Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#641461 Για πειτε καμια ιδεα πως μπορω να πλησιασω οσο πιο κοντα γινεται τα παϊδακια στα καρβουνα, χωρις καρβουνα. Εχω παρει lamb cutlets, που, με το ματι, μοιαζει πολυ κοντινο κομματι με το πατροπαραδοτο παϊδακι, και διαθετω ματια αεριου στα οποια οτι κρεας εχω κανει εχει βγει αψογο. Αλλα τα παϊδακια δε θελω να τα παω στα τυφλα, μου φαινεται πως ανεβαινει ο βαθμος δυσκολιας.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
elteo έγραψε:Η φτώχεια ( :shifty: ) θέλει καλοπέραση. :lol:

Αγαπητέ μου σύντροφε ελτέο, θα σου θυμίσω απλά ότι η μπάντα στον Τιτανικό έπαιζε αγέρωχη ενώ το καράβι βυθιζόταν.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:Μερακλής κι εσύ. :iconcool:

Δε μας εμεινε και τιποτα αλλο ρε φιλε!

Να σου πω την αληθεια χθες χαλαστηκα ελαφρως με τις γαριδες. Σκετες ψητες στα καρβουνα βαζω μονο αν ξερω οτι ειναι εντοπιες και φρεσκιες. Γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι σουπερ η γευση και χωρις τα συνοδευτικα. Εχθες λοιπον βρηκα και πηρα κατευψυγμενες Ισπανιας. Κανονικα θα τις εκανα σαγανακι (που μαζι με ολα τα υπολοιπα γινονται σουπερ) αλλα παρακαλουσαν τα παιδια να παμε κατω στην αυλη να ψησουμε και τους εκανα το χατηρι. Μετριες σε γευση. Αναγκαστηκα να πιω τις διπλασιες μπυρες για να ισοφαρισω την απολαυση :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By elteo
Giuseppe Busso έγραψε:

Αγαπητέ μου σύντροφε ελτέο, θα σου θυμίσω απλά ότι η μπάντα στον Τιτανικό έπαιζε αγέρωχη ενώ το καράβι βυθιζόταν.

:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:Για πειτε καμια ιδεα πως μπορω να πλησιασω οσο πιο κοντα γινεται τα παϊδακια στα καρβουνα, χωρις καρβουνα. Εχω παρει lamb cutlets, που, με το ματι, μοιαζει πολυ κοντινο κομματι με το πατροπαραδοτο παϊδακι, και διαθετω ματια αεριου στα οποια οτι κρεας εχω κανει εχει βγει αψογο. Αλλα τα παϊδακια δε θελω να τα παω στα τυφλα, μου φαινεται πως ανεβαινει ο βαθμος δυσκολιας.

Τηγάνι ή σχαροτηγανο ακόμα καλύτερα από χυτοσιδηρο (cast iron)

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#641491 Οι γαρίδες έτσι στα κάρβουνα δεν κολλάνε με το τσόφλι τους?? Τις τρώτε έτσι??.
Τα παιδάκια με το τα Μαρινάρουμε? Για την ψησταριά με γκάζι λέω...

< Note >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
224v έγραψε:Οι γαρίδες έτσι στα κάρβουνα δεν κολλάνε με το τσόφλι τους?? Τις τρώτε έτσι??.

< Note >

Δεν κολανε φιλε. Ξεφλουδιζεται κανονικα το τσοφλι. Απλα οπως ειπα και πριν, κατα την αποψη μου γαριδες ψητες αξιζουν μονο αν ειναι αφρος η γαριδα και φυσικα οχι πολυ μικρη. Αλλιως χιλιες φορες καλυτερα σαγανακι!

Προσωπικα τα παϊδακια δεν τα μαριναρω με τιποτα. Μου αρεσει ετσι σκετη η γευση τους.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Giuseppe Busso έγραψε:

:lol: :lol: καλο! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Chris
dimik έγραψε:
Chris έγραψε:Για πειτε καμια ιδεα πως μπορω να πλησιασω οσο πιο κοντα γινεται τα παϊδακια στα καρβουνα, χωρις καρβουνα. Εχω παρει lamb cutlets, που, με το ματι, μοιαζει πολυ κοντινο κομματι με το πατροπαραδοτο παϊδακι, και διαθετω ματια αεριου στα οποια οτι κρεας εχω κανει εχει βγει αψογο. Αλλα τα παϊδακια δε θελω να τα παω στα τυφλα, μου φαινεται πως ανεβαινει ο βαθμος δυσκολιας.

< >

Ναι, σε ενα τετοιο κανω και τα υπολοιπα κρεατα, σαν κι αυτο περιπου:

Εικόνα

Κατσε θα το κοιταξω τωρα αν ειναι μαντεμενιο, αλλιως μπορει να παραγγειλω ενα, το συγκεκριμενο βγαζει μαυριλα απο κατω και ειναι καιρο στα πλανα να αλλαχτει

Αλατι πιπερι και τελος? (το λεμονι εννοειται)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#641509 Εχουμε κι εμεις ενα παρομοιο τηγανι-σχαρα. Ενω μου αρεσει πολυ το ψησιμο που κανει, η βρωμα που μαζευει δεν περιγραφεται...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
dimik έγραψε:

Λες; Παρήγγειλα 1 κιλό παϊδάκια σημέρα κι έλεγα να τα κάνω στην ηλεκτρική ψησταριά. Σαν αυτή είναι https://www.mediamarkt.gr/el/product/_i ... 76997.html
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
224v έγραψε:Οι γαρίδες έτσι στα κάρβουνα δεν κολλάνε με το τσόφλι τους?? Τις τρώτε έτσι??.

< Note >
Κολλάνε μόνο όταν τις παραψήσεις.
Και θέλουν σχετικά λίγη ώρα για να γίνουν.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:
dimik έγραψε:

< >

Ναι, σε ενα τετοιο κανω και τα υπολοιπα κρεατα, σαν κι αυτο περιπου:

Εικόνα

Κατσε θα το κοιταξω τωρα αν ειναι μαντεμενιο, αλλιως μπορει να παραγγειλω ενα, το συγκεκριμενο βγαζει μαυριλα απο κατω και ειναι καιρο στα πλανα να αλλαχτει

Αλατι πιπερι και τελος? (το λεμονι εννοειται)
Τίποτα, τα ψήνεις μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και μόλις είναι έτοιμα τα πετάς σε μια γάστρα και τότε αλατοπιπερωνεις και τα αφήνεις ένα 10λεπτο να ξεκουραστουν και να ανεβάσουν και μερικούς βαθμούς θερμοκρασία εσωτερικά.

Βέβαια στα εξωτερικά τα παϊδακια τείνουν να είναι από ζυγούρια ή από μεγαλύτερα ζώα κι εκεί υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

< >