Μαστορέματα για όσους πιάνουν τα χέρια τους
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#651627 Καλησπέρα παιδιά!Ακολουθει μόνο μη σεντονάκι ...

Έκλεισα δυο ετη ακριβώς με το micra 1.5 diesel και αισίως 83350k χλμ...Από την μια είμαι υπερευχαριστημένος από εμφάνιση,κατανάλωση και κινητήρα (ως τωρα,κι ελπίζω να μη το ματιάσω) και από την άλλη είμαι φουλ δυσαρεστημένος από την ψεύτικη εσωτερική κατασκευή του..Από την αρχή είχα θέματα με τριξίματα στο κάθισμα το οποίο "αλλάχτηκε" όπως μου είπαν στην αντιπροσωπεία μετά από 4-5 επισκέψεις αλλά Δυστυχώς ακόμα τρίζει....Από το πορτ μπαγκάζ ακούγεται σε κάθε ανωμαλία του δρόμου ένα γκαπα γκουπα, και το κερασάκι στην τούρτα είναι το ντουλαπάκι του συνοδηγού που άρχισε να τρίζει όταν περνάω από όχι τόσο να το πω καινούριους δρόμους...Όταν το έχω ανοιχτό ή όταν το πιέζω με το χέρι δεν τρίζει.Οταν το κλεινω δεν σταματάει να τρίζει!!Απο την μια το λατρεύω το αμαξι από την άλλη κάθε φορά που ακούω τους τριγμούς Θέλω να το πουλήσω την ίδια στιγμή!!!!!!!καμια βοήθεια ;;;

< >
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#651635 Είναι προβλήματα που συναντούν και άλλοι; Μήπως στα εξειδικευμένα fora βρεις κάτι εκεί;

Το ντουλαπάκι μάλλον χάσκει στο κούμπωμα, δοκίμασε με κάνα αυτοκόλλητο-τσόχα σαν αυτό που βάζεις στα πόδια από ξύλινες καρέκλες. Εκεί που το πάνω μέρος από το ντουλαπάκι συναντά το ταμπλό (εσωτερικά).

Αντίστοιχα, θα κοίταζα την κλειδαριά του πορτ μπαγκάζ, εκεί που ασφαλίζει η πόρτα με τον πείρο. Η πόρτα είναι βαρύ πράγμα, ο πείρος μεταλλικός, αν παίζει λίγο κάνει πιο δυνατό θόρυβο. Αν έχεις τέτοια υποψία, θέλει ρεγουλάρισμα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#651636 Ναι, καποια ρυθμιση στις βιδες να κλεινει πιο σφιχτα υποθετω, ή χοντρη ταινια σαν αυτη που βαζουμε στις ρακετες στα σημεια επαφης

< >
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#651644 Ευχαριστω για τις απαντήσεις!θα τα δοκιμάσω όλα..είμαι να σκάσωωω,γιατί ή είμαι υπερβολικά "ψυχακιας" με τους ήχους ή γκαντέμης αν δεν τους έχουν αλλοι κάτοχοι micra(τους οποίους ψάχνω με το σταγονόμετρο,και να φανταστείτε μέχρι και σε φανάρι ρώτησα έναν με micraki που συνάντησα και μου λέει:αδερφέ ούτε εβδομάδα δεν το έχω και ούτε 100 χιλιόμετρα εκανα)!!!εχω ρίξει πολύ ψάξιμο σε διαφορά ελληνικά και μη κυρίως,forum..θα δω τι μπορεί να γίνει με diy λύσεις γιατί από αντιπροσωπεία χαΐρι δεν θα δω...

< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#651668 Σε κάτι τέτοιες παπαριές, είμαι εξπέρ.

τα πράγματα ειναι απλά.
Πρώτα σφίγγεις όλες τις βίδες / δεσίματα στην περιοχή. Αν δεν πάψει το τρίξιμο:

-> Θα βρεις ένα "σημείο συντονισμού" στο οποίο τρίζει το συγκεκριμένο κομμάτι. Είτε σε συγκεκριμένο φάσμα στροφών, είτε σε στροφή, είτε σε ανηφόρα, είτε χωματόδρομο, είτε σε σημείο που "συντονίζει" ο κινητήρας ή / και το πλαίσιο.

Εκεί θα : αδειάσεις ολο το ντουλαπάκι από όλη τη σαβούρα.
1. ή θα αφήσεις κάποιος να οδηγήσει το αμάξι
2. ή προσεκτικά μόνος θα δοκιμάσεις να πιέζεις κάποια σημεία κοντά στο σημείο που έρχεται ο ήχος καθώς οδηγείς.

Αν βρεις το επίπονο σημείο, τότε κάνεις κάποιο από το παρακάτω, όποιο βολέψει:
1. ή θα το "μπουκώσεις" με κάποιο ύψασμα / αφρολέξ ώστε να σταματήσει το τρίξιμο / επαφή κάποιων μερών
2. ή θα το καλύψεις με κάποιο αυτοκόλλητο / σκρατς / κάτι
3. ή θα περάσεις κάποια δεματικά να "κρατήσουν" κάποια μέρη χαλαρά
4. και πιο χαρντκορ, ή θα πρέπει να αντιστηρίξεις με κάποιο σκληρό πλαστικό / μέταλλο κάποιο τμήμα του σασί / εξαρτήματος για να κρατήσει την απόστασή του από το "απέναντι" σημείο και να πάψει.

Στη δική μου περίπτωση, έπρεπε να αφαιρέσω όλο το ντουλαπάκι συνοδηγού (forza Italia 8 torxόβιδες, έλεος) και να αντιστηρίξω το μηχανισμό αερόσακου γιατί μετά από μια λακούβα 20 εκατοστών που "αγόρασα" είχε αποκτήσει ένα μπόσικο της τάξης των μερικών δεκάτων του χιλιοστού και σε κάθε μικρο λακούβα άκουγες ένα "ντρρρ" "ντρρρ". Ανεπαίσθητο, αλλά σπαστικότατο.

Στην πρώτη version αντιμετώπισης ακολούθησα την 1. τακτική, έβαλα μια πλαστική μπαλίτσα από τα jumbo μεταξύ του μπόσικου και (αισίως που περνά από εκεί) του μεταλλικού frame του αμαξιού. Αντεξε 10 μηνες, αλλά "ξεφούσκωσε" και επέστρεψε ο θόρυβος. Έπειτα ακολούθησα την 4. τακτική με ευθύγραμμα κομμάτια σωλήνας πλαστικής βαρέος τύπου (Kouvidis ολέ) που εδράζουν στο μεταλλικό frame
(λειάνθηκαν, καμπυλώθηκαν στην τομή τους και στερεώθηκαν με δεματικά) και κρατάνε το σύνολο που προκαλεί το συντονισμό στη θέση που πρέπει.

Like a boss. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#651693 Σήμερα σηκώθηκα και πρωί πρωί έφυγα για σιδεράδικο και αγορά της αυτοκόλλητης τσοχας για τις καρέκλες.Εβαλα καμία 7-8 μέσα στο ντουλαπάκι σε διαφορά σημεία και προς το παρόν δείχνει να σταμάτησε..θα φανεί βέβαια κι από Δευτέρα που θ αρχίσουν τα πήγαινε έλα της δουλειάς(180 χιλιόμετρα στους αθάνατους ελληνικούς δρόμους) όποτε θα έχω και πιο ασφαλή συμπεράσματα το κατά ποσό λύθηκε το θέμα,αλλιώς μετά θα αρχίσουν ένα ένα τα νούμερα της διαδικασίας του jim...!

Υ.γ Νομίζω πως οποίος μερακλης ανοίξει ένα συνεργείο τριγμών στην Ελλάδα θα χεστει στο τάλαρο!!

< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#651694 Το λογικό που θα ξεκινούσα με το αμάξι σου ειναι να βγάλω το ντουλαπάκι. Αν βγαίνει όλο, (εμάς είναι έτσι ολόκληρο) και σταματήσει ο θόρυβος, καλώς. Και ξέρεις τι φταίει. Το παίρνεις σπίτι, το "σιάχνεις" και τελειώνει.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
JimClark έγραψε:Το λογικό που θα ξεκινούσα με το αμάξι σου ειναι να βγάλω το ντουλαπάκι. Αν βγαίνει όλο, (εμάς είναι έτσι ολόκληρο) και σταματήσει ο θόρυβος, καλώς. Και ξέρεις τι φταίει. Το παίρνεις σπίτι, το "σιάχνεις" και τελειώνει.
Το θέμα είναι ότι παίζει να γεννήθηκα με δυο αριστερά χέρια ...Μια βίδα ξεβιδώνω και την χαλαω..

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#651698 Φαντάζομαι έχεις αδειάσει τα πάντα από κει μέσα και το ελέγχεις.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
panos2171 έγραψε:Φαντάζομαι έχεις αδειάσει τα πάντα από κει μέσα και το ελέγχεις.
Μέχρι και 2 αυτοκόλλητα που είχε από εργοστάσιο εβγαλα..εννοείται άδειο το ελέγχω..

< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#652246 Καμμία τύχη. Με τη ζέστη εκτοπίζεται, παραμορφώνεται, γλιστράει... είναι ζήτημα 5 10 ημερών να ξε-σιαχτεί κάτι.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#652247 Τελικά ο ήχος δεν προέρχεται από το ντουλαπάκι...είναι από εκεί που βρίσκεται το ντουλαπάκι αλλά είναι κάτι από τ αλλά πλαστικά εκεί γύρω...νεύρα κρόσια και η αναζήτησή συνεχίζεται...

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#652248 Εγώ έχω χρησιμοποιήσει επιτυχώς ταινία διπλής όψης (αυτήν με τον αφρό μεταξύ των δύο πλευρών) και την πλευρά της τσόχας από ταινία velcro.