Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Anonymous Founder έγραψε:Είναι τόσο φαρδύ το 500L; :dizzy:
Θα έλεγα πως φαίνεται στενό απ' έξω, μάλλον είναι το αυξημένο ύψος που το κάνει να δείχνει έτσι.
Δεν ήξερα πως είχε τόσο καλούς χώρους, αυτός είναι ο λόγος μάλλον που στην Ιταλία το βλέπεις παντού.

Το L ειναι τεραστιο μεσα (και εξω ειναι πολυ ογκωδες...). Και αντικειμενικα (πλατος 1,80, υψος 1,68, τεραστιος χωρος στα γονατα των πισω) και σε αισθηση (ειναι "ψηλοταβανο" και φωτεινο με αποτελεσμα να φαινεται ακομη μεγαλυτερο).
Δυστυχως καταργησαν το συρομενο πισω καθισμα και το χρεωνουν πλεον εξτρα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kantoniou έγραψε:Ναι βεβαια, χωρις το εξελακι μου δεν παω πουθενα. :s_biggrin

Τα τιμολογω στο συνολικο κοστος του σεναριου μου (με συγκρισιμη προκαταβολη και διαρκεια δανειου για ολα) και οχι φυσικα στην τιμη μετρητοις. Η FIAT σαρωνει στο χρηματοδοτικο (3,5% με την εισφορα), ενω καλη ειναι και η ΚΙΑ.

Παντως επειδη το ποσο (δανειο ~12.000) και η διαρκεια (3,5 χρονια) δεν ειναι υπερβολικα, απο τη χρηματοδότηση βγαινει ΜΕΓΙΣΤΗ διαφορα κοστους 1.400 €. Πχ Vitara (που εχει το χειροτερο επιτοκιο) και Stonic ξεκιναν με ιδια τιμη και ποσο δανειου και καταληγει το Suzuki ~1400 € πιο ακριβο.

Συγγνώμη που θα επέμβω σε άσχετο θέμα, αλλά στα 12k, τα +1,4k σε τόκους μου φαίνονται πολλά :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Anonymous Founder έγραψε:Πάντως, το 500L από αυτό που είδα, δεν θα το προτιμούσα. Είναι μάλλον αργό και δεν έχει και σοβαρό αυτόματο...
:help:
Το Vitara επίσης θα το απέρριπτα με το 1.6 ατμόσφαιρα, όταν οι Γάλλοι δίνουν στα ίδια λεφτά 1.2 turbo, ποιος ο λόγος;
Θεωρώ λοιπόν πως βάσει των θέλω σου, οι καλύτερες επιλογές είναι από την Citroen, C3 Aircross και C4 Cactus.
Αφού θα μιλάμε για το κύριο αμάξι της οικογένειας, οι παραπάνω χώροι είναι σημαντικοί σε σχέση με τα σουπερμίνι τύπου Ibiza κλπ.
Τα γαλλάκια έχουν πολύ καλά μοτέρ, το καλύτερο αυτόματο της κατηγορίας, χώρους, εγγύηση, εξοπλισμό. Νομίζω πως μόνον προς Κορέα μεριά θα βρεις κάτι αντίστοιχο, και πάλι μάλλον δύσκολα.

Εσύ μέχρι τώρα, πού κλίνεις περισσότερο; :oops:

Αυτοματο μου αρεσει μεν, δεν με ενδιαφερει δε στην παρουσα αγορα:
-Δεν θελω το εξτρα κοστος (ηδη ειμαι οριακαι στο μπατζετ).
-Θα ηθελα τα κοριτσια να μαθουν και το manual, για να εχουν κατι να θυμουνται σε 20 χρονια.
-Εχουμε το Panda Dualogic για τις βολτες - δουλειες - ψωνια στην πολη (ζουμε εκτός).

Για το Vitara μιλαμε για τον χιλιαρη τουρμπο, που ειναι πολυ καλος.
Το Cactus το απεκλεισα, πολυ ιδιοτροπο για τα γουστα μου στο εσωτερικο.
Ιδανικα θα ηθελα ενα Crossaland με τον 1.2t 110ΗΡ του PSA (ακριβο και βγαινει μονο αυτοματο) ή το 500L με τον Multijet 120HP (πολυ ακριβο).
Το Aircross ειναι πολυ κοντα στις προδιαγραφες μου (βασικα ΕΙΝΑΙ οι προδιαγραφες μου) αλλα δεν το μπορω εμφανισιακα.
Το Vitara ειναι καλο (προς μετριο) σε ολα, αλλα, οπως εξηγησα, "χανει" απο το Baleno, καθως εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη και ελαχιστα μεγαλυτερους χωρους.

Πουθενα δεν κλινω, εχω βαρεθει τον εαυτο μου και η εξωση - διαζυγιο - αποποιηση πατρος ερχεται, γιατι τους εχω πρηξει σπιτι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#556868 Δεν θέλω να σε πονοκεφαλιάζω, αλλά η σύγκριση Baleno-Vitara δεν είναι μόνον χώροι. Το Vitara λογικά είναι ένα ή περισσότερα κλικ καλύτερο εντός και με καλύτερα υλικά. Και φυσικά είναι αρκετά κλικ χειρότερο από τα υπόλοιπα.
Το μοτέρ 1.0 turbo της Suzuki είναι όντως πολύ καλό.

Από την στιγμή πάντως που το άλλο αυτοκίνητο είναι το Panda, καλό είναι να πας σε κάτι ευρύχωρο και καλύτερο. Δεν μπορώ να προτείνω κανένα Suzuki γενικώς, γιατί για εμένα, αυτοκίνητα που δεν προσέχουν την άνεση, την ηχομόνωση κλπ δεν μου αρέσουν.
Φυσικά, σημασία έχει πάνω απ' όλα να σου αρέσει αυτό που αγοράζεις, κι εγώ δεν ξετρελαίνομαι με το Aircross πχ, αλλά αν απέναντί του είχα το... Baleno, θα ήταν no brainer υπέρ του Γάλλου.
:s_wacko
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
red_monster έγραψε:
kantoniou έγραψε:Ναι βεβαια, χωρις το εξελακι μου δεν παω πουθενα. :s_biggrin

Τα τιμολογω στο συνολικο κοστος του σεναριου μου (με συγκρισιμη προκαταβολη και διαρκεια δανειου για ολα) και οχι φυσικα στην τιμη μετρητοις. Η FIAT σαρωνει στο χρηματοδοτικο (3,5% με την εισφορα), ενω καλη ειναι και η ΚΙΑ.

Παντως επειδη το ποσο (δανειο ~12.000) και η διαρκεια (3,5 χρονια) δεν ειναι υπερβολικα, απο τη χρηματοδότηση βγαινει ΜΕΓΙΣΤΗ διαφορα κοστους 1.400 €. Πχ Vitara (που εχει το χειροτερο επιτοκιο) και Stonic ξεκιναν με ιδια τιμη και ποσο δανειου και καταληγει το Suzuki ~1400 € πιο ακριβο.

Συγγνώμη που θα επέμβω σε άσχετο θέμα, αλλά στα 12k, τα +1,4k σε τόκους μου φαίνονται πολλά :hmmm:

Το 1.400 το εβαλα απο μνημης στο περιπου, οπως το θυμομουν. Αν βαλεις παντως δανειο 12.200 (καπου εκει ειναι και για τα 2) για 48 μηνες και επιτοκιο 4,5% (ΚΙΑ) και 9,10% :help: (Suzuki) βγαινει διαφορα ~1.250 €.
Αν βαλεις το FIAT με 3,5% φτανεις στα 1500 €.
Τελος παντων, θελω να πω οτι η διαφορα απο τη χρηματοδοτηση ειναι απο 500 μεχρι 1500 €. Σε βαθος 4ετιας, σημαινει 300 € το χρονο κατα ΜΟ. Κοροϊδιστικα λεφτα, που δεν θελω να τα δωσω, αλλα δεν θα αλλαξω και αποφαση απο αυτο, αν μου αρεσει πραγματικα καποιο.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Anonymous Founder έγραψε:Δεν θέλω να σε πονοκεφαλιάζω, αλλά η σύγκριση Baleno-Vitara δεν είναι μόνον χώροι. Το Vitara λογικά είναι ένα ή περισσότερα κλικ καλύτερο εντός και με καλύτερα υλικά.

Εικόνα
Εικόνα

Το Vitara ειναι πιο προσεγμενο μεσα, με λιγο καλυτερα πλαστικα στο πανω μερος του ταμπλο, κατι σαν διχρωμια και κανονικο υποβραχιονιο (στο Baleno δεν συρεται, με αποτελεσμα να ειναι διακοσμητικο). Εχει hill assist, start/stop και καλυτερη θεση οδηγησης (εισαι ψηλα, εχεις το υποβραχιονιο, εχεις καλυτερη ορατοτητα πισω).

Το Baleno εχει το αυτοματο φρεναρισμα (brake assist), φωτα xenon, adaptive cruise, navigation, keyless. Μεσα, με αυτες τις καμπυλες στο ταμπλο, μοιαζει σαν να ειναι μοντελο της προηγουμενης 10ετιας (μου θυμιζει το Fiesta του 2009).

Εχουν ιδιο infotainment, ιδιο κινητηρα, ιδιο τιμονι, παρομοιο πινακα οργανων, ιδια εγγυηση, ιδια καμερα, clima και τα δυο.

Απο χωρους δεν εχουν σημαντικες διαφορες μεσα, στις αποσκευες το Vitara εχει +20lt (355 vs 375) και καλυτερο σχημα. Στο μηκος ειναι 4,00 vs 4,18.

Τη διαφορα δεν την αξιζει το Vitara, παρα μονο για την εμφανιση.

Anonymous Founder έγραψε:κι εγώ δεν ξετρελαίνομαι με το Aircross πχ, αλλά αν απέναντί του είχα το... Baleno, θα ήταν no brainer υπέρ του Γάλλου.
:s_wacko

Ναι, αλλα τιμολογιακα δεν ειναι απεναντι στο Baleno, αλλα στο Vitara, το οποιο μου αρεσε περισσοτερο (εμφανισιακα και μονο). Και μεσα το C3, αν και ποιοτικο (με υφασμα στις πορτες, καλους διακοπτες) ειναι λιγο φλυαρο (αεραγωγοι, οθονη) και εχει ενα αστοχο κενο, στη θεση που μπαινουν τα χειριστηρια του grip control στην φουλ εκδοση. Το εχουν αφησει να χασκει, χωρις να ειναι ουτε θηκη, ουτε διακοσμητικο, αλλα μια αηδια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#556887 Τώρα καταλαβαίνω όντως το πραγματικό δίλημμα....
Το θέμα είναι πως ουσιαστικά βλέπεις να σου κάνει το Baleno και πως τα ακριβότερα Vitara και Aircross είναι μόνον για την εμφάνιση. Πραγματικά, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς το Baleno έχει ίδιους χώρους με το Vitara και Aircross, αλλά σε πιστεύω μιας και τα είδες από κοντά.
Το Baleno δεν θα το αγόραζα ποτέ, αλλά αν είναι όπως τα λες, έχεις τα δίκια σου. Κάνεις οικονομία, έχεις εγγύηση, έχεις όλον τον εξοπλισμό. Αλλά αντικειμενικά, δεν νομίζω πως είναι στο ίδιο επίπεδο τα αυτοκίνητα που συζητάμε. Χωρίς να είναι επικίνδυνο ή κάτι τέτοιο προφανώς, απλώς δεν είναι τόσο σύγχρονο. Μην σε παρασύρει ο εξοπλισμός του.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#556893 Το θεμα ειναι οτι το baleno εχει ιδιες διαστασεις με το c3

Εικόνα

Εικόνα

και προσφατα ακουσα για προσφορα στα 16 χιλιαρικα βενζινη 110 αλογα με το ΕΑΤ6 και σε πλουσια εκδοση.
To Aircross ειναι εμφανως μεγαλυτερο

Εικόνα

Αν χωρατε στο Baleno μηπως να εβλεπες και το απλο C3?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#556894 To Aircross έχει εμφανώς μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ενώ οι επιβάτες μάλλον πιο πολύ αέρα έχουν καθ' ύψος. Σίγουρα νιώθεις πιο άνετα μέσα πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:To Aircross έχει εμφανώς μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ενώ οι επιβάτες μάλλον πιο πολύ αέρα έχουν καθ' ύψος. Σίγουρα νιώθεις πιο άνετα μέσα πάντως.
Το σίγουρο είναι ότι δυσκολεύεσαι λίγο να το κοιτάς
Ενώ το απλό c3 είναι συμπαθητικουλι και σαφώς πιο VfM.
Καλά το Baleno είναι καρικατούρα. Διεκδικεί με το Ignis το βραβείο του πιο κακογουστου μικρού.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#556913 Το Baleno εγώ το χαρακτηρίζω κακομοίρικο, ταλαίπωρο. Οι αναλογίες του δεν είναι κακές, αλλά όλες οι επιφάνειες, λεπτομέρειες, φώτα, προφυλακτήρες, φτερά είναι άστα να πάνε.
Το Ignis μου αρέσει :tomato: :oops: