ring σε όλες τις σωληνώσεις που θα περνά φρεον.Ο κομπρέσορας και ψυγείο να είναι απο 1.600 με τους 101 ίππους ή απο 1.800 ή 2.000,όχι απο 1.400 και 1.600 με τους 75 ίππους,έχουν μικρότερο ψυγείο και κομπρεσερ.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Sijune21 έγραψε:Αν το air condition έχει κανονική απόδοση,χρειάζεται πάλι συντήρηση,δεν έχω κάνει

Κανε μια φορα τον χρονο καθαρισμο αεραγωγων κλπ με σπρευ για να μην πιανει μυκητες και μυριζει ασχημα.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
bill33 έγραψε:Κόστος για όλο αυτό;

Diavia θυμάμαι είχε και το ibiza sxi ενός θείου μου,κολλημένος ο διακόπτης του ac με ζεστή σιλικόνη να έχει τρέξει απο παντού..

Δεν μπορω να πω με σιγουρια το συνολικο κοστος ακομη,ειμαι στη φαση που συγκεντρωνω και ψαχνω γνησια ανταλλακτικα απο vag group,οποτε δεν ξερω το ακριβες ποσο ακομη.Ενταξει εχει δουλεια αρκετη,πρεπει να ξηλωθουν ολα τα εξαρτηματα του παλιου ιμιτασιον αιρ κοντισιον,να ξεμονταριστει το ταμπλο,να κουμπωσει η νεα εβαπορετα,κομπρεσερ,ενδεχομενως νεο ψυγειο μπροστα,να παρθουν μετρα για σωληνωσεις,αλλα οκευ βρηκα τα μαστορια που θα ασχοληθουν με ορεξη και φιλοτιμο ο καθενας στον τομεα του.Δεν βρισκεις ευκολα καποιον να ασχοληθει με τοσο μπελαλιδικη και χρονοβορα εργασια για ενα τοσο παλιο μοντελο.
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
Δημ.Φυλακτος έγραψε:
Sijune21 έγραψε:Αν το air condition έχει κανονική απόδοση,χρειάζεται πάλι συντήρηση,δεν έχω κάνει

Κανε μια φορα τον χρονο καθαρισμο αεραγωγων κλπ με σπρευ για να μην πιανει μυκητες και μυριζει ασχημα.

Ειναι κατι που μπορω να το κανω μονος μου,ειναι απλο η θελει 40-50 ευρω σε μαστορα?
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Sijune21 έγραψε:Ειναι κατι που μπορω να το κανω μονος μου,ειναι απλο η θελει 40-50 ευρω σε μαστορα?

Μονος σου.

https://www.youtube.com/watch?v=4DIJQ4nwwhI

https://www.youtube.com/watch?v=SFh_fDx-gmw

Κοστος σπρευ 6-10 ευρω, να ενα παραδειγμα
Άβαταρ μέλους
By vagmag
vagmag έγραψε:
dimviii έγραψε:
vagmag έγραψε:Πρέπει να ελέγξω το aircon της Alpine .
Δεν το κυκλοφορώ το αυτοκίνητο αλλά σε μια μικρή διαδρομή προχθές , μου φανηκε να ασθμαίνει σαν τα πρώτα aircon των Elise .

Δύναμη είχε ο αέρας … δροσερό ιδιαίτερα δεν τον έλεγες

να πας να το δεις,δεν δικαιολογειται για τοσο καινουριο αυτοκινητο.

Ε , Renault … τι περιμένεις :lol:
Δυστυχώς λόγω χρόνου ακόμα ούτε λαστιχα δεν του άλλαξα , ούτε το χάρηκα σε κάποια βόλτα ή πίστα …
Θα πάμε για έλεγχο κάποια στιγμή

Φρέον χρειαζόταν … ή μάλλον αυτό το νέο πιο οικολογικό …
Πλέον δουλεύει …. Σαν καταψύκτης !
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#832624 ποσο εδωσες? αμπουλα εβαλαν να δουν απο που ειναι η διαρροη?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
vagmag έγραψε:Ελπίζω να μην με απασχολήσει ξανά

παρτον ενα τηλ και ρωτησε τον.Θα επρεπε να σε ειχε ενημερωσει.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
dimviii έγραψε:
vagmag έγραψε:Ελπίζω να μην με απασχολήσει ξανά

παρτον ενα τηλ και ρωτησε τον.Θα επρεπε να σε ειχε ενημερωσει.

Ε καλά όλη τη διαδικασία την έκανα λίγο από μακριά ….
Καθότι έκανα μια επέμβαση κηλη κ είμαι με τα ράμματα , με εξυπηρέτησε ένας φιλος να το πάει στο Συνεργειο μου , κ από εκεί να το αναλάβουν να το ανοίξουν , να το ελέγξουν κ να το γεμίσουν ας πούμε . Κ να ξαναέρθει στα χέρια μου με το a/c να βγάζει κρύο αέρα .

Δεν είχα κ πολλές απαιτήσεις κ ερωτήσεις , μόνο να δουλέψει.
Ευχαριστώ ίσως ρωτήσω αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό με την αμπούλα κ δε θέλω να το παίζω πολύξερος ειδικά για πράγματα που δεν έχω ιδέα.
Έχω κ μια τάση να δείχνω εμπιστοσύνη .
Όχι ότι δεν την έχω πατήσει .

Ελπίζω να είναι όλα καλά κ σύντομα να το κάνω κ εγώ βόλτες .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#832632 μαζι με το φρεον μπαινει και μια αμπουλα με φωσφοριζε χρωμα.Οταν μπει σε λειτουργια το ερκοντισιον,,οπου θα υπαρξει διαρροη, θα διαρρεει και το φωσφοριζον χρωμα.Φορωντας καποια ειδικα γυαλια μπορεις και βλεπεις το σημειο της διαρροης(ρακορ,συμπιεστης,ψυγειο κλπ)
Τοσο καινουριο αυτοκινητο για να χασει παει να πει οτι καπου το φρεον φευγει.Ειναι κριμα καθε χρονο να πληρωνεις τετοιο ποσο, μιας και φορας το ακριβο οικολογικο φρεον.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
REALZEUS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Είναι 99% συμπλέκτης μάλλον.

Πολύ λογικό.

drdino έγραψε:Πότε χάνεις την ψύξη; Αφότου έχει δουλέψει πρώτα ή πχ και ξεκινώντας στη πρώτη βόλτα της μέρας;

Συνήθως στην αρχή δεν ανοίγει-κομπλάρει. Αφού το προσπάθήσω 10-20 φορές, τότε θυμάται να κομπλάρει...

glf έγραψε:Κάνα ρελέ εμπλέκεται μήπως;

Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά αν ήταν ηλεκτρικό θέμα, γιατί ανοίγει πάντα το 2ο βεντιλάτέρ, που είναι για το AC?

Α ξέχασα να ενημερώσω. Συμπιεστής. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Sijune21
#871897 Έκανα μια σούμα,θα χρειαστώ κοντά στο 500ευρωγια να επισκευάσω το ari condition στο σαπακι,εβαπορετα από μαμά golf 2 βρέθηκε,υλικό που θα μπει για τους αεραγωγούς πίσω από το ταμπλώ επίσης,από εκεί και έπειτα,νέο κομπρεσέρ,νέο καλοριφέρ+νέο ψυγείο νερού αφού το δικό του έχει διαρροές,νέες σωληνώσεις να φτιαχτούν,υγρά και εργατικά με μηχανικό,ηλεκτρολόγο.

Το αυτοκίνητο μπορεί να μην πιάνει 7-8 κατασταρικα αν το δώσω για σκραπ έτσι.