Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
nikos έγραψε:Η agm θέλει ειδική φόρτιση η οποία είναι πιο υψηλή σε σχέση με τις απλές.
Στην ουσία αφού δε παίρνει τέτοια το αμάξι σου δε θα στη φορτίζει σωστά.

Αν ισχύει πάς πίσω subito και ζητάς αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nikos έγραψε:Η agm θέλει ειδική φόρτιση η οποία είναι πιο υψηλή σε σχέση με τις απλές.

ακομα και οταν ειναι στα ιδια αμπερωρια?Το εξηγεις λιγο?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#848237 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

H Varta πάντως ανάμεσα σε αυτές που ταιριάζουν για το αμάξι, έχει και 2 AGM.
Άβαταρ μέλους
By drdino
dimviii έγραψε:

Άλλο προφίλ φόρτισης, σκέψου ένα διάγραμμα στο οποίο στον άξονα των Χ είναι ο χρόνος και των Y η τάση του ρεύματος. Στις agm είναι λίγο ψηλότερα η τάση.

Εδώ πχ πώς χειρίζεται την φόρτιση ένας ctek:
Εικόνα

14.7v έναντι 14.4v.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#848243 Εδώ η varta ενθαρρύνει την αλλαγή μιας κανονικής μπαταρίας από μια agm σε αυτοκίνητα που διανύουν μικρές αποστάσεις, έχουν πολλά ηλεκτρονικά κτλ.

Είναι στα γερμανικά, αλλά δοκιμάστε το με translate.

https://cms.batteryworld.varta-automoti ... -kauf/amp/
Άβαταρ μέλους
By nikos
dimviii έγραψε:

Δεν έχουν σχέση τα αμπερωρια αν είναι ίδια.
Η agm έχει υψηλότερη φόρτιση στιγμιαία από την απλή που έχει χαμηλότερη
Άβαταρ μέλους
By bill33
#848249 Για τις AGM και ότι φορτίζονται λίγο διαφορετικά το έγραψα και εγώ πιο πίσω.
Το ειχα ψάξει τότε που ήταν να άλλαξω εγώ και είχε προτείνει ο ντίμης να βάλω AFB.
Βεβαια ο Πέτρος είναι το ανάποδο απο την δικιά μου περίπτωση.
Στην πράξη δεν ξέρω τι διαφορά μπορεί να έχει στην BMW αφού δεν έχει SS.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#848255 Στο κλιο που άλλαξα είχε μανισια EFB και έβαλα AGM
Δεν είδα να δηλώσει κάτι ο μάστορας που την τοποθέτησε.Απλα δεν άφησε να μείνει το αυτοκίνητο χωρίς ρεύμα χρησιμοποιώντας μια αλλη μπαταρια.
Μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα?
Πάντως και η Ρενώ δίνει σαν ανταλλακτικό μπαταρία AGM.
Άβαταρ μέλους
By nikos
dimviii έγραψε:Στο κλιο που άλλαξα είχε μανισια EFB και έβαλα AGM
Δεν είδα να δηλώσει κάτι ο μάστορας που την τοποθέτησε.Απλα δεν άφησε να μείνει το αυτοκίνητο χωρίς ρεύμα χρησιμοποιώντας μια αλλη μπαταρια.
Μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα?
Πάντως και η Ρενώ δίνει σαν ανταλλακτικό μπαταρία AGM.
Αν θυμάσαι και γω είχα πάει στον ίδιο και το αμάξι έπαιρνε efb. Δεν ήθελε να μου βάλει agm γιατί έλεγε ότι έχει άλλη φόρτιση η agm και παίρνει επιπλέον ενέργεια από την ανάκτηση φρεναρίσματος.
Οπότε αφού είχα πιο απλό σταρτ στοπ έβαλα ξανά efb.
Ουτε εμένα έμεινε χωρίς ρεύμα.
Βέβαια μου είχε πει πως δε θέλει δήλωση στο αμάξι πράγμα το οποίο το έκανα στο συνεργειο.
Στο τηλέφωνο όμως μου έλεγε πως ήθελε.
Ότι να ναι δηλαδή.
Από μένα έφαγε άκυρο για το τελευταίο που είπα αφού χρειάζονταν δήλωση για να γνωρίζει ο εγκέφαλος μπήκε καινούρια μπαταρια
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nikos έγραψε:Αν θυμάσαι και γω είχα πάει στον ίδιο και το αμάξι έπαιρνε efb. Δεν ήθελε να μου βάλει agm γιατί έλεγε ότι έχει άλλη φόρτιση η agm και παίρνει επιπλέον ενέργεια από την ανάκτηση φρεναρίσματος.

το δικο μου εχει ανακτηση ενεργειας στο φρεναρισμα.Στον ιδιο εννοεις σε αυτον την Χαμοστερνας? δεν το θυμαμαι.

nikos έγραψε:Βέβαια μου είχε πει πως δε θέλει δήλωση στο αμάξι πράγμα το οποίο το έκανα στο συνεργειο.
Ότι να ναι δηλαδή.
Από μένα έφαγε άκυρο για το τελευταίο που είπα αφού χρειάζονταν δήλωση για να γνωρίζει ο εγκέφαλος μπήκε καινούρια μπαταρια

και αν δεν τη δηλωσεις που εχει προβλημα?
Άβαταρ μέλους
By nikos
dimviii έγραψε:
nikos έγραψε:Αν θυμάσαι και γω είχα πάει στον ίδιο και το αμάξι έπαιρνε efb. Δεν ήθελε να μου βάλει agm γιατί έλεγε ότι έχει άλλη φόρτιση η agm και παίρνει επιπλέον ενέργεια από την ανάκτηση φρεναρίσματος.

το δικο μου εχει ανακτηση ενεργειας στο φρεναρισμα.Στον ιδιο εννοεις σε αυτον την Χαμοστερνας? δεν το θυμαμαι.

nikos έγραψε:Βέβαια μου είχε πει πως δε θέλει δήλωση στο αμάξι πράγμα το οποίο το έκανα στο συνεργειο.
Ότι να ναι δηλαδή.

και αν δεν τη δηλωσεις που εχει προβλημα?
Ναι Χαμοστέρνας.
Η φάση είναι πως παρακάτω υπήρχε άλλος που την είχε 20 ευρώ φτηνότερα τη μπαταρία αλλά δε μπορούσε να κάνει δήλωση στον εγκέφαλο.
Οπότε προτίμησα αυτόν στη Χαμοστέρνας που μου είχε πει τηλεφωνικά ότι κάνει δήλωση.
Αμ δε.
Όταν την έβαλε πάνω μου είπε δε χρειάζεται.
Τι να του πω? Βγαλτη να πάω αλλού?
Αφού έχεις ανάκτηση ενέργειας από πέδηση μια χαρά σου είναι η agm αφού εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη φόρτιση του σταρτ στοπ.
Εμένα αν δε τη δηλώσεις στον εγκέφαλο τη βλέπει σα παλιά και δε τη φορτίζει σα καινούρια.
Επειδή όσο παλιωνει μια μπαταρία αλλάζει η εσωτερική της αντίσταση και δε φορτίζει το ιδιο
Άβαταρ μέλους
By bill33
BARHonda έγραψε:Παραλάβαμε και την καινούρια μπαταρία, θα μπει στο σέρβις σε κάνα μήνα

Εικόνα

Έως τότε, booster από κοντά.

γιατί δεν την βάζεις μόνος;
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#863771 Διότι για να μπει η εισαγωγή Forge που έχω αγοράσει, πρέπει να βγει η βάση της μπαταρίας, οπότε προτιμώ να γίνουν όλα μαζί μία και καλή ( δεν γνωρίζω επίσης εάν θέλει κάτι να γίνει από μεριάς Renault στο διαγνωστικό ) και επιπλέον θα είμαι 2 εβδομάδες Αθήνα από το Σάββατο οπότε δεν θέλω να τη βάλω και με το καλημέρα να κάθεται

Θα ξηλωθεί πράμα στο σέρβις διότι θα μπει και το ιντερκούλερ
Άβαταρ μέλους
By bill33
BARHonda έγραψε:Διότι για να μπει η εισαγωγή Forge που έχω αγοράσει, πρέπει να βγει η βάση της μπαταρίας, οπότε προτιμώ να γίνουν όλα μαζί μία και καλή ( δεν γνωρίζω επίσης εάν θέλει κάτι να γίνει από μεριάς Renault στο διαγνωστικό ) και επιπλέον θα είμαι 2 εβδομάδες Αθήνα από το Σάββατο οπότε δεν θέλω να τη βάλω και με το καλημέρα να κάθεται

Θα ξηλωθεί πράμα στο σέρβις διότι θα μπει και το ιντερκούλερ

Οκ! :thumbsup: