Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
cosneo έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Στην Βραζιλία το Cactus πωλείται με πίσω παράθυρα κανονικά και στροφομετρο!

Απορώ γιατί δεν το έφερε η αντιπροσωπεία εδώ.

Από το Mi A1.
Σε δικό τους εκεί εργοστάσιο το φτιάχνουν απ' ότι διαβαζω με κινητήρες δικούς τους που δεν έχουν καμία σχέση με τους ευρωπαικους και με το εσωτερικό που είναι από ένα επίσης δικής τους παραγωγής 4θυρο C4 που το λένε Lounge και έχει στροφομετρο.
Το ευρωπαϊκό φτιάχνεται στην Ισπανία.
Ουάου! Εντυπωσιάστηκα τώρα!

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#556090 Το duster δυστυχώς από τη στιγμή που το φέρνουν με το νέο ντήζελ κινητήρα τσίμπησε πάνω από χιλιάρικο σε κάθε έκδοση. Επίσης σύμφωνα με το σάιτ της ντατσια το τετρακίνητο έχει αισθητά μικρότερο χώρο αποσκευών.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#556136 Ειδα το εκθεσιακο Dacia στη Lion, με τελικη τιμη αυτη που εγραψα και ΝΟΜΙΖΩ ηταν το δικινητο.
Παντως με τιμη καταλογου 17130 για το Sportive, ειναι λιγο πιο ακριβο από το Vitara GL+, το οποιο εμενα μου φανηκε πολυ καλυτερο.

Τεσπα, καταλαβαινω τα "συν" του Duster, αλλα για μενα ΔΕΝ παιζει (μονο ντιζελ, μεγαλο-αγριο, 3 αστερια στο crash test). Ουτε μου αρεσε, ουτε ειναι Η ευκαιρια.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#556137 Εξακολουθεί να είναι το μοναδικό τετρακίνητο suv με ντήζελ (μαζί ίσως με το παντα cross) κάτω από 20.000€ αλλά με τιμή κοντά στα 19.000 πλέον και όχι 17000 τα μειονεκτήματα του σε σχέση με τον δικινητο έστω ανταγωνισμό αρχίζουν να ενοχλούν περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:Δε ζορίστηκα ποτέ με το μέγεθος. Ούτε του volvo που είχε ο πατέρας μου, ούτε του navara που είχα ένα 6 σαν φοιτητής και πήγαινα Σίνδο, ούτε του jeep, ούτε του passat τώρα. Με το passat βέβαια με ζορίζει που είναι χαμηλό, αλλά σύντομα έρχεται το ντάτσουν, να γίνουμε άνθρωποι πάλι....

Υπάρχουν περιπτώσεις σε κάτι κωλόστενα να κάνεις όπισθεν και να διορθώσεις, για να μπορέσεις να στρίψεις. Που με ένα μικρό δεν θα το κάνεις. Το προτιμώ, από το να μη χωράνε ότι και όσοι θέλω.

Προφανώς δεν μπαίνεις σε πολλά στενάκια. Κάποτε (20+ χρόνια πριν), με το LR, στα στενάκια της τότε Ανθέων, νυν Α. Παπανδρέου, περνούσε το Disco απλά επειδή οι καθρέπτες του ήταν πιο ψηλά από των άλλων, παρκαρισμένων, αυτοκινήτων. Όταν συναντούσα κανένα παρκαρισμένο Transit, έδιναν φιλάκια! :lol:

Σε τι σε ζόρισε το ύψος του Passat?
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#556247 Με το ντάτσουν και το jeep, γυρνούσα όλα τα στενά γύρω από τη Μαρτίου. Συνήθεια το μέγεθος. Αν βέβαια έμπαινε κανένας καινούριος συνοδηγός, τραβιόταν κάθε λίγο, επειδή φοβόταν ότι θα χτυπήσουμε τους καθρέπτες.
Το passat είναι πολύ χαμηλό και με μεγάλο καπό. Όταν βγαίνω από στενό με παρκαρισμένα στις γωνίες, βγαίνω πολύ έξω για να δω. Με το jeep τα έβλεπες από πάνω.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#556307 Duster + sportage σύμφωνα με το Autobild είναι τα τελευταία σε αξιοπιστία κ βλάβες. 2 φορές περισσότερες βλάβες σχετικά με μέσο όρο.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#556632 Το θέμα των διαστάσεων έχει κυρίως να κάνει με το πως οδηγείς/θέλεις να οδηγείς και πού οδηγείς.
Συνήθως οδηγώ την παλιά μου 5αρα BMW E39 και πότε πότε ένα παλιό Polo. Διαστάσεις περίπου 3,80 και σχεδόν 4,80. Ε λοιπόν αυτό το μέτρο, και η διαφορά σε πλάτος φυσικά, βρίσκω ότι κάνει τεράστια διαφορά.
Στο παρκάρισμα θεωρώ αυτονόητο ότι ακόμα και 20-30 πόντοι μετράνε αν είσαι στον πόντο. Δέχομαι όμως ότι για να δεις σημαντική διαφορά θέλεις τουλάχιστον 40-50 πόντους. Και σε ανοιχτό δρόμο φυσικά το μεγάλο είναι πιο άνετο και καλοτάξιδο και εκεί οι διαστάσεις είναι μόνο πλεονέκτημα. Κολλημένος στην κίνηση δεν έχει διαφορά, εκεί είσαι πιο άνετος στο μεγάλο (συνήθως έχεις καλύτερο κλιματισμό, καλύτερη ηχομόνωση και άπλα).
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, από μικρός οδηγούσα και μικρά και μεγάλα που είχαμε στην οικογένεια και οδηγώ και εκτιμώ και τα δύο και η 5άρα είναι ευκίνητη για τον όγκο της αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτός γίνεται εμφανής. Κυρίως στην πόλη όπως αναμένεται, τις κλειστές στροφές με παρκαρισμένους θα την πάρω πιο προσεκτικά και πιο αργά με το μεγάλο αφού λόγω μεγαλύτερου μεταξονίου πρέπει η μούρη να μείνει ανοιχτά για μεγαλύτερη απόσταση ώστε όταν στρίψει να περάσει το πίσω μέρος χωρίς να βρει στο εσωτερικό της στροφής. Και υπάρχουν στενά που με την BMW θα ζοριστώ (είναι ένα συγκεκριμένο στην Κυψέλη που δεν περνάω με την BMW ακόμα και με μαζεμένους καθρέφτες).
Την πιο μεγάλη διαφορά όμως υπέρ του μικρού την βλέπω στη ροή στην πόλη. Αλλάζεις λωρίδα πολύ πιο εύκολα και άμεσα. Πρέπει να βοηθάει και η μειωμένη αδράνεια λόγω μικρότερου βάρους αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι το διάστημα που αφήνουν οι οδηγοί ανάμεσα στα κινούμενα αυτοκίνητα που σε ταχύτητες πόλης χωράει πολύ πιο συχνά αυτοκίνητα μέχρι 4-4,25 από ότι πιο μεγάλα. Με το μεγάλο νιώθω ότι θέλει μεγαλύτερη προσοχή ή επιθετικότητα και περιέχει μεγαλύτερο ρίσκο και άγχος. Οπότε σε αυτές τις συνθήκες συχνά επιλέγεις ένα πιο αρχοντικό στυλ με το μεγάλο κι ένα πιο ανέμελο/παιχνιδιάρικο και χύμα με το μικρό.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#556843 Ειδα και το Stonic. Καλο, ειναι, μοντερνο απ' εξω και ποιοτικο μεσα. Καλους κινητηρες, καλο χρηματοδοτικο και κορυφαια εγγυηση και αξιοπιστια. Και δεν ειναι ακριβο. Δεν θελω ομως το δερμα στο σαλονι :tomato: , που ειναι υποχρεωτικο στην πλουσια εκδοση, κυριως ομως κολλαω σε αυτό:
kantoniou έγραψε:-Αποκλειστηκαν επισης οσα crossovers δεν μου δινουν προστιθεμενη αξια σε χωρους, Πχ το Stonic και το 500Χ εχουν χωρους αποσκευων οσο το Ibiza-Baleno. Σε Cross θα παω μονο για σοβαρη διαφορα στον χωρο αποσκευων.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#556846 Δεν είναι δέρμα, είναι μια "πατέντα" της ΚΙΑ που είναι εντελώς συνθετικό μεν, δείχνει σαν δέρμα δε. Κι εγώ όταν το είδα, με χάλασε και θεωρώ πως είναι λάθος επιλογή στο ελληνικό κλίμα.
Κατά τ' άλλα, τα πλαστικά του και το εσωτερικό δεν είναι κάτι σπουδαίο (θα έλεγα ένα κλικ κάτω από τα φτηνά του VAG), αλλά φαίνεται κατά τ' άλλα καλοφτιαγμένο και με την εγγύηση που έχει, λογικά θα είναι και απροβλημάτιστο.
Εμένα δεν μου έκανε κανένα κλικ, από τα νέα ΚΙΑ βρίσκω πραγματικά γουστόζικο και χαριτωμένο το παρακάτω:
Εικόνα
Εικόνα
:help:
Αλλά είναι πολύ μικρό για εσένα, κάνει μόνον για δεύτερο ή τρίτο... :s_no

Πάντως αυτό με το πορτμπακάζ δεν το καταλαβαίνω... Το S-tonic δεν μου φάνηκε τεράστιο, οι χώροι του δεν είναι γενικώς μεγαλύτεροι από Ibiza πχ; Γιατί κοιτάς μόνον το χώρο αποσκευών;
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#556851 Οι χωροι του Ibiza και του Baleno ειναι μεγαλοι και μεσα (γονατα πισω επιβατων). Υστερουν στο πλατος, αλλα 5 ατομα σπανια μεταφερω. Επισης οι γυναικες της οικογενειας ειναι (και οι 3!) 1,65, οποτε δεν εχουμε θεμα πισω. Στο Baleno, αν ο οδηγος καθεται πολυ καθετα/ψηλα και ειναι ψηλος, μπορει η καμπυλη της οροφης μπροστα να κρυβει το ανω μερος της ορατοτητας (πχ για να δει ενα φαναρι ψηλα θα χρειαστει να σκυψει λιγο).
Εγω με 1,84 ειμαι ΟΚ, και στο κεφαλι και στα γονατα, και στο Baleno και το ibiza (πχ στο JAZZ ήμουν οριακα).

Γενικα παντως Ibiza & Baleno ΔΕΝ υστερουν σε εσωτερικους χωρους απο τα Cross που εχω δει (Vitara, Aircross, Stonic, Crossland).

Το μονο που εχει σοβαρη διαφορα σε χωρους (πλατος και γονατα) ειναι το 500L. Οι πισω εχουν απλετο χωρο, ενω και στη θεση του οδηγου ειναι τοσο φαρδυ που ο αριστερος αγκωνας μου δεν φτανει το "υποβραχιονιο" της πορτας για να ακουμπησει :dizzy:

Ενα σημειο που υπερτερουν τα Cross στο πορτ μπαγκαζ ειναι οτι εχουν μεγαλυτερο μηκος. Το μηκος του χωρου αποσκευων στα σουπερ μινι ειναι μικρο και τα λιτρα ειναι σε βαθος (ειδικα στο Baleno). Αλλα βαζεις τις βαλιτσες καθετα και εισαι ΟΚ. Τα λιτρα ειναι 355 στα 2 σουπερ μινι και 352 στο Stonic.

Ενα αλλο σημειο ειναι τα συρομενα πισω καθισματα σε καποια Cross (στανταρ στο Captur, εξτρα στο Crossland και το C3 Aircross και εξτρα πλεον και στο 500L :( ). Εκει εχεις απλα για τους πισω οταν εισαι στην καθημερινοτητα και τα φερνεις μπροστα οταν χρειαζεσαι να φορτωσει αποσκευες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#556853 Είναι τόσο φαρδύ το 500L; :dizzy:
Θα έλεγα πως φαίνεται στενό απ' έξω, μάλλον είναι το αυξημένο ύψος που το κάνει να δείχνει έτσι.
Δεν ήξερα πως είχε τόσο καλούς χώρους, αυτός είναι ο λόγος μάλλον που στην Ιταλία το βλέπεις παντού.
Να ρωτήσω κάτι που δεν θυμάμαι; Αγοράζεις μετρητοίς ή με δόσεις; Γιατί αν με δόσεις, πρέπει στις τιμές που βλέπεις να υπολογίζεις το τελικό κόστος (μαζί με την χρηματοδότηση) και όχι την τιμή που βλέπεις μετρητοίς.

Η Fiat συνήθως έχει τα καλύτερα χρηματοδοτικά. Έχεις κάνει την άσκηση αυτή;
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#556856 Ναι βεβαια, χωρις το εξελακι μου δεν παω πουθενα. :s_biggrin

Τα τιμολογω στο συνολικο κοστος του σεναριου μου (με συγκρισιμη προκαταβολη και διαρκεια δανειου για ολα) και οχι φυσικα στην τιμη μετρητοις. Η FIAT σαρωνει στο χρηματοδοτικο (3,5% με την εισφορα), ενω καλη ειναι και η ΚΙΑ.

Παντως επειδη το ποσο (δανειο ~12.000) και η διαρκεια (3,5 χρονια) δεν ειναι υπερβολικα, απο τη χρηματοδότηση βγαινει ΜΕΓΙΣΤΗ διαφορα κοστους 1.400 €. Πχ Vitara (που εχει το χειροτερο επιτοκιο) και Stonic ξεκιναν με ιδια τιμη και ποσο δανειου και καταληγει το Suzuki ~1400 € πιο ακριβο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#556857 Πάντως, το 500L από αυτό που είδα, δεν θα το προτιμούσα. Είναι μάλλον αργό και δεν έχει και σοβαρό αυτόματο...
:help:
Το Vitara επίσης θα το απέρριπτα με το 1.6 ατμόσφαιρα, όταν οι Γάλλοι δίνουν στα ίδια λεφτά 1.2 turbo, ποιος ο λόγος;
Θεωρώ λοιπόν πως βάσει των θέλω σου, οι καλύτερες επιλογές είναι από την Citroen, C3 Aircross και C4 Cactus.
Αφού θα μιλάμε για το κύριο αμάξι της οικογένειας, οι παραπάνω χώροι είναι σημαντικοί σε σχέση με τα σουπερμίνι τύπου Ibiza κλπ.
Τα γαλλάκια έχουν πολύ καλά μοτέρ, το καλύτερο αυτόματο της κατηγορίας, χώρους, εγγύηση, εξοπλισμό. Νομίζω πως μόνον προς Κορέα μεριά θα βρεις κάτι αντίστοιχο, και πάλι μάλλον δύσκολα.

Εσύ μέχρι τώρα, πού κλίνεις περισσότερο; :oops: