glf έγραψε:Ποιο βουνό ρε σεις που αποκλείστηκε το σύμπαν από το χιόνι και όχι μόνο στην Αττική οδό.
Έστω τη μια μέρα που θα γυρίσεις σπίτι αντί να παρατήσεις το αυτοκίνητο αξίζει.
Γιώργο εδώ είσαι λάθος που λες απόλυτος για ασφάλτινα μόνο.
Και γω βάζω ζώνη και μέχρι σήμερα δε μου έχει χρειαστεί. Για τη 1α φορά τη φοράω.
Στα δικα σου τα μερη, σαφως και ειναι για χειμερινα και καλοκαιρινα λαστιχα, αλλαγη αναλογα με την εποχη, οπως κανεις εσυ.
Στην Αθηνα που θα το στρωσει μια φορα στα 3 χρονια και μαλιστα πριν το στρωσει το παιζουν τα καναλια για 10 μερες, δυσκολα θα μεινεις στο δρομο αν εισαι νοικοκυρης. Βαζεις μια αλυσιδα το πολυ πολυ καθε 3 χρονια και δεν τρως στη μαπα το παλτο (4 εποχων) σε καθε σου χιλιομετρο, ωστε να σκεφτεις οτι εκανες αποσβεση το 3ημερο που θα πιασει 5-10 ποντους χιονακι.
Φυσικα το σκεπτικο μου στηριζεται στο οτι θελω να εχω το μεγιστο δυνατο κρατημα απο τα λαστιχα, σε οσο περισσοτερα απο τα συνολικα χιλιομετρα που κανω. Δηλαδη ειναι αστειο ενας Αθηναιος να φοβαται το χιονι και να αποτελεσει βασικο κριτηριο στην επιλογη των ελαστικων του.
Και επαναλαμβανω Κωστη! Δεν ειμαι απολυτος ποιο λαστιχο ειναι σωστο για τη χρηση που κανεις εσυ, γιατι δεν τη γνωριζω ακριβως. Ειμαι απολυτος για το σωστο λαστιχο στις συγκεκριμενες συνθηκες/χρηση που περιγραφω εγω, για καποιον που δε βαριεται να κανει την τραμπα στα λαστιχα 2 φορες το χρονο.