Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#74345 Έχω 2 τέτοια κι ένα που δε θυμάμαι μάρκα ή προέλευση (θα κοιτάξω και θα σου πω). Κι από τα 3 είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (δε γλιστράει με τίποτα κάτω από το κάθισμα, αλλά και το isofix κάθισμα δεν πάει πουθενά).
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#74353 Ωραίος scotch.
Αν θυμάμαι καλά βέβαια έπιανε κ όλη την πλάτη όχι μονο από κάτω όπως αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#74358 Το τρίτο που έχω πιάνει όλη την πλάτη. Πάντως, άποψή μου, καλό είναι να πιάνει όλη την πλάτη όσο το παιδί κοιτάει προς τα πίσω. Μετά δεν είναι απαραίτητο μιας και το σημείο εκείνο της πλάτης δε δέχεται καταπόνηση από το παιδικό κάθισμα ούτε κινδυνεύει να λερωθεί.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#74371 Thanks! Να πάρω και ένα καλυμματακι για την πλατη του μπροστινου καθίσματος λες?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#74407 Κακό δεν κάνει. Εξαρτάται πόσο σε νοιάζει να λερωθεί/γρατζουνιστεί η πλάτη του καθίσματος. Εγώ έχω πάντως (μια από το lidl, μια χαρά και οικονομική) κι αν γινόταν θα κάλυπτα κι άλλα πράγματα (πόρτες, κεντρική κονσόλα, κλπ)
Τελικά αυτό είναι το τρίτο κάλυμμα. Αρκετά πιο ακριβό από τα αλλά 2, αλλά πρέπει να υπάρχουν και πιο οικονομικά.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#79218 Όπως (σχεδόν) όλα δείχνουν και αυτό το καλοκαίρι θα ανέβω οδικώς Σκωτία. Αυτή τη φορά όμως σκέφτομαι να πάρω μαζί μου και τον μεγάλο μου υιό (κλείνει τα 5 το καλοκαίρι).
Το ταξίδι θα διαρκέσει 4 μέρες (3 βράδια), χωρίς να υπολογίζω το καράβι. Πρώτο βράδυ Bologna, δεύτερο λίγο μετά την Ελβετία, τρίτο κοντά στο Calais. Τα χιλιόμετρα σπάνε στα 500 περίπου ανά ημέρα, για τις τρεις πρώτες μέρες, και ένα 800άρι για την τελευταία.

Πως το βλέπετε οι μπαμπάδες (και μαμάδες, αν έχουμε); Να το τολμήσω ή να τον στείλω κι αυτόν αεροπορικώς με τη μαμά; :hmmm:

Βασικό: θα έχω και τους γονείς μου μαζί, οπότε θεωρητικά θα τον απασχολούν εκείνοι κατά την οδήγηση. Το "θεωρητικά" επειδή ποτέ δεν ήταν το παιδί που "το ξεχνάς", όπως είναι ο μικρός, αν και έχει σημειώσει άλματα προόδου σ' αυτόν τον τομέα τους τελευταίους μήνες.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#79222 Mμμμμ......οχι. Ειναι αρκετα τα χιλιομετρα που θα κανεις καθε μερα για να μπορεσεις να περιορισεις το παιδι μεσα στο αυτοκινητο για τοσες ωρες. Θα αρχισει να βαριεται, να πιανεται, να εκνευριζεται με συνεπεια δειλα- δειλα στην αρχη, συχνοτερα στην συνεχεια ερωτησεις τυπου " Μπαμπα αργουμε;" να αρχισουν να αγχωνουν/εκνευριζουν/στενοχωρουν εσενα. Βεβαια στην περιπτωση που δεν εχεις τοσο ζωηρο παιδι (=δεν καταλαβαινεις οτι υπαρχει αν δεν ειστε στο ιδιο δωματιο) ισως αξιζει μια προσπαθεια.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#79226 Δεν το νομιζω καλη ιδεα, αν μεχρι να φτασεις Πατρα εχεις ακουσει 211 φορες "ποτε φτανουμε μπαμπα;;" τι θα κανεις;
Οσο και να τον απασχολουν οι παππουδες θα βαρεθει και θα σας κανει το ταξιδι μαρτυριο.
Εκτος και αν εισαι διατεθημενος να σταματας καθε 1 με 1,5 ωρα για κανενα μισαωρο να τρεξει, παιξει κλπ, αλλα και παλι κουραστικο μου φαινεται.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#79233 Εντάξει, με πείσατε :lol:
Η αλήθεια είναι πως είναι ζωηρός (αρκετά πάνω από το μέσο όρο) και βαριέται πολύ εύκολα και επειδή τα έχω ζήσει αυτά που περιγράφετε, μάλιστα σε πολύ μικρότερες διαδρομές, μάλλον το ξεχνάω. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#79271 Πάντως αν οι παππούδες δεν μπορέσουν κ το αποφασισεις , κάνω την νταντά εγώ..

Υ.γ
Παντα ήθελα να κάνω αυτή τη διαδρομή οδικώς...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#79274 Πέρα από τη ταλαιπωρία, σε αυτή την ηλικία δε νομίζω να καταγράψει η μνήμη του καθαρά το ταξίδι για να το θυμάται μετά από χρόνια. Πολλά ταξίδια που κάναμε μικροί έχω πολύ λίγες εικόνες καθαρές. Οπότε καλύτερα αεροπλανάκι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#79282 Ο μόνος λόγος που θα τον έπαιρνα μαζί θα ήταν για να κάνω λίγο πιο εύκολη τη ζωή της μαμάς στο αεροπλάνο (πέρυσι ζορίστηκε μόνη με 2 παιδιά, κυρίως στο γυρισμό που ο μικρός είχε αρχίσει να περπατάει και ήθελε να βολτάρει ). Αλλά μάλλον η δική μου (και όλων των υπολοίπων) θα γίνει συγκριτικά πολύ δυσκολότερη.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#85058 Το ζήσαμε κι αυτό σήμερα...
Φράκαρε η καραμέλα/ζελεδάκι στο λαιμό του παιδιού και κατάφερε η μαμά και του την έβγαλε με τη λαβή heimlich (κυρίως με την ψυχή στο στόμα). Από τις περιγραφές (δεν είχα επιστρέψει από τη δουλειά) καταλαβαίνω ότι πρέπει να πέρασαν πάνω από 30" που το παιδί δεν μπορούσε να πάρει ανάσα...
Τελικά το κακό δε θέλει πολύ για να γίνει. Τα μάτια μας 1014 στα παιδιά μας...

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By gianik
#85062 :thumbsup:
Μπραβο scotch..!!

Τις προαλλες συνοδευαμε ως προπομπος ενα ι.χ που ερχοταν απο Θηβα , ενας 3χρονος ειχε καταπιει μια λαμπα ( :lipsealed: ) , ο μπαμπας δεν ηξερε που ειναι το παιδων. Ολα καλα στο τελος...