Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:micro grill της Taperware :metalo: :metalo: :metalo:

Ελπίζω να μην είναι αυτό που κάνει 200+ :lol:

Νομίζω πως αυτό είναι, δεν έχει κάτι φθηνότερο η εταιρεία. :lipsealed:
https://enarchive.tupperware.com/micropro-grill/
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:micro grill της Taperware :metalo: :metalo: :metalo:

Ελπίζω να μην είναι αυτό που κάνει 200+ :lol:

Μια φορα τον χρονο το βγαζει με -50% :iconcool: και το παιρνεις τοτε.

Οταν το εμφανισε η :inlove:, αρχισα τις ενστασεις. Μεταλλικο δοχειο στα μικροκυματα; Αυτο το μικρο θα ψησει;

Μετα αρχισαν οι δοκιμες. Μπιφτεκια, συκωτι μοσχαρισιο, κεμπαπ, σουβλακια, σνιτσελ, μανιταρια πλευρωτους, γινανε ολα τελεια, πραγματικα ψητα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#849904 Άστα αυτά και πες αν κάνει πατατες πριν έρθει ο εφταριας και σε αναλάβει

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Άστα αυτά και πες αν κάνει πατατες πριν έρθει ο εφταριας και σε αναλάβει

< >

Πατατες δεν κανει. Αν θες πατατες στο τηγανι ή σε αλλο σκευος στον ατμο για να τις κανεις πουρε σε 7 λεπτα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#849907 Με 100 ευρώ τιμές black Friday κάνω πατατες ψητές, πατατες τηγανητές, μπιφτέκια, σουβλάκια, κοτόπουλα ολόκληρα ή σε μερίδες, Cheesecake, brownie-fudge cake, ατομικές πίτσες, ρυζι, κοκκινιστό μοσχαρι, χοιρινό πρασοσελινο και δεν χρειάζομαι τον μικροκυμματων.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Με 100 ευρώ τιμές black Friday κάνω πατατες ψητές, πατατες τηγανητές, μπιφτέκια, σουβλάκια, κοτόπουλα ολόκληρα ή σε μερίδες, Cheesecake, brownie-fudge cake, ατομικές πίτσες, ρυζι, κοκκινιστό μοσχαρι, χοιρινό πρασοσελινο και δεν χρειάζομαι τον μικροκυμματων.

< >

Εχεις μικροκυματων; Αν ναι τσαμπα τα λεφτα του, αν οχι καλα κανεις
Εγω που εχω ΦΜ θα επρεπε να εχω και αλλη μια συσκευη που πιανει ογκο, διπλα στον ΦΜ και την καφετιερα φιλτρου της :inlove: και δεν εχω αλλο χωρο στον παγκο

Επισης με της TW τα τσουμπλεκια φτιαχνω ρυζι οπως οι κινεζοι, ψηνω τσιτσι ( ορμα g ) οπως ο gianik και φτιαχνει στο ατμο διαφορα η :inlove: που εγω ουτε να δω θελω :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#849924 20 min με cold start , 15 αν έχω φτιάξει κάτι άλλο , συνολικός χρόνος μέχρι το πιάτο.
Απέξω εξαιρετικα μέσα ζουμερά πάντα

Ποιος φούρνος τώρα ….

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#850106 Στο περί συσκευών, μόδας, χώρου που πιάνουν στον πάγκο και μετά στο ντουλάπι κλπ. Κι εγώ νομίζω ότι πολλά γίνονται με μικρές τροποποιήσεις του τρόπου μαγειρέματος με τα ήδη υπάρχοντα σε ένα σπίτι χωρίς την αγορά ειδικής συσκευής.
Σκεφτόμασταν πριν λίγα χρόνια για αρτοπαρασκευαστή, περισσότερο με χάλασε το αστείο σχήμα του τελικού προϊόντος, πολύ τετραγωνισμένο. Τους τελευταίους μήνες όμως ξεκινήσαμε και φτιάχνουμε το δικό μας χωμί με προζύμι, εύκολα στον κανονικό μας φούρνο με αέρα που είναι σκάλες ανώτερο και σε όψη (είναι ένα εντελώς κανονικό καρβέλι) και σε υφή και σε γεύση.
Για συνταγή ή οδηγίες σε άλλο θέμα, εδώ αναφέρω ότι το κάνω χωρίς κανένα ειδικό μαγειρικό σκεύος, απλό ταψί (χ2, ένα για το ψωμί, στο άλλο βάζεις νερό).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#850134 Δεν δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα ο φούρνος με το airfryer, η εγγύτητα στο θερμαντικό σώμα και ο μικρότερος χρόνος ψησίματος δίνουν αποτέλεσμα ηλεκτρικής ψησταριάς και όχι φούρνου.

Ο ανεμιστήρας που φυσάει την θερμότητα και το κάνει να μοιάζει με φούρνο σε λειτουργία αέρα είναι που μπερδεύει αλλά και χωρίς αυτόν νομίζω το αποτέλεσμα θα ήταν παρόμοιο με μερικά γυρίσματα παραπάνω.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#850553 Σήμερα χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το μαντεμενιο σχαροτήγανο lodge

Ακολούθησα τις οδηγίες που μου είχαν πει: Το μάτι στο 6 και όταν ζεσταθεί το σκεύος ρίχνεις τη λιπαντική ουσία, όχι βούτυρο ή λάδι και το κρέας και το αφήνεις 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Η πρώτη μπριζόλα πήρε παραπάνω χρόνο, όμως η 2η έγινε αρκετά πιο γρήγορα, δηλαδή στα 2 5λεπτα περίπου, για medium well.

Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα γιατί καταρχάς δεν μου κάπνισε ούτε έγινε κάρβουνο κάποιο κρέας.

Γευστικά δεν μπορώ να συγκρίνω αφού το κρέας ήταν τυχαίο από το σουπερμάρκετ, αλλά ήταν οκ.

Μετά λίγο καθάρισμα, τρίψιμο, γρήγορα στέγνωμα και πέρασμα με λίγο ηλιέλαιο. Μάλλον θα πάρω λάδι σόγιας όπως προτείνουν.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#850560 Μου πετάει συνέχεια διαφημίσεις για De Buyer Mineral B και το σκέφτομαι να είναι η επόμενη δοκιμή.

Έχει δοκιμάσει κανείς;

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#856548 Σήμερα τελικά ενέδωσα και πήγα και επένδυσα σε air fryer :-)

Πήρα ένα Philips xxl 7,2L για μένα και ένα Standard 4,1L για την πεθερά.

Στο 7,2 το πήρα με ένα σκεύος καλάθι αλλά κυρίως με ένα έξτρα Grill plate που το κάνει διώροφο εκμεταλλευόμενο το βάθος του.

Το 4,1 L προορίζεται ουσιαστικά είτε για να μαγειρεύει για τα 2 παιδιά είτε για την πεθερά μόνο. Το έχει κανείς; Μου φάνηκε κάπως μικρός ο κάδος… αλλά μετά πάει στα 6,1 L που είναι τέρας…
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#856551 Εμείς 2 άτομα έχουμε το 6ρι και είναι μια χαρά, δεν πιστεύω ότι θα μας έκανε μικρότερο
Καλά αεροψησιματα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#864835 Για πειτε οι γνωστες, ειναι user error, κι αν ναι, τι ακριβως? Εχω παρει 2 τηγανια αποκλειστικα για να ψηνω κρεας σε induction, και κοιταξα να ειναι dishwasher safe.

Και τα 2 εκαναν καμπυλωσαν, οποτε ουσιαστικα αχρηστευτηκαν, καθως δεν ζεσταινουν σωστα σε εκεινο το σημειο, και το βουτυρο/λαδι ρεει προς την περιφερεια και δεν ακουμπαει το κρεας. Επισης, και τα δυο δεν καθαριζουν τελειως, παρολο που ειναι αντικολλητικα υποτιθεται, αλλα οχι τεφλον. Το ενα το εχω καθαρισει επιμονα, γι'αυτο φαινεται ισα ισα ενας λεκες, το αλλο θελει ακομα δουλεια για να φυγει το περισσοτερο απο το σημαδι που βλεπετε, αλλα τελειως δε θα φυγει ποτε. Την ιδια καμπυλοτητα εχει αποκτησει κι ενα ρηχο κρεποτηγανο, το οποιο επισης ειναι αχρηστο, γιατι πως να κανεις κρεπα αν ολο το μειγμα παει στην περιφερεια. Τι σκατα κανω λαθος??

Πχ, υποψιαζομαι πως ο λεκες προκαλειται απο το "στεγνο" ψησιμο αφου το βουτυρο/λαδι κυλαει στην περιφερεια, και τα μη τεφλον δεν ειναι τοσο καλα οσο τα τεφλον οποτε δεν φευγει ποτε τελειως, αλλα γιατι μου καμπυλωνουν τα μλκισμενα?? :rant: :rant: :rant:

Εικόνα

Εικόνα