Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Χρήστος Λάππας έγραψε:Η πιο όμορφη φωτογραφική των τελευταίων 15 ετών:

Εικόνα
Εμφανισιακά έρωτας

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
bujinkan έγραψε:
socratesn έγραψε:Αν ενδιαφέρεται κανείς, σκέφτομαι να αποχωριστώ την A7II μου και τους φακούς της.
A7ii με δύο μπαταρίες γνήσιες (+ φορτιστές, κουτιά, αποδείξεις κλπ)
Sony 50mm 1.8
Viltrox 85mm 1.8
Sony 55-210mm 4.5 - 6.3

Όλα σαν καινούρια εννοείται, αν ψήνεται κανείς για τέτοιο πακέτο, ας μου στείλει dm :s_bye
Ώπα Ώπα ...για πες γιατί είμαι στο τσακ ...ο viltrox τι λέει ?

< >

Νωρίς νωρίς το είδα.
Σκοτώνει για τα λεφτά του, εξαιρετικός φακός σε κάθε επίπεδο. Προσωπικά δε βλέπω διαφορές με 85άρη Sony (Όχι τον G master). Μόνο μειονέκτημα ότι είναι αρκετά βαρύς, αλλά σαν αποτέλεσμα ανταμοίβει.
Σημ. μου κόστισε 350€ μόνο, το καλοκαίρι του 21.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
socratesn έγραψε:
bujinkan έγραψε:
socratesn έγραψε:Αν ενδιαφέρεται κανείς, σκέφτομαι να αποχωριστώ την A7II μου και τους φακούς της.
A7ii με δύο μπαταρίες γνήσιες (+ φορτιστές, κουτιά, αποδείξεις κλπ)
Sony 50mm 1.8
Viltrox 85mm 1.8
Sony 55-210mm 4.5 - 6.3

Όλα σαν καινούρια εννοείται, αν ψήνεται κανείς για τέτοιο πακέτο, ας μου στείλει dm :s_bye
Ώπα Ώπα ...για πες γιατί είμαι στο τσακ ...ο viltrox τι λέει ?

< >

Νωρίς νωρίς το είδα.
Σκοτώνει για τα λεφτά του, εξαιρετικός φακός σε κάθε επίπεδο. Προσωπικά δε βλέπω διαφορές με 85άρη Sony (Όχι τον G master). Μόνο μειονέκτημα ότι είναι αρκετά βαρύς, αλλά σαν αποτέλεσμα ανταμοίβει.
Σημ. μου κόστισε 350€ μόνο, το καλοκαίρι του 21.
Εγκρίνω και επαυξάνω. Τον έχω στην eos R
Φαααανταστικος φακός . Επίσης και εγώ τον πήρα 350ευρβ από 415 που είχε

< >
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας

Και σε πολύ καλύτερη τιμή από την XD2.

δεν έχει viewfinder και IBIS βέβαια, αλλά ακόμα και έτσι, μιλάμε για ένα από τα πιο όμορφα form factors που έχουν παρουσιαστεί ποτέ, με αποδεδειγμένα καταπληκτικό αισθητήρα, φανταστικά χρώματα, εξαιρετικό δυναμικό εύρος και ένα Tb εσωτερική μνήμη. :s_inlove
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#854393 Εν τω μεταξύ, δυστυχώς η "πολύ καλύτερη τιμή από την XD2" που έβλεπα ήταν για το προηγούμενο μοντέλο με την μισή ανάλυση. Η τιμή της 903 με την κατοστάρα πλάτη είναι πανομοιότυπη με της XD2 και χάνεις το -εξαιρετικό- IBIS, καθώς και το viewfinder.

Ακόμα και έτσι όμως, μιλάμε για την μικρότερη φωτογραφική μεσαίου φόρμα στον κόσμο :inlove: . Χάζευα το μέγεθος της σε σχέση με τον αισθητήρα της και η σύγκριση σε σχέση με κάποιες άλλες φωτογραφικές είναι πραγματικά αστεία.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Και μπορεί να υπάρχουν κινητά που διαφημίζουν ακόμα και 200mp, αλλά τα 100 από ένα τόσο μεγάλο αισθητήρα με τα χρώματα και την τονικότητα της Hasselblad προσφέρουν απλά συγκλονιστική λεπτομέρεια:

https://cdn.hasselblad.com/f/77891/8353 ... cd-90v.jpg
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας

τα Magicubes τα πρόλαβα και τα χρησιμοποιούσα! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Χρήστος Λάππας έγραψε:

τα Magicubes τα πρόλαβα και τα χρησιμοποιούσα! :inlove:
Me too . Οριακά τα πρόλαβα νομίζω

< >
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#854965 Θυμάμαι τα magicubes -φυσικά, αλλά αμυδρά θυμάμαι (εκτός και αν είναι false memory) ένα άλλο σύστημα που κλίπαρε στο ίδιο σημείο αλλά είχε 3 ή 4 φλασάκια το ένα πάνω από το άλλο σε δυο σειρές (6 ή 8 shots δηλαδή) και στηριζόταν όρθιο πάνω από την μηχανή.

Στην μετακόμιση πετάχτηκαν πολλά πράγματα, και φοβάμαι ότι μαζί με τα εντελώς άχρηστα, χάθηκαν και κάτι Kodak Instamatic, Disc, και διάφορα άλλα, τα οποία δεν θα με χάλαγε καθόλου να είχα τώρα σε ένα συρτάρι να μου θυμίζουν τα πρώτα κλικ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Χρήστος Λάππας έγραψε:Θυμάμαι τα magicubes -φυσικά, αλλά αμυδρά θυμάμαι (εκτός και αν είναι false memory) ένα άλλο σύστημα που κλίπαρε στο ίδιο σημείο αλλά είχε 3 ή 4 φλασάκια το ένα πάνω από το άλλο σε δυο σειρές (6 ή 8 shots δηλαδή) και στηριζόταν όρθιο πάνω από την μηχανή.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#854972 Αυτό πρέπει να ήταν.

Πω ρε φίλε... :inlove:

Εν τω μεταξύ, θυμάμαι την πρώτη φωτογραφική μηχανή που πήρα με φιλμ 35mm και είχε ενσωματωμένο φλας. Μου φαινόταν διαστημική τεχνολογία. Έκανε και ένα περίεργο σφύριγμα ενώ φόρτωνε ο πυκνωτής.

Αυτό που δεν θυμάμαι είναι αν οι 2 Disc που είχαμε είχαν τέτοιο ενσωματωμένο φλας. Θυμάμαι όμως ότι η ποιότητα εικόνας που έδιναν ήταν για τα μπάζα, ακόμα χειρότερη τις instamatic που αντικατέστησαν.
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#858756 Καλημερα!
σε σχεση με τον ωκεανο αγνωστων κινεζιων σκεφτομαι να παω σε "επωνυμη" Xiaomi

https://www.skroutz.gr/s/17073185/70Mai ... llito.html

και ενα video review που βρηκα
https://www.youtube.com/watch?v=sstVVFbaF0E

υπαρχει καποιος χρηστης που να την εχει? Εντυπωσεις?

Φανταζομαι αν την βαλω στον καθρεπτη απο κατω, το καλωδιο τροφοδοσιας θα κρεμεται μεχρι το USB - δεν ξερω αν φτανει κιολας
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#859011 έχω ένα λουρί λαιμού που έχει αυτην την κατάληξη:

Εικόνα

η φωτογραφική όμως έχει αυτές τις μικρές υποδοχές για λουράκια:

Εικόνα

λέω να πάρω 2 κρίκους (ασούμε κάτι τέτοιο) για να τα παντρέψω. να ανησυχήσω μήπως κάτι χαλάσει το προξενιό? :hmmm:

edit:
βρήκα πως υπάρχουν εξαρτηματάκια

Εικόνα
Εικόνα

καλή μου τύχη να τα βρω σε μαγαζί εδώ..
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#861481 Με αφορμή το επικείμενο road trip, ψάχνω τον καλύτερο τρόπο να καταγράψω τη διαδρομή μας. Δεν θέλω κάτι μόνιμο (π.χ. να εγκαταστήσω dash cam), ούτε να δώσω ένα σωρό λεφτά. Ίσως ένα παλιό κινητό με μια καλή (ποια όμως, για να μην κουνάει) βάση; Ή μια dash cam σαν αυτή (χωρίς εγκατάσταση) θα ήταν καλύτερα;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#861574 Όχι dash cam, γιατί ακόμα και οι καλύτερες από αυτές έχουν άθλια ποιότητα εικόνας (που είναι αυτό που σε ενδιαφέρει).

Εγώ πήρα μια βάση βεντούζα σαν κι αυτή:

Εικόνα

κι ένα τέτοιο

Εικόνα

(επειδή η κάμερα σου θα είναι ελαφριά, δεν χρειάζεσαι τα τέρατα που έχουν οι youtubers)