Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By georgetz
mirage έγραψε:Εγω θα ελεγα να διαλέξεις μια περιοχή και να απολαύσεις τον προορισμό. Τι φάση με αυτούς τους μαραθώνιους που βασικά δεν βλέπεις τπτ.

γιατί έτσι μόνο βγάζεις μέρη απο το checklist ? :rtfm:
:lol:

Συμφωνώ , αν και είναι αναλόγως τις διακοπές, σε μερικές έχω την ανάγκη να χαλαρώσω σε ένα μέρος ενώ σε άλλες δεν χορταίνω τις καταδρομικές προς πάσα κατεύθυνση.
π.χ πέρυσι στο Βέλγιο γράψαμε πάνω απο 1000χλμ μέσα σε 3 ημέρες μαζί με βόλτα στη Γαλλία. Στο Ταλίνν όμως δεν μετακινήθηκαμε ιδαίτερα κ μου έμεινε ως κάτι όμορφο.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#820507 Στη θέση σου θα έκανα Ρώμη - Τοσκάνη.
Αμάξι από Ρώμη, την οποία σε 2-3 μέρες τη γυρνάς, και μετά περιήγηση με Φλωρεντία, Σιέννα και χωριά Τοσκάνης, Σαν Τζιμινιάνο κλπ.
Υπέροχα όλα με τοπικά κρασιά, μεσαιωνικά τείχη, πύργους κλπ.
Εξοχή επίσης φανταστική με κοιλάδα και λόφους γεμάτους αμπελώνες.
Αν σου βγαίνει πας και Ασιζι που έχει και το μοναστήρι αγ. Φραγκίσκου που αξίζει σαν αξιοθέατο.
Εμείς είχαμε φτάσει και μέχρι το Casentino σε ένα κάστρο μοναστήρι πάνω στο βουνό και είχαμε κάνει και ένα μονοπάτι κάνα 2-3 ώρες μέσα στο δάσος.
Όλη η περιοχή είναι όνειρο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
#820509 Εμεις ειχαμε κανει σκετη Τοσκανη μια βδομαδα αλλα με πτηση/αμαξι απο Μιλανο
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#820512 Νομίζω από Ρώμη είναι πιο κοντά αλλά πανε και κάπου 10 χρόνια από τότε που πήγαμε.
Και μεις 8-9 μέρες είχαμε μείνει.

< >
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#820516 Και Μπολόνια βολεύει μου λέει το κοντρόλ.. απλά ξεκινάς το οδοιπορικό από πάνω προς τα κάτω.
Αλλά Ρώμη κάθεσαι και 2 μέρες αν δεν έχεις ξαναπάει.

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
#820520 Η Ρωμη είδικά, δε θελει αυτοκίνητο.
Γενικώς, αν δεν θελει κάποιος να γυρίζει στις εξοχές το αυτοκίνητο είναι βάρος στις μεγαλουπόλεις.
Καλύτερα με τα ΜΜΜ

Οικονομικοτεχνικά, αν πρόκειται για 2 άτομα δεν συμφέρει με τίποτα.
Στα 4 και με αρκετες μετακινήσεις, ισως ναι.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#820529 Ρώμη εννοείται χωρίς αμάξι.
Τη γυρνάς και μετά παίρνεις αμάξι για την περιήγηση.

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#820530 Ρώμη δεν χρειάζεται αμάξι, περπάτημα και λεωφορεία.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#820536 Ουτε καλοκαιριατικα ούτε χειμωνιάτικα, μένουμε σπίτι για πάντα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#820553 Η αλήθεια είναι πως τέτοιες φάσεις πολυκοσμίας δεν με εμπνέουν πλέον, αντιθέτως με απωθούν

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#820569 Θα πανηγυρίζουν κάθε μέρα το πρωτάθλημα της Νάπολι;
Άβαταρ μέλους
By bebes
#820608 Λογικά την Κυριακή ήταν το πικ και μετα θα ησυχάσουν λίγο.

Απο Τεταρτη που ήμουν, στους (στενους) δρομους με τα εμπορικα, καθε μαγαζι ειχε τη δικη του μουσικη και τραγουδούσαν-χόρευαν εκει γυρω.
Στα καλα καθούμενα, εκει που περπατουσες, φωναζε καποιος ενα συνθημα και αρχιζαν ολοι γυρω γυρω να χοροπηδανε και να φωναζουν, εχω βιντεο κατι γιαγιαδες που κουνιούνταν στην καρέκλα τους στο ρυθμό των υπολοίπων. :metalo:

Σάββατο και Κυριακή ολοι οι κεντρικοι δρόμοι ηταν γεματοι με παγκους που πουλουσαν σημαιες, κασκολ, κόρνες και φανελες της ομαδας. Μου θυμισε τις παλιες εποχες των τεραστιων πολιτικων συγκεντρώσεων στην Ελλάδα.

Βοηθαει και το οτι δεν υπαρχει (φανερός) οπαδός άλλης ομαδας στην ευρύτερη περιοχή, μονο ενα χρωμα κυριαρχει, οπότε δεν εχουν και μαλώματα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#820907 Έπαιξε και πρόταση να ξεκινήσουμε από Λονδίνο και να κάνουμε tour στα νότια παράλια της Ευρώπης με αμάξι (όχι νοικάρικο).
Όμως τα αεροπορικά είναι πανάκριβα για Αύγουστο που μπορούμε :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#820908 Παναθεμα σε :s_rofl Γιατι να πεταξεις για Λονδινο ρε φιλε και να μην τους συναντησεις κατευθειαν στα νοτια παραλια καπου????