Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#656072 LoL, τωρα αρχισε η μουρμουρα και απο την :inlove: για ηλικια αυτοκινητου.

Νίκος Παππάς έγραψε:https://www.car.gr/29657771-peugeot-308-1-6-150hp

Κάτι τέτοιο δεν σου αρέσει;

Από το Redmi Note 8 Pro

Ξεκινησα να σκεφτομαι απο αντιστοιχο renault σαν του Chris που το θεωρω και πολυ ομορφοτερο.
Με απωθησε η Γαλλικοτητα (electriques bourdeleux) για το renault και οι κουβεντες για τους κινητηρες στα Peugeot κλπ.
Τα νεωτερα Renault ειναι στο 10χιλιαρο οταν βρεθουν.
Τσεκαρα και τιποτα Ford διλιτρα για να μη σερνονται, οποιο σχολιο και να διαβασα ανα την υφηλιο ελεγε οτι μπαζουν νερα καργα.

Δεν λεω οτι ξεμειναμε απο επιλογες, τελειωσαν τα αυτοκινητα κλπ, ειδικα αν παω σε "συμβατικο" με αρκετα λιγοτερα λεφτα παιρνω αυτοκινητα που μου τρεχανε τα σαλια παλιοτερα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#656073 Η ηλικία το μόνο κακο που έχει είναι η γενιά του αυτοκινήτου --> ήτοι 2η γενιά έναντι f/l ή 3η γενιά.
Τα οποία όμως κοστίζουν από +50% ως πάνω από τα διπλά σε σχέση με αυτό που κοιτάς.

Αν όντως έχει 70.000 χλμ (και αντίστοιχη εικόνα) χεστηκες για την ηλικία.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
trident1971 έγραψε:
Δεν λεω οτι ξεμειναμε απο επιλογες, τελειωσαν τα αυτοκινητα κλπ, ειδικα αν παω σε "συμβατικο" με αρκετα λιγοτερα λεφτα παιρνω αυτοκινητα που μου τρεχανε τα σαλια παλιοτερα.

η πιο σωστη κινηση που πρεπει να κανεις imho,σε σχεση με ολα αυτα που εχουν πεσει στο τραπεζι. :iconcool:
στη χαλαω λιγακι τωρα,αλλα η λογικη (μου) αυτο λεει.
Εσυ πληρωνεις βεβαια ,οποτε...
Άβαταρ μέλους
By cosneo
trident1971 έγραψε:Τα νεωτερα Renault ειναι στο 10χιλιαρο οταν βρεθουν.

Το τελευταίο Megane CC το θεωρώ εξαιρετική επιλογή και όχι μόνο σε εμφάνιση. Ο Tce αξιόπιστος αν και λίγο λαίμαργος και απροβληματιστη η οροφή του.
Δυστυχώς σπάνιο να βρεθεί ως μτχ διότι δεν πούλησε πολύ εδώ αφού έτυχε στην κακή περίοδο της εισαγωγικής PGA πριν την πάρει ο θείος Θεοχαρακης!
Σε 2θεσιο CC για μένα μονόδρομος το ΜΧ5 nc με την σκληρή οροφή. Αρκετά φτηνότερο από την παλιότερη SLK. Στα χρήματα της δε, βλέπω στο car τα facelift MX5 nc ηλικίας 5 με 6 ετών.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
trident1971 έγραψε:
cosneo έγραψε:Σχωρα με αλλά υπερβολικά πολλά τα λεφτά για 15 ετών αυτοκίνητο ακόμα και αν πρόκειται για την ωραιότερη σύγχρονη 2θεσια Mercedes. Δέχομαι όμως ότι είναι επιλογή με την καρδιά και όχι με το μυαλό.
Αν θυμάμαι καλά είπες ότι θα παρκάρει έξω σε λαϊκή γειτονιά. Πιστεύεις ότι μια αστραφτερή SLK είναι πιο safe επιλογή από ένα μαζικό cabrio με μουσαμά?

Το συγκεκριμενο εχει 72.000 χλμ. που ειναι πολυ λιγα, αυτο ειδα και ξεκινησα να το συζηταω... αν παμε στα ιδια χλμ οι τιμες ειναι πολυ παραπανω. Με βαση τις κουβεντες εδω παραπισω πρεπει να παω στα 11 και πανω για να συζηταμε
Προσοχη δεν δικαιολογω το συγκεκριμενο πωλουμενο, συζηταμε, οποτε οτι αποψη εχετε, εδω στο τραπεζι.

Τωρα για το αστραφτερο αυτοκινητο στο στενο... ξερω τι λες, αλλα τι να κανω? Ο μουσαμας θα γεμισει κουτσουλια αμεσα και πως θα βγει σκεφτομαι, οπως και το σκισιμο για πλακα. Το πολυ πολυ να βαλω καμμια καμερα? Επιλογες (εκτος αν παρω αλλο αυτοκινητο "λαϊκοτερο) δεν εχω και πολλες.

Θα συμφωνήσω για την τιμή της παραπάνω SLK ότι είναι τσιμπημένη παρ όλα αυτά θα μπω στη θέση του πωλητή για να σου εξηγήσω αυτή την τιμή. Το αυτοκίνητο αυτό προορίζεται για κάποιον που πάντα ήθελε αυτή την SLK, να την βάλει σε γκαράζ, να τη βγάζει ΣΚ και κυρίως να μην έχει βλέψεις να τη δώσει ποτέ.''Αυτός θα τα δώσει αυτά τα λεφτά καθώς είναι σε άριστη εξωτερική κατάσταση αλλά και κατάσταση σαλονιού. Δεν είναι για τον ''φίλε έχω 9.000€ έρχομαι και στα δίνω στο χέρι κι άμα θες. Τα χιλιόμετρα παίζουν ρόλο αλλά όχι πολύ μεγάλο, και 90 και 100.000 να ήταν με αυτή την κατάσταση φαίνεται ότι ο προηγούμενος ήταν ψείρας. Φυσικά όλα αυτά εφόσον και από κοντά δείχνει τόσο προσεγμένη.
Αν πληροίς αυτά τα κριτήρια εγώ θα σου έλεγα να το σκεφτείς. Ειδάλλως υπάρχουν SLK και με 100.000-120.000 χλμ που πέφτουν κάτω από το 10αρικο. Αν δεν έχεις σκοπό να γράφεις πάνω από 15.000χλμ το χρόνο δε τα βρίσκω πολλά αυτά τα χιλιόμετρα.

Όπως πολύ σωστά λέει και ο cosneo σοφότερη επιλογή ένα ΜΧ5 RC αλλά γιατί όχι και SLK στα ίδια ή λίγο παραπάνω. Κατ εμέ αν σου αρέσουν τα roadster και μπορείς να τα υποστηρίξεις με την έννοια ότι έχεις και άλλο αυτοκίνητο με χώρους μην βάζεις στο παιχνίδι τα 4θεσια απλά και μόνο επειδή είναι cabrio. Κι εγώ το ίδιο πήγα να κάνω αλλά πρυτάνευσε η λογική και επικεντρώθηκα στα roadster.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimviii έγραψε:
trident1971 έγραψε:

η πιο σωστη κινηση που πρεπει να κανεις imho,σε σχεση με ολα αυτα που εχουν πεσει στο τραπεζι. :iconcool:
στη χαλαω λιγακι τωρα,αλλα η λογικη (μου) αυτο λεει.
Εσυ πληρωνεις βεβαια ,οποτε...

Εννοειται μου το χαλας, αλλα ξερω τι λες, μη νομιζεις.

cosneo έγραψε:
trident1971 έγραψε:Τα νεωτερα Renault ειναι στο 10χιλιαρο οταν βρεθουν.

Το τελευταίο Megane CC το θεωρώ εξαιρετική επιλογή και όχι μόνο σε εμφάνιση. Ο Tce αξιόπιστος αν και λίγο λαίμαργος και απροβληματιστη η οροφή του.
Δυστυχώς σπάνιο να βρεθεί ως μτχ διότι δεν πούλησε πολύ εδώ αφού έτυχε στην κακή περίοδο της εισαγωγικής PGA πριν την πάρει ο θείος Θεοχαρακης!
Σε 2θεσιο CC για μένα μονόδρομος το ΜΧ5 nc με την σκληρή οροφή. Αρκετά φτηνότερο από την παλιότερη SLK. Στα χρήματα της δε, βλέπω στο car τα facelift MX5 nc ηλικίας 5 με 6 ετών.

Ναι ειναι ομορφο το μπαγασικο αλλα υπαρχει ενα μονο αν θυμαμαι καλα, 10Κ το δινει.
Για ΜΧ5 τα εχουμε πει. καλο χρυσο αλλα εχει κουκουλα και τα RC ειναι πια πολυ κοντα στην SLK.

@Busso
εχει κουκουλα... ασε που ειναι Ιταλιανα. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#657639 Απντέιτ... :lol: με διαφορες παρατηρησεις/διαπιστωσεις:

- η χρονολογια που διαφημιζονται τα αυτοκινητα στο car δεν εχει σχεση παντα με την πραγματικοτητα. Ο τυπος λεει "6ος 2009" και συμφωνα με VIN το αυτοκινητο παραχθηκε 3ο του 2008. Απλα πηγε και το πηρε απο Γερμανια ελαφρως μεταχειρισμενο (ετσι λεει) και γραφει ποτε το πηρε, υποθετω και η αδεια ετσι θα γραφει. Τρελλή |λογοκρισία| γενικα αυτο.

- Τα facelift (Ελληνικα) που εχω δει, δεν εχουν "καλουδια" τυπου θερμαινομενα καθισματα, σεσουαρ για τα μαλλια κλπ. Μονο τα εισαγωγης εχουν και τα pre-facelift... για να τα προσθεσεις retrofit το κοστος εκτοξευεται εννοειται.

- τα μπεζ καθισματα/εσωτερικο ειναι τα ομορφοτερα στις φωτο, αλλα στην πραγματικοτητα φαινονται καπως "πεθαμενα". Προφανως θεμα γούστου, δεν εχω δει τα γκρίζα ακομα. Τα κοκκινα καθισματα ειναι πολυ ομορφα.

- Η θεση οδηγησης για εμενα θελει μπολικες ρυθμισεις, οι περισσοτεροι οδηγουν ξαπλα και φερνουν το τιμονι κοντα, ενω εγω θελω πλατη ορθια.

- Ορατοτης μηδέν. Μπροστα δυσκολο, πισω πιο δυσκολο, οι ακρες του αυτοκινητου ειναι "κάπου εκει". Ειδικα η μούρη κειται μακραν.

- Το ησυχο μεσα SLK μαλλον δεν εφευρέθηκε ακόμα. Τρικι τρικι απο εδω, τσουκου τσουκου απο εκει. Περιεργως ειδα ενα με 19αρες και εσκουζε λιγοτερο απο αλλα, και δεν ηταν και κουτσουρο.

- Εσωτερικο και πλαστικα σκληρα ειναι για τα πανηγυρια, μπογιες γυρω απο το κουμπι volume στην κονσολα ξεφλουδισμενες, κουμπακια ξεφλουδισμενα κλπ. Οχι οτι με νοιαζει ιδιαιτερα, αλλα για αυτοκινητο που ξεκιναγε απο 50Κ, το βλεπεις και μαραινεσαι.

- Αν δεν κανεις ελεγχο σε ασφαλιστικη, πίετε εξ αυτου πάντες. Εχω ηδη βρει μερικα με στούκες δυνατες, βρηκα και νοικιαρικο/leasing.

Προχωραμε ακαθεκτοι, εχοντας πίστη. :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#657650 Επισης παιζει πολλή καγκουρίλα ρε γαμωτο, παιζουν χαμηλωμενα, με εξατμισεις, προγραμματα κλπ....

Παρ' ολη την ελλειψη καλουδιών, σκεφτομαι και "οικονομικο" facelift, λογω των εξτρα αλογων και καινουργότητας. Πως το ακουτε?
Άβαταρ μέλους
By diplomat
trident1971 έγραψε:Επισης παιζει πολλή καγκουρίλα ρε γαμωτο, παιζουν χαμηλωμενα, με εξατμισεις, προγραμματα κλπ....

Βασικά αυτό ήθελα να πω κι εγώ. Όσο περισσότερα αυστραλίκια βλέπεις, τόσο το χειρότερο.

Ό,τι κοντινότερο σε ΟΕΜ καταστάσεις είναι πάντα your best bet ΙΜΗΟ, ειδικά στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
trident1971 έγραψε:Παρ' ολη την ελλειψη καλουδιών, σκεφτομαι και "οικονομικο" facelift, λογω των εξτρα αλογων και καινουργότητας. Πως το ακουτε?

Έχει οικονομικά facelift? Σωστή σκέψη πάντως.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#657664 Τρίαινα το φλ είναι από 2009 και έχει διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός πίσω.
Βεβαιώσου ότι είναι όντως φλ και όχι μαϊμούδες, γιατί οικονομικό φλ σε slk δε νομίζω να έχω δει ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#657665 Τα FL που ειδα, δυο μεχρι τωρα, εχουν Vin
WDB1714451F1xxxxxx

Τα προ φεισλιφτ ειναι WDB1714421F1xxxxxx

Διορθωστε με αν κανω λαθος.
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 02 Αύγ 2020, 12:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#657666 Να ενα facelift, https://www.car.gr/26430656-mercedes-be ... rt-package
στην τελευταια φωτο εχει το vin με το 5αρι

στο LastVin.com το δειχνει Γαλλικο https://www.lastvin.com/vin/MYz6Xk2RYkaE1xjL9

Υπηρχε ενα με 14Κ me 140K χλμ με διαφορα εξοπλιστικα (οχι ομως θερμ. καθισματα ή σεσουαρ), φωτα που στριβουν κλπ, αλλα επωληθη σε dt.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:Τρίαινα το φλ είναι από 2009 και έχει διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός πίσω.
Βεβαιώσου ότι είναι όντως φλ και όχι μαϊμούδες, γιατί οικονομικό φλ σε slk δε νομίζω να έχω δει ποτέ.

Καπου στη μεση το 2008 ειναι. Ξεχωριζουν οι προφυλακτηρες και οι καθρεφτες με ενα φλας σαν βελος, καπως σαν < ... αντι για μονη γραμμη.
Εχει υποτιθεται και στο εσωτερικο αλλαγες, στο λιιγο διαφορετικο τιμονι τα κουμπακια ειναι σε ενα πλαισιο στρογγυλο ολα, αντι 4 ξεχωριστα, και το στερεοφωνικο και το απλο ειναι με μικρη εγχρωμη οθονη. Αυτα εχω καταλαβει.