Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pienaf
Chris έγραψε:
PaNick67 έγραψε:Συγγενής στο εξωτερικό έχει τέτοιο και λέει ότι είναι πολύ ευχαριστημένος, αν και κάτι του έχει κάνει και πάει πάνω από 25χαω με υποβοήθηση.
Ηλεκτρικό Ποδήλατο MOUSTACHE Xroad 2 | Kosmoride.gr https://share.google/0BFIAyp3B586LAIPH

Ε ναι αυτο ειναι οπως πρεπει. Αλλα ειναι και 4χ της τιμης αυτου που ποσταρε ο pienaf, δεν προτεινα κατι παρομοιο γιατι δεν ξερω αν προτιθεται να ανεβει τοσο. Παντως αν θες να κανεις σωστη δουλεια σε ηλεκτρικο, κοιτας για bosch, yamaha, αντε και bafang κινητηρες, οποτε απο 2κ και πανω.

Ακόμα το μελετάω - για το φτηνό...
Ούτε αυτό μου χρειάζεται στην ισάδα του Ναυπλίου, αλλά...

Quiz: Τι διαφορά έχουν τα παιδιά από τους άντρες;

Υ.Γ.: Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, έμπλεξα με μικροζημιές...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pienaf έγραψε:Quiz: Τι διαφορά έχουν τα παιδιά από τους άντρες;

Τους πληρωνει αλλος τα παιχνιδια :lol:

Να σου πω γιατι σε νοιωθω, οσονουπω 59, οι αλλοι ειναι μικροι ακομα. Αν οντως θες ηλεκτρικο ποδηλατο παρε κατι με επωνυμα εξαρτηματα κι ας ειναι μεταχειρισμενο. Γιατι αν παθει κατι θα βρεις υποστηριξη και τεχνογνωσια επισκευης. Τα No name κινεζικα ειναι ζαρια και παλι σε μερικα χρονια δεν ξερεις αν θα υπαρχει υποστηριξη κι αν δεν πουλησουν αρκετα ουτε γνωση πατεντων.

Ο Chris ανεφερε μερικες επωνυμες εταιριες, οποτε κινησου σε κατι τετοιο. Αλλα επειδη θα περασεις τα 2 χιλιαρικα σκεψου αν οντως το θες.
Άβαταρ μέλους
By Chris
PaNick67 έγραψε:Αν οντως θες ηλεκτρικο ποδηλατο παρε κατι με επωνυμα εξαρτηματα κι ας ειναι μεταχειρισμενο. Γιατι αν παθει κατι θα βρεις υποστηριξη και τεχνογνωσια επισκευης. Τα No name κινεζικα ειναι ζαρια και παλι σε μερικα χρονια δεν ξερεις αν θα υπαρχει υποστηριξη κι αν δεν πουλησουν αρκετα ουτε γνωση πατεντων.

Αυτο.

Αλλα προσεξε: δεν ανεφερα κατασκευαστες ποδηλατων, αλλα κινητηρων γι'αυτον ακριβως το λογο. Υπαρχουν και ακριβα (πανακριβα), με custom κινητηρες/μπαταριες/touch οθονες ενσωματωμενες στο σκελετο και της παναγιας τα ματια. Αλλα εκει αν χαλασει κατι αντε βρες επισκευαστη, ανταλλακτικα, διαθεσιμοτητα για ραντεβου, κλπ κλπ.

Εντωμεταξυ τα μισα εκει εξω εχουν ηλεκτρικο συστημα bosch. Και μονος σου που λεει ο λογος βρισκεις ανταλλακτικο κινητηρα στο ebay και τον αλλαζεις αν νιωθεις λιγο. Αν οχι, ολα τα ποδηλαταδικα του κοσμου.

Case study: https://en.wikipedia.org/wiki/VanMoof#2023_bankruptcy

Και να πεις οτι δε σπανε δε χαλανε, δε θα σε ενοιαζε αν κλεισει η εταιρια. Αλλα να βλεπατε δραμα τοτε με ποδηλατα στο συνεργειο και κανεναν να τα επισκευασει/επιστρεψει στους ιδιοκτητες τους, ποδηλατα σε ακινησια να περιμενουν ματαια ανταλλακτικα κλπ. Και το πιο αστειο ειναι πως τους αγορασε καποιος, ξανανοιξαν, εβγαλαν και καινουρια μοντελα, και επειδη φυσικα ο κοσμος δε μαθαινει, πανε και τα αγοραζουν :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
egobrain έγραψε:Ψάχνω ένα ποδήλατο πόλης για τη Γιάνναινα. Έχει κανείς εμπειρία από Orient; Ποιότητα/αντοχή;
Αυτό που λέω σε όλους είναι ξεκίνα από το Decathlon. Των ενηλίκων είναι τίμια και καλά για τα λεφτά τους και ό,τι και να συμβεί στο φτιάχνουν οι ίδιοι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#904448 Λασπες, σκονες, μυγακια, μελισσες, σφηκες, γυρη, αλλεργιες.

Ασε ρε , καλυτερα Αθηνα με την ρυπανση που δενε χει τετοια, καθαρος αερας μαι ας :shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Zorz έγραψε:Άνοιξε ο καιρός, ώρα για βόλτες στην εξοχή:
:yahoo:
Εγώ ποδηλατώ όλο το χρόνο, με βροχές, χιόνια, κρύο, χαλάζι αλλά όντως αυτήν την εποχή είναι αλλιώς. Ανακαλύπτεις πολλές ωραίες pubs με κήπους και κάνεις και μαύρισμα.
Πρόσφατα άρχισα να πηγαίνω βόλτες με ποδηλατικό club. Μετρό με το ποδήλατο μέχρι προάστιο κι από εκεί ωραίες διαδρομές στην πράσινη αγγλική φύση.

H σέλα γιατί είναι έτσι, κοιτάει επάνω, δεν θα έπρεπε.
Και μοιάζει να είναι πολύ χαμηλά (ή το ποδήλατο πολύ μεγάλο). Και τα πίσω φώτα που είναι στο παλουκόσελο κρύβονται από τη ρόδα.
Γενικά νομίζω ότι μπορείς να βελτιώσεις αρκετά τη στάση/θέση σου στο ποδήλατο για καλύτερη άνεση και επιδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#904922 Τις τελευταίες μέρες μου κάνει κάτι νούμερα με τις ταχύτητες, δεν αλλάζει και μετά από λίγο αλλάζει μόνο του και κάτι τέτοια. Σκεφτόμουνα ότι ίσως θέλει λίπανση ή ότι η αλυσίδα θέλει αντικατάσταση. Οπότε μια και πήγα χαλαρή βόλτα χωρίς σκοπό βρήκα ένα ωραίο σημείο και το κρέμασα από τη σέλα σε κάτι σαν αψίδα με πορτάκι ανάμεσα σε κινητά κάγκελα που οριοθετούν προσωρινά έναν δρομάκο στο πάρκο με αποτέλεσμα να έρθει ο εκτροχιαστήρας στο ύψος του κεφαλιού μου για να μελετήσω την κατάσταση. Και, ω, ωιμέ, ανακάλυψα ότι ενώ έχω 11 γρανάζια πίσω τα 2 ακριανά δεν έπαιζαν…. Γιατί φαίνεται κουνήθηκαν τα βιδάκια που θέτουν το όριο μέχρι που φτάνει η αλυσίδα, ίσως ξεχείλωσε και λίγο η ντίζα κλπ. Γκρρρρ. Και το ήθελα το μεγάλο γρανάζι σε μια βαρβάτη ανηφόρα τις προάλλες που χρειάστηκε να περπατήσω. 13% πιο εύκολο θα ήταν...
Οπότε επιτόπου ρύθμισα βίδες ορίων, συρματόσχοινο και μετά έκανα πλήρες indexing. 11 γρανάζια ξανά. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#907614 Μου ξαναέκανε κάτι κόλπα με το indexing, ίσως λέω η καινούργια χρυσή αλυσίδα. το ρυθμίζω και πάλι χάνει. Νομίζω χθες κατάλαβα γιατί.
Πάω βόλτα και μέσα στο πάρκο ακούω μουσική, το πάω με τα πόδια μέχρι εκεί που έπαιζαν οι μουσικοί πάνω σε bandstand, ωραία ήταν, καθόμουνα πάνω στον οριζόντιο σωλήνα του ποδηλάτου, όταν τελειώσανε άντε να το περπατήσω μέχρι την άσφαλτο να συνεχίσω τη βόλτα μου. Βγαίνω και πάω να ξεκινήσω αλλά κάτι σαν να με φρενάρει. Τα φρένα οκ, πάτα άσε δεν κάνει διαφορά, νιώθω ότι είναι η πίσω ρόδα, κοιτάω βλέπω σαν να έχει αλλάξει η σχέση φτερού ελαστικού και βρίσκει το λάστιχο στο φτερό, α, εντάξει θα κουνήθηκε το φτερό, τις προάλλες με είχε χτυπήσει μία με το ποδήλατό της ίσως το ψιλοστράβωσε, θα το σπρώξω λίγο να έρθει ίσια και μετά θα δω μήπως θέλει σφίξιμο καμιά βίδα. Και ώ θεοί του Ολύμπου, συνειδητοποιώ ότι το φτερό είναι μια χαρά αλλά κουνιόταν η ρόδα επειδή ο κεντρικός άξονας (through axle) είχε ξεβιδωθεί....
Δεν φαντάζομαι να μου έκανε χουνέρι κανένας και να το ξεβίδωσε αλλά ευτυχώς που δεν έγινε εν κινήσει. Προφανώς είχε χαλαρώσει και σιγά σιγά ξεβιδωνόταν, περιστρεφόμενο γρήγορα αποκτά σταθερότητα αλλά η περιπατητική διαδρομή στο χώμα του πάρκου ήταν η τελευταία σταγόνα.

Καθώς άρχισε να σκοτεινιάζει νωρίς με έχει πιάσει μια μουργέλα και δεν έχω όρεξη να πάω βόλτες (πάω σπίτι δουλειά αλλά αυτό δεν μετράει). Αν ξεκινήσω το χαίρομαι αλλά βαριέμαι να ντυθώ και να ξεκινήσω.... Γιατί όσο δεν κάνω μεγάλες βόλτες χάνω σε φυσική κατάσταση, δύναμη και αντοχή και τόσο πιο δύσκολο είναι να πάω μεγάλες βόλτες με παρέες. Φάση είναι, ελπίζω να περάσει.