Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#850472 Εννοείται πως δεν βασιζόμαστε για πίεση στο οργανάκι της τρόμπας! Η μους έχει βάση το νερό οπότε καθαρίζεται μετά με αυτό, δεν χαλάει το λάστιχο ούτε τον αισθητήρα του TPMS. Τουλάχιστον αυτά ισχύουν για τα κιτ της BMW κι για αυτό που πήρα εγώ. Και ναι, αν σκιστεί το λάστιχο στο πλαϊνό τότε δεν κάνει δουλειά το σύστημα αυτό. Η επισκευή μετά είναι ανεξάρτητη, το κορδόνι γενικά δεν ενδείκνυται (καλύτερα μανιτάρι εκ των εσω) αλλά πρακτικά η εμπειρία μου λέει πως είναι μια χαρά για καθημερινή χρήση. Σε αμάξι που κινείται τακτικά για ώρα με 200+ δεν θα το έβαζα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#850479 Και το υλικό αυτό με το μπουκάλι δεν επηρεάζει τον αισθητήρα.
Είναι μια καλή εναλλακτική.

Εγώ την τελευταία φορά το γύρισα στο μπουκάλι που παρέθεσα παραπάνω για 2 κυρίως λόγους. Λήγει σε 10 χρόνια και όχι 5 όπως το κιτ της Continental που είχα πριν και δεύτερον δε χρειάζεται να κουβαλάω δύο τρόμπες σε κάθε αμάξι.

Αχρείαστα να είναι!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#851558 Over 50% Of BMW M2 G87s In The US Have A Manual Gearbox

https://www.bmwblog.com/2024/01/05/bmw- ... r-us-2023/

Εικόνα

ό,τι πιο ευχάριστο έχω διαβάσει τελευταία... μπράβο στους Μουρικάνους
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#851561 Όχι αλλά το νόημα είναι ότι υπάρχει ακόμη κόσμος που σε 100-120Κ αμάξι, το προτιμά με χειροκίνητο και όχι αυτόματο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Χρήστος Λάππας έγραψε:Είναι μεγάλο κατόρθωμα να οδηγείς χειροκίνητο;

Απο οτι ξερω η συντριπτικη πλειοψηφια των Αμερικανων ξερει να οδηγει μονο αυτοματο. Οποτε για αυτους, το λες και κατορθωμα!
Άβαταρ μέλους
By bill33
Giuseppe Busso έγραψε:Over 50% Of BMW M2 G87s In The US Have A Manual Gearbox

https://www.bmwblog.com/2024/01/05/bmw- ... r-us-2023/

Εικόνα

ό,τι πιο ευχάριστο έχω διαβάσει τελευταία... μπράβο στους Μουρικάνους

Το καλύτερο αντικλεπτικό!! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#851565 Το χειροκίνητο ΔΕΝ είναι η καλύτερη έκδοση αυτού του μοντέλου πάντως:

Εκτός και αν έχω μπλέξει τα μοντέλα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:Όχι αλλά το νόημα είναι ότι υπάρχει ακόμη κόσμος που σε 100-120Κ αμάξι, το προτιμά με χειροκίνητο και όχι αυτόματο.

Αν και ειμαι απο αυτους που καυχιουνται για το ποσο καλα τον παιζουν (το λεβιε ταχυτητων εννοω :shifty: ), ενα απο τα σιγουρα φιλτρα που βαζω στις αναζητησεις οχηματων που κανω απο χομπι, ειναι το αυτοματο κιβωτιο.

Για οδηγηση μεσα στην πολη και γενικα οταν απλα πας καπου χωρις να εισαι σε φαση ξεζουμισματος, η διαφορα ειναι χαοτικη υπερ του αυτοματου κιβωτιου. Απλα σου κανει τη ζωη ΠΟΛΥ ευκολοτερη και δε σε ξενερωνει με τη "χαζομαρα" του ή τις αργες αλλαγες οπως τα παλια αυτοματα. Απολαυση!

Οταν εισαι σε φαση ξεκαβλωματος, απλα παιζεις με τα παντλς. Ανεβαζεις/κατεβαζεις ακριβως στο Ναντοσεκοντ που γουσταρεις αλλα πιο γρηγορα και χωρις το ενδεχομενο να ακουσεις τα γραναζια να γκρινιαζουν. Δηλαδη ειναι σα να εχεις στο παραθυρο κουμπι να ανεβοκατεβει ηλεκτρικα και εσυ να επιλεγεις να σουβλιζεις το χερουλι σαν το κοκορετσι για να ανεβοκατεβασεις το παραθυρο. Τσαμπα κοπος.

Αν το παμε ομως καθαρα σε βαση δεξιοτητας του οδηγου σε μια κοντρα, προφανως ο λεβιες των ταχυτητων μπορει να κρινει την κοντρα υπερ του πιο τσακαλου οδηγου :s_wink
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:Αν το παμε ομως καθαρα σε βαση δεξιοτητας του οδηγου σε μια κοντρα, προφανως ο λεβιες των ταχυτητων μπορει να κρινει την κοντρα υπερ του πιο τσακαλου οδηγου :s_wink

σε πολυ δυνατα αυτοκινητα με μηχανικο δεν ισχυει Γιωργη.
Δεν ξεκινανε ευκολα 500-600-800 αλογα ακομα και 4κινητα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
George_Prix έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Όχι αλλά το νόημα είναι ότι υπάρχει ακόμη κόσμος που σε 100-120Κ αμάξι, το προτιμά με χειροκίνητο και όχι αυτόματο.

Αν το παμε ομως καθαρα σε βαση δεξιοτητας του οδηγου σε μια κοντρα, προφανως ο λεβιες των ταχυτητων μπορει να κρινει την κοντρα υπερ του πιο τσακαλου οδηγου :s_wink

Δεν ισχύει αυτό που λες. Όσο τσακάλι και να είσαι, δεν πιάνεται το καλό διπλοσύμπλεκτο.

Το άλλο που είπες για οδήγηση στην πόλη, να σου υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μία σπορ κατασκευή, για μία Μ2. Κάνω πως σου ξέφυγε! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851577 Παιδες δεν το εξεφρασα καλα... Εννοω οτι σε μια κοντρα που και οι 2 οδηγοι εχουν χειροκινητο, ο πιο τσακαλος απο τους 2 μπορει να κανει τη διαφορα στην εκκινηση και στις αλλαγες ταχυτητων!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
George_Prix έγραψε:Παιδες δεν το εξεφρασα καλα... Εννοω οτι σε μια κοντρα που και οι 2 οδηγοι εχουν χειροκινητο, ο πιο τσακαλος απο τους 2 μπορει να κανει τη διαφορα στην εκκινηση και στις αλλαγες ταχυτητων!

Ναι, το κατάλαβα. Και σου ξαναλέω ότι δεν ισχύει.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:
George_Prix έγραψε:Παιδες δεν το εξεφρασα καλα... Εννοω οτι σε μια κοντρα που και οι 2 οδηγοι εχουν χειροκινητο, ο πιο τσακαλος απο τους 2 μπορει να κανει τη διαφορα στην εκκινηση και στις αλλαγες ταχυτητων!

Ναι, το κατάλαβα. Και σου ξαναλέω ότι δεν ισχύει.

Γιατι δεν ισχυει ωρε Μπουσε? Ο καλος οδηγος μπορει να κανει μεγαλη διαφορα στο σωστο αφημα του συμπλεκτη στην εκκινηση κι επισης μικρη διαφορα σε καθε αλλαγη ταχυτητας σε σχεση με εναν χειροτερο οδηγο. Τι μου διαφευγει? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#851582 Όταν θα δεις ένα Draggy, P-Gear από χειροκίνητο και αυτόματο θα καταλάβεις. Το ένα έχει ασταμάτητη επιτάχυνση χωρίς σταματημό στην μέτρηση g-metering και με το χειροκίνητο έχεις κατσαρό στο διάγραμμα ακόμη και 100ms αλλαγής αν κάνεις. Εγώ τόσο έχω κάνει την καλύτερη 3η μου σε 4η. Και χάνεις τη φόρα. Τα DSG αλλάζουν και δεν χάνουν φόρα.