Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By Morx
BARHonda έγραψε:Με λίγο γκουγκλάρισμα, διαβάζω για ένα 10%

Αυτά εν τω μεταξύ φτάνανε στα 299 (νομίζω ακόμα και με 5η, κοντέρ πάντα) και οι στροφές ακόμα ανεβάζανε

Δεν θυμάμαι ποια ήταν η θεωρητική τελική του αλλά ναι, 10% στα 299( όταν τα πρωτογράψει, διότι δεν τελικιάζει στα 269 προφανώς) είναι 29,9 η οποία είναι σημαντική

Το R6 2006 που είχα πήγαινε κοντέρ με μαμά γρανάζωμα νομίζω 295 (το είχα κάποτε καταγράψει με κάμερα). Κάποια στιγμή αγόρασα ένα μπιχλιμπίδι, το speedodrd το οποίο συνέδεες παράλληλα κάπου κάτω από το ντεπόζιτο, προγραμμάτιζες το τοις εκατό της απόκλισης και όντως το έφτιαχνε. Μετά μία μέρα από Σέρρες προς Θες/νίκη που βρήκα δρόμο να το τελικιάσω, πρέπει να πήγε κάπου 265 ( γρανάζωμα -1 Ε -1 Π από στοκ)

Επειδη το πηγαμε μακρια και αναφερουμε πραγματα τα οποια και οι 2 γνωριζουμε, να επισημανω πως η ολη κουβεντα ξεκινησε απο το πως ανεβαζει ετσι και το αν ειναι γραναζωμενο.

Παρεθεσα οτι στοιχεια εχω μετα απο ψαξιμο και προσωπικη εμπειρια λεγοντας πως ΟΧΙ δεν ειναι γραναζωμενο.

Σχετικα με την αποκλιση, ολοι το ξερουμε πως ΟΛΑ τα κοντερ εχουν, για νομικους λογους την αποκλιση τους παντα προς τα επανω. Οπως επιπλεον αποκλιση μπορεις να εχεις και προς τα κατω, οταν κατεβαζεις πιεσεις και η περιμετρος του ελαστικου οταν το πιεζεις ειναι μικροτερη!
Υπηρχαν τοτε και νομιζω ακομα τα "Speedohealer" οπου τον παλμο απο τον αισθητηρα του γραναζιου, τον αλλαζε για να καλιμπραρεις το ταχυμετρο. Οπως επισης και το TRE (Timing retard eliminator) που αφαιρουσε τον περιορισμο του αβανς ανα σχεση σε ολες τις σχεσεις του κιβωτιου. Πολλα ηταν περιορισμενα ακομα και στην 6η με αποτελεσμα αρκετα πριν τον κοφτη να κρεμανε σαν να βρισκουν τοιχο.

Υ.Γ. Yπηρχαν και R6 με χαρουμενα στροφομετρα στις 20000rpm
https://www.roadracingworld.com/news/ya ... ne-claims/
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#832612 Κατοχος Κ5 το εγραψε , σε αλλο φορουμ, το πως τραβαει ετσι πρεπει να ειναι κοντο. Δεν το κατεβασα απο την γκλαβα μου, αλλωστε δεν ειχα SS ποτε για να ξερω.

Εγω βλεπω ευκολες 300ρες απο μηχανη που δεν θυμαμαι να διαβασα ποτε οτι τις εχει ευκολα

Παντως το παει αεροπορια ασχετως κοντερ
Άβαταρ μέλους
By Morx
Νίκος Παππάς έγραψε:Κατοχος Κ5 το εγραψε , σε αλλο φορουμ, το πως τραβαει ετσι πρεπει να ειναι κοντο. Δεν το κατεβασα απο την γκλαβα μου, αλλωστε δεν ειχα SS ποτε για να ξερω.

Εγω βλεπω ευκολες 300ρες απο μηχανη που δεν θυμαμαι να διαβασα ποτε οτι τις εχει ευκολα

Παντως το παει αεροπορια ασχετως κοντερ

η ευκολη 300αρα πως μεταφραζεται;
Ολα τα χιλιαρια το 300αρι το εχουν για πλακα αν το ξαπλωσεις εστω και 20 μοιρες.
Για δες σε καποια σημεια που το σηκωσε, πως το 300 εγινε 280 ενω ηδη ανεβασε κι αλλα!
Παραδειγματος χαρη στο 1:43 οπου ειναι και πολυ κατηφορικα! Απο το 3ο λεπτο και μετα ειναι σαν να κατεβαινεις απο διοδια Διαβατων προς Θεσ/νικη ... εκει εχω πιασει και κοφτη 6ης.

Ξαναλεω, επειδη το μηχανακι το εχω οδηγησει και σε πιστα και σε δρομο, με μαμα γραναζωμα.
ΔΕΝ ειναι γραναζωμενο και ΝΑΙ το κοντερ κλεβει οπως κλεβουν ολα.
Επιλεον, αναφερει πως φοραει τελικο και ΑΝ ειναι ΦΠΕ, τοτε παει μια χαρα και οπως πρεπει!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67

Ενα βιντεο υμνος στις ομορφιες της χωρας μας, την δυναμη της παρεας.

Ενα βιντεο που μου θυμησε γιατι καβαλουσα μηχανη και γιατι πρεπει να ξανακαβαλησω
Άβαταρ μέλους
By dimik
PaNick67 έγραψε:

Ενα βιντεο υμνος στις ομορφιες της χωρας μας, την δυναμη της παρεας.

Ενα βιντεο που μου θυμησε γιατι καβαλουσα μηχανη και γιατι πρεπει να ξανακαβαλησω

H έννοια του μοτοσυκλετισμού, ούτε πόλεις, ούτε διηθήσεις, ούτε καυγάδες με αυτοκινητιστές, καλή παρέα και διαδρομές μακριά από όλους και όλα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#848458 Δεν έβαλα να το δω, αλλά βλέπω τη μικρογραφία του youtube και κάπως έτσι με μεγάλη on-off μηχανή σε βράχους σκάλωσε σε μπότα σε βράχο, έγειρε η μηχανή πάνω στη μπότα και έκανε κρακ την κνήμη..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#848461 Εγώ πάλι βλέπω πως οι νεώτεροι αναβάτες απέχουν. Μάλλον δεν έχουν λεφτά για μεγάλες μηχανές ή δεν έχουν καταλάβει και το νόημα. Θεωρώ πως η φάση αυτή αφορά παλαιότερες γενιές, δηλαδή άντε μέχρι και τους 40άρηδες, μην πω 50άρηδες και 60άρηδες. Δεν ξέρω τι φταίει, νομίζω πως η πολλή ποζεριά, έκανε τρελή ζημιά.
Τα τελευταία χρόνια με τα μικρότερα και φθηνότερα μηχανάκια, με 300 , 400, 500 κ.εκ που κρατάνε την τιμή χαμηλά, χωρίς να λείπει κάτι σημαντικό, έχω δει νέο κόσμο να καβαλάει.
Εννοείται, όσους με παπί, δεν τους μετράω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#848463 Γίνεται και φτηνά δεν χρειάζεται μοτοσυκλέτες των 10+ χιλιάδων αλλά όντως αφορά "ωριμότερους" μοτοσυκλετιστές

Άβαταρ μέλους
By g8777
#848468 Εγώ πάλι δεσμεύομαι δημοσίως ότι μέχρι το απόγευμα θα πιστωθούν 87.000 ένσημα βαρέα και ανθυγιεινα στην καρτέλα του εφκα του ασίμωφ αν κοουτάρει τον νίκο παππά και σχολιάσε με emoji της αρεσκείας του . :adminpower:

Το ξέρεις ότι μπορώ να το κάνω. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Εγώ πάλι δεσμεύομαι δημοσίως ότι μέχρι το απόγευμα θα πιστωθούν 87.000 ένσημα βαρέα και ανθυγιεινα στην καρτέλα του εφκα του ασίμωφ αν κοουτάρει τον νίκο παππά και σχολιάσε με emoji της αρεσκείας του . :adminpower:

Το ξέρεις ότι μπορώ να το κάνω. :iconcool:

Δεν μπορει τωρα. Βλεπει βιντεο απο το σχολειο του το 88-89. :svivhaha:

Αλλα με 87.000€ στο στελνω να το δεις κι εσυ :s_cool
Άβαταρ μέλους
By glf
dimik έγραψε:Γίνεται και φτηνά δεν χρειάζεται μοτοσυκλέτες των 10+ χιλιάδων..

Εγώ ένα KLE400αρι είχα και αυτό μτχ :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#865513 Ρε παιδες τιστοδιαλο γινεται εδω? Αληθινα ειναι αυτα τα βιντεακια κι ολα τα υπολοιπα που εχει στο καναλι του ο τυπος? Που πανε ολα αυτα τα ζωα 300αριζμενα σε βρεγμενους δρομους? Isle of man ειναι ή κανενα πλεηστεησο? :dizzy:

https://www.youtube.com/shorts/IiWIMNahz3A

https://www.youtube.com/shorts/HTSw_axqHWE

https://www.youtube.com/shorts/MquRMhHOElM
Άβαταρ μέλους
By PaNick67

Δες αυτο για να ερθεις στα ισια σου :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: