red_monster έγραψε:οι κομμουνιστές κολανε σε καπιταλιστικά συστηματα σαν τσιμπούρια αρμέγοντας τα συν και γκρινιαζοντας για τα πλην... Εξω απο το χώρο τζούνιορ πολλές λες ...
apav έγραψε:Djet υποθέτω ότι με το ιδιωτικό αυτοκίνητο βγάζουμε μόνο κέφια όπως λέει και ο monster, δες και τα 81Κ χιλιόμετρα του Χρήστου με καταναλώσεις 15-17 λίτρα / 100 χιλιόμετρα. Όμως με κάποιο τρόπο προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα ότι εμείς το κάνουμε σωστά και οι υπόλοιποι λάθος. Οπότε πάμε σε υπολογισμούς κέρδους.
Μια εταιρία έχει την δυνατότητα να σε πληρώνει να γράφεις χιλιόμετρα με το δικό σου αυτοκίνητο ή να σου δώσει car allowance και να αγοράσεις ότι θες ή να σου δώσει αυτή ότι της περισσεύει στην υπόγα και να κυκλοφορείς με αυτό. Αφήνουμε έξω το car allowance γιατί ως προσωπικό αυτοκίνητο το πληρώνουμε από την τσέπη μας και leasing δεν θα μας δώσει κανείς. Οπότε αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο και το κινούμε ανάλογα με τα κέφια μας.
Υπέθεσε ότι στην δουλειά σου σε βάζουν να κάνεις χιλιόμετρα για τις ανάγκες της επιχείρησης. Η εταιρία θα πρέπει να σε πληρώσει για τα έξοδα σου. Τι έξοδα είναι αυτά; Δεν νομίζω να σε πληρώνουν ως ταξιτζή γιατί ήδη σε πληρώνουν με μισθό, αλλά θα σου δώσουν τα έξοδα του αυτοκινήτου, δηλαδή τα τέλη, την ασφάλεια, την συντήρηση, την μείωση της αξίας του, τις βενζίνες, κλπ, για να μην βγεις χαμένος. Οπότε με την πληρωμή αυτή έχεις καλύψει όλα τα έξοδα σου. Νομίζω ότι τα έξοδα αυτά υπάρχουν είτε κάνεις επαγγελματική χρήση είτε όχι. Απλώς τα χιλιόμετρα της επαγγελματικής χρήσης δεν σου αδειάζουν την τσέπη. Δεν είναι ότι κάποιος θα σου δώσει τα χρήματα αυτά γιατί είναι το προσωπικό σου αυτοκίνητο, αλλά όπως λες κάνεις τον προγραμματισμό για το τι θα σου στοιχίσει το αυτοκίνητο. Εάν το κάνεις με βάση ότι θα σε πλήρωνε μια εταιρία, δεν βλέπω να πέφτεις και πολύ έξω από ότι θα σου στοιχίσει τελικά το αυτοκίνητο.
Η εταιρεία, για να βγάλει αυτό το αντίτιμο δε λαμβάνει υπόψην της όμως και πολλά άλλα πράγματα: πχ κάποια πιθανή φοροελάφρυνση αν είχε εταιρικό ή, από την άλλη, το ότι εσύ για να το χρησιμοποιήσεις ως εταιρικό πρέπει να το κουβαλήσεις στη δουλειά το πρωί ενώ αλλιώς θα πήγαινες με το τραμ, πχ....και άλλα πολλά πιστεύω.. Οι περισσότεροι πάνε και για δουλειά με το αυτοκίνητο, οπότε 100 χιλιόμετρα την εβδομάδα μαζεύονται πολύ άνετα. Εάν ξυπνήσεις το πρωί για να οδηγήσεις, θα πας 2-3 ώρες μακριά τουλάχιστον και άλλες τόσες να γυρίσεις. Μην νομίζεις ότι έχουμε παραπάνω ημέρα εδώ τον χειμώνα. Βάλε αυτές τις ώρες και για την Κυριακή και μια μέση ταχύτητα 60-70χλμ/ώρα γιατί δεν θα γράφεις χιλιόμετρα στην εθνική αλλά πάνω στο βουνό, έχεις μαζέψει 700+χλμ μέσα σε δύο μέρες πάρα πολύ εύκολα. Εάν υπολογίσεις και το καλοκαίρι που δεν νυχτώνει και βγάζεις 12+ ώρες στον δρόμο, είναι πολλά τα χιλιόμετρα. Εγώ έχω κάνει σε μια μόνο ημέρα 900+ χιλιόμετρα αποκλειστικά σε επαρχιακό καλοκαίρι γεμάτο με αυτοκινούμενα τουριστάκια. Ο μέσος όρος των χιλιομέτρων έπεφτε αναλόγως του πόσο συχνά είχαμε να πάμε σε αγώνα.
Ανταλλαγή το 6 κύλινδρο BMW με το Vectra του Κίκιζα για να ηρεμήσει από τα τρικίλυνδρα και ότι γλιτώσει από bandwidth o HF να τα βάλουμε εισφορά για καινούργιο BMW με μηδενικά τέλη και 5Κ-10Κ χασούρα κάθε χρόνο από την μείωση της αξίας του και κράξιμο στον Τσίπρα και τα τσιράκια του!
junior gt έγραψε:red_monster έγραψε:οι κομμουνιστές κολανε σε καπιταλιστικά συστηματα σαν τσιμπούρια αρμέγοντας τα συν και γκρινιαζοντας για τα πλην... Εξω απο το χώρο τζούνιορ πολλές λες ...
Σ'ενοχλεί ε?
Καταλαβαίνω την πίκρα σου που κάποιος από απέναντι πιάνει μία θέση από τα όνειρσ σου.
Προσπάθησε λίγο ακόμα. Θα κάνεις κι εσύ το ματαιόδοξο όνειρό σου πραγματικότητα να γίνεις αφεντικό...

red_monster έγραψε:junior gt έγραψε:red_monster έγραψε:οι κομμουνιστές κολανε σε καπιταλιστικά συστηματα σαν τσιμπούρια αρμέγοντας τα συν και γκρινιαζοντας για τα πλην... Εξω απο το χώρο τζούνιορ πολλές λες ...
Σ'ενοχλεί ε?
Καταλαβαίνω την πίκρα σου που κάποιος από απέναντι πιάνει μία θέση από τα όνειρσ σου.
Προσπάθησε λίγο ακόμα. Θα κάνεις κι εσύ το ματαιόδοξο όνειρό σου πραγματικότητα να γίνεις αφεντικό...
Κανείς δεν με ενοχλει πάσα μου, καμία πικρία, εγω βλεπεισ δεν ειμαι γκρινιαρησ σπαζαρχιδης κομμουνιστής να μου φταίνε όλοι ... Νόμος ειναι, ξές, ουγκ![]()
Ζω στο συστημα που θα ήθελα να ζω, αυξανω την ενασχόληση μου και αποδίδει... Και αν σφίξουν πολυ, υπαρχουν και άλλες καπιταλιστικές οικονομίες να δουλέψω... Εσυ ιδεολογε που θα πας να παρασιτησεις;
criuser έγραψε:αφού οι έμμεσοι φόροι , όσο και αν κάποιοι τους θεωρούν άδικους γιατί βαρύνουν όλους το ίδιο , στην πράξη είναι πιό δίκαιοι αφού βαρύνουν την κατανάλωση και όχι το εισόδημα .
Δηλαδή όταν κάποιος έχει να πληρώσει τον χρόνο 10.000 γιά φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ , ενώ το εισόδημα του είναι μόλις 15000 , προφανώς δεν τον ενδιαφέρει αν έχει χαμηλούς έμμεσους φόρους , αφού δεν του μένει τίποτα να αγοράσει πέραν της στοιχειώδους διαβίωσης . Αντίθετα αν το σύνολο των φόρων είναι 5000 , τότε με το διαθέσιμο εισόδημα του μπορεί να πάει σε μιά ταβέρνα και ας πληρώσει αντί γιά 15 , 17 € το κεφάλι .

Σήμερα, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑ) συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και την αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη.
Ο πρόεδρος του ΣΕΕΑ Γιώργος Βασιλάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές θα έρθουν από Σεπτέμβριο, ενώ έκανε λόγο για αναζήτηση χρυσής τομής προκειμένου αφενός να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα και αφετέρου να τονωθεί ο κλάδος.![]()
![]()
Σύμφωνα με τον ίδιο, εξετάζεται σοβαρά η αλλαγή του πλαισίου του τέλους ταξινόμησης των αυτοκινήτων, ώστε να υπολογίζεται με βάση τη λιανική αξία του προ φόρων και όχι με βάση τα κυβικά. Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος φορολόγησης της αγοράς αυτοκινήτου, βάσει της τελικής τιμής τους.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλάκη, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα των τελών κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων.
markvag έγραψε:criuser έγραψε:αφού οι έμμεσοι φόροι , όσο και αν κάποιοι τους θεωρούν άδικους γιατί βαρύνουν όλους το ίδιο , στην πράξη είναι πιό δίκαιοι αφού βαρύνουν την κατανάλωση και όχι το εισόδημα .
Δηλαδή όταν κάποιος έχει να πληρώσει τον χρόνο 10.000 γιά φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ , ενώ το εισόδημα του είναι μόλις 15000 , προφανώς δεν τον ενδιαφέρει αν έχει χαμηλούς έμμεσους φόρους , αφού δεν του μένει τίποτα να αγοράσει πέραν της στοιχειώδους διαβίωσης . Αντίθετα αν το σύνολο των φόρων είναι 5000 , τότε με το διαθέσιμο εισόδημα του μπορεί να πάει σε μιά ταβέρνα και ας πληρώσει αντί γιά 15 , 17 € το κεφάλι .
![]()
![]()
![]()
Μετά συγχωρήσεως, αλλά αυτό είναι παγκόσμια πρώτη στα οικονομικά χρονικά. Και φυσικά λανθασμένο πέρα ως πέρα.
Παράδειγμα: Έστω ότι η φορολόγηση είναι 10% και αφορά μόνο την κατανάλωση. Ένας μέσος εργένης χρειάζεται 1000 ευρώ / μήνα για να ζήσει. Ο Χ βγάζει 2000/μήνα και ο Ψ βγάζει 10.000/μήνα. Ο Χ ξοδεύει τα μισά απ' όσα βγάζει και άρα πληρώνει ως φόρο 100 ευρώ / μήνα (το 5%) του εισοδήματός του. Ο Ψ, ως πιο πλούσιος ξοδεύει 3000 / μήνα (τριπλάσια από τον Χ) και άρα πληρώνει φόρο 300 ευρώ / μήνα, δηλαδή το 3% του εισοδήματός του. Όσο πιο μεγάλο το εισόδημα, τόσο πιο χαμηλή η φορολόγηση. Δίκαιο, ε;;;;![]()
![]()
Να σημειώσω εδώ ότι όσο μεγαλώνει το εισόδημα, τόσο μικραίνει η κατανάλωση (αναλογικά με το εισόδημα). Ένας που παίρνει 700 ευρώ / μήνα, τα ξοδεύει όλα για να ζήσει. Ένας που παίρνει 10.000 ΔΕΝ τα ξοδεύει όλα (συνήθως, αν διαφωνείτε αντί για 10Κ βάλτε 100Κ το μήνα). Άρα, αν η μόνη φορολογία είναι στην κατανάλωση, τότε ο φτωχομπινές φορολογείται για όλο του το εισόδημα, ενώ ο πλούσιος για τμήμα του. Πόσο δίκαιο είναι αυτό;;;; Το να επιβαρύνεις τον φτωχό με υψηλότερη φορολογία;;;;; Αυτό κάνουμε στην μπανανία εδώ και δεκαετίες.
Ο μόνος δίκαιος φόρος είναι ο φόρος στο εισόδημα.
Τώρα, στο θέμα των τελών, η σκέψη για αύξηση τελών σε παλιά αμάξια είναι ότι πιο δεξιό έχει πει η (και καλά) αριστερή κυβέρνηση... Δεν μ' ενδιαφέρουν αυτές οι ταμπέλες, αλλά αυτό βγάζει μάτι... Νομίζω πως δεν είναι πολλοί αυτοί που τους περισσεύουν 20Κ για να πάρουν καινούριο αμάξι, αλλά επιλέγουν να κυκλοφορούν με αμάξι 20ετίας...
criuser έγραψε:
Αρα λοιπόν , λογικοί και προοδευτικοί άμεσοι φόροι , γιά μένα όχι πάνω από 33 % , χαμηλοί φόροι περιουσίας που θα περιλαμβάνουν κάθε περιουσιακό στοιχείο πέραν των ακινήτων και έμμεσοι φόροι , όπως ο ΦΠΑ και οι φόροι πολυτελείας που θα επιτρέπουν στον καθένα να καταναλώνει όπως νομίζει . Αυτά είναι λογικές που υπάρχουν και στις σκανδιναυικές χώρες και αλλού .
Ως πότε θα πληρώνουμε τα κορόιδα για τα λαμόγια;;;;
Και ως πότε θα δικαιολογούμε ως πολίτες και ψηφοφόροι την υπερφορολόγησή μας με την αιτιολογία της φοροδιαφυγής;;;
Τι σκατά πληρώνουμε τόσο κόσμο στις εφορίες;;;;;
Να τους ελευθερώσουν από τις βλακείες που κάνουν, που θα μπορούσαν να γίνουν χίλιες φορές καλύτερα μέσω internet και να τους βάλουν να ελέγχουν!

Χρήστος Λάππας έγραψε:Υπενθυμίζω ότι πληρώνω ΕΝΦΙΑ για 4 σπίτια, ένα αυτό που ζω, ένα το ερείπιο στο χωριό, και δυο που νοικιάζω, ενώ ο μισθός μου είναι κάτι λιγότερο από €250/μήνα για λιγότερο από 8 καθαρούς μήνες. Το δε ταμείο ανεργίας πλέον, γύρω στα 100/μήνα για τους 2,5 καλοκαιρινούς μήνες, ενώ Πάσχα-Χριστούγεννα πήρα από ένα @.
Θερμή παράκληση λοιπόν, μην μου υπενθυμίζεις τον πόνο της φορολόγησης γενικότερα. Τον ξέρω καλύτερα από τους περισσότερους εδώ μέσα.
rx8_drifter έγραψε:Εχεις τεράστιο θράσος, απορώ αν τα συζητάς αυτά δια ζώσης.
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
Σε αυτό το σκηνικό με τις ταμπέλες του SC αλλά SC […]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]