Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
axel12p έγραψε:
kubiak έγραψε:Η σωστή παρατήρηση είναι:
Στο πλαίσιο που περιέγραψες, μάλλον δε θα πηγαίναμε σε μία ταβέρνα (με μαχαίρια στα τραπέζια), στην οποία θα κυκλοφορούσαν -μεταξύ άλλων και με μεγάλη πιθανότητα- σχιζοφρενείς...

Και στις δύο περιπτώσεις δεν γνωρίζεις την ψυχική υγεία των άλλων. Απλά πιστεύω, πως στο κομμάτι των φωτογραφιών των παιδιών, έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, στην υπερβολή. Και το σπαστικό είναι ότι έχουμε μπει στο τριπάκι ότι κυκλοφορούν full ανώμαλοι τριγύρω.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχει πολύ μεγαλύτερος και υπαρκτός κίνδυνος από τον χώρο στον οποίο κινείται καθημερινά το παιδί, και όχι από μία φωτογραφία του που θα ανέβει στο flickr ή σε ένα forum.

Glf, σιγά μην ήμασταν σε τραπέζι και καθόμασταν να συζητάμε για τους ανώμαλους :lol:

HF, πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις και θα συμφωνήσουμε όλοι. Έχω όμως την αίσθηση πως δεν αφορά την περίπτωση μας, μιας και η όλη συζήτηση ξεκίνησε από μια φωτογραφία του Χρήστου που φαινόταν το παιδί του. Δεν πιστεύω ότι ο Χρήστος ή οποιοσδήποτε άλλος εδώ μέσα έχει διάθεση να υπερεκθέσει το παιδί του.

Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο glf για εμένα το πρόβλημα ξεκινά όταν το παιδί θα αρχίσει να έχει το δικό του κινητό και πρόσβαση στα social media. Κατά πόσο δηλαδή θα έχει προλάβει ο γονιός να ενημερώσει το παιδί του για τους κινδύνους του να μοιράζεται φωτογραφίες του ή να προσπαθεί να μιμηθεί influencers.

On a philosophical level, sharenting exposes children to the larger digital world without their consent, robbing them of a kind of agency. It exposes them to platforms that they might have opted out of altogether—and deprives them of the choice to never be on social media in the first place. As Plunkett argues, adults sharent because the online world “makes it very easy to do and even encourages it.” And parents do so without considering the long-term repercussions, while the possibilities for harm continue to change every day.

This feeds into Plunkett’s second, much broader concern. The underlying problem with sharenting is the same with many adult-world surveillance and privacy issues: the bargain we have made in exchange for these services is that we surrender our data and choose not to imagine the worst-case scenarios. At a time when we’re increasingly aware of data privacy and surveillance, what unforeseen consequences might there be to maintaining what Plunkett terms a “digital dossier”—especially one that stretches all the way back to the parents’ gleeful Facebook post revealing that they are expecting? We’ve grown accustomed to someone in the public eye apologizing for an idiotic tweet from when they were a teen-ager. What if that record stretched back even further? Could things parents post about children produce real-world outcomes, in terms of fodder for bullying, professional reputation, or future prospects? Could the fact that children already exist as online entities affect a child’s “ability to develop their own sense of self”?

https://www.newyorker.com/culture/cultural-comment/instagram-facebook-and-the-perils-of-sharenting

:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#820036 Εν τω μεταξύ η συγκεκριμένη φωτογραφία κακώς κατέβηκε γιατί γίνεται μια ολόκληρη συζήτηση πάνω σε κάτι που οι χρήστες δεν μπορούν να δουν.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#820038 Δηλαδή απαγορεύσατε φωτογραφίες τύπου
Εικόνα
(Της Anne Geddes)

Τι φάση;
Άβαταρ μέλους
By glf
#820039 Πάμε λοιπόν να πούμε ότι το ΜΕΤΡΟ είναι το βασικότερο. Μια καλλιτεχνική φωτογραφία σε ασπρόμαυρο νομίζω ήταν που το πιάσαμε το θέμα. Αν το πάμε στη μάνα της Brooke Shields νομίζω ότι το θέμα το τραβάμε από τα μαλλιά. Δεν είπε κανείς να βγαίνει φόρα παρτίδα όλη η ζωή του παιδιού στο FB. Αλλά μια οικογενειακή φωτο ή πχ φωτο με το σκύλο να μπει με περιορισμό προβολής στους φίλους μου δε νομίζω ότι θα γυρίσουν τα παιδιά μου να μου πουν κάτι μετά από 10 χρόνια. Επιμένω στο μετρημένο κίνδυνο έκθεσης.

Και να σας πω και το άλλο. ΤικΤοκ δεν είχα. Όταν έγινε της μόδας κάπου στο.. Δημοτικό με ρώτησε η μεγάλη αν μπορεί να βάλει γιατί έχουν σιγά σιγά πολλές φίλες στην τάξη. 5η ή 6η Δημοτικού ε. Το είδαμε μαζί και στο προφιλ βάλαμε ιδιωτικό, για να μην είναι δημόσιο. Για αρχή είπαμε δεν θα ανεβάσει ούτε για τους φίλους μέχρι να το δούμε πως πάει.
Εν τέλει το παράτησε και το έβγαλε. μετά στον covid το γύρισαν όλοι στο viber για να συννενοούνται για τα μαθήματα.
Η λεπτομέρεια είναι ότι κάποια παιδιά είχαν αφήσει δημόσιο προφιλ στο tik tok και ανάθεμα και αν ξέρανε κάτι οι γονείς. Εκεί ναι, θέλει κάποιος να ασχοληθεί να το κόψει και να ενημερώσει.
Άβαταρ μέλους
By g8777
drdino έγραψε:Δηλαδή απαγορεύσατε φωτογραφίες τύπου
Εικόνα
(Της Anne Geddes)

Τι φάση;

Έτσι παρουσιάστηκε από τον Προφεσόρ. Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική , απλά του επισημάναμε -άλλοι με ήπιο τρόπο και άλλοι εντελώς ωμά- να μην ανεβάζει φωτογραφίες με φάτσα κάρτα το δικό του παιδί.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
axel12p έγραψε:
kubiak έγραψε:Η σωστή παρατήρηση είναι:
Στο πλαίσιο που περιέγραψες, μάλλον δε θα πηγαίναμε σε μία ταβέρνα (με μαχαίρια στα τραπέζια), στην οποία θα κυκλοφορούσαν -μεταξύ άλλων και με μεγάλη πιθανότητα- σχιζοφρενείς...

Και στις δύο περιπτώσεις δεν γνωρίζεις την ψυχική υγεία των άλλων. Απλά πιστεύω, πως στο κομμάτι των φωτογραφιών των παιδιών, έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο, στην υπερβολή. Και το σπαστικό είναι ότι έχουμε μπει στο τριπάκι ότι κυκλοφορούν full ανώμαλοι τριγύρω.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως υπάρχει πολύ μεγαλύτερος και υπαρκτός κίνδυνος από τον χώρο στον οποίο κινείται καθημερινά το παιδί, και όχι από μία φωτογραφία του που θα ανέβει στο flickr ή σε ένα forum.
Είναι απαιτητικό να είσαι γονιός...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Εικόνα
(Της Anne Geddes)

Τι φάση;

Φτιαξε εσυ ενα πορτφολιο με φωτογραφιες του παιδιου σου απο την γεννηση μεχρι τα πρωτα σχολικα χρονια και βαλτο στο FB. Οταν αυτο φτασει στο γυμνασιο που θα τρωει μπουλινγκ και δουλεμα για τις στυλιστικες επιλογες των γονιων του πως θα σου φανει;

Σημειωση: Δεν υπαρχει παιδι που να του αρεσουν οι παιδικες του φωτογραφιες, ειδικα στην εφηβεια. Ποσο μαλλον κατι τετοιες που γινονται για λογους διασκεδασης των γονιων.

Και αντε πες τοσο μικρο παιδι οπως της φωτο δεν θα ειναι αναγνωρισιμο οταν φτασει 12-14.
Γονεις με φωτογραφιες απο το σταδιακο μεγαλωμα των παιδιων τους γιατι το κανουν;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#820049 Και ξαναλέω, η φωτογραφία που ξεκίνησε την συζήτηση θα έπρεπε να παραμείνει ορατή για να ξέρουν όλοι για τι μιλάμε.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Νίκος Παππάς έγραψε:Γονεις με φωτογραφιες απο το σταδιακο μεγαλωμα των παιδιων τους γιατι το κανουν;

Και γιατί να μην το κάνουν θα σου πω εγώ. Δικαίωμα τους δεν είναι; Το ότι εγώ μπορεί να μην συμφωνώ με αυτή την πρακτική και να μην ανεβάζω φωτογραφίες μου στο facebook, δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι σωστός και αυτοί είναι λάθος. Και μιλάμε πάντα στα πλαίσια του μέτρου και όχι της υπερβολής.

Έβλεπα για παράδειγμα χθες στο youtube κάτι βιντεάκια του Ξενοφών, που είναι στα βουνά με την οικογένεια του. Σε ορισμένα πλάνα φαίνεται η γυναίκα του και η κόρη του, αλλά δεν έδωσα καν σημασία. Αντιθέτως, τους χάρηκα που πηγαίνουν όλοι μαζί και έχει το παιδί τέτοια μοναδικά ερεθίσματα.

Υ.Γ. Χρήστο ευκαιρία να μπούνε στο flickr σου όπου έχεις έτσι και αλλιώς και άλλες πολύ όμορφες φωτογραφίες! :)
Άβαταρ μέλους
By drdino
Νίκος Παππάς έγραψε:
Εικόνα
(Της Anne Geddes)

Τι φάση;

Φτιαξε εσυ ενα πορτφολιο με φωτογραφιες του παιδιου σου απο την γεννηση μεχρι τα πρωτα σχολικα χρονια και βαλτο στο FB. Οταν αυτο φτασει στο γυμνασιο που θα τρωει μπουλινγκ και δουλεμα για τις στυλιστικες επιλογες των γονιων του πως θα σου φανει;

Σημειωση: Δεν υπαρχει παιδι που να του αρεσουν οι παιδικες του φωτογραφιες, ειδικα στην εφηβεια. Ποσο μαλλον κατι τετοιες που γινονται για λογους διασκεδασης των γονιων.

Και αντε πες τοσο μικρο παιδι οπως της φωτο δεν θα ειναι αναγνωρισιμο οταν φτασει 12-14.
Γονεις με φωτογραφιες απο το σταδιακο μεγαλωμα των παιδιων τους γιατι το κανουν;
Ναι οκ, δικαίωμά μας να έχουμε αυτήν την άποψη (συμφωνώ και ούτε εγώ ανεβάζω φωτογραφίες με το παιδί μου φάτσα φόρα) αλλά φτάνουμε στο σημείο να σβήνουμε και να απαγορεύουμε επειδή διαφωνούμε με κάτι;

Εγώ διαφωνώ με την ανάρτηση φωτογραφιών που έχουν ληφθεί ενώ οδηγεί κανείς (σίγουρα πιο επικίνδυνο) κι απο drone τα οποια πετάνε παρανόμως, περιμένω λοιπόν να απαγορευθεί και να σβηστεί κάθε τέτοιο περιεχόμενο.
Άβαταρ μέλους
By corsair
#820054 Τι ωραια ταλιμπάν ατμοσφαιρα που χε φτιάξει εδω μέσα και τι ωραιοι just made up "κανονες" απο το πουθενα....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820056 :dizzy:
Επειδή αυτό είναι λίγο άδικο, αν ο ΧΛ θεωρεί πως πρέπει να επιστρέψει η εικόνα, θα επιστρέψει, και ο κανονισμός θ'αλλάξει, και ανεβάστε όσες φωτογραφίες των παιδιών σας γουστάρετε στην τελική, δεν έχω κανένα θέμα.

Το αλλάζω άμεσα.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By g8777
#820057 Καλοκαιράκι έρχεται, ελπίζω να ΓΙΟΜΙΣΕΙ το τοπικό με ανεπιτηδευτες φωτό λουόμενων. :eat:

Δικαιωμα μας δεν είναι εξάλλου; Να μην τα φόραγαν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#820059 Έχει επανέλθει τόσο ο κανονισμός, όσο και η φωτογραφία. Προσωπικά δεν πρόκειται να επανέλθω για κανένα λόγο στο θέμα, από την στιγμή που υπάρχει διαφωνία, δεν υπάρχει κανένας λόγος ν'αλλάξει τίποτε.
@corsair, ο κανόνας μπήκε γιατί ζητήθηκε από πολλούς χρήστες, όχι γιατί ξύπνησα στραβά μια μέρα. Από την άλλη, όπως έχεις δει, είμαστε ανοιχτοί στο να μπουν νέοι mod που να βοηθούν και να κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Πολύ ευχαρίστως να το ζητήσεις και είμαι βέβαιος πως όλοι θα συμφωνήσουν να μπεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#820068 Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Για μένα κάποιος που ανεβάζει το παιδί του full face χωρίς φίλτρα στο διαδίκτυο, είτε είναι άσχετος είτε επιδειξίας/ποζεράς. Κοιτάχτε ένα γαμάτο παιδί που έχω, λες και είναι απόκτημα, το νέο του κινητό ξερω γω.