Dodger έγραψε:Εγώ που δεν έχω ιδέα από μηχανές, ποιος ο λόγος που δεν μπορείτε να κάνετε σερί το Λάρισα Πειραιάς; Τι ενοχλεί, ο αέρας; Η στάση του σώματος;Η στάση του σώματος κατά κύριο λόγο αφού η πλάτη δεν στηρίζεται στο κάθισμα όπως στο αυτοκίνητο και η σέλα που είναι στενότερη της έδρας του σώματος.
Παίζει ρόλο και ο αέρας / θόρυβος αλλά λιγότερο
.
Fiat Panda 7,6l/100km
NickTG έγραψε:Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην πουν πως φταίει η ηλικία και έρχεσαι και τους το χαλάς!![]()
![]()
Πες τα να μας βγαλεις απο τη δύσκολη θέση...
Όπως έγραε και ο Μιχος πιο πανω, αν πηγαίνω σε επαρχιακό και χαζεύω, μπορω να είμαι πανω στη μηχανη αρκετες ωρες χωρίς ιδιαιτερα προβήματα. Μερικές μικρές στασεις μερικών "δευτερολέπτων" απο δω κι απο κει για καμια φωτογραφία ή για να ρωτησουμε καποιον ντόπιο σχχετικα με τα...μονοπάτια.
Στην Εθνική μετα απο μια μιαμιση ωρα, αισθανομαι σαν να εφαγα ξυλο, εικάζω οτι φταιει το σφίξιμο λόγω υηλότερων ταχυτητων, γιατι με ενοχλει πρωτίστως η πλατη και δευτερευόντως τα χέρια.
Τον προηγούμενο αιώνα με ενα Τρανσάλπ πήγαινα Θεσσαλονίκη Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη Αθήνα με στάσεις μόνο για βενζίνη
Τωρα κουράζομαι μόνο που το σκέφτομαι
Honda sh300 2017

Το συγκεκριμένο έχει 33000 χιλιόμετρα, εισαγωγή από Ιταλία με τα βιβλιαράκια του και το ΚΤΕΟ του.
Στα πλαστικά και στα μηχανικά (όπως φαίνονται μπροστά από τον πίσω τροχό) φαίνεται πραγματικά σαν καινούριο, ελπίζω έτσι να είναι η μηχανή κι από μέσα.
Το μπροστινό λάστιχο που φορούσε όταν το είδα ήταν το… μανισιο, μου το άλλαξε με ένα Bridgestone hoop (είχαμε συμφωνήσει για Μισλένι, αλλά δεν υπήρχε άμεση διαθεσιμότητα).
Χθες παρέλαβα κι έκανα 65 χιλιόμετρα στη Θεσσαλονίκη, μόνος και διπλός.
Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν ότι ακούγεται κάτι σαν πυράκια όταν ανοίγω το γκάζι σε χαμηλές στροφές. Μου είπε ότι είναι η «προπορεία» κι ότι έτσι κάνουν αυτά. Θα δούμε.
Στην πόλη όμως είναι απολαυστικό, διεσχισα Εγνατία, Τσιμισκη, Όλγας…
Απίστευτη ευκολία το σκούτερ, αλλά πρέπει να έχεις 8 μάτια γύρω γύρω
< >
Απο λαστιχα δεν τα ξερω αυτα αλλα θα αλλαζα και το πισω
Fiat Panda 7,6l/100km
PaNick67 έγραψε:Καλοταξιδο και απεφτο να ειναι , οντως δειχνει καινουργιο εξωτερικα, μακαρι να ειναι κι απο μεσα.
Απο λαστιχα δεν τα ξερω αυτα αλλα θα τα αλλαζα μαζι με το πισω
Ειναι ενα απο τα δυο λάστιχα που έβαζε η Honda σαν πρωτης τοποθέτησης (το άλλο ηταν το metzeler freelander που ειχε ηδη οταν το πρωτοείδα με DOT τελος του 2016!!!)
Θα ψαξω ενα αντίστοιχο και για πισω (το πίσω ειναι αλλαγμενο, αλλα παλι σχετικα παλιο (DOT 2020).
Στην Ελλάδα δεν πολυκινούνται, αλλά εψαξα λιγο και ειδα καλές κριτικές.
Στο μαγαζι πηγα ψιλοτυχαία, κοιτουσα καποια xmax, αλλα οσα ειδα ηταν ελαφρως ρημαδια.
Ο συγκεκριμενος ειχε 4 sh300, τα δυο ηταν και πιο καινούρια, αλλα σ'άυτο που πηρα τελικά μου εκαναν εντύπωση τα πλαστικά του. Γκρίπς, πατακι για τα πόδια, η ζελατινα και οι χουφτες, τα φωτα, ήταν ολα σαν καινουρια, ενω στα αλλα ήταν απο λίγο εως πολύ φθαρμενα και τα διαφανα πλαστικα καμένα απο τον ήλιο.
Ελπίζω να ειναι καλοτυχος ο γιος (γιατι παιζει και η τυχη ρολο) και να διατηρηθούν ολα και ολοι σε καλη κατασταση.
Για τα "πυράκια" θα δοκιμασω να βαλω 98αρα βενζινη να δω αν βελτιωθει η κατασταση, ισως και να αλλάξω μπουζι.
Ο εμπορος που το πηρα άλλαξε λαδια, βαλβολίνη στη μετάδοση, τακακια μπροστα (κατοπιν δικου μου αιτηματος). Του ειπα να μου αλλάξει υγρα φρενων και ψυγείου αλλά... δεν προλαβαινε. Οταν ερθει στη Λάρισα θα του κανω ενα πληρες σερβις για να κραταω τη σειρα.
Ανεβαίνει το riding school στη θεσσαλονικη το τριήμερο του αγίου πνεύματος, οπότςε του έκλεισα και μια θεση να κανει τα μαθηματα του
Κλασική περίπτωση καρμοιρη ιδιοκτήτη.
Τα sh300 τσιμπαγαν λάδι σε σχέση με τα 150.
Να έχεις το νου σου και κάθε 1000 χλμ να κάνεις ένα προληπτικό έλεγχο.
Όταν λες ΚΤΕΟ οκ εννοείς ιταλικό ΚΤΕΟ η ελληνικό?
< Note >
https://www.ilportaledellautomobilista. ... sioni/spa/
nikos έγραψε:Όταν ο ιδιοκτήτης άφησε λάστιχο από τότε που το πήρε και άλλαξε μόνο το πίσω....μη περιμένεις και πολλά απο θέμα συντήρησης.
Κλασική περίπτωση καρμοιρη ιδιοκτήτη.
Τα sh300 τσιμπαγαν λάδι σε σχέση με τα 150.
Να έχεις το νου σου και κάθε 1000 χλμ να κάνεις ένα προληπτικό έλεγχο.
Όταν λες ΚΤΕΟ οκ εννοείς ιταλικό ΚΤΕΟ η ελληνικό?
< Note >
Απ'οσα καταλαβα απο αυτα που είδα, ηταν κάποιος που το κυκλοφορούσε λιγο, "δεν το έβγαζε σε βροχή" και το παρκαρε σε φυλαγμενο χωρο. Εχει αυτοκολλητακι απο σερβις χοντα στη θηκη κατω απο το κάθισμα, οπότε θεωρω οτι μεχρι πριν 9000 χιλιομετρα εκανε τα σέρβις του
Το μπροστα λάστιχο εκτος απο σκληρο-ξερο, ήταν και σχεδον λιωμένο, δεν ηθελα να το παρω ουτε για μια βολτα στο τετραγωνο οταν πηγα να το δω.
Τα 300 μετα το 2015 δεν παρουσίαζαν πρόβλημα κατανάλωσης, αυτο ήταν στα μοντέλα 2009-2014.
Εννοείται ομως οτι (τουλάχιστον) καθε 1000 χιλ θα γινεται έλεγχος.
Η Honda δινει αλλαγη λαδιων καθε 12000 χιλ (καλά, θα τα αλλαζω στις 5000) και ιμαντα καθε 24000.
bill33 έγραψε:Για έλεγχο ιταλικού κτέο
https://www.ilportaledellautomobilista. ... sioni/spa/
Ναι, το ειχε ο πωλητης με τα παραστατικα του σκούτερ και το είδα κι εγω απο τη σελίδα
nikos έγραψε:Καλοταξιδο να είναι και απροβληματιστο φίλε.3700€ βγήκε
Πόσο το πήρες?
< Note >
< >
bebes έγραψε:Τίμια τιμή...να το χαρείτε.nikos έγραψε:Καλοταξιδο να είναι και απροβληματιστο φίλε.3700€ βγήκε
Πόσο το πήρες?
< Note >
< >
Προτιμηστε αντιψυκτικό της honda που είναι έτοιμο αραιωμένο και έχει αποδειχθεί καλο
< Note >
Μπορεί να θέλει βαρίδια/καθάρισμα το βαριατορ σε αυτά τα χλμ. Στο σκούτερ που είχα παλιά (Piaggio) μετά από 18-20χιλ χλμ άλλαζα τις μπίλιες και κάτι άλλα μικρά πλαστικά που έμπαιναν στο βαριατόρ και σταματούσε ένας αντίστοιχος θόρυβος.