BARHonda έγραψε:Με λίγο γκουγκλάρισμα, διαβάζω για ένα 10%
Αυτά εν τω μεταξύ φτάνανε στα 299 (νομίζω ακόμα και με 5η, κοντέρ πάντα) και οι στροφές ακόμα ανεβάζανε
Δεν θυμάμαι ποια ήταν η θεωρητική τελική του αλλά ναι, 10% στα 299( όταν τα πρωτογράψει, διότι δεν τελικιάζει στα 269 προφανώς) είναι 29,9 η οποία είναι σημαντική
Το R6 2006 που είχα πήγαινε κοντέρ με μαμά γρανάζωμα νομίζω 295 (το είχα κάποτε καταγράψει με κάμερα). Κάποια στιγμή αγόρασα ένα μπιχλιμπίδι, το speedodrd το οποίο συνέδεες παράλληλα κάπου κάτω από το ντεπόζιτο, προγραμμάτιζες το τοις εκατό της απόκλισης και όντως το έφτιαχνε. Μετά μία μέρα από Σέρρες προς Θες/νίκη που βρήκα δρόμο να το τελικιάσω, πρέπει να πήγε κάπου 265 ( γρανάζωμα -1 Ε -1 Π από στοκ)
Επειδη το πηγαμε μακρια και αναφερουμε πραγματα τα οποια και οι 2 γνωριζουμε, να επισημανω πως η ολη κουβεντα ξεκινησε απο το πως ανεβαζει ετσι και το αν ειναι γραναζωμενο.
Παρεθεσα οτι στοιχεια εχω μετα απο ψαξιμο και προσωπικη εμπειρια λεγοντας πως ΟΧΙ δεν ειναι γραναζωμενο.
Σχετικα με την αποκλιση, ολοι το ξερουμε πως ΟΛΑ τα κοντερ εχουν, για νομικους λογους την αποκλιση τους παντα προς τα επανω. Οπως επιπλεον αποκλιση μπορεις να εχεις και προς τα κατω, οταν κατεβαζεις πιεσεις και η περιμετρος του ελαστικου οταν το πιεζεις ειναι μικροτερη!
Υπηρχαν τοτε και νομιζω ακομα τα "Speedohealer" οπου τον παλμο απο τον αισθητηρα του γραναζιου, τον αλλαζε για να καλιμπραρεις το ταχυμετρο. Οπως επισης και το TRE (Timing retard eliminator) που αφαιρουσε τον περιορισμο του αβανς ανα σχεση σε ολες τις σχεσεις του κιβωτιου. Πολλα ηταν περιορισμενα ακομα και στην 6η με αποτελεσμα αρκετα πριν τον κοφτη να κρεμανε σαν να βρισκουν τοιχο.
Υ.Γ. Yπηρχαν και R6 με χαρουμενα στροφομετρα στις 20000rpm
https://www.roadracingworld.com/news/ya ... ne-claims/