Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kyr80 έγραψε:Με γυναίκα Γερμανίδα, δικαιούμαι να βγάλω;

Ούτως ή άλλως έχεις δικαίωμα αν είναι νόμιμα. Δεν έχει σχέση η γυναίκα σου, απλώς αυτό ίσως το κάνει πιο εύκολο.
Αν τα λεφτά τα κέρδισες στην Ελλάδα, καλό για την χώρα είναι να μείνουν εδώ, αυτό λέω.
Αλλιώς, αν όλοι έκαναν το ίδιο (και έχουν το δικαίωμα), οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν τεράστιο πρόβλημα: δεν θα μπορούσαν να δώσουν δάνεια στην επιχείρησή σου για παράδειγμα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
drdino έγραψε:
GTS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Είναι απλό αυτό που είπα νομίζω. Ο καθένας ας κάνει ό,τι νομίζει.
Δεν το παίζω ηθικός ή κάτι τέτοιο, απλώς λέω το προφανές.

Παντως αφου αναφέρεις το παράδειγμα του Ντινου (τον οποιο εχω γνωρισει προσωπικα) δεν ξερω αν καταλαβαίνεις ότι δεν κολλαει στην συζητηση. Ο ανθρωπος φοιτητης ηταν για χρονια στην Αγγλια και δουλευει για κανενα χρονο τωρα. Αρα τα λεφτα που εχει βγαλει από την εργασια του εξω είναι ελαχιστα σε σχεση με τα χρηματα που εφερνε από την Ελλαδα για να χρηματοδοτησει τις σπουδες του.

Είναι το ίδιο αυτό με το να βγάζεις τις αποταμίευσεις εξω και μετά να άγεσαι υπέρ της εξόδου από το ευρώ εκ του ασφαλούς;

Βασει νομου δεν υπαρχουν περιορισμοι στην κινηση κεφαλαιων και επισης καποιος μπορει να θελει η να μην θελει η Ελλαδα να βγει από το ευρω. Αρα ο Κιλομετερ δεν κανει κατι παρανομο και το καποιος να εχει αποψη ότι η Ελλαδα καλυτερα να γυρισει στην δραχμή δεν εχει διαφορα από καποιον που αγοραζει μια μετοχή και περιμενει να ανεβει.

Αντίθετα βασει των νομων πρεπει ο κοσμος να πληρωνει τους φορους του και να σεβετε τους αλλους (μην καιει την Αθηνα, μην κλεινει τους δρομους κλπ).

Καταλαβαίνεις φανταζομαι ότι υπαρχει διαφορα;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#80570 Ο Ντίνος σπούδασε κι Ελλάδα

Κυριάκο, ό,τι θέλεις μπορείς να κάνεις. Εμένα προσωπικά θα με ενοχλούσε αν, έχοντας βγάλει τα χρήματά σου έξω, αγοσουν και φερόσουν υπέρ της εξόδου, προσβλέποντας σε επιστροφή σου ως κρισου εν μέσω ζητιανηδων.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Anonymous Founder έγραψε:

Ούτως ή άλλως έχεις δικαίωμα αν είναι νόμιμα. Δεν έχει σχέση η γυναίκα σου, απλώς αυτό ίσως το κάνει πιο εύκολο.
Αν τα λεφτά τα κέρδισες στην Ελλάδα, καλό για την χώρα είναι να μείνουν εδώ, αυτό λέω.
Αλλιώς, αν όλοι έκαναν το ίδιο (και έχουν το δικαίωμα), οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν τεράστιο πρόβλημα: δεν θα μπορούσαν να δώσουν δάνεια στην επιχείρησή σου για παράδειγμα.

Και σε ρωτήσα και πριν. Μεγάλο μέρος των χρημάτων που επενδύθηκαν στην Ελλάδα, προέρχονται από εργασία στη Γερμανία. Τι έπρεπε να μας πει ο Σρεντερ;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:
drdino έγραψε:
GTS έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Είναι απλό αυτό που είπα νομίζω. Ο καθένας ας κάνει ό,τι νομίζει.

Παντως αφου αναφέρεις το παράδειγμα του Ντινου (τον οποιο εχω γνωρισει προσωπικα) δεν ξερω αν καταλαβαίνεις ότι δεν κολλαει στην συζητηση. Ο ανθρωπος φοιτητης ηταν για χρονια στην Αγγλια και δουλευει για κανενα χρονο τωρα. Αρα τα λεφτα που εχει βγαλει από την εργασια του εξω είναι ελαχιστα σε σχεση με τα χρηματα που εφερνε από την Ελλαδα για να χρηματοδοτησει τις σπουδες του.

Είναι το ίδιο αυτό με το να βγάζεις τις αποταμίευσεις εξω και μετά να άγεσαι υπέρ της εξόδου από το ευρώ εκ του ασφαλούς;

Βασει νομου δεν υπαρχουν περιορισμοι στην κινηση κεφαλαιων και επισης καποιος μπορει να θελει η να μην θελει η Ελλαδα να βγει από το ευρω. Αρα ο Κιλομετερ δεν κανει κατι παρανομο και το καποιος να εχει αποψη ότι η Ελλαδα καλυτερα να γυρισει στην δραχμή δεν εχει διαφορα από καποιον που αγοραζει μια μετοχή και περιμενει να ανεβει.

Αντίθετα βασει των νομων πρεπει ο κοσμος να πληρωνει τους φορους του και να σεβετε τους αλλους (μην καιει την Αθηνα, μην κλεινει τους δρομους κλπ).

Αν το πας εκεί, φυσικά συμφωνώ.
Κι εγώ βάσει νόμου μπορώ να φοροαποφύγω, γιατί το νόμιμο είναι και ηθικό, κλπ κλπ.
Καταλαβαίνω λοιπόν απολύτως την διαφορά, και δεν αμφισβήτησα στιγμή την νομιμότητά του.
Ούτε την χαιρεκακία του επίσης.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kyr80 έγραψε:

Και σε ρωτήσα και πριν. Μεγάλο μέρος των χρημάτων που επενδύθηκαν στην Ελλάδα, προέρχονται από εργασία στη Γερμανία. Τι έπρεπε να μας πει ο Σρεντερ;

Άντε πάλι...
Ο Σρέντερ υποθέτω θα ήθελε κι αυτός τα λεφτά να μείνουν στην Γερμανία, αλλά δεν μπορούσε να σας υποχρεώσει.
Ούτε και τώρα σε υποχρεώνει κάνεις να τα αφήσεις στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, να το πω για πολλοστή φορά.
Απλώς χειροτερεύει την θέση της χώρας κάτι τέτοιο. Με αυτό διαφωνείς ή συμφωνείς;
Άβαταρ μέλους
By GTS
GTS έγραψε:

Και τι έπρεπε να κάνει; Να μην σπουδάσει; Δεν μιλάμε για αυτή την περίπτωση, αλλά για το φαινόμενο τα χρήματα που έχεις σε ελληνική τράπεζα, να τα μεταφέρεις σε άλλη χώρα.
Νομίζω πως είσαι πολύ πιο σχετικός από εμένα για να καταλάβεις πόσα προβλήματα δημιουργεί κάτι τέτοιο, μεταξύ άλλων και την διαφορά χορηγήσεων/καταθέσεων που έχεις αναφέρει πολλές φορές.

Επειδή είμαι σχετικος εγραψα και στα αλλα ποστς ότι αυτοι που εβγαλαν τα χρηματα εξω το εκαναν από αυτοσυντηρηση σε σχεση με τους κινδυνους που δημιουργησε μεριδα του πλυθυσμου με την παρανομη συμπεριφορα τους.

Αρα αλλου να αναζητήσεις το πρόβλημα. Αυτος που βγαζει τα χρηματα του εξω είναι δικαιωμα του να το κανει και πρεπει να το κανει για να εξασφαλισει την οικογενεια του και τους κοπους μιας ζωης.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#80578 Ρε συ criuser εγω φταιω που τον στρατο τον εκαναν μανουσακια για την καθε νεα κυβερνηση. ? Η μηπως εβαλα τον συνδικαλιστη μου που τον ψηφισε το σωματειο μου να περασει τις προωρες συνταξεις ? Μηπως τα κερδισα με τις απεργιες μου οταν μας εβαζαν λιγοτερα η δεν πληρωνομασταν την ημερομηνια που προεβλεπαν παντα? Μωκο καναμε οπως θα κανουμε και με 300 το μηνα.
Και τα λεφτα της γυναικας τα αφησα εν ελλαδι .Ουτε σπιτι κατω απο το στρωμα.
Δεν φταιω εγω που ψηφιζατε εσεις για να φτιαχνετε εμας. Ηρθε ο Συριζας να κανει την διαφορα αλλα σε λαθος χρονο. Μακαρι να γινουν ολα δικαια παντου. Αν δεν βγουμε απο το ευρω ομως δεν προκειται . Χρωσταμε πολλα. Παρα πολλα για να συζηταμε περι δικαιης κοινωνικης πολιτικης. Καποιο θα χανουν χασουν .Ας ειμαι κι εγω. Δεν θα σε μισησω αν σου δωσουν περισσοτερα. Απλα θα ψηφισω αλλον. Κι ας κλεβεις για τα περισσοτερα η για να ζησεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#80579 Και ο italakias την αυτοσυντήρηση θα επικαλεστεί..
Δεν το συνεχίζω, ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό, πόσο μπροστά ήταν ο γίγαντας Βουλγαράκης!
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
kyr80 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ο ντιριντίνος έβγαλε και βγάζει τα χρήματά του εκεί.
Είναι εντελώς διαφορετικό να κερδίζεις τα χρήματα στην Ελλάδα και μετά να τα βγάζεις έξω...
Όλοι όσους ξέρω με χρήματα, αυτό έχουν κάνει.
Δικαίωμά τους βέβαια, αλλά δεν θα τους πούμε και μπράβο... Η στάση τους είναι επιζήμια για την χώρα.
Ποτέ δεν μπήκα προσωπικά στον κόπο, δεν έχω τόσα για να ανησυχώ.

Ωραία. Δηλαδή θα χωρίσουμε τους Έλληνες σε κατηγορίες; Η περιουσία μας, στην Ελλάδα, προέρχεται εν μέρη από χρήματα που κερδήθηκαν και φορολογήθηκαν στη Γερμανία. Μπορεί να μου ζητήσει ευθύνη το Γερμανικό κράτος, που πήραμε με τα ωραιότατα μάρκα για να χτίσουμε στην Ελλάδα;
Δηλαδή οι Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα για να βρούν δουλειά στο εξωτερικό, δικαιούνται να φέρουν μετά τα χρήματα εδώ; Ο επιστήμονας που έφυγε γιατί δεν έβρισκε δουλειά εδώ, είναι σχεδόν το ίδιο με αυτόν που έβγαλε τα χρήματά του έξω. Το έκανε για αυτοσυντήρηση, και για να προστατέψει τον εαυτό του από την κατάρρευση της χώρας. Η κουνιάδα μου που έφυγε για να παίρνει 3500€ το μήνα αντί για 900€, σε τι διαφέρει από αυτόν που προτιμάει να έχει 100.000€ στο Λουξεμβούργο, από 50.000€ στην Ελλάδα;

kyr σε επίπεδο αποτελέσματος μπορεί να είναι το ίδιο. Ή και χειρότερο αριθμητικά, γιατί οι αμοιβές των έξω (κατα συνέπεια και οι αποταμιεύσεις) που δεν έρχονται μέσα, είναι κατα κανόνα πολλαπλάσιες.

Ωστόσο ηθικά imo η μετανάστευση για να διασφαλίσεις το μακροπρόθεσμο μέλλον σου εκτός της χώρας και να μην καταδικαστείς μαζί με όσους την τραβάνε προς τον πάτο σαν βαρίδια είναι αρκετά διαφορετικό για καναδυο λόγους.
Πρωτον διότι το να βγεις εκτός δεν είναι ότι είναι ανευ κόστους στην προσωπικη σου ζωη κλπ. Δεν το κάνεις ελαφρά τη καρδία δηλαδή. Αντιθέτως το να κάνεις ενα εμβασμα το κάνει ο καθένας χωρίς κόπο.
Δευτερον γιατι αυτος που καποια στιγμή έφυγε, πιθανότατα προσπάθησε να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες να μείνει εντός και το έκανε για να απομακρυνθεί απο μια βέβαιη κατάσταση (υποαμοιβής /κακων εργασιακών συνθηκων κλπ) . Στο χρηματικό , το grexit είναι μια πιθανότητα.
Τρίτον διοτι έστω και μακροπρόθεσμα οποιος φεύγει έξω, μπορει να επιστρέψει. Αλλα ακόμη και να μην το κάνει , με τα όσα θα "παρει" απο εκει (ειδικά αν μιλάμε για σπουδες/εκπαιδευση) είναι asset για την πατρίδα.

Για να μην πλατειάζω, σε μια κατάσταση που είναι αναπόδραστη (ή έστω και υψηλά πιθανή) αν κάποιος κάνει την Χ κίνηση για να την αποφύγει, δε θα είμαι αυτός που θα τον κατηγορήσει.

edit:
@HF: η διαφορά με τον ιταλακια είναι οτι αρνείται την παραδοχή των κοινών κανόνων που θέσπισε η κοινωνία και πάει να παίξει εκτος πλαισίου, εκμετταλευόμενος όμως την ασφάλειά του. Στα άλλα παραδείγματα οι συμπολίτες παίζουν by the book. Μια διαφορά την εχει.
Τελευταία επεξεργασία από Gilles_27 και 22 Φεβ 2015, 21:07, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kyr80
kyr80 έγραψε:

Άντε πάλι...
Ο Σρέντερ υποθέτω θα ήθελε κι αυτός τα λεφτά να μείνουν στην Γερμανία, αλλά δεν μπορούσε να σας υποχρεώσει.
Ούτε και τώρα σε υποχρεώνει κάνεις να τα αφήσεις στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας, να το πω για πολλοστή φορά.
Απλώς χειροτερεύει την θέση της χώρας κάτι τέτοιο. Με αυτό διαφωνείς ή συμφωνείς;

Συμφωνούμε. Απλά είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους καταθέτες, και όχι σε αυτούς τους πολίτες που δημιούργησαν τις συνθήκες.
Δηλαδή να υποτιμηθούν τα Χ€ του kyr80, επειδή ο κάθε ιταλακιας δεν κόβει αποδείξεις. Ή επειδή η κάθε κουνιαδα μου, που σπούδασε στο ελληνικό σύστημα, παράγει και φορολογείται στη Γερμανία
Άβαταρ μέλους
By GTS
GTS έγραψε:
drdino έγραψε:
GTS έγραψε:

Κι εγώ βάσει νόμου μπορώ να φοροαποφύγω, γιατί το νόμιμο είναι και ηθικό, κλπ κλπ.
Καταλαβαίνω λοιπόν απολύτως την διαφορά, και δεν αμφισβήτησα στιγμή την νομιμότητά του.

Η κινηση κεφαλαιων είναι νομιμη. Αμα δεν εχεις ξεκαθαρισει αυτά στο μυαλο σου τι συζητάμε...
Τωρα αν εχεις μαζεψει καποια χρηματα και τα επενδύσεις στην Βουλγαρια γιατι πληρωνεις πχ μηδενικούς φορους αυτό είναι φορο αποφυγη και αυτό νομιμο είναι εφοσων η βουλη δεν αλλαζει τους νομους. Γιαυτο ψηφίζουμε αν υπαρχει παραθυρο στους νομους το κλεινεις με την ψηφο σου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#80585 Δεν τα ρίχνω σε κανέναν. Ο καθένας όσο είναι νόμιμος, ας κάνει ό,τι θέλει.
Απλώς να μην είναι χαιρέκακος ή εμπαθής ή αδιάφορος για τους υπόλοιπους.
Δεν τα βάζω με κανέναν, ούτε εγώ είμαι πρότυπο νομιμότητας.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Και ο italakias την αυτοσυντήρηση θα επικαλεστεί..
Δεν το συνεχίζω, ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό, πόσο μπροστά ήταν ο γίγαντας Βουλγαράκης!

Ενταξει αν δεν εχεις καταλαβει ότι καμμια σχεση αυτά που εκανε ο Βουλγαράκης με καποιον που εχει 100κ στην τραπεζα από οικονομιες μιας ζωης και τα στελνει εξω για να μην τα χασει....Ο Βουλγαράκης εκανε λαμογιες και 100κ τα εβγαζε σε ένα πρωινο. Ο ιταλακιας κανει κατι παρανομο ο άλλος κατι νομιμο. Μεγαλη διαφορα.
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 22 Φεβ 2015, 21:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:
GTS έγραψε:
drdino έγραψε:
GTS έγραψε:[quote="Anonymous Founder"]Είναι απλό αυτό που είπα νομίζω. Ο καθένας ας κάνει ό,τι νομίζει.

Η κινηση κεφαλαιων είναι νομιμη. Αμα δεν εχεις ξεκαθαρισει αυτά στο μυαλο σου τι συζητάμε...
Τωρα αν εχεις μαζεψει καποια χρηματα και τα επενδύσεις στην Βουλγαρια γιατι πληρωνεις πχ μηδενικούς φορους αυτό είναι φορο αποφυγη και αυτό νομιμο είναι εφοσων η βουλη δεν αλλαζει τους νομους. Γιαυτο ψηφίζουμε αν υπαρχει παραθυρο στους νομους το κλεινεις με την ψηφο σου.[/quote]
Κοίτα, αν εσύ δεν βλέπεις πως εδώ και ώρα λέω πως η μετακίνηση κεφαλαίων είναι νόμιμη, δεν φταίω εγώ.
Και η φοροαποφυγή είναι νόμιμη επίσης, ούτε αυτό το αμφισβητεί, ο νόμος είναι νόμος.
Και οι offshore νόμιμες είναι.
Και πολλά από αυτά που μας έφεραν εδώ ήταν νόμιμα.