BARHonda έγραψε:Σχολίασε κανείς το καραγκιοζιλίκι του τελευταίου γύρου που στούκαρε ο Bottas και τους αφήσανε να τρέχουνε κανονικά?
Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι ότι έγινε στον τελευταίο γύρο, λίγα μέτρα μπροστά τους, έβγαλαν κίτρινη.
Αν υπήρχε κι άλλος γύρος θα είχε βγει SC γιατί θα έπρεπε να μπουν marshals στη πίστα και να μετακινηθεί το μονοθέσιο.
Τώρα που στην ουσία υπήρχε μισός γύρος αγώνα δεν υπάρχει χρόνος να βγει SC γιατί πήγαιναν για τερματισμό και οι marshals στη πίστα δεν ήταν απαραίτητοι να μετακινηθεί το μονοθέσιο καθώς θα γίνει με άδεια πίστα μόλις περάσουν όλοι.
< >
BARHonda έγραψε:Σχολίασε κανείς το καραγκιοζιλίκι του τελευταίου γύρου που στούκαρε ο Bottas και τους αφήσανε να τρέχουνε κανονικά?
O Bottas ήταν τελευταίος και όλοι θα τερματιζαν
Corto Maltese έγραψε:H εντολή "είσαι σε καλό λάστιχο πήγαινε πιο σιγά" κατακτάει νέα ύψη στο Έβερεστ των εντολών
sparticle έγραψε:Grand slam για τον Russell, μεγαλη εμφανιση, με τον Max να εχει σκυλιασει πισω του.
Ο,τι και να κάνει το πρωτάθλημα έχει τελειώσει.
< >
BARHonda έγραψε:Σχολίασε κανείς το καραγκιοζιλίκι του τελευταίου γύρου που στούκαρε ο Bottas και τους αφήσανε να τρέχουνε κανονικά?Δεν είναι ότι στούκαρε αλλά ότι ήταν πάνω σε στροφή πάνω στην αγωνιστική γραμμή. Ήταν πολύ επικίνδυνο, τελευταίος γύρος το πιο απλό ήταν να ρίξουν κόκκινη σημαία και να τελειώσει ως έχει.
Ήταν για κίτρινη που σημαίνει ότι υπάρχει συμβάν στη πίστα οπότε slow down.
Πρώτα βγαίνει η κίτρινη και μετά sc/vsc και θα αποφασίσει ο race director αν είναι για κόκκινη.
Εδώ δε βγήκε κόκκινη στη στουκα του Κολαπιντο. Νομίζω κόκκινη με τον Μπότας στο τοίχο θα ήταν υπερβολή.
Αν τώρα είχε 2-3 γύρους ακόμα αγώνα και έπρεπε να απομακρυνθεί το μονοθέσιο τότε θα έπρεπε να μπουν marshals στη πίστα και ανάλογα το σημειο και τη ζημιά θα μπορούσε να βγει κόκκινη. Δηλαδή αν ήθελαν τα barriers επισκευή κλπ.
Τεσπα, κατά τη γνώμη μου με μισό γύρο αγώνα δεν υπήρχε κανένας λόγος sc. Ξέρουν να οδηγούν με κίτρινη στο σημείο και ο οδηγός θα έβγαινε όταν είχε λήξει ο αγώνας.
< >
Nikos! έγραψε:sparticle έγραψε:Grand slam για τον Russell, μεγαλη εμφανιση, με τον Max να εχει σκυλιασει πισω του.
Αυτο δε σημαινει οτι σταματανε να τα δινουν ολα οι οδηγοι.
Αν και δεν ειμαι μεσα στο μυαλο του, φανταζομαι οτι ο Γεωργιος θελει να βουλωσει τα στοματα σε κατι μυστες που τον ανεβοκατεβαζαν κουλο ολη τη χρονια...
George_Prix έγραψε:Nikos! έγραψε:sparticle έγραψε:Grand slam για τον Russell, μεγαλη εμφανιση, με τον Max να εχει σκυλιασει πισω του.
Αυτο δε σημαινει οτι σταματανε να τα δινουν ολα οι οδηγοι.
Αν και δεν ειμαι μεσα στο μυαλο του, φανταζομαι οτι ο Γεωργιος θελει να βουλωσει τα στοματα σε κατι μυστες που τον ανεβοκατεβαζαν κουλο ολη τη χρονια...
Τι εννοείς; Πρέπει στο section που υπάρχει κίτρινη να κόψουν. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.
Αν δεις το βίντεο αμέσως μετά το μονοθέσιο που είναι στις μπαριέρες είχε πράσινη.
< >
Η ένσταση μου εμένα με το σκηνικό αυτό είναι ότι αφήνοντας τις κίτρινες, με θέσεις να διεκδικούνται στο μισό δευτερόλεπτο, ουσιαστικά επηρεάζεις το αποτέλεσμα διότι ναι μεν οι οδηγοί οφείλουν να ελαττώσουν ταχύτητα (που όπως ξέρουμε σημαίνει να αποδείξουν μέσω τηλεμετρίας ότι σήκωσαν το πόδι από το γκάζι νωρίτερα) αλλά ο οδηγός που κυνηγάει θα κάνει ότι κάνει και ο προπορευόμενος, απλά ένα κλικ λιγότερο για να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση. Έτσι βρέθηκε ο Max κυριολεκτικά στην ουρά του Russell στην έξοδο της στροφής ενώ μέχρι και τον προηγούμενο γύρο η διαφορά ήταν σχεδόν δευτερόλεπτο
Και απλά να τονίσω ότι εδώ δεν τους κάηκε καρφί για την ασφάλεια των οδηγών, αλλά στο Silverstone κρατήσανε SC κάτι αιώνες…
Αυτά συμβαίνουν. Ένας αγώνας θα έχει και κίτρινες δε πάει να πει ότι επηρεάζεις το αποτέλεσμα έτσι νομίζω.
< >
Nikos! έγραψε:Μα η κίτρινη ήταν στο συγκεκριμένο σεκτορ. Ίσως ο Γιώργος έκοψε λίγο παραπάνω.
< >
Αναφέρεις τα προφανή σαν επιχείρημα του ότι καλά κάνανε και δεν βγάλανε VSC? Έχεις μονοθέσιο κολλημένο στα tecpro λίγα μέτρα από την αγωνιστική γραμμή, ΕΝΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ. Σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, αυτό είναι καραμπινατο SC, αλλά άντε να δεχτώ ότι επειδή είναι τελευταίος γύρος, αρκεί το VSC. Η κίτρινη σημαία δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχεις ένα μονοθέσιο κολλημένο. Ξαναβλέποντας τον αγώνα, Russell-Max περάσανε λιγότερο από 2 μέτρα από το μονοθέσιο του Bottas σε αγωνιστικές ταχύτητες. Το gap από 1.1 στιγμιαία μεταξύ τους έπεσε στα 0.5 μετά τη στροφή
Πρέπει να είναι Ferrari εμπλεκόμενη και μάλιστα να φάει το προσπέρασμα για να ευαισθητοποιηθείς κατάλληλα… Θυμάμαι και την Αυστρία που τρελάθηκες με αυτό που έκανε ο Russell