Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Η τιμή που μου λέει είναι 99% για τα All Season και εγώ θέλω τα καλοκαιρινά. Μίλησα απευθείας με Pirelli γιατί έχουμε μια συνεργασία στη δουλειά μαζί τους και τα καλοκαιρινά θα τα έχουν από αρχή του χρόνου.

Το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο μεγάλη είναι διαφορά των All Season σε σχέση με τα θερινά και αν αξίζει για τα 70€ λιγότερα να τα βάλω προκειμένου να έχω και νέα λάστιχα μέσα στις γιορτές που θα ταξιδέψω.

Για το Αουντι? καλυτερα θα του τεριαζουν τα all season αν θα πας για σκι/βουνο 5-10 φορες μεσα στην χρονια και κανενα ταξιδι στην ευρωπη τον χειμωνα. Αν μενεις Αθηνα και μονο το καλοκαιρι Πορτο Χελι τοτε τα θερινα, στην αισθηση και στο κρατημα πρεπει να εχουν μεγαλη διαφορα ειδικα στους ελλ δρομους.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#49511 Σύμφωνα με το site του δεν έχει Pirelli. Αν αποφασίσω ότι θα αλλάξω μάρκα θα κοιτάξω και σ' αυτόν.

Είναι κρίμα όμως να μην βάλω τα Πιρέλια που είμαι φουλ ευχαριστημένος και έχουν πέσει και σχεδόν 200€ από τότε που τα πρωτοέβαλα. Τα all season νομίζω είναι περιττά για τη χρήση που κάνω. Μη μετανιώνω όλο το χρόνο για κάτι που με εξυπηρετεί σε 2-3 χειμερινά ταξίδια.

Μας γάμησε η Pirelli ρε πστ μου! :rant:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#49823 Πάρε τηλέφωνο τον Κυριαζή και ξαναρώτα ώστε να ξεκαθαρίσεις το θέμα. Ποιο μοντέλο είναι και γιατί σου είπαν ότι δεν έχει έρθει ακόμα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#49835 Ξαναπήρα στον Κυριαζή και επιμένει ότι δεν είναι τα all season αλλά στο τηλέφωνο μου έδωσε να καταλαβώ ότι δεν γνώριζε ότι υπάρχουν δύο τύποι. Του επέμεινα και του λέω τα θερινά και αυτός μου έλεγε "ναι ναι, τα οικολογικα, eco γράφουν". Τέσπα βρέθηκε μία 4αδα του 2013 μέσα από την Pirelli που μου τα δίνουν και καλά προσφορά λόγω συνεργασίας με τη δουλειά στα 575€ τοποθετημένα αλλά κωλώνω να πω το ΟΚ και να βάλω λαστιχα 2ετίας όσο καλά και να είναι αποθηκευμένα όλο αυτό τον καιρό.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Deleted User 1 έγραψε:Ξαναπήρα στον Κυριαζή και επιμένει ότι δεν είναι τα all season αλλά στο τηλέφωνο μου έδωσε να καταλαβώ ότι δεν γνώριζε ότι υπάρχουν δύο τύποι. Του επέμεινα και του λέω τα θερινά και αυτός μου έλεγε "ναι ναι, τα οικολογικα, eco γράφουν". Τέσπα βρέθηκε μία 4αδα του 2013 μέσα από την Pirelli που μου τα δίνουν και καλά προσφορά λόγω συνεργασίας με τη δουλειά στα 575€ τοποθετημένα αλλά κωλώνω να πω το ΟΚ και να βάλω λαστιχα 2ετίας όσο καλά και να είναι αποθηκευμένα όλο αυτό τον καιρό.

...μια χαρά θα είναι, μέχρι τέσσερα χρόνια αντέχουν τα σημερινά ελαστικά χωρίς πάτημα. Θα είναι και επαρκώς βουλκανισμένα ώστε να μην τα φοβάσαι στα πρώτα χιλιόμετρα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Alxnks έγραψε:Στον Καρλή πήρες κάνα τηλέφωνο να ρωτήσεις;

< 4X >

Δεν νομίζω ότι έχει πολύ νόημα να συνεχίσω την έρευνα αγοράς. Απ' ότι φαίνεται κανείς δεν στοκάρει πλέον. Όλοι στις αποθήκες του εκάστοτε εισαγωγέα βασίζονται. Ίσως και να είναι θέμα διάστασης βέβαια.

Μάλλον τελικά θα βάλω την 4αδα που βρήκα στην Pirelli να τελειώνω. Έχω ταξίδι σε 10 μέρες και τα λάστιχά μου είναι άκρως επικίνδυνα και οι προτάσεις των άλλων κατασκευστών στην κατηγορία δεν με πείθουν ιδιαίτερα. Γενικώς παρατηρώ μία στασιμότητα στην εξέλιξη των ελαστικών τελευταία.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
#49937 ...και πολύ καλά θα κάνεις, όντως όποτε έψαξα τελευταία για λάστιχα μόνο προβλήματα αντιμετώπισα... δεν κάνουν εισαγωγές παρά μόνο αν παραγγελθούν.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#49957 Ναι δεν είναι για να παίζουμε με το θέμα λάστιχο. Η ίδια η Pirelli λέει (μπορεί να είναι και |λογοκρισία|) οτι το λάστιχο θα μπει σε παραγωγή Ιανουάριο 2015 άρα στα μέρη μας Φλεβάρη. Ήδη έπρεπε να έχω αλλάξει εδώ και μίνιμουμ ένα 8μηνο αλλά με πήγε πίσω το 3μπουρδελο το s-tronic που μου φαγε το 2χιλιαρο με το οποίο θα το έκανα καινούριο το αμάξι (λάστιχα, ολική επισκευή και της παραμικρής γρατζουνιάς εξωτερικά συν μια τρελή περιποίηση μέσα-εξω στη Swell). Τώρα με το 150αρι που γλιτώνω απο αυτά που υπολόγιζα για τα λάστιχα λέω να κάνω μία γενική επισκευή ζαντών και τοπικό βάψιμο όπου υπάρχει γρατζουνιά.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#49977 Όχι ολική βαφή. Προφυλακτήρες μπρος πίσω και τοπικά έχω αρκετά σημάδια. Θέλουν φτιάξιμο και βάψιμο όλα αυτά. Ως γνωστόν ο έλληνας οδηγός στα παπάρια του για την περιουσία του άλλου.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#50371 Ψάχνει φίλος ελαστικά για ford focus mk2 1.6. (205/55/16 91V)
Του πρότεινα Good Year efficient grip performance.
Κάνει 150-160 χιλιόμετρα τη μέρα. Εγνατία Θεσσαλονίκη-Βέροια-Θεσσαλονίκη 5 φορές τη βδομάδα με 120χλμ/ω (οικονομική οδήγηση). Οπότε ψάχνουμε κάτι σε touring ελαστικό. Αξιοπρεπές, όχι θορυβώδες, να βγάζει κάποια χιλιόμετρα και ντάξει να μην είναι τελείως μπαλόνι, να έχει κρατήματα.
Δεν υπάρχουν πλέον λεφτά για ταρζανιές και τέτοια οπότε δεν κοιτάμε σπορ ελαστικό. Πριν φορούσε vredestein sportrack3 και πιο πριν pilot sport 3. Αλλά ΟΚ νομίζω πως είναι overkill πλέον για τη χρήση που κάνει.

Υπάρχει κάποια άλλη καλύτερη πρόταση;
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#50388 Michelin Primacy 3, primacy hp, energy saver. Γενικά θα βγάλει χλμ :thumbsup: .
Εγώ με 28000χλμ και Michelin Primacy hp και αποδίδουν άψογα. Έκανα πριν 8000χλμ και το πρώτο σταύρωμα τους.
Να σημειώσω ότι τα έβαλα τον Απρίλη που μας πέρασε με ημερομηνία παραγωγής 7/14 (ψιλά γράμματα)
Τελευταία επεξεργασία από Thomas_C200K και 11 Δεκ 2014, 14:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Thomas_C200K έγραψε:Michelin Primacy 3, primacy hp, energy saver. Γενικά θα βγάλει χλμ :thumbsup: .
Εγώ με 28000χλμ και Michelin Primacy hp και αποδίδουν άψογα. Έκανα πριν 8000χλμ και το πρώτο σταύρωμα τους.
Να σημειώσω ότι τα έβαλα τον Απρίλη που μας πέρασε με ημερομηνία παραγωγής 7/14 (ψιλά γράμματα)

Primacy 3 φοράω εγώ τώρα στο ίδιο αμάξι. ΟΚ καλά είναι αλλά όχι τίποτα ιδιαίτερο. Και είναι και πιο ακριβά από τα Good year.
Δλδ τα efficient grip perf είναι χειρότερα από τα primacy 3? :hmmm: