Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
markvag έγραψε:Το πόσα τιμολόγια θα εκδόσεις είναι θέμα συμφωνίας με τον εργοδότη. Εγώ, ως ΕΕ, με κάποιους πελάτες είχα συμφωνήσει τον Δεκέμβριο να εκδίδω 2 τιμολόγια, ένα η κανονική αμοιβή στο τέλος του μήνα και 1 ακόμα γύρω στα Χριστούγεννα με μία ακόμα κανονική αμοιβή.

Κανένας νόμος δεν σου επιβάλει να κόψεις 12 τιμολόγια / έτος ή 14 ή 5... Αν συμφωνήσετε μπορείς να κόψεις και 1 τιμολόγιο για το έτος ή οτιδήποτε άλλο... Θέμα συμφωνίας μεταξύ σας είναι, το αναφέρετε στη σύμβαση που θα υπογράψετε και τελείωσε η υπόθεση.

Σε ότι αφορά το δώρο Χριστουγέννων σε περίπτωση μισθωτής σχέσης, μπήκε παραπάνω σχετικό link.

Κοίτα στον 4308/15 άρθρο 11 λέει ότι το τιμολόγιο πρέπει να εκδίδεται μέχρι την 15η του επόμενου μήνα (ακόμα και αν είναι στην αλλαγή του έτους) από τη στιγμή που παρείχες υπηρεσία, αυτό με το ένα το χρόνο μπορεί να σε εκθέσει γιατί και το κράτος θέλει να εισπράξει ΦΠΑ δεν θα το αποδώσεις οπότε γουστάρεις εσύ..

Το διπλό τιμολόγιο εφόσον υπάρχει μέσα σε κάποια σύμβαση οκ θα μπορούσε να γίνει αλλά το θέμα είναι να τιμολογείται και κάτι που υφίσταται.. το να τιμολογηθούν έκτακτες αμοιβές για παράδειγμα είναι κάτι που μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση

Βέβαια όλα αυτά σε σοβαρούς ελέγχους εάν και εφόσον γίνει κάτι τέτοιο

Είναι πολύ πιο απλό να τεθεί ένα κόστος/ετήσια αμοιβή στο τραπέζι και να πληρωθεί δια 12.

Ακόμα και στους υπαλλήλους δηλαδή αυτό με τους 14 μισθούς είναι χαζομάρα.. εννοώ να λες παίρνω πχ 1000 ευρώ το μήνα ενώ είναι 1000 επί 14, ένας λογικός άνθρωπος που θέλει να δει που βρίσκεται το κοιτάζει σε ετήσια βάση ή έστω δια 12.

Το πώς έρχονται ταμειακά είναι ουσιαστικά αδιάφορο, μέχρι να τελειώσει ο Δεκέμβρης θα έχεις πάρει τα ίδια είτε έτσι είτε αλλιώς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αν πιάσουμε το πληρωτέο ως κριτήριο συμφέρει τον εργοδότη να σε έχει μπλοκακι γιατί πληρώνει σαφώς λιγότερες εισφορές.

Αν το κριτήριο είναι το κόστος είναι αδιάφορο για τον εργοδότη πώς θα σε έχει γιατί του κοστίζεις το ίδιο (βέβαια δεν χτίζεις δικαίωμα αποζημίωσης αν τα σπάσετε οπότε έχει ένα επιπλέον κίνητρο).

Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να συμφέρει τον εργαζόμενο να μπει μπλοκακι καθώς έτσι ο εργοδότης θα μπορεί με το ίδιο κόστος να τον αμοίβει υψηλότερα. Έχω δει να γίνονται τέτοιες συμφωνίες καθώς η αντίστοιχη αύξηση με συμβατικό τρόπο θα πήγαινε πολύ παραπάνω, οπότε όλοι είναι χαρούμενοι
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#823818 Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που ορίζει το καθεστώς της εξαρτημένης και της μη εξαρτημένης εργασίας. Όταν ο εργοδότης ορίζει το ωράριο, το χώρο και τον τρόπο τέλεσης του καθήκοντος και έχεις κληθεί για να καλύψεις πάγιες και διαρκείς ανάγκες είσαι σε καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, τουτέστιν μισθωτός. Σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής, το δικαστήριο θα εξετάσει το πραγματικό καθεστώς εργασίας και -κατά πάσα πιθανότητα- θα σε δικαιώσει (πιθανή αποζημίωση απόλυσης etc.)
Άβαταρ μέλους
By markvag
Χρήστος Λάππας έγραψε:Να το αλλάξουμε το σύστημα.

Το κόμμα που υποστηρίζεις με τόσο πάθος (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) το δημιούργησε και συνεχίζει να το ταΐζει και να το ενισχύει αυτό το σύστημα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#823890 Κάτι έχεις καταλάβει λάθος. :roll:

Εγώ είμαι φιλελεύθερος. Θέλω όσο γίνεται λιγότερο κράτος, ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί βλέπω ότι οπουδήποτε κάνει τον εργοδότη, έχουμε μαλακί€ς σαν την παραπάνω.

Ο μοναδικός λόγος που στην παρούσα φάση υποστηρίζω τον Μητσοτάκη δεν είναι γιατί μου αρέσουν τα μπιρμπιλωτά του μάτια, αλλά γιατί δεν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική με προοπτική εισόδου στη βουλή που να είναι πιο κοντά στις απόψεις μου. Αντιθέτως, όλες οι άλλες πολιτικές προτάσεις είναι είτε πιο μακριά, είτε διαμετρικά αντίθετες από τα πιστεύω μου.

Αν παρόλα αυτά έχεις να προτείνεις κάποια καλύτερη εναλλακτική που να υπόσχεται ελεύθερη οικονομία και μικρότερο κράτος, πολύ ευχαρίστως να την ακούσω.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ είμαι φιλελεύθερος. Θέλω όσο γίνεται λιγότερο κράτος, ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί βλέπω ότι οπουδήποτε κάνει τον εργοδότη, έχουμε μαλακί€ς σαν την παραπάνω.

Αλλα οπου αφηνουμε λασκα τους ιδιωτες, εχουμε πλιατσικα εναντια στο λαο σαν αυτο που ειδαμε με τους παροχους ενεργειας. Ειχαμε το μαλακοτερο χειμωνα των τελευταιων ετων, ακομα κι οταν εκανε κρυο δαγκωναμε το καβλι μας, βαζαμε μια κουβερτα στην πλατη και δεν αναβαμε θερμανση και παρολα αυτα σπασανε ολοι οι αλητες τα ρεκορ σε κεδροφορια ΕΒΕΡ.

Ειλικρινα δε σε πειραζει να ειναι τοσο απροστατευτοι οι πολιτες? Και φανταζομαι απλος πολιτης εισαι κι εσυ. Δεν εισαι παροχος ενεργειας η κανενας με ιδιωτικη κλινικη ή εστω και κανενας με ιδιωτικο κολεγιο για να πεις "εμενα αυτο με συμφερει". Αυτοι που ανεφερα λογικο να θελουν "λιγοτερο κρατος". ΟΛΟΙ οι υπολοιποι θα επρεπε να θελουμε ενα κρατος που να μας προστατευει απο τα κορακια που προσπαθουν να μας πιουν το αιμα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
George_Prix έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εγώ είμαι φιλελεύθερος. Θέλω όσο γίνεται λιγότερο κράτος, ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί βλέπω ότι οπουδήποτε κάνει τον εργοδότη, έχουμε μαλακί€ς σαν την παραπάνω.

Αλλα οπου αφηνουμε λασκα τους ιδιωτες, εχουμε πλιατσικα εναντια στο λαο σαν αυτο που ειδαμε με τους παροχους ενεργειας. Ειχαμε το μαλακοτερο χειμωνα των τελευταιων ετων, ακομα κι οταν εκανε κρυο δαγκωναμε το καβλι μας, βαζαμε μια κουβερτα στην πλατη και δεν αναβαμε θερμανση και παρολα αυτα σπασανε ολοι οι αλητες τα ρεκορ σε κεδροφορια ΕΒΕΡ.

Ειλικρινα δε σε πειραζει να ειναι τοσο απροστατευτοι οι πολιτες? Και φανταζομαι απλος πολιτης εισαι κι εσυ. Δεν εισαι παροχος ενεργειας η κανενας με ιδιωτικη κλινικη ή εστω και κανενας με ιδιωτικο κολεγιο για να πεις "εμενα αυτο με συμφερει". Αυτοι που ανεφερα λογικο να θελουν "λιγοτερο κρατος". ΟΛΟΙ οι υπολοιποι θα επρεπε να θελουμε ενα κρατος που να μας προστατευει απο τα κορακια που προσπαθουν να μας πιουν το αιμα.

Κανέναν δεν ενοχλούν αυτά που αναφέρεις όταν δεν τον αφορούν ή πιστεύει πως δεν τον αφορούν.

Όταν, ακόμα και με το πλιάτσικο που έγινε με ρεύμα / καύσιμα πέρυσι ακόμα ακούμε ανοησίες περί ελεύθερης αγοράς που ρυθμίζει τα πάντα και δρα προς το συμφέρον του καταναλωτή, δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ να τα ακούμε.

Επίσης, θα ήθελα να μας πει ο συνφορουμίτης πως πιστεύει ότι θα γίνονταν ένας δρόμος πχ στους Ποταμούς Νευροκοπίου (κάτοικοι καμιά 300 στην καλύτερη) ή πώς θα έφτανε ρεύμα (καλώδια, κολώνες καμιά 30χλμ από το Νευροκόπι σε βουνό, ας ρωτήσει το κόστος :innocent: ) σε κάτι τέτοια χωριά με την ιδιωτική πρωτοβουλία. :inlove:

Ή αν ποτέ θα έστελνε κανένας ιδιώτης γιατρό εκεί πάνω ή ασθενοφόρο :inlove:

edit: Για να μην αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση των φιλελεύθερων και του μικρού κράτους έχει διορίσει στο κράτος και την κουτσή Μαρία (και το ίδιο κόμμα το είχε ξανακάνει καμιά 15ετία πιο πριν επί ΚΚ του σουβλακοφάγου). :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#823978 Να καταλάβω καλά: θεωρείς ότι έγινε κάτι παράνομο ή είσαι εναντίον της νομιμότητας; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#824015 Για να καταλάβεις καλά, θεωρώ ότι κάποιοι χρησιμοποιούν την νομιμότητα για να εκμεταλλεύονται το σύστημα και θα ήθελα να το δω να αλλάζει αυτό.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Χρήστος Λάππας έγραψε:Για να καταλάβεις καλά, θεωρώ ότι κάποιοι χρησιμοποιούν την νομιμότητα για να εκμεταλλεύονται το σύστημα και θα ήθελα να το δω να αλλάζει αυτό.
Δεν θα το δεις.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#824017 Mjacob εκανε παραπονα λεει, σε κατι κοπελες λεει, τον εχω απογοητευσει λεει.

Χρήστος Λάππας έγραψε:(Καλά που κάνετε και κανένα quote)

Το ταμείο ανεργίας, είναι αυτό που λέει το όνομα του, όχι ταμείο απόρων. Ταμείο ανεργίας για τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν μπορούν να εργαστούν στο αντικείμενο τους δικαιούνται όλοι οι καθηγητές ξένων γλωσσών, εφόσον έχουν συμπληρώσει πάνω από ένα αριθμό ενσήμων, αλλά και οποιοσδήποτε εποχιακός υπάλληλος πληροί την παραπάνω προϋπόθεση.

Είναι η παραχώρηση που κάνει το κράτος στον κάθε Λάππα αυτού του ντουνιά δίνοντας του κάτι παραπάνω από €100 τον μήνα για 2,5 μήνες.

Αν ήταν σε δημόσιο σχολείο θα τον πλήρωνε όλο τον μισθό του (υποθέτω όχι κάτω από χιλιάρικο τον μήνα για ανθρώπους με 20ετή προϋπηρεσία) 12 μήνες τον χρόνο.

Crash course in XLappas ( ισως η επικοτερη συζητηση απο καταβολης φορουμ :iconcool: )

Ματσακο ολα καλα ρε. :s_empathy