Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:
Φιλη που δουλευει σε βρεφονηπιακο σταθμο στο Μοναχο μας ελεγε το καλοκαιρι οτι καποιοι γονεις δεν γαργαλανε τα παιδια τους :s_omg

Γιατί;;;;;;;;; :s_omg
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#8668 Νομίζω (τελείως προσωπική εικασία) ότι το λάθος γίνεται όταν ο γονιός κάνει πίσω στο πρώτο κλάμα.
Μετά το "κατοικίδιο" που λέει και ο koutsan αντιλαμβάνεται ότι βρήκε το μαγικό τρόπο για να γίνεται ότι θέλει και πάει η |λογοκρισία| σκυταλοδρομία μέχρι τα 30...
Άβαταρ μέλους
By spiros
EDDIE_147 έγραψε:Νομίζω (τελείως προσωπική εικασία) ότι το λάθος γίνεται όταν ο γονιός κάνει πίσω στο πρώτο κλάμα.
Μετά το "κατοικίδιο" που λέει και ο koutsan αντιλαμβάνεται ότι βρήκε το μαγικό τρόπο για να γίνεται ότι θέλει και πάει η |λογοκρισία| σκυταλοδρομία μέχρι τα 30...

πλεον, μεχρι τα 40+ :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:Όχι ότι με απασχολεί το θέμα αλλά ανέκαθεν είχα μια απορία.
Πώς γίνεται κάποια παιδάκια (εκ παρατηρήσεως η πλειοψηφία είναι αλλοδαπά) να είναι κυριολεκτικά mute ή όταν τους σηκώνει το μικρό δαχτυλάκι ο γονιός 10 μοίρες να βγάζουν το σκασμό και αντίστοιχα άλλα παιδάκια (εκ παρατηρήσεως η πλειοψηφία ντόπια) να ξεσηκώνουν τον κόσμο σε όποια φάση και αν βρεθούν;

koutsan το μανουάλι τι λέει;
Υποψιάζομαι κάποιο λάθος γίνεται στο στρώσιμο και μετά δεν μαζεύεται η κατάσταση με τίποτα.

ΥΓ: Είχα δει σε φαστφουντάδικο στην Κω ένα παιδάκι (όχι πάνω από 4-5 εξ' αλλοδαπής) να αρχίσει να γκρινιάζει για κάτι, να γυρίζει ο πατέρας (διόλου απειλητική/εκφοβιστική φυσιογνωμία) να του ρίχνει ένα βλέμμα και το παιδάκι να μπαίνει σε safe mode και να γυρίζει τελείως σιωπηλό στη μαμά του.

:inlove: :inlove: :inlove:

Να πας να κοιταχτεις, εχει ξαναγινει η κουβεντα παλιοτερα και το συμπερασμα ηταν οτι οι Ελληνες γονεις ειναι πολυ μπροστα απο τους κουτοφραγκους, "συζητανε" με τα παιδια τους και αυτα "καταλαβαινουν", συμφωνα με τις πλεον συγχρονες παιδαγωγικες μεθοδους.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#8688 Δεν υπάρχει κανένα λάθος.
Το κλάμα είναι αυτό που είναι (ο δεύτερος πιο εκνευριστικά παραγομενος ήχος στην φύση μετά τους οργασμους της Λιανη) επειδή πετυχαίνει τον σκοπό του. Να κάνει τους γονείς να ασχοληθούν με το νεογνο.
Τις προάλλες συζητουσα με τον Dawkins και μου λεγε ακριβώς αυτό το πράγμα :Ότι το γονίδιο του κλαματος είναι μαζί μας ακόμα γιατί έδωσε εξαρχής πλεονέκτημα σε οργανισμούς που το είχαν σε σχέση με τους άλλους που το στερουνταν. Ο γονεας έδωσε περισσότερη σημασία (φροντίδα, τροφή, προστασία) σε αυτόν τον απογονο και έτσι σιγά σιγά έγινε το κυρίαρχο γονίδιο στον πληθυσμό. Οπότε ας μην καταδικασουμε αμέσως τον πατέρα /μάνα αν τον δούμε να υποχωρεί στην μιρλα. Απλά έτσι λειτουργεί η φύση.

Και αν μου βρείτε πιο γαματη εξήγηση γιατί κάθε φορά που κλαίει η μικρή :inlove: τρώει και από ένα κλαμπ σάντουιτς να με χεσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#8735 Αυτο της πηρα απο το ebay της μπομπιτσας!!!

Μη χασει ο αλλος και δεν μπει στην φωτο :inlove:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
Φιλη που δουλευει σε βρεφονηπιακο σταθμο στο Μοναχο μας ελεγε το καλοκαιρι οτι καποιοι γονεις δεν γαργαλανε τα παιδια τους :s_omg

Γιατί;;;;;;;;; :s_omg

Ελα μου ντε ?

Αν το αλλο το απιστευτο ? Ενω ειναι λογικο να μην δινουν φαρμακα στα παιδια, δεν βαζουν ουτε θερμομετρο για δουν ποσο πυρετο εχει, αν καταλαβουν πως ενα παιδι εχει πυρετο ειδοποιουν τον γονιο και περιμενουν να ερθει να το παρει, η ευθυνη τους εχει τελειωσει.
Η φιλη ειδε ενα πιτσιρικι ζεστο του εβαλε θερμομετρο που ειχε μαζι της ειδε 39,5 πυρετο, ειδοποιησε την μαμα του και εβαλε το παιδι στο ντους για να πεσει ο πυρετος. Η μαμα ηρθε 3 ωρες μετα και το παιδι ειχε κανει 3 20λεπτα ντους για να πεσει ο πυρετος στο μεταξυ.
Την ρωτησε η διευθυντρια γιατι το κανει ντους :s_omg , της απαντησε τον λογο και την ξαναρωτησε απο που το ξερει :s_omg
Για να παρει την απαντηση οτι στην Ελλαδα ειναι κοινη γνωση το χλιαρο ντους στους υψηλους πυρετους .

Μερικες μερες μετα η μητερα του παιδιου την ευχαριστησε για αυτο που εκανε, γιατι οπως της ειπε ο παιδιατρος εκανε πολυ σωστα και γλυτωσε το παιδι απο τα χειροτερα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#8929 Χθες μου ελεγε συναδελφος που εχει 2 μικρα αγορακια κ τα μεγαλωνει ακριβως με τον ιδιο τροπο:

Ο ενας παει να κανει κατι, του εξηγουν γιατι δεν πρεπει να το κανει κ σταματαει.
Ο 2ος ομοιως αλλα οταν του λενε μη, σκυβει το κεφαλι (και καλα οτι δεν ακουει) κ συνεχιζει. Εννοειται οτι το ξανακανει μετα.

Αρα πως γινεται να ειναι ολα τα παιδια ιδια; :s_omg
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#9068 Όπως και τα σκυλιά που κάποιες ράτσες είναι πιο καλές για φύλακες, άλλα για μπεκάτσες και άλλα για παιδάκι έτσι και με τα παιδιά το καθένα έχει διαφορετικές ικανότητες/δυνατότητες στους διάφορους τομείς.
Κάθε παιδί μοιάζει διαφορετικό και θέλει διαφορετική μεταχείριση. Τελικά όμως βλέπεις κάτι σούπερ νάννυ (εκπομπές με ειδικές παραμάνες που έρχονται για 3 μέρες και σου κάνουν τα παιδιά σούζα και σου μαθαίνουν τι λάθη κάνεις).

Σε παίρνουν ότι το παιδί σου δεν είναι καλά και κάνεις 3 ώρες;;;
3 χρονών παιδί να κοιμάται στις 10!; Μόνο στην Ελλάδα το βλέπω αυτό, αλλού από τις 7 στα κρεβάτια τους.... κι εγώ αισθάνομαι ενοχές που το διαβολάκι μου δύσκολα κοιμάται πριν τις 9:30. Αν σε δούνε να κυκλοφορείς με μικρό παιδί μετά τις 8 μπορεί να σε κοιτάξουν κάπως ή και σου την πούνε.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#9107 Συγνωμη αλλα αν κοιμηθει το παιδι στις 7 που λες, τι ωρα "πρεπει" να ξυπνησει μετα;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
sknipper έγραψε:Όπως και τα σκυλιά που κάποιες ράτσες είναι πιο καλές για φύλακες, άλλα για μπεκάτσες και άλλα για παιδάκι έτσι και με τα παιδιά το καθένα έχει διαφορετικές ικανότητες/δυνατότητες στους διάφορους τομείς.

Η συγκριση δεν παιζει.
Τα σκυλια αναπαραγονται επιτηδες εδω και χιλιετιες με ΣΚΟΠΟ να κανουν συγκεκριμενες δουλειες ή να εχουν συγκεκριμενη μουτσούνα.
Η συμπεριφορα τους ειναι ενστικτωδης, και η εκπαιδευση απλα λειαίνει προυπάρχοντα ενστικτα, αναλογα τη ρατσα.
Τα παιδακια δεν εχουν ενστικτα οπως "αγαπαω αλλα παιδακια", "βαζω προβατα στο μαντρι", "μυριζω το μερος που βρισκομαι μπας και πεταχτει καμμια πέρδικα", "τρώω οποιον δεν ανηκει στην αμεση οικογενεια μου". Αμα ηταν ετσι, το αγαπημενο παιχνιδι μερικων παιδιων θα ηταν "πετα το ξυλο μακρια και θα στο φερω πισω", (σαφως προτιμοτερο για εμενα απο τα "ανίψια" μου που θελανε να παιζουμε μπαλα :s_biggrin ).
Άβαταρ μέλους
By NickTG
xenos έγραψε:Συγνωμη αλλα αν κοιμηθει το παιδι στις 7 που λες, τι ωρα "πρεπει" να ξυπνησει μετα;

Εμένα έτσι και με έβαζαν τέτοια ώρα για ύπνο το αργότερο στις 3 το βράδυ θα ήμουν στο πόδι! :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By markvag
xenos έγραψε:
Αρα πως γινεται να ειναι ολα τα παιδια ιδια; :s_omg

Ποιος το είπε αυτό;;;;; Απλά όλα μπορούν να εκπαιδευτούν... :s_smile
Άβαταρ μέλους
By vice246
#9161 τα δευτερα, τριτα κλπ παιδια μεγαλωνοντας διαμορφωνουν διαφορετικη συμπεριφορα- χαρακτηρα λογω του οτι αλλαζει το οικογενειακο περιβαλλον...
το πρωτο παιδι εχει δυο γονεις στην φαση των πρωταρηδων.....το δευτερο εχει δυο σχετικα εμπειρους γονεις και ενα ανταγωνιστη (το αδελφακι του) κοκ....

οπως πολυ σωστα περιεγραψε παραπανω ο @κουτσαν θελει αστειρευτη υπομονη και επιμονη σε συγκεκριμενους κανονες και ρουτινα.....+ την 100% κοινη σταση των δυο γονιων απεναντι στο παιδι.....ειδ αλλως το πιο πιθανο ειναι "το παιχνιδι" να χαθει...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#9264 Έτσι είναι, το οικογενειακό περιβάλλον έχει αλλάξει όταν μπει δεύτερο κλπ αδέλφι.

Επίσης σωστά τα του koutsan περί υπομονής και επιμονής κλπ. Στο μόνο σημείο που διαφωνώ είναι ότι κάποια παιδιά είναι πολύ πιο ζιζάνια (μπορώ να σκεφτώ και χειρότερες εκφράσεις) από άλλα.

Επίσημες ώρες ύπνου νηπίων είναι 7-7! Εγώ πάντως τόσο κοιμόμουνα μου είπαν. Και δεν είμαι του ύπνου... (ίσως επειδή με κοιμίζαν τόσο μικρό!)
Η κόρη μου πάντως 9:30-6:30 αν είμαστε τυχεροί, 10:30+ ως 6:00 παρά αν όχι συν κανένα ενδιάμεσο ξύπνημα=7,5-9 ώρες σύν ό,τι αρπάξει για μεσημέρι 1-2 ώρες που θα κοπεί σε μερικούς μήνες που θα γίνει 4 γιατί θα είναι σχολείο αυτές τις ώρες.