- 20 Δεκ 2018, 13:21
Οι χωροι του Ibiza και του Baleno ειναι μεγαλοι και μεσα (γονατα πισω επιβατων). Υστερουν στο πλατος, αλλα 5 ατομα σπανια μεταφερω. Επισης οι γυναικες της οικογενειας ειναι (και οι 3!) 1,65, οποτε δεν εχουμε θεμα πισω. Στο Baleno, αν ο οδηγος καθεται πολυ καθετα/ψηλα και ειναι ψηλος, μπορει η καμπυλη της οροφης μπροστα να κρυβει το ανω μερος της ορατοτητας (πχ για να δει ενα φαναρι ψηλα θα χρειαστει να σκυψει λιγο).
Εγω με 1,84 ειμαι ΟΚ, και στο κεφαλι και στα γονατα, και στο Baleno και το ibiza (πχ στο JAZZ ήμουν οριακα).
Γενικα παντως Ibiza & Baleno ΔΕΝ υστερουν σε εσωτερικους χωρους απο τα Cross που εχω δει (Vitara, Aircross, Stonic, Crossland).
Το μονο που εχει σοβαρη διαφορα σε χωρους (πλατος και γονατα) ειναι το 500L. Οι πισω εχουν απλετο χωρο, ενω και στη θεση του οδηγου ειναι τοσο φαρδυ που ο αριστερος αγκωνας μου δεν φτανει το "υποβραχιονιο" της πορτας για να ακουμπησει
Ενα σημειο που υπερτερουν τα Cross στο πορτ μπαγκαζ ειναι οτι εχουν μεγαλυτερο μηκος. Το μηκος του χωρου αποσκευων στα σουπερ μινι ειναι μικρο και τα λιτρα ειναι σε βαθος (ειδικα στο Baleno). Αλλα βαζεις τις βαλιτσες καθετα και εισαι ΟΚ. Τα λιτρα ειναι 355 στα 2 σουπερ μινι και 352 στο Stonic.
Ενα αλλο σημειο ειναι τα συρομενα πισω καθισματα σε καποια Cross (στανταρ στο Captur, εξτρα στο Crossland και το C3 Aircross και εξτρα πλεον και στο 500L

). Εκει εχεις απλα για τους πισω οταν εισαι στην καθημερινοτητα και τα φερνεις μπροστα οταν χρειαζεσαι να φορτωσει αποσκευες.