Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Την ζει στις διακοπές, λογικό είναι να είναι καλύτερο μέρος να ζεις στις διακοπές σου, αν η σύγκριση γίνεται με ένα διαμέρισμα μακριά από βουνό ή θάλασσα.
Πρέπει να συγκρίνεις πάντα όλο το πακέτο όμως, και όχι τις διακοπές: πού θα δουλέψεις, πόσα χρήματα θα βγάλεις, τι σου αγοράζουν αυτά τα χρήματα.
Για διακοπές, παντού (σχεδόν) καλά είναι.

Οχι δεν ειναι ετσι. Για ενα παιδι που παει σχολειο η καθημερινοτητα ειναι ιδια. Σχολειο, φροντιστηριο, σπιτι, καμια βολτα, κανενα αθλημα, κλπ. Λεφτα, δουλειες, ευκαιριες δεν τα απασχολουν.

Προφανως Καλαματα εχει παει μονο σε φαση τριημερου, ΣΚ, διακοπων. Ενω στην Αθηνα ζει ολον τον υπολοιπο χρονο

Αλλα αυτο που συγκρινει αυτος ειναι το τι κανει στον ελευθερο χρονο του και εκει κανει περισσοτερα οχι γιατι δεν εχει σχολειο αλλα γιατι δεν εχει τους περιορισμους που εχει εδω. Οχι ολους τουλαχιστον. Μικροτερος ο τοπος, μεγαλυτερη η αισθηση ασφαλειας, περισσοτερα πραγματα που μπορεις να κανεις σε κοντινη αποσταση απο το σπιτι, κλπ.

Μικρος που ηταν χωνοταν στο περιβολι και χαζευε λουλουδια, μαμουνια, μερμηγκια, κλπ
Του ελεγε ο παππους του να καθαρισει το αυλακι που ποτιζονται τα δεντρα και εκανε ωρες και μετα οταν ανοιγε ο παππους το νερο απο το πηγαδι καθοταν και ακολουθουσε την πορεια του βγαζοντας πετρουλες και φυλαρακια για να μην το εμποδιζουν
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841735 Έχω καθαρίσει μπόλικα αυλάκια PaNick67. Έχω ξυπνήσει (όχι καθημερινά) να πάω να αλλάξω τα νερά γιατί έτσι γίνεται το καλοκαίρι ακόμη και σε μέρη που έχουν νερό, ποτίζουν όλοι με την σειρά τους. Καθαρίζαμε τα αυλάκια λοιπόν και αξημέρωτα ακόμη, γυρίζαμε το νερό από τα χωράφια του γείτονα.
Γενικώς, τέτοιες δουλειές για όσους ζουν στην πόλη, έχουν μια γοητεία, την καταλαβαίνω.
Από την άλλη, αν βγάλεις όλη την ρομαντζάδα, μένει η απλή σκληρή δουλειά. Όπου και να είσαι, πρέπει να ζήσεις. Το παιδί σου, αν πήγαινε Καλαμάτα, θα έπρεπε να κάνει ό,τι κάνει και στην Αθήνα: να διαβάσει, να πάει στις δραστηριότητες κλπ. Η γοητεία της Καλαμάτας, θα μειωνόταν σίγουρα.
Η μεγάλη σφαλιάρα θα ερχόταν, όταν θα έβλεπε πως για την ίδια δουλειά, θα έπαιρνε συχνά τα μισά λεφτά σε σχέση με την Αθήνα. Και θα έπρεπε και να παρακαλάει και τους τοπικούς enterpreneurs για μια δουλειά με τον βασικό. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της επαρχίας.

Γενικώς, ο κόσμος δεν τρελάθηκε ξαφνικά και άρχισε να μετακομίζει στις μεγαλουπόλεις. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι διαχρονικά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Anonymous Founder έγραψε:Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί να σηκωθείς να πας ΣΚ στην Αράχωβα, ειδικά τέτοια περίοδο. Να πεις πως έχει λίγο χιόνι, να το καταλάβω.
Γενικώς, μάλλον κάποιοι ψάχνουν να βρουν τρόπο να χαλάσουν λεφτά, μια μικρή μειοψηφία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου προφανώς. Οι υπόλοιποι, μετράμε τα λεφτά να βγάλουμε το μήνα.

Τώρα είναι η καλύτερη εποχή, αν πιάσουν τα κρύα ανεβαίνουν αντίστοιχα και οι τιμές και ο πληθυσμός τουριστών. Πιο πολλά χαλάσαμε σε φαγητά παρά στο ξενοδοχείο. Πάντως παντού φάγαμε καλά, δεν μπορώ να πω.

Αν ίσα που βγάζεις τον μήνα με τη δουλειά σου τότε κάτι δεν πάει καλά ή ίσως δίνεις τα λεφτά σου αλλού, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα και δικές σου προτεραιότητες :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841737 Το ίσα βγάζουμε το μήνα, είναι μια πραγματικότητα για πολύ κόσμο. Δεν έχω καταλάβει γιατί εκπλήσσεσαι. Κάποιοι μήνες, θα βγουν δύσκολα. Σ'εμάς, οι μήνες μετά τις διακοπές, είναι πάντα δύσκολοι γιατί ουσιαστικά μεταφέρεται το χρέος των διακοπών. Μέχρι τα Χριστούγεννα που θα μπουν τα δώρα, υπάρχει ζόρι. Για τον κόσμο που δεν παίρνει δώρο, το ζόρι είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#841740 Ρε μην ακουτε τον πρωτευουσιανο το ΧαιΦαι :x Βρηκε ωρα που ειναι απασχολημενος ο Τζι και αρχισε παλι τα δικα του :x

Και τα παιδια περνανε καλα στο χωριο που κανουν και βλεπουν διαφορετικα πραγματα :s_yes

Εικόνα

Και οι μεγαλοι περνανε καλα :s_yes

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#841741 Γιατι να μειωθει η γοητεια της Καλαματας; Δεν θα εβγαινε βολτα στην πλατεια, την παραλια, στο ιστορικο κεντρο με τα καφε και τα μαγαζια;
Δεν θα πηγαινε απο Μαιο μεχρι Οκτωβριο για μπανιο με την παρεα; Μετα το σχολειο, το διαβασμα, το ΣΚ; Δεν θα μπορουσε με το ποδηλατο να γυρισει ολοκληρη την πολη απο τους ποδηλατοδρομους;

Για δουλεια τωρα, αυτο που εχει διαλεξει θα του δινει ψωμι να φαει, και παντεσπανι μην σου πω, αρκει να το αγαπησει για να γινει καλος. Το αν θα εβγαζε παραπανω στην Αθηνα δεν το ξερω, μπορει ναι, μπορει οχι, αλλα αν του εφταναν να ζει ανετα εκει γιατι να το σκεφτει;

Ολη αυτη η κουβεντα βεβαια ειναι θεωρητικη γιατι αφου δεν καταφερα να παω κατω τοτε που μπορουσα, το παιδι μεγαλωνει στην Αθηνα και μεχρι να τελειωσει σχολεια, σπουδες, στρατιωτικο και να βρει δουλεια λογικα εδω θα ειναι

Καταλαβαινω οτι δεν σου αρεσε η επαρχια που μεγαλωσες και στην Αθηνα ειδες το φως το αληθινο :lol: αλλα ουτε εμενα μου αρεσει που δεν αναγνωριζω τον τοπο που μεγαλωσα, στην σημερινη χαβουζα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
PaNick67 έγραψε:Γιατι να μειωθει η γοητεια της Καλαματας; Δεν θα εβγαινε βολτα στην πλατεια, την παραλια, στο ιστορικο κεντρο με τα καφε και τα μαγαζια;
Δεν θα πηγαινε απο Μαιο μεχρι Οκτωβριο για μπανιο με την παρεα; Μετα το σχολειο, το διαβασμα, το ΣΚ; Δεν θα μπορουσε με το ποδηλατο να γυρισει ολοκληρη την πολη απο τους ποδηλατοδρομους;

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την Αθήνα, χωρίς τους ποδηλατόδρομους. Πολύς κόσμος κατεβαίνει με το τραμ τα ΣΚ και τώρα που μιλάμε για να κάνει μπάνιο, από Π. Φάληρο, Άλιμο, Γλυφάδα και Βούλα.
Ποδηλατόδρομους σίγουρα δεν έχουμε πάντως, είναι όντως θέμα τεράστιο.
PaNick67 έγραψε:Για δουλεια τωρα, αυτο που εχει διαλεξει θα του δινει ψωμι να φαει, και παντεσπανι μην σου πω, αρκει να το αγαπησει για να γινει καλος. Το αν θα εβγαζε παραπανω στην Αθηνα δεν το ξερω, μπορει ναι, μπορει οχι, αλλα αν του εφταναν να ζει ανετα εκει γιατι να το σκεφτει;

Και βέβαια όχι. Έχω πολύ πρόσφατο παράδειγμα που το έχω πει και εδώ. Φίλος ηλεκτρολόγος, πολύ πολύ ικανός, με στρωμένη δουλειά στην Αθήνα, το πάλεψε πάρα πολύ για την Καλαμάτα συγκεκριμένα. Δεν του βγήκε με τίποτε, οι δουλειές που έβρισκε ήταν στο 1000άρικο καθαρά το μήνα, όταν εδώ βγάζει μέχρι και 3 φορές πάνω κάποιους μήνες.
Δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Ακόμη και γι'ανθρώπους με βιογραφικό και προσόντα. Υποτιμάς κάποια πράγματα γιατί εξιδανικεύεις κάποια άλλα.
PaNick67 έγραψε:Ολη αυτη η κουβεντα βεβαια ειναι θεωρητικη γιατι αφου δεν καταφερα να παω κατω τοτε που μπορουσα, το παιδι μεγαλωνει στην Αθηνα και μεχρι να τελειωσει σχολεια, σπουδες, στρατιωτικο και να βρει δουλεια λογικα εδω θα ειναι

Καταλαβαινω οτι δεν σου αρεσε η επαρχια που μεγαλωσες και στην Αθηνα ειδες το φως το αληθινο :lol: αλλα ουτε εμενα μου αρεσει που δεν αναγνωριζω τον τοπο που μεγαλωσα, στην σημερινη χαβουζα.

Το θέμα με την Αθήνα αγαπητέ είναι πως είναι η μόνη πόλη που σου δίνει ευκαιρίες αυτή την στιγμή, αν και πλέον τα σπίτια είναι ΤΟ πρόβλημα, πολύ ακριβά για τους μισθούς που παίρνουμε. Η μόνη εναλλακτική είναι καμιά τουριστική επαρχία, όπου κάποιος με πολλή σκληρή δουλειά, μπορεί να ζήσει από τον τουρισμό. Μόνον η Αθήνα μπορεί να προσφέρει σε κάποιον την ευκαιρία να φτιάξει καριέρα και ζωή, ξεκινώντας όπως έχω πει από το 0.
Αν έχεις ακίνητα και έχεις εισόδημα, τότε στα @@ σου, παντού καλά είναι.
Εσύ τώρα παραμεγάλωσες μάλλον και κουράστηκες. Το καταλαβαίνω και σου εύχομαι να πας στην Καλαμάτα που ούτως ή άλλως έχεις και δικό σου σπίτι, άρα θα είναι αρκετά πιο εύκολο να το κάνεις. Υποθέτω άπαξ και ενηλικιωθεί ο μικρός, θα γίνεται όλο και πιο πιθανό, αν δε αρχίζει και βγάζει τα δικά του λεφτά, θα προτιμάει να του αδειάσεις ιδανικά την γωνιά για να έχει και το σπίτι όλο δικό του!
:lol:
Πάλι πιο τυχερός από κάποιους σαν εμένα θα είναι. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Arrow
Dimitris_P έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί να σηκωθείς να πας ΣΚ στην Αράχωβα, ειδικά τέτοια περίοδο. Να πεις πως έχει λίγο χιόνι, να το καταλάβω.
Γενικώς, μάλλον κάποιοι ψάχνουν να βρουν τρόπο να χαλάσουν λεφτά, μια μικρή μειοψηφία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου προφανώς. Οι υπόλοιποι, μετράμε τα λεφτά να βγάλουμε το μήνα.

Αν ίσα που βγάζεις τον μήνα με τη δουλειά σου τότε κάτι δεν πάει καλά ή ίσως δίνεις τα λεφτά σου αλλού, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα και δικές σου προτεραιότητες :iconcool:

Κανείς δε θα ήθελε να είναι στη θέση του hi-fi δηλαδή με το ζόρι να βγαίνει ο μηνας. Είχε ορισμένες ατυχιες. Εσύ γιατί ειρωνευεσαι που ψάχνεις να χαλάσεις λεφτά?

Sent from hell
Άβαταρ μέλους
By otso
#841762 Ο hi fi εχει χοντρο ζορι , εκτος που ακομη χρωσταει το σπιτι του , θα πρεπει να αγορασει η ενα ακομα σπιτι η δυο.
Στην δευτερη περιπτωση θα μεινει σαυτο που ηδη εχει .
Στην πρωτη ομως δυσκολα τα πραγματα , θα πρεπει να φυγει απο το σπιτι του , το καλο ειναι οτι εχει 2 σπιτια στην επαρχια , το κακο ειναι οτι σιχαινεται την επαρχια .
Το ενα σπιτι ειναι στα ελληνοαλβανικα συνορα χωρις ρευμα αρα γιοκ λεχτρικο τουτου, το δευτερο 3 ωρες απ την αθηνα με λεχτρικο και 60χλμ μωτ .
Μαντεψτε σε ποιο θα παει στα γεραματα .
Άβαταρ μέλους
By g8777
#841771 Ειναι αυτα τα δραματα της διπλανης πορτας που εχουν τσακισει την ψυχοσυνθεση των πολιτων.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#848727 Ξέρει κανείς σε τι κατάσταση είναι οι δρόμοι του Πηλίου επί του παρόντος, μετά τις θεομηνίες του Σεπτέμβρη;
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#848758 Θυμάμαι ντόπιους να λένε πως είχαν διορθώσει τις βασικές υποδομές ήδη για το τριήμερο της 28/10. Δεν ξέρω όμως αν αφορούσε όλες τις περιοχές του Πηλίου..
Δεν κάνεις ενα τηλ για την περιοχή που ψάχνεις?
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#850584 Ευχαριστώ. Σε διάφορες επαφές που έκανα, μου είπαν ότι ο δρόμος μέχρι Τσαγκαράδα τουλάχιστον είναι ΟΚ. Εν τέλει θα κινηθώ κάπου εγγύτερα στον Βόλο...η αυτοψία θα δείξει!
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#852437 Έχω κανονίσει κανονική άδεια μετά το Πάσχα, οπότε σκέφτομαι κάνα 4-5ημερο. Οι πρώτες μου σκέψεις είναι Ιωάννινα ή λίμνη Κερκίνη. Γιάννενα είχα πάει προ πολλών ετών, όταν η αδερφή μου έκανε αγροτικό στο Μέτσοβο και πήγα 3-4 φορές. Κερκίνη είχα πάει προ 20ετιας, έχει δραστηριότητες (ιππασία, ποδηλασία, κτλ). Κάποια άλλη πρόταση;
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#852489 Κερκίνη που είχα πάει πριν από καμιά τετραετία ψιλοπαρατημένη μου φάνηκε. Επίσης 5 μέρες πολλές μου φαίνονται μόνο για το συγκεκριμένο μέρος.