Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#887583 Μιλούσα χθες με συνάδελφο-στρατιωτικό, αποστρατεύτηκε κι αυτός ως Σχης ε.α. ο οποίος ήταν στα νιάτα του σκοπευτής με 0.22 LR. Θυμηθήκαμε τα νιάτα μας στην Σχολή και κυρίως τις μετέπειτα βολές μας. Είπαμε να πάμε με τα 0.22 για βολές, αν και το δικό μου είναι Short.
Άβαταρ μέλους
By Chuckie V3.0
#888069 Τελικά ψήθηκα και έβαλα πίσω iron με οπτική ίνα. Για τα γέρικα μάτια μου.
Τώρα θέλει όμως ρύθμιση στο σκοπευτήριο, δεν αρκει το laser boresight.
@ΧΛ είχες κανει ρύθμιση αφού τα έβαλες? Ο Καλκα επέμενε σε αυτο
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#906957 Καθότι έκανα χθες την περιοδική λιπαντική συντήρηση του οπλισμού, χρησιμοποιώντας εδώ και λίγα χρόνια λάδι μηχανής και όχι λάδι συντηρήσεως όπλων, ήθελα να ρωτήσω τι λάδι χρησιμοποιείτε και αν έχετε παρατηρήσει οξείδωση ή λάσπη-sludge στα κινητά μέρη και στο κλείστρο. Μου έκανε εντύπωση ότι μου φαίνεται καλύτερα λιπασμένο και το σκοπευτικό 0.22'' FN και το 9mm Μ9, από ότι όταν χρησιμοποιούσα λάδι συντηρήσεως. Αντίθετα, στο λειόκαννο δεν είδα διαφορά, αλλά γενικά αυτά έχουν μεγάλες ανοχές επειδή οι κατασκευαστές δεν περιμένουν ο κάτοχος να ξέρει και πολλά από συντήρηση.
Επίσης, χρησιμοποιείτε λάδι καθαρισμού κοίλου κάννης μετά από την βολή, ή απλά το περνάτε με συντηρήσεως; Κάποτε ήμουν άτεγκτος επ' αυτού, αλλά τελευταία σκέφτηκα ότι στον καθαρισμό με μάκτρο στις κάννες των πυροβόλων των αρμάτων βάζαμε 30άρι λάδι.
Καταλήγω μάλλον στο ότι ο μηχανικός καθαρισμός (τρίψιμο) είναι πιο σημαντικός από τον τύπου του λαδιού. Το μόνο που θέλεις είναι να μην σκουριάζει, άρα ένα λάδι μηχανής κάνει την δουλειά. Οι οπλάδες όμως σου πουλάνε δήθεν ειδικό λάδι που κοστίζει 100 φορές παραπάνω. :s_no
Άβαταρ μέλους
By dimik
#906979 Δεν εξαρτάται από το αν καθαρίζεις μέρη που έρχονται σε επαφή με πυρίτιδα-αέρια και μη?

Προφανώς σε αυτά που έρχονται σε επαφή μετράει περισσότερο το τρίψιμο για να φύγουν τα καμμένα υπολείμματα.

Σε κινητά μέρη που δεν έρχονται σε επαφή μετράει η λίπανση.
Στα ακίνητα δε και ένα αντισκωριακο θα κάνει δουλειά.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#907073 Για απλή λίπανση μιλούσα, όχι για καθαρισμό μετά από βολή. Εννοείται ότι πρέπει να είναι καθαρό το όπλο ήδη. Μετά από βολή πρέπει να περαστεί με οβελό εμποτισμένο με κοίλου κάννης. Ακόμα και οι οπλουργοί πάντως είχαν διαφωνίες πάνω σε όλα αυτά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#907593 Υπάρχει κάποιος κλειστός χώρος σκοποβολής πυροβόλων στην Αθήνα σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες που πάνε οι αστυνομικοί για εξάσκηση αλλά για απλούς πολίτες; Μόνο για αεροβόλα έχουμε βρει