Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By bebes
drdino έγραψε:Μαντζούνι στο μαντζούνι δεν θα έβαζα με τπτ (βέβαια δεν θα έβαζα καν εξ αρχής αλλά αυτό τώρα έγινε). Ξέπλυμα σίγουρα πρωτού κάνεις οτιδήποτε.

Ετσι κι αλλιως, χαμενος για χαμενος ήταν ο κινητηρας. Πηγαινε για αλλαγη, ουτε καν επισκευή.

Καθαρισμα λοιπον και τοποθετηση του νεου. Θα κανω και ριβιού μετα απο ικανο χρονικό διάστημα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
bebes έγραψε:
drdino έγραψε:Μαντζούνι στο μαντζούνι δεν θα έβαζα με τπτ (βέβαια δεν θα έβαζα καν εξ αρχής αλλά αυτό τώρα έγινε). Ξέπλυμα σίγουρα πρωτού κάνεις οτιδήποτε.

Ετσι κι αλλιως, χαμενος για χαμενος ήταν ο κινητηρας. Πηγαινε για αλλαγη, ουτε καν επισκευή.

Καθαρισμα λοιπον και τοποθετηση του νεου. Θα κανω και ριβιού μετα απο ικανο χρονικό διάστημα :rtfm:

To θέμα είναι ότι μπορεί να σου βουλώσει το ψυγείο του καλοριφέρ και να έχεις άλλα τραβήγματα μετά.
Άβαταρ μέλους
By bebes
bebes έγραψε:Εικόνα
Ήρθε το μαντζούνι από αμαζον. 11 μέρες έκανε να έρθει από Αμερική.

Το θέμα είναι ότι το αυτοκίνητο δουλεύει καλούτσικα με τη φώκια που του έβαλα.
Έχει κανα δίμηνο και έκανε πάνω από 1500 χιλιόμετρα.

Υπάρχουν δυο επιλογές:
Περιμένω να ξανανοίξει η ρωγμή για να βάλω το καινούριο μαντζούνι, ή αδειάζω τα υγρά με τα οποία υπολείμματα της φώκιας και βάζω καθαρό νερό με το καινούριο να το αφήσω μέσα να δουλεύει;

< >

update

Ξέπλυνα οσο μπορούσα το κύκλωμα ψύξης (ανοιξα μια βιδα χαμηλα στο ψυγείο, έφυγαν περιπου 3 -απο τα 6,2 ππου αναφερει ο κατασκευαστής- λιτρα νερού, αντικαταστάθηκαν με 3 λιτρα απεσταγμενου, κυκλοφορησε το αυτοκινητο για να δουλεψει η αντλια νερου και να ανοιξει ο θερμοστατης και ξανανοίχθηκε η βιδα. Αυτο εγινε τρείς φορες).
Εβαλα το σούπερ ματζούνι και ακολούθησα τις οδηγίες.

Η πρωτες εντυπώσεις ειναι οτι δουλεύει καπως. Πρωτα πρωτα σταματησε να φερνει καυσαεριο στα υγρα. Αυτο το διαπίστωνα εύκολα ανοίγοντας το καπακι του ψυγείου 1 λεπτο αφότου άναβα τον κινητήρα. Εβγαζε αερα με πίεση και γενικα "κάπνιζεε" ελαφρώς όσο το ειχα να δουλεύει. Τωρα δεν εχει καθόλου αερια :)

Θα παρακολουθησω και μερικες μερες αν εχω καταναλωση αντιψυκτικού (για την ωρα κατεβηκε ενα δάχτυλο μόλις εκανα την εφαρμογη και εμεινε στασιμο εκει) και θα ενημερωσω.
Ελπίζω να τη βγαλουμε κανα χρόνο ετσι :roll:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#867591 update #2
το ματζούνι κράτησε σκάρτα 2 μήνες (κατι παραπάνω απο 2500 χιλιόμετρα).
Το Σάββατο το πήρε ο γιος να παει θάλασσα, μάλλον "έφαγε" τα υγρα και άργησε να το καταλάβει, οπότε το μοτέρ πάπαλα, ψήθηκε κανονικά.
Πάπαλα ήταν και πρίν, δεν επιδεχόταν επισκευής, αλλά είπα μήπως παρει καμια παράταση.
Τωρα τέλος οριστικά. :(
Αυτό που με παραξένεψε είναι οτι στα τελευταία 3 γεμίσματα ειχα ρεκόρ (χαμηλής) κατανάλωσης. 5λιτ/100 έκαιγε σε μικτες συνθήκες (λίγο πόλη, λιγο επαρχιακό, λιγο χωρφι). Ποτε δεν εφτασε τοσο στα 5,5 χρόνια που το είχα.

Πήρα απο τον κουνιάδο ενα agila 2001 που ειχε σε ακινησία για 4-5 χρόνια.
Εχει μόνο 83000 χιλιομετρα, θα προσπαθήσω να το συνεφέρω να κανω τη δουλεια μου
Άβαταρ μέλους
By Chris
#871313 Δε βρισκω σχετικο θεμα με μια γρηγορη ματια, για ανταλλακτικα εχουμε καποιο επιβεβαιωμενα legit site? Μην εχοντας ιδεα και απλα γκουγκλαροντας, μου βγαινουν αυτοι οι δεκα κλωνοι (*antallaktika*.gr, *parts*.gr) με τα ιδια ακριβως προϊοντα και δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα να τους εμπιστευτω.
Άβαταρ μέλους
By glf
#871318 Υπάρχει μια εταιρεία που τους δίνει και συντηρεί ένα κατάλογο ανταλλακτικών οπότε και γι αυτό βλέπουμε τα ίδια ανταλλακτικά με τους ίδιους κωδικούς και φωτο σε 10 διαφορετικά ελληνικά eshop..
Άβαταρ μέλους
By dimik
#871323 https://alvadi.lv/en/

Επίσης δοκιμασμένο από Ρίγα Λετονία Ευρωπαίοι σε όλα, τιμή, αποστολή, tracking

Τα υπόλοιπα με την κάθε γλώσσα και site που από πίσω είναι η ίδια εταιρεία σπάει @@

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#871328 Ηθελαν οι γονεις μου ενα μικρο να αφηνουν μονιμα στο νησι. Καναμε μλκια που δωσαμε το ατος πριν καποια χρονια, ηταν τελειο για αυτη τη δουλεια. Τελοσπαντων, ειδαν ενα ignis παρκαρισμενο καπου με πωλητηριο, πηγαν το ειδαν τους αρεσε το εκλεισαν, μου ειπαν πως ειναι τριπορτο και μου μπηκαν ιδεες. Εσπαγα το κεφαλι μου αν ειχε πουληθει το τριπορτο σε μη σπορτ εκδοση ποτε, δε θυμομουν. Τελοσπαντων, το σπορτ ειναι :lol: Του '06 με 110000 χλμ, κουδουνιζει ολοκληρο λογω σκληρης αναρτησης και σουζουκι, αλλα μου αρεσει απιστευτα. Επιταχυνει, φρεναρει, στριβει, εχει πολυ ωραιο τιμονι, επιλογεα, αναρτηση, το λατρεψα μια βδομαδα τωρα στις ειδικες της Αιγινας. Αλλα εχει ενα σωρο μαζεματα, οποτε θελω να βρω αρχικα μια μπιλια λεβιε (εχει λιωσει και δε φαινεται το διαγραμμα), πεταλια απο το απλο αν δε χρειαζεται να βγει ολη η πεταλιερα γιατι τα μεταλλικα καινε το καλοκαιρι, αμορτισερ πορτ-παγκαζ, φιλτρο αερα και καμπινας, μασκες πανω και κατω γιατι εχει κατι καγκουρεμενες σιτες και πισω καθαριστηρα. Θα παω να δω σε μαγαζια στον Πειραια και Φραντζη απο Δευτερα, αλλα φιλτρα και καθαριστηρα πχ χρειαζομαι καινουρια. Για την ωρα ειναι σε ενα φαναρτζη που θα φτιαξει ενα σπασιμο στον πισω προφυλακτηρα και θα βαψει το καπω που ειναι μαυρο ματ (σε μαυρο αμαξι :dizzy: ).

edit θεωρητικα μπιλια λεβιε θα μπορω να βαλω universal, αλλα υπαρχουν 2-3 τυποι σωστα? Πως βρισκω τι τυπος κανει? Γιατι μου αρεσουν καποια πιο συγχρονα σχεδια που ειναι στρογγυλα, οχι αυτα τα παλαιοιαπωνικα οπως η τωρινη.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#871332 Το onparts έχει και μαγαζί στην Πειραιώς οπότε βολεύει αν θες κάτι άμεσα. Έχω πάρει 2-3 φορές από κει, δεν είχα θέμα
Άβαταρ μέλους
By Chris
Dimitris_P έγραψε:Το onparts έχει και μαγαζί στην Πειραιώς οπότε βολεύει αν θες κάτι άμεσα. Έχω πάρει 2-3 φορές από κει, δεν είχα θέμα

:s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dimitris_P έγραψε:Το onparts έχει και μαγαζί στην Πειραιώς οπότε βολεύει αν θες κάτι άμεσα. Έχω πάρει 2-3 φορές από κει, δεν είχα θέμα

+1
Άβαταρ μέλους
By bill33
Chris έγραψε:Δε βρισκω σχετικο θεμα με μια γρηγορη ματια, για ανταλλακτικα εχουμε καποιο επιβεβαιωμενα legit site? Μην εχοντας ιδεα και απλα γκουγκλαροντας, μου βγαινουν αυτοι οι δεκα κλωνοι (*antallaktika*.gr, *parts*.gr) με τα ιδια ακριβως προϊοντα και δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα να τους εμπιστευτω.

Κλώνοι του autodoc πρέπει να είναι αυτά
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#871483 Πήγα να βάλω μπρος το αμάξι, γυρνώντας το κλειδί όλα τα λαμπάκια άναψαν κανονικά, αλλά μηχανή γιοκ. Ακούγεται να δίνεις ρεύμα (ένα Τσικ Τσικ Τσικ) αλλα τίποτε άλλο. Κλαίω τη μίζα; Η μπαταρία είναι φουλ.