- 07 Φεβ 2015, 00:10
Αφού μετά από κάποιους μήνες καταλήξαμε σε σχέδιο για το σπίτι, ήρθε η ώρα της επιλογής της θέρμανσης....
Το σπίτι μονοκατοικία(όχι μεζονέτα) δηλαδή ανοιχτό από παντού. Ενώ είναι δίπλα στο κύμα= ΠΟΛΥ υγρασία.
Το μόνο που έθεσα ως όρο στη σύζυγο, είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση. Και αυτό γιατί θα αποχωριστεί τα χαλιά, που τόσο αγαπάει το χειμώνα. Αυτό που με απασχολεί είναι το κόστος χρήσης, και όχι τόσο το κόστος κατασκευής. Δηλαδή θέλω ένα ζεστό σπίτι. Πηγές ενέργειας είναι πετρέλαιο-ρεύμα-ξύλα. Υπάρχει και δεξαμενή υγραερίου, αλλά δεν θέλω να τη χρησιμοποιήσω για λόγους νομιμότητας(χρησιμοποιείται σαν επαγγελματική ενέργεια το καλοκαίρι). Μέχρι τώρα οι περισσότεροι προτείνουν αντλία θερμότητας, σε συνδυασμό με λάμπες κενού, για να εκμεταλλευτούμε και τον ήλιο.
Το έχει κάνει κανείς;
Επίσης αυτός που φαίνεται περισσότερο γνώστης, προτείνει να βάλουμε και μερικά φαν κόιλ, για τις υγροποιήσεις στο πάτωμα. Και μου αποκλείει την επιλογή του ξύλινου δαπέδου. Λέει ότι η μόνη επιλογή είναι κολλητό ενώ προτείνει ως ιδανικό κάποια τσιμεντοκονία ή βιομηχανικό δάπεδο για μεγαλύτερη απόδοση.
Γνώμες ειδικών και μη ευπρόσδεκτες. Ιδιαιτέρως όσων έχουν κάτι αντίστοιχο σπίτι τους.
Religion: The greatest bullshit ever told
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας