Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Y.V έγραψε:
PeterPan έγραψε:. Αξίζει να πάει κανείς αν πάει ως τη Ρώμη, αλλά μην περιμένει παπάδες...

Δεν εχει παπαδες το βατικανο; :s_omg :lol:

Χαχα! Επίτηδες το έγραψα. Δεν είδα ούτε παπά, ούτε καρδινάλιο!

Μόνο Ελβετούς φρουρούς!

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#501722 Έχουμε κλείσει για ταξίδι Ιταλία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου. Ξεκινάμε από Ρώμη για τρία βράδια, οπότε γράφω εδώ. Δεν έχουμε ψάξει τίποτε επί της ουσίας, απλώς κλείσαμε χθες τα εισιτήρια, το αυτοκίνητο και το δωμάτιο (ολόκληρο σπιτάκι ουσιαστικά για 200€ για τρία βράδια) και έχουμε το εξής πλάνο:
-3 βράδια Ρώμη
-Κατόπιν, ξεκινάμε για Τοσκάνη. Εκεί λέμε να μείνουμε 5 βράδια.
-Μετά (αλλά κι αυτό υπό συζήτηση ακόμη) 2 βράδια στα Cinque Terre που είναι όνειρο από πολλά χρόνια για εμένα, χωρίς να ξέρω αν αξίζει βέβαια. Σκέφτομαι πως ίσως να μην πρέπει να μείνουμε εκεί, αλλά να πάμε απλώς επίσκεψη.
-Τέλος, η επιστροφή θα γίνει από Bergamo, όπου θ' αφήσουμε και το αυτοκίνητο.

Αρχικά έλεγα να πάμε νότια, αλλά είδα πως τελικά η Νάπολη έχει κυρίως Πομπηία και Βεζούβιο και δεν είμαι σε mood για τέτοια. Θέλω κυρίως φύση, ομορφιές και άραγμα, αλλά φυσικά θέλω να δω και την Ρώμη που δεν έχω πάει.

Για πείτε λίγο πώς σας φαίνεται το σχέδιο και είμαι όλος αυτιά (και μάτια) σε προτάσεις και εναλλακτικές. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#501732 ενας φιλος το εκανε ταξιδι του μελιου αυτο :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#501786 Που κλείσατε στη Ρώμη; Εμείς πέρυσι μείναμε σε ένα πολύ βολικό δίπλα στο Βατικανό (ήταν λίγο πιο ακριβό)
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάτε για ποτάκι κλπ Trastevere, εμείς εκεί περάσαμε εξαιρετικά 2 βράδια.
Α είχαμε φάει ένα βράδυ σε αυτή την τρύπα: https://www.tripadvisor.com.gr/Restaura ... Lazio.html
Πολύ καλό φαγητό, φέρνουν ό,τι γουστάρουν αυτοί βασικά :lol: , γελάσαμε πολύ εκείνο το βράδυ.

Σε γενικές γραμμές η Ρώμη είναι :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#501789 Κλείσαμε σε ένα κοντά σχετικά στο κέντρο και δίπλα σε μετρό, για να μετακινούμαστε εύκολα. Παίζει επίσης και αμάξι όπως έγραψα. Βαριέμαι να ψάξω τώρα πού ακριβώς είναι!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#501797 Στην Ρωμη δεν χρειαζεσαι ουτε μετρο ουτε αυτοκινητο κατα την αποψη μου.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#501807 Αυτοκίνητο σίγουρα δεν χρειάζεσαι.
Μετρό ανάλογα που μένεις, δεν έχει και κάνα τρομερό δίκτυο έτσι κι αλλιώς.
Αλλά ναι, περπατιέται (που είναι και ο στόχος)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#501817 Το αυτοκίνητο θα υπάρχει ούτως ή άλλως, η τιμή ήταν τόσο χώμα που το κλείσαμε για όλες τις μέρες (κάτω από 200€ για όλες τις μέρες με ασφάλεια πλήρη).
Άρα, ο στόχος είναι να περπατήσουμε, αλλά δεν έχουμε και θέμα να πάμε και ένα βράδυ κάπου με το αυτοκίνητο, αυτό λέω.

Με διόδια τι παίζει στην Ιταλία; Πληρώνουμε με κάρτα; Στην Γαλλία παντού με πιστωτική ήταν.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#501820 Πιστωτική εκτος αν δεις ταμπελα που λεει πως υπαρχουν ηλεκτρονικα διοδια οποτε πληρωνεις στο website που λεει η ταμπελα. Αλλα δεν υπαρχουν πολλα τετοια κομματια.
Υποψιν στα περισσότερα παίρνεις χαρτακι οταν μπεις στην εθνικη και πληρώνεις με αυτο στην έξοδο.

< >
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Asimov έγραψε:Αυτοκίνητο σίγουρα δεν χρειάζεσαι.

Κοίτα να δεις που θα είναι εκεί στο roma - liverpool :dizzy:
. θα μας φιλοξενήσεις με τον Asimov έτσι?. Δε θα κάτσουμε πολύ μια μέρα να δούμε τον αγώνα και θα φύγουμε. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#501850 :yahoo:

ΝΑΙ

ΘΕΛΩ
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
junior gt έγραψε:
Asimov έγραψε:Αυτοκίνητο σίγουρα δεν χρειάζεσαι.

Κοίτα να δεις που θα είναι εκεί στο roma - liverpool :dizzy:
. θα μας φιλοξενήσεις με τον Asimov έτσι?. Δε θα κάτσουμε πολύ μια μέρα να δούμε τον αγώνα και θα φύγουμε. :whistlink:

Αστον αυτον, εχει παει δυο φορες ηδη και δεν ειναι Λιβερπουλ. Παμε μαζι.

@ Asimov, :s_tongue :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#501853 Μλκς μπορεί να μας δεχτεί και τους τρεις ο ΗΦ. :inlove:
Μην τσακώνεστε... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#501856 Είμαι Roma όμως

Εικόνα

:metalo: :metalo: :metalo: