Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#797781 Να θυμισω καμμια σχεση οι δρομοι στον Καναδα και στην Αμερικη που οδηγουσα γιατι ειναι κατι βαση επιπεδοι και γενικα το οδοστρωμα ενω ειχε λακουβες δεν ειχε κατι αλλο οπως σπασμενη ασφαλτο και ελαχιστο χωμα. Η δικη μου εντυπωση ειναι οτι ηταν ποιο σκληρα απο αυτα που εβαζαν στα Ελληνικα αυτοκινητα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
alexandros.K έγραψε:Τα Μισελεν εχουν μαλακη γομα συνηθως. Πως βγαζουν τα πιο πολλά χλμ απο ολα? :s_dunno
Συνηθως οι σκληρες γομες βγαζουν πολλά χλμ

Συνφορουμίτης κάποτε με peugeot 307 στην πίστα των Σερρών. Βρήκε κάτι πεταμένα Energy πρώτης γενιάς, που είχαν ήδη κάνει 40-50Κ χλμ και τα έβαλε στον εμπρός άξονα στο ήδη υποστροφικό 307. Μέσα στις Σέρρες. Με την άσφαλτο - γυαλόχαρτο. Το πέλμα ήταν 7-8mm όταν ξεκίνησε η μέρα (δηλαδή πρακτικά όσο καινούρια :lol: :lol: ) και όταν τελείωσε είχε κατέβει ελάχιστα, πρέπει να είχε ακόμα 4-5mm... :lol: :lol: Όλη μέρα πίεση και μούτρα (και στριγγλιές από τα ελαστικά :lol: ). Εγώ οτιδήποτε άλλο έχω φορέσει στην πίστα, στο τέλος της μέρας έμενε με λινά. :lol:

Τα energy πρώτης γενιάς ήταν κούτσουρα τελείως... :lol: :lol: Στο δρόμο άνετα θα έβγαζαν 100Κ. Από κράτημα βέβαια, ούτε καινούρια δεν έλεγαν κάτι... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
alexandros.K έγραψε:Τα Μισελεν εχουν μαλακη γομα συνηθως. Πως βγαζουν τα πιο πολλά χλμ απο ολα? :s_dunno
Συνηθως οι σκληρες γομες βγαζουν πολλά χλμ

Αυτό για τη γόμα δεν ξέρω τι να σου πω,αλλά ήδη από τη δεκαετία του 70 η χιλιομετρική τους απόδοση δεν είχε αντίπαλο.
Όπως και ότι κρατάνε τις επιδόσεις τους κοντά στην κατάσταση καινούριου,ενώ είναι αρκετά φαγωμενα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#797824 Τα χιλιόμετρα που αναφέρει ο GTS ειναι όντως υπερβολικά.Παντως στις ΗΠΑ τα all season είναι πολύ διαδεδομενα.Παρα πολλά τα φοράνε και πρώτης τοποθέτησης.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
dimviii έγραψε:Όπως και ότι κρατάνε τις επιδόσεις τους κοντά στην κατάσταση καινούριου,ενώ είναι αρκετά φαγωμενα.
Αυτο το εχω διαπιστωσει κι εγω . Ειμαι φαν της Μισελεν .

Καποια Energy Saver, Μαρκο, καποτε τα ειχα βαλει κι εγω στου πατερα μου το αμαξι. Ηταν αθλια απο την 1η στιγμη . Γλυστρουσαν πολυ . Τα μονα Μισελεν που μου βγηκαν μαπα
Άβαταρ μέλους
By vagmann
kostis20 έγραψε:Παντως στις ΗΠΑ τα all season είναι πολύ διαδεδομενα.Παρα πολλά τα φοράνε και πρώτης τοποθέτησης.

Μα γιατί?
Αφού είναι μέτρια σε όλα... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
vagmann έγραψε:
kostis20 έγραψε:Παντως στις ΗΠΑ τα all season είναι πολύ διαδεδομενα.Παρα πολλά τα φοράνε και πρώτης τοποθέτησης.

Μα γιατί?
Και όμως είναι ...κάθε χρόνο πάμε για σκι και νοικιάζουμε αμάξι στο Μόναχο ...έως το 18 περίπου θυμάμαι ότι τα λάστιχα που φόραγαν ήταν καθαρά χειμερινά ...τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι φοράνε αυτά τα all ...Η διαφορά είναι αισθητή όταν μπαίνουμε Αυστρία και κινούμαστε στα χιόνια μια βδομάδα . Ναι μεν δεν δημιουργείται πρόβλημα αλλά σε κομμάτια με αρκετό χιόνι η το πρωί εάν έχει χιονίσει το προηγούμενο βράδυ καταλαβαίνεις ότι δυσκολεύονται σε σχέση με τα καθαρά χειμερινά .

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
bujinkan έγραψε:
vagmann έγραψε:

Μα γιατί?
Και όμως είναι ...κάθε χρόνο πάμε για σκι και νοικιάζουμε αμάξι στο Μόναχο ...έως το 18 περίπου θυμάμαι ότι τα λάστιχα που φόραγαν ήταν καθαρά χειμερινά ...τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι φοράνε αυτά τα all ...Η διαφορά είναι αισθητή όταν μπαίνουμε Αυστρία και κινούμαστε στα χιόνια μια βδομάδα . Ναι μεν δεν δημιουργείται πρόβλημα αλλά σε κομμάτια με αρκετό χιόνι η το πρωί εάν έχει χιονίσει το προηγούμενο βράδυ καταλαβαίνεις ότι δυσκολεύονται σε σχέση με τα καθαρά χειμερινά .

< >
Αυτό που γράφεις δε τα κάνει χειρότερα παντού. Τα κάνει χειρότερα στο χιόνι από χειμερινά.Ε αυτό είναι προφανές.
Και πάλι βέβαια γράφεις ότι τα καταφέρνουν εκεί που παλιά πήγαινες με χειμερινά έστω και με περισσότερη προσπάθεια.Αυτο λέει πολλά.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
kostis20 έγραψε:
bujinkan έγραψε:
vagmann έγραψε:

Μα γιατί?

< >
Αυτό που γράφεις δε τα κάνει χειρότερα παντού. Τα κάνει χειρότερα στο χιόνι από χειμερινά.Ε αυτό είναι προφανές.
Και πάλι βέβαια γράφεις ότι τα καταφέρνουν εκεί που παλιά πήγαινες με χειμερινά έστω και με περισσότερη προσπάθεια.Αυτο λέει πολλά.
Αναφέρθηκαν στη λέξη μέτρια ...ναι μέτρια ...είναι σαν τα all mountain πέδιλα του σκι ...ναι θα σε πάνε και στην πούδρα και στην πίστα για καρβινγκ . Ούτε στην πούδρα όμως ούτε στην πίστα θα αποδώσουν σαν ένα πέδιλο που είναι καθαρά για το ένα η για το άλλο .

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#797917 Κινδυνευω να γίνω γραφικός αλλά τα χειμερινά στο στεγνό ελληνικό χειμώνα των 12 με 22 βαθμών στη Χαλκίδα δε θα είναι μέτρια δηαλαδή? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kostis20 έγραψε:Κινδυνευω να γίνω γραφικός αλλά τα χειμερινά στο στεγνό ελληνικό χειμώνα των 12 με 22 βαθμών στη Χαλκίδα δε θα είναι μέτρια δηαλαδή? :hmmm:

αναλογα ποσο πιεζεις το αυτοκινητο,και ποσο νιωθεις σαν οδηγος.
Η διαφορα ειναι εμφανεστατη απο τη πρωτη λακουβα παντως.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
dimviii έγραψε:δεν μπορω να το πιστεψω.
Μαλακη γομα,τεχνολογια φρεσκια τοτε τα all season,τα φοραγατε και το καλοκαιρι,και να βγαζουν 120κ χλμ Δλδ με θερινα ποσα θα βγαζατε 170κ χλμ?
δεν στεκουν ολα αυτα.

Μαλακιες με το συμπαθειο...Και Καναδα και Αμερικη οτι εχω νοικιασει χειμωνα ειχε χειμερινα, στον δε Καναδα με καρφια. Και μιλαμε για Tuscon, Outlander, Civic και τετοια, οχι τιποτα επιδοσεων.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#797928 Συνηθως ειναι με all weather στις ΗΠΑ. Για την ακρίβεια δεν έχω τύχει ποτε αμαξι εμε χειμερινα, και συνηθως νοικιάζω στο Detroit. Το καλύτερο ηταν ενα Chevrolet Impala με νομιζω 19αρες ή 20αρες με φουλ καλοκαιρινά υψηλών επιδόσεων και εξω ειχε συνηθως-10 βαθμούς, Φλεβάρης 2020 λιγο πριν τα lock down...
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#797930 Να εχει καθε πολιτεια αλλους νομους αναφορικα με τα λαστιχα? Δυο φορες στη Φιλαδελφεια, χειμωνα ειχαν χειμερινα.
Άβαταρ μέλους
By nikos
kostis20 έγραψε:Κινδυνευω να γίνω γραφικός αλλά τα χειμερινά στο στεγνό ελληνικό χειμώνα των 12 με 22 βαθμών στη Χαλκίδα δε θα είναι μέτρια δηαλαδή? :hmmm:
Τα χειμερινά κάνουν για κάτω των 7 βαθμών.
Τα allseason δε θα κάνουν κάτι καλύτερο από τα θερινά στους 12 έως 22 που λες.
Πάνε να παντρέψουν δύο κόσμους όπου ειδικά στην Ελλάδα δε γίνεται.
Πάτε μερικοί να δικαιολογησετε τον συμβιβασμό σας ρε παιδια