Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#670658 Ζήτησέ του τουλάχιστον να σου τιμολογήσει τα σύνολα (αναφέρω τυχαία):
-Αντικατάσταση πόρτας, χ τα υλικά ψ εργασία
-Αντικατάσταση εσωτερικής επένδυσης, χ τα υλικά ψ η εργασία,

κλπ

Γενικώς, οι περισσότεροι δεν θέλουν να το κάνουν γιατί δεν θέλουν να δώσεις την προσφορά αυτούσια σε άλλους. Εύλογο, αλλά δεν γίνεται όμως κι εσύ να κρίνεις την προσφορά έτσι. Κάπως έτσι έδωσα άκυρο σε κάποιον που μου ήρθε για προσφορά για τέντες. Μετά από κάμποση αναμονή κι ενώ του είχα πει πως τα θέλω αναλυτικά, μου είπε ένα νούμερο "Φιλαράκι, θα σου πάει 6000 για όλα".
Όταν του είπα πως δεν είχα ζητήσει αυτό και πως το "6000 για όλα" δεν με καλύπτει (άσε που είναι και εκτός κάθε λογικής...), δεν με ξαναενόχλησε. Γιατί κατάλαβε πως δεν θα τσιμπήσω και δεν θα βγάλει όσα ήθελε, οπότε έφυγε να βρει άλλο κορόιδο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε: γιατί δεν θέλουν να δώσεις την προσφορά αυτούσια σε άλλους.

Είναι ένα θέμα αυτό, απλά πρέπει να μπορεί να εμπιστευθεί και ο άλλος πως δεν θα το κάνεις αυτό.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#670863 Security through obscurity μου θυμίζει αυτό, κοινώς αποτυχία :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#671647 Ανακάλυψα στο μπροστά από τη μια μπαλκονόπορτα ότι ένα μεγάλο (20cm X 120cm) κομμάτι μαρμάρου (στο σαλόνι) έχει διαβρωθεί. Σα να το έχει κοπανήσει κάποιος με σφυρί και έχουν φύγει κομματάκια. Και στο μεγαλύτερο του σημείο έχει γίνει σαγρέ. Το σαλόνι πάντα το σκούπιζα με ηλεκτρική και το σφουγγάριζα με νερό και σαπούνι Μασσαλίας. Το σφουγγάριζα και δεύτερο χέρι μόνο με νερό. Αυτό που σκέφτομαι είναι, πως είχαν φέρει οι δικοί μου έναν αλουμινά να μου "καθαρίσει" τα ράουλα από τις μπαλκονόπορτες και μήπως εκείνος έριξε κάποιο χημικό/καθαριστικό επάνω... Πως σώζεται τώρα; Κρυσταλλοποίηση;
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#671648 Τσέκαρε πριν κάνεις οτιδήποτε την στεγανοποίηση της μπαλκονόπορτας, από εκεί πιστεύω ότι πηγάζει το πρόβλημα, το έχω και εγώ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#672172 Κάτι ο καλός καιρός, κάτι το.. lockdown, το έριξα στη θερμοπροσοψη.
Βασικά εδώ φέρνω αλφαδιά όλο τον τοίχο και βλέπω τι έκαναν οι σοβατζηδες...
Καλύτερο και από πριν δηλαδή...

Αλλά έχει και πολύ εργασία πριν ξεκινήσω καν την πρώτη πλάκα. Βγάλε την υδρορροη πιο έξω, βάλε υγρομονωση που δεν είχε τίποτα...

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dimik έγραψε:Απορία, γιατί στην Ελλάδα και τις υδρορροές τις κάνουν εξωτερικές;
Υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος;
Γιατί μπορούν! Ο καιρός το επιτρέπει. Και πλεονεκτούν στο ότι αν έχεις διαρροή είναι ορατή με άμεση διάγνωση προτού κάνει ζημιά και πολύ εύκολη επισκευή.
Ο τεχνικός λόγος είναι ότι έτσι αποφεύγεις να την κάνεις εσωτερική. Η εσωτερική ναι μεν είναι αισθητικά καλύτερη με το να είναι κρυμμένη και βέβαια λιγότερο εκτεθειμένη στον πάγο αλλά είναι πιο πολύπλοκη κατασκευαστικά, και πιάνει και χώρο. Εδώ στην ξενιτιά που τις είχαν εσωτερικές έκαναν διαρροή και μέχρι να ρίξουν ειδική κάμερα να βρούνε που είναι η ζημιά ώστε να πάνε να σκάψουν τον τοίχο στο σωστό όροφο για να την βρούν είχαν γίνει μεγάλες ζημιές σε πολλά διαμερίσματα σε αρκετούς ορόφους. Σε σημείο που από το κονδύλι της πολυκατοικίας έγινε μετατροπή και τοποθετήθηκαν εξωτερικές υδρορροές.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#672198 Δεν πιστεύω ότι με τόση πρόοδο σε υλικά και μεθόδους δεν μπορούν να κάνουν εσωτερικές χωρίς κίνδυνο διαρροής.

Μάλλον είναι η εύκολη λύση οι εξωτερικές.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:Δεν πιστεύω ότι με τόση πρόοδο σε υλικά και μεθόδους δεν μπορούν να κάνουν εσωτερικές χωρίς κίνδυνο διαρροής.

Μάλλον είναι η εύκολη λύση οι εξωτερικές.

< >

δεν υπαρχει υλικο που δεν χαλαει ποτε.
Στην περιπτωση διαρροης το καταλαβαινεις αργα,οταν φουσκωσει ο τοιχος απο την υγρασια.
Αρα γκρεμιζεις σοβαδες,επισκευαζεις,ξανασοβατιζεις,και ξαναβαφεις.
Δλδ στην μια περιπτωση εισαι ετοιμος με 30 ευρω και 15 λεπτα δουλεια,και στην αλλη με μερες δουλειας και χιλιαδες ευρω.
Υπαρχουν και λυσεις που δεν φαινονται καθολου.
Στο δικο μου σπιτι ειναι εξωτερικες καλυμμενες με εταλμποντ σχηματος ''Π''
Ουτε σωληνες φαινονται,και σε περιπτωση διαρροης ξεβιδωνεις το εταλμποντ,επισκευαζεις,και ξαναβιδωνεις.

https://www.google.com/search?q=etalbon ... 66&bih=654
Άβαταρ μέλους
By glf
#672965 Σε λίγο πιο βαριές εργασίες.. Ένα παράθυρο στο γκαράζ πρέπει να βγεί η μάρμαροποδιά πιο έξω απο τη μόνωση.
Μιας και εκεί δεν είχε γίνει τελικό σοβατισμα στα πλαϊνά είπα να γίνει σωστή δουλειά και να μπει μόνωση μέχρι μέσα.
Να βγάλω όλο το κούφωμα δηλαδή.

Για αρχή έβγαλα το σοβά στα πλαϊνά με κλειστό παράθυρο για να μη πάει όλη η σκόνη μέσα.
Είναι.. καθαρό γκαράζ..ΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#672966 Την άλλη μέρα το πρωί ήρθε ο αλουμινάς και το έβγαλε.
Καθαρισα τα πλαϊνά μέχρι μέσα.
Εικόνα

Μετά με το κρουστικό προσεκτικά βγηκε η μάρμαροποδιά. Την έβγαλα έξω όσο το πάχος της μόνωσης.Εικόνα

Συμπλήρωσα το κενό εσωτερικά με xps για πατούρα στο κούφωμα. Οπότε δεν εχουμε θερμογεφυρα ούτε στο κάτω μέρος του κουφώματος. Τα παράθυρα εχουν θερμοδιακοπη ετσι κι αλλιως.
Πέρασα και τα πλαϊνά με εξηλασμένη και έτοιμο για επανατοποθέτηση..
Εικόνα

Στο επάνω μέρος είναι το δοκάρι, έβγαλα και κει το σοβά και θα χωρέσει και κει μια φετα xps 2εκ..
Εικόνα