Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#5542 Φιλικό ζευγάρι έκανε δίδυμες κόρες... Είναι 22μηνών πλέον και ακόμα να κοιμηθούν το βράδυ πάνω από 3-4 ώρες (οι γονείς)... :s_omg Οι μικρές κοιμούνται. Πχ μπορεί η μία να είναι ξύπνια 12-2 και η άλλη 3-6... :s_omg Και δεν εννοώ ξύπνιες να κάθονται στο κρεβατάκι τους ήσυχα και ωραία... Τις ακούει και η διπλανή χώρα... :s_biggrin Ειλικρινά, αυτούς τους ανθρώπους τους θαυμάζω...

Κι ο δικός μας :inlove: :inlove: (19 μηνών) ξυπνάει συνήθως το βράδυ για να φάει, αλλά ΟΚ, αντέχεται... Η μεγάλη :inlove: :inlove: κοιμόταν 9-9 από 6-7 μηνών... Αλλά ήταν και ξύπνια την μέρα 9-9... Και όταν λέμε ξύπνια δεν εννοούμε ένα ήσυχο παιδάκι που δεν το ακούς... Ακόμα και τώρα την ακούς... BTW, αν έχετε κάτι που χρειάζεται κατεδάφιση, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε τζάμπα! :rtfm: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#5548 Είναι πως θα τα μάθεις.

Εμείς με δίδυμα, απο 8 μηνών κοιμόμαστε κανονικα. Τωρα πλέον σχεδόν 12 μηνών, κοιμούνται στις 8-9, κατα τις 12, 11 παρα γάλα έτσι κοιμησμενα (κλειστά φώτα κλπ), και μετα πανε σερί μέχρι το πρωί στις 8-8:30 που φεύγω για το γραφείο.

Xenos γιατι ενα στις 4 και οχι στις 6; Κάθε πόσες ώρες τρώει?
Άβαταρ μέλους
By xenos
Nikos! έγραψε:Xenos γιατι ενα στις 4 και οχι στις 6; Κάθε πόσες ώρες τρώει?

Γαλα πινει το βραδυ πριν κοιμηθει (21.30), τη νυχτα (4 -6, αναλογως τα κεφια) και μετα αφου ξυπνησει (10.00+).
Άβαταρ μέλους
By Greek
#5777 Το κολπο για ησυχα παιδιά είναι να μην αλλάξεις καθόλου τις συνήθειες το ζευγάρι απο τις πρώτες μέρες της κυησης ώστω το μωρό /εμβρυο να συνηθίζε απο την μήτρα.

Δηλαδή και σκούπα να μπάινει , και μουσική στο σπίτι και σε ότι άλλο θορυβώδες γινόταν να γίνεται με την ίδια ένταση. Απαξ και μάθεις το παιδί σε ησυχία και σκοτάδι το έχασες το παιχνίδι , μαθαίνει έτσι και μετά δε μπορει.

Μας το ειπε ο παιδίατρος απο την αρχή και το εφαρμόσαμε και ο μικρός έγινε καταδρομέας. Δεν πά να βαράνε νταούλια και να είναι ντάλα μεσημέρι ? Τον ύπνο θα τον πάρει άμεσα και βαριά ακόμα και αν έχουμε σκούπα δίπλα. Αντίθετα φίλος περνάει τα πάνδεινα να κοιμήσει τη μικρή καθώς στο σπίτι πρέπει να έχει απολυτη ησυχία , να μην έχει φώς και να έχει και μια μικρή μάλλινη κουβέρτα της μαζί και ας είναι Αυγουστος.... :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By markvag
Greek έγραψε:Το κολπο για ησυχα παιδιά είναι να μην αλλάξεις καθόλου τις συνήθειες το ζευγάρι απο τις πρώτες μέρες της κυησης ώστω το μωρό /εμβρυο να συνηθίζε απο την μήτρα.

Δηλαδή και σκούπα να μπάινει , και μουσική στο σπίτι και σε ότι άλλο θορυβώδες γινόταν να γίνεται με την ίδια ένταση. Απαξ και μάθεις το παιδί σε ησυχία και σκοτάδι το έχασες το παιχνίδι , μαθαίνει έτσι και μετά δε μπορει.

Μας το ειπε ο παιδίατρος απο την αρχή και το εφαρμόσαμε και ο μικρός έγινε καταδρομέας. Δεν πά να βαράνε νταούλια και να είναι ντάλα μεσημέρι ? Τον ύπνο θα τον πάρει άμεσα και βαριά ακόμα και αν έχουμε σκούπα δίπλα. Αντίθετα φίλος περνάει τα πάνδεινα να κοιμήσει τη μικρή καθώς στο σπίτι πρέπει να έχει απολυτη ησυχία , να μην έχει φώς και να έχει και μια μικρή μάλλινη κουβέρτα της μαζί και ας είναι Αυγουστος.... :s_biggrin

Ναι... αυτό είναι πολύ βασικό... Το εφαρμόζουμε κι εμείς.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#5924 Εμείς πόσα έχουμε εφαρμόσει και έχουμε πάρει τον πούλο..... :s_biggrin
Το Α και το Ω είναι τι παιδί σου έχει κάτσει. Αν νομίζουμε πως όλα εκπαιδεύονται, είμαστε γελασμένοι...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#5926 +1

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σχεδόν πάντα σε περιπτώσεις 2 αδερφών το ένα είναι τελείως αντίθετο στις συνήθειες ύπνου από το άλλο (καίτοι οι γονείς ακολουθησαν την ιδια τακτική..)
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#7531 Εχτές το αντράκι μου έκλεισε τα δύο.
Κι εμείς από τους τυχερούς με τον ύπνο :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By xenos
Obelix έγραψε:Εχτές το αντράκι μου έκλεισε τα δύο.
Κι εμείς από τους τυχερούς με τον ύπνο :s_biggrin

:s_thumbsup :s_thumbsup :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By koutsan
xenos έγραψε:Εμείς πόσα έχουμε εφαρμόσει και έχουμε πάρει τον πούλο..... :s_biggrin
Το Α και το Ω είναι τι παιδί σου έχει κάτσει. Αν νομίζουμε πως όλα εκπαιδεύονται, είμαστε γελασμένοι...

Όλα εκπαιδεύονται :shifty:
Αυτό δε σημαίνει ότι όλα εκπαιδεύονται το ίδιο εύκολα και κυρίως οι "εκπαιδευτές" δεν γνωρίζουν/αντέχουν/επιμένουν το ίδιο...Για την ακρίβεια έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους αλλά όλοι ισχυρίζονται ότι τα έχουμε δοκιμάσει ΟΛΑ αλλά ο 1 εννοεί ότι τα δοκιμάσαμε/επιμείναμε 5 φορές, ο άλλος το δοκίμασε/επέμεινε 15 φορές, ο τρίτος 55 φορές και ο τέταρτος 105 φορές κλπ κλπ. Όλους αυτούς - ενώ δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους - τους συγκρίνουμε μεταξύ τους για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα αν είναι εφικτό το τάδε ή το δείνα ...Εμ δε γίνεται έτσι.
Η φράση "πόσα έχουμε εφαρμόσει και έχουμε πάρει τον πούλο" παραπέμπει σε μαθητές - φοιτητές κλπ που ισχυρίζονται "πόσο πολύ έχουν διαβάσει κλπ κλπ ...." και απλώς διαπιστώνεις ότι ο ένας όταν λέει ότι διαβάζει πολύ εννοεί 2 ώρες τη μέρα και ο άλλος 8 ώρες τη μέρα. Βγαίνουν όμως και οι 2 προς τα έξω ισχυριζόμενοι ότι έχουν διαβάσει πολύ.
Τα ίδια ισχύουν για τις δίαιτες, τα ίδια ισχύουν για την άσκηση/χτίσιμο σώματος κοκ...
Εγώ πάντως έχω κακό μεταβολισμό και είμαι χοντροκόκκαλος :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#7658 Και εμεις ειχαμε θεματα με τον βραδινο υπνο...Φυσικα τα ειχαμε δοκιμασει ολα, οπως επισης παντα ειχαμε και εχουμε προγραμμα, αλλα ως δια μαγειας με το που αρχισαν να μπουσουλανε/περπατανε εστρωσαν, μαλλον επειδη κουραζονται περισσοτερο...η κορη μου κοιμαται και τα μεσημερια κανονικα, και το βραδυ μετα τις 9 με το ζορι την κρατας ξυπνια. Το ιδιο και ο μικρος, με μονο θεμα πλεον οτο οτι ξυπναει απο τις 7:00-7:30 το αργοτερο, και κατα τις 10 θελει να ξανακοιμηθει :s_mad..

Τελικα, τη γραψαμε παιδικο...τις πρωτες δυο μερες ειχαμε μερικα κλαματα, μετα ολα καλα, αρκει να μην την παμε την ωρα που παει ενα αλλο κοριτσακι το οποιο κλαιει non-stop, οποτε συντονιζεται και η δικια μου, οπως σημερα...
Η πλακα ειναι στο σπιτι, που ο μικρος ψαχνει ολα τα δωματια φωναζοντας την να τη βρει
Άβαταρ μέλους
By xenos
#7698 koutsan, είσαι μπαμπάς;
Άβαταρ μέλους
By xenos
koutsan έγραψε:Ναι

ok. Γιατί οι περισσότεροι που δίνουν τέτοιου είδους συμβουλές ή είναι τυχεροί ή δεν έχουν γευτεί ακόμα την χαρά και την "χαρά" της οικογένειας.

πχ. το όλα εκπαιδεύονται μου φένρει στο μυαλό καταρχάς κατοικίδια.