Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Bayern7 έγραψε:http://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?p=80386#p80386

Εδώ και ακόμα 2-3 ποστς παρακάτω έχω γράψει την άποψη μου για της extreme vision +130% της Philips που έχω δοκιμάσει.
Δεν πρόκειται να τις ξαναβάλω.

Να πω την αλήθεια, τις Xtreme δεν τις σκέφτηκα, γιατί γενικά δεν πιστεύω αυτά τα τρελά νούμερα αύξησης της απόδοσης/φωτισμού στα ίδια Watt. Αυτό που μπορούν να πετύχουν, με καλύτερα υλικά ή καθαρότερο γυαλί, είναι να βελτιώσουν την απόδοση άντε ένα 5-10%. Το υπόλοιπο ποσοστό από που βγαίνει ? Πιθανότατα -από όσο έχω διαβάσει- επειδή περιορίζουν τη δέσμη με τις γωνίες των κατόπτρων .

Orestisren έγραψε:
otso έγραψε:Please be aware that these Crystal Vision bulbs are not road legal in the EU

http://www.powerbulbs.com/eu/product/crystal-vision-h7
Description Features and benefits

για τον απο πανω που λεει οτι επιτρεπονται πανω απο 4000Κ . να διαβαζουμε και τα ψηλα γραμματα

Οριστε ας βαλει αυτες. http://www.powerbulbs.com/eu/product/ph ... on-h7-twin
Και 4300 και 60% περισσοτερο φως και road legal

Αφού το όριο είναι στους 4200Κ, τότε γιατί αυτές οι White στους 4300Κ είναι νόμιμες και οι Clear που επίσης είναι στους 4300Κ δεν είναι ? :hmmm:

Ο βασικός μου στόχος είναι (α) να φύγει η κιτρινίλα των 2800Κ των απλών αλογόνου, (β) να έχω τουλάχιστον τον ίδιο ή καλύτερο φωτισμό, και (γ) να μην πρέπει να τις αλλάζω κάθε 6 μήνες (αν και αυτό είναι μάλλον ψιλοτυχαίο)....
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#84208 Crystal vision Ace ειναι η απάντηση. Φευγει η κιτρινίλα, πολυ καλυτερο φως και εναμιση χρονο στο Fiesta καμια δεν καηκε!

.
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#84292 Εγώ στις extreme κοντευω διετία και δεν εχει καεί κάτι παντως (τις +100% όχι τις νέες +130%). Επίσης οι απλες ειναι 3200 kelvin. Στα 2800 έχεις εικόνες δεκαετίας 80' :lol:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#84753 Εγώ στο eg8 και στην W203, όταν έβγαλα τα καγκουρο-ξένον του προηγόύμενου, έβαλα τις +50% απ' το Lidl με 7€ το ζευγαρί και ήμουν μια χαρά... :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
MIXOStsi έγραψε:Εγώ στο eg8 και στην W203, όταν έβγαλα τα καγκουρο-ξένον του προηγόύμενου, έβαλα τις +50% απ' το Lidl με 7€ το ζευγαρί και ήμουν μια χαρά... :lol:

προφανως θα ειναι καλυτερες απο τις xtreme 130% philips που μολις εβαλα και πηγα νυχτερινη βολτα . με μια λεξη πεη μπλε
ακομα μια αγορα που δεν παιρνεις οτι πληρωνεις.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
otso έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:Εγώ στο eg8 και στην W203, όταν έβγαλα τα καγκουρο-ξένον του προηγόύμενου, έβαλα τις +50% απ' το Lidl με 7€ το ζευγαρί και ήμουν μια χαρά... :lol:

προφανως θα ειναι καλυτερες απο τις xtreme 130% philips που μολις εβαλα και πηγα νυχτερινη βολτα . με μια λεξη πεη μπλε
ακομα μια αγορα που δεν παιρνεις οτι πληρωνεις.

Τα λέγα 2 σελίδες πριν και με κράξε ο mirage.
viewtopic.php?p=80386#p80386
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#85133 Σκέφτομαι και την πιθανότητα να το πάρω απόφαση και να πάρω τις PIAA Hyper+ από τον Συριόπουλο, με 20% έκπτωση λόγω GCC θα μου βγει περίπου 70€ το κομπλέ σετ για 4 Η7 και 2 Η1. Είναι στους 4000Κ και αποδίδουν σαν 100αρες λάμπες (που από ότι έχω δει περίπου ισχύει, οι PIAA είναι πάντα οι καλύτερες και προτεινόμενες σε όλα τα test)

Υπάρχουν και σε Η4 αν θελήσω να αλλάξω και τα ομίχλης....χχχμμμμμ :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#85167 Η4 ειναι τα ομιχλης στο C5? H11 δεν ειναι συνηθως?

.
Άβαταρ μέλους
By otso
The Ace έγραψε:Σκέφτομαι και την πιθανότητα να το πάρω απόφαση και να πάρω τις PIAA Hyper+ από τον Συριόπουλο, με 20% έκπτωση λόγω GCC θα μου βγει περίπου 70€ το κομπλέ σετ για 4 Η7 και 2 Η1. Είναι στους 4000Κ και αποδίδουν σαν 100αρες λάμπες (που από ότι έχω δει περίπου ισχύει, οι PIAA είναι πάντα οι καλύτερες και προτεινόμενες σε όλα τα test)

εννοεις αυτες http://www.telematica.gr/articles.php?a ... piaa_HE309 3 ζευγαρια στα 70 ; μακαρι.

βαλτες να μας πεις εντυπωσεις.

δεν υπαρχουν αξιοπιστα τεστ να δουμε; εχει κανεις κατι υπ οψιν ; να μην αναγκαζομαστε να τα τεσταρουμε μονοι μας με το ματι;
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
otso έγραψε:
The Ace έγραψε:Σκέφτομαι και την πιθανότητα να το πάρω απόφαση και να πάρω τις PIAA Hyper+ από τον Συριόπουλο, με 20% έκπτωση λόγω GCC θα μου βγει περίπου 70€ το κομπλέ σετ για 4 Η7 και 2 Η1. Είναι στους 4000Κ και αποδίδουν σαν 100αρες λάμπες (που από ότι έχω δει περίπου ισχύει, οι PIAA είναι πάντα οι καλύτερες και προτεινόμενες σε όλα τα test)

εννοεις αυτες http://www.telematica.gr/articles.php?a ... piaa_HE309 3 ζευγαρια στα 70 ; μακαρι.

βαλτες να μας πεις εντυπωσεις.

δεν υπαρχουν αξιοπιστα τεστ να δουμε; εχει κανεις κατι υπ οψιν ; να μην αναγκαζομαστε να τα τεσταρουμε μονοι μας με το ματι;

Γνωστη μαρκα παντως.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#85287 Όχι τις White, τις Hyper+, δηλαδή

αυτές τις Η1

και αυτές τις Η7

Δηλαδή (2 x 25 + 1 x 40) * 0.80 = 72€ σύνολο (την έκπτωση δεν την έχω επιβεβαιώσει με το Sirio, υποθέτω ότι ισχύει)

Βασικό προσόν των PIAA είναι το 1 έτος εγγύησης, οπότε αν σου καούν τις αλλάζεις τζάμπα...κοινώς με 10€ διαφορά από τις Philips αγοράζεις 6 μήνες παραπάνω εγγύηση και *όποια* παραπάνω απόδοση έχουν οι PIAA....
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
The Ace έγραψε: Αυτό που μπορούν να πετύχουν, με καλύτερα υλικά ή καθαρότερο γυαλί, είναι να βελτιώσουν την απόδοση άντε ένα 5-10%. Το υπόλοιπο ποσοστό από που βγαίνει ? Πιθανότατα -από όσο έχω διαβάσει- επειδή περιορίζουν τη δέσμη με τις γωνίες των κατόπτρων .

Οι σπείρες του νήματος έχουν μικρότερη απόσταση μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι οτι ανεβάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία και έτσι εκπέμπει πιό πολύ φώς. Το μειονέκτημα είναι οτι το νήμα καίγεται πιό γρήγορα.

Προσωπικά δέν πιστεύω οτι η Philips λέει ψέματα για το +130%, το βασικό πρόβλημα μάλλον είναι το μάτι και το οτι αντιλαμβάνεται το φώς λογαριθμικά.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#85644 Οι ΡΙΑΑ δεν είναι κανονικές λάμπες.

Θα χαλάσουν τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ φανάρια γιατί είναι τα διπλά βατ - το γράφουν πάνω στο κουτί.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
leonp έγραψε:Οι ΡΙΑΑ δεν είναι κανονικές λάμπες.

Θα χαλάσουν τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ φανάρια γιατί είναι τα διπλά βατ - το γράφουν πάνω στο κουτί.

Δυστυχώς ισχύει -μερικώς- αυτό, καθώς τα φανάρια της C5 (αλογόνου και xenon) είναι polycarbonate, και στο manual αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι λαμπτήρες πρέπει να είναι οπωσδήποτε τύπου "anti-UV" για να μην πάθουν ζημιά. Δεν αναφέρεται κάτι επί της ισχύος, άρα θα πρέπει να επιβεβαιώσω αν έχουν επίστρωση anti-UV (όπως έχω δει να αναφέρεται σε μερικά sites που τους πουλάνε)