Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#646567 Μα είναι εξαιρετική. Εγώ που είχα Fissler, και έχω WMF (Made in Germany όπως απαιτείται! :lol: ) και Tefal, μ'αρέσει η τελευταία πολύ περισσότερο από τις άλλες. Είναι πιο έξυπνη και πιο βολική και επίσης δεν έχει πάθει τίποτε.
Άβαταρ μέλους
By sargus
Anonymous Founder έγραψε:Θα πω επίσης πως το να επενδύσεις 500-1000€ σε μαγειρικά σκεύη (για κατσαρόλες, χύτρες, τηγάνια) μπορεί ν'ακούγονται πολλά, αλλά επί της ουσίας δεν θα χρειαστεί να τα ξαναδώσεις. Εμείς ό,τι ακριβό σκεύος έχουμε αγοράσει, το έχουμε ακόμη να φανταστείτε. Τα φθηνά, πήραν την άγουσα. Και φυσικά για τα ακριβά από επώνυμες μάρκες θα βρείτε ανταλλακτικά πάντα.

Αυτό πιστεύω (και βλέπω μπροστά μου συνεχώς) και εγώ!
Μόνο στο τηγάνι έχω κολώσει και πέρνω tefal και κάθε 2-3 χρόνια τα πετάμε και παίρνουμε άλλα γιατί φθείρονται οι πάτοι τους. Θα πάρω μου φαίνεται ένα fissler και εκεί με 90-100 να τελειώνω.
Από χύτρα έχουμε και εμείς την tefal clipso. Όταν την πήρα (σε σούπερ προσφορά) δε μου καλοάρεσε διότι προτιμούσα τις fissler που μου φαίνονταν ένα κλικ πιο ποιοτικές αλλά 2 φορές και κάτι ακόμα πάνω σε τιμή. Όμως η άτιμη έχει αποδειχθεί λίρα 100. Την έχουμε τώρα λίγο πάνω από 10 χρόνια και δεν έχουμε αλλάξει ούτε λάστιχο ακόμη. Εξαιρετική!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#646594 Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ χύτρα, είναι ακόμα στο βάθος κάποιου ντουλαπιού. Όμως από κατσαρολάκια, τηγάνια κλπ πριν από 2-3 χρόνια πήραμε ένα σετ Tefal αλουμινένια (μεσαία σειρά, 6-7 κατσαρολικά, με 2 χερούλια και καπάκια) και η διαφορά σε ευκολία, ταχύτητα, συνολική ποιότητα χρήσης απογειώθηκε σε σχέση με ό,τι είχαμε πριν. Καταλάβαμε ότι το αλουμίνιο είναι μεγάλη ευκολία για το καθημερινό μαγείρεμα.
Ναι και η κατσαρόλα κάνει τη διαφορά της.
Και εδώ μάλλον είναι καλό μέρος να ρωτήσω για μαχαίρι σεφ. Πριν 1 μήνα έκανα μια έρευνα και υπάρχουν κάτι πολύ καλά γερμανικά και ιαπωνικά. Αυτό που θα ήθελα θα ήταν το ένα σκαλοπάτι πιο κάτω ώστε να μην θέλουν 40-100 ευρώ για ένα μαχαίρι αλλά 15-30.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#646602 Wusthof μαχαίρια, έχω ένα σκέτο σεφ και την ξύλινη βάση με την συλλογή 2 μικρά+2 μεγάλα +1 ψωμιού +ακονιστηρι.

Η συλλογή μακράν πιο χρήσιμη, ανατρεχουμε σε αυτήν για τα πάντα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
Anonymous Founder έγραψε:
dimviii έγραψε:σε χυτρες παντως και η SEB ειναι πολυ καλη.Αυτη που ειχε παρει η μανα μου καπου το 1980 ακομα δουλευει στο χωριο.

Seb=Tefal.
Εμείς έχουμε δύο χύτρες, η μία Tefal και η άλλη WMF.
Εικόνα
https://www.wmf.com/en/pots/skt-perfect ... -6-5l.html
Η Tefal είναι πιο έξυπνη, η άλλη υποτίθεται πιο καλή κατασκευή, δεν είδα κάτι ιδιαίτερο πάντως. Και οι δύο χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά. Η Tefal είναι η Clipso και έχει και το ηλεκτρονικό ρολόι που σε βοηθάει στο μαγείρεμα.
Εικόνα
https://www.tefal.com.au/c/CLIPSO-4-CON ... 1500434571
Εγώ είχα για καμιά 20ετία την κλασική της Fissler σαν σετ με το Quattro. Δεν το χρησιμοποίησα ποτέ ουσιαστικά, μόνον η χύτρα έλεγε. Εξαιρετική και αυτή.
Γενικώς, για χύτρες, προτιμήστε μία από αυτές τις 3 μάρκες: WMF, Fissler, Tefal. Χωρίς σειρά προτίμησης.
Για σετ κατσαρόλες, Fissler ή WMF είναι πολύ κοντά. Εγώ επειδή μαγειρεύω συχνά, τόσο εγώ όσο και η :inlove: πήραμε πρόσφατα το παρακάτω σετ:
Εικόνα
https://www.wmf.com/en/kochgeschirr-set ... 34638.html
To καλό του είναι πως μπορείς εύκολα να στραγγίξεις το νερό, το καπάκι έχει διάφορες θέσεις γι'αυτό το σκοπό. Και επίσης, τα χερούλια του έχουν μια κατασκευή που δεν καίνε.
(Υπόψιν, στην Ελλάδα είναι πανάκριβα, εγώ τα έφερα από Amazon! :lipsealed: )
Αν αξίζει το τριπλάσιο budget από κάτι αντίστοιχο; Για κάτι που θα το έχεις για δεκαετίες και θα το χρησιμοποιείς καθημερινά, ναι, αρκεί να έχεις τα χρήματα πάντα.
Λόγω κορονοϊού έχουμε κόψει εντελώς το delivery και μαγειρεύουμε καθημερινά. Το να μαγειρεύεις σε ωραία σκεύη, έχει κι αυτό την χάρη του. Εμένα μου αρέσει το μαγείρεμα, το κάνω από φοιτητής.
:s_yes
Θα πω επίσης πως το να επενδύσεις 500-1000€ σε μαγειρικά σκεύη (για κατσαρόλες, χύτρες, τηγάνια) μπορεί ν'ακούγονται πολλά, αλλά επί της ουσίας δεν θα χρειαστεί να τα ξαναδώσεις. Εμείς ό,τι ακριβό σκεύος έχουμε αγοράσει, το έχουμε ακόμη να φανταστείτε. Τα φθηνά, πήραν την άγουσα. Και φυσικά για τα ακριβά από επώνυμες μάρκες θα βρείτε ανταλλακτικά πάντα.

ΑΥτο το σετ το ειδα σε Outlet χωριο την περασμενη βδομαδα. Η μανα μου με κραταγε να μην δωσω τα 235ευρω :lol: , τελικά πήρα τις χύτρες :lol: και ενα τηγάνι δώρο γενεθλίων στην μητέρα μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#646607 Συγγνώμη για τις χάλια φώτο αλλά ήταν οι αυθόρμητες, μετά πάντα απασχολημένος ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By mirage
sknipper έγραψε:Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ χύτρα, είναι ακόμα στο βάθος κάποιου ντουλαπιού. Όμως από κατσαρολάκια, τηγάνια κλπ πριν από 2-3 χρόνια πήραμε ένα σετ Tefal αλουμινένια (μεσαία σειρά, 6-7 κατσαρολικά, με 2 χερούλια και καπάκια) και η διαφορά σε ευκολία, ταχύτητα, συνολική ποιότητα χρήσης απογειώθηκε σε σχέση με ό,τι είχαμε πριν. Καταλάβαμε ότι το αλουμίνιο είναι μεγάλη ευκολία για το καθημερινό μαγείρεμα.
Ναι και η κατσαρόλα κάνει τη διαφορά της.
Και εδώ μάλλον είναι καλό μέρος να ρωτήσω για μαχαίρι σεφ. Πριν 1 μήνα έκανα μια έρευνα και υπάρχουν κάτι πολύ καλά γερμανικά και ιαπωνικά. Αυτό που θα ήθελα θα ήταν το ένα σκαλοπάτι πιο κάτω ώστε να μην θέλουν 40-100 ευρώ για ένα μαχαίρι αλλά 15-30.

Πάρε την καλή σειρά του IKEA αν σε βολεύει το πιάσιμο. Ενναλακτικα Victorinox την βασική σειρά.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#646642 Επίσης σε μαχαίρια εξαιρετικό όνομα έχουν τα Friedrich Dick, Zwilling, πέραν των Fissler και WMF .
Σε πιάτα, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια βάζω στο παιχνίδι Villeroy und Boch
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Thomas_C200K έγραψε:Επίσης σε μαχαίρια εξαιρετικό όνομα έχουν τα Friedrich Dick, Zwilling, πέραν των Fissler και WMF .
Σε πιάτα, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια βάζω στο παιχνίδι Villeroy und Boch

ολα Γερμανικα?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#646648 Τα WMF και Fissler δεν είναι τπτ το ιδιαίτερο σαν μαχαίρια. Τα Zwilling ναι οπως και τα Wusthof ειναι πολυ καλα εφόσον γουστάρεις τα γερμανικού τύπου μαχαίρια κουζίνας. Φτηνά ομως δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
mirage έγραψε:Τα WMF και Fissler δεν είναι τπτ το ιδιαίτερο σαν μαχαίρια. Τα Zwilling ναι οπως και τα Wusthof ειναι πολυ καλα εφόσον γουστάρεις τα γερμανικού τύπου μαχαίρια κουζίνας. Φτηνά ομως δεν είναι.

Με κατέστρεψες, τι ομορφιά είναι αυτα τα Wüsthof.
Για δώρο γάμου* τι είναι καλύτερο? Ένα σετ κατσαρόλες (φθηνή σειρά :shifty: ) ή χρήματα?
*Αν κατέβω Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
By Y.V
dimik έγραψε:Wusthof μαχαίρια, έχω ένα σκέτο σεφ και την ξύλινη βάση με την συλλογή 2 μικρά+2 μεγάλα +1 ψωμιού +ακονιστηρι.

Η συλλογή μακράν πιο χρήσιμη, ανατρεχουμε σε αυτήν για τα πάντα.

< >

+1 για τα wusthof
Εχει ο γυιος μου την βασικη σειρα και ειναι εξαιρετικη για τα χρηματα της!
Εγω εχω μια καλη σειρα friodur της zwiling αλλα μπορω να πω οτι τα wusthof τα βρισκω καλυτερα!
Μην ξεχασεις μαζι να παρεις και ενα μασατι και να μαθεις να το χρησιμοποιεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#646658 παιδια εγω κατι της vicko εχω παρει,και απο το ikea.Κατω απο 1 ευρω το τεμαχιο.
Μια χαρα,σαν καινουρια.
Μπριζολα κοβω με tramontina.Μιλαμε για Ζιλετ τωρα,οχι απλα μαχαιρι.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#646659 Ή τελευταία πρόταση του Y.V. ειναι απλα το Α και το Ω για την μακροζωία των μαχαιριων.
Ένα καλό σετ κρατά για πολλά, παρά πολλά χρόνια και αξίζει η επένδυση σε αυτό με την προϋπόθεση πως τα διατηρούμε σε φόρμα.
Dimviii εχεις παρει μαχαίρι σεφ με 1 ευρω;
Τα Tramontina ειναι επισης καλα μαχαίρια αλλα δεν φτάνουν σε πχιοτητα ατσαλιού τους 2 Γερμανούς. Sorry.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#646662 Αυτό το σετ έχω εγώ https://www.amazon.de/W%C3%9CSTHOF-9851 ... of&sr=8-14 και βλέπω να πηγαίνει αρκετά χρόνια ακόμα.

Νομίζω το έχω γύρω στα 4 χρόνια με καθημερινή σκληρή χρήση.

Έκανα το λάθος να πάρω πρώτα αυτό https://www.amazon.de/W%C3%BCsthof-4582 ... hof&sr=8-3 μόνο του και μετά κατάλαβα ότι ένα μαχαίρι = κανένα κι αν πρόκειται να μαγειρεύεις χρειάζεσαι ποικιλία.

Εκτός από μασατι και ένα καλό εργαλείο τροχισματος χρειάζεται, αν θυμάμαι καλά το μασατι κάνει κάτι σαν ανόρθωση του μετάλλου ενώ για πραγματικό τροχισμα χρειάζεται κάτι παραπάνω.

< >