- 28 Μαρ 2018, 23:45
Dimitris_P έγραψε:Γνωρίζει κανείς για το σύστημα επεμβάσεων μέσω ρομποτικής Da Vinci x ? Πέτρο; Το ψάχνει η μάνα μου μήπως κάνει για το ισχίο
Συγγνωλμη για την αργοπορημένη απάντηση, δεν είδα την ερώτηση τόσο καιρό.
Το da Vinci δε χρησιμοποιείται στην ορθοπαιδική, θα έλεγα καθόλου, πέρα από μερικές έρευνες ίσως και σε πειραματικό στάδιο.
Υπάρχουν μερικά συστήματά για Navigation σε αρθροπλαστικές γόνατος, όπως επίσης κ οι individual προθέσεις γόνατος που κάνουμε κ εμείς με την εταιρία conformis. Αλλά αυτά αφορούν γόνατο. Στο ισχίο τα πράγματα είναι πολύ απλά. Έχει 4-5 προσπελάσεις (διαφορετικούς τύπους τομής), πολλοί κάνουν την οπίσθια (dorsal) αλλά σε αυτή πρέπει να κόψει κανείς μύες κ να τους συρράψει μετά. Υπάρχει μία προσπέλαση που λέγεται anterolateral watson-jones, στην οποία αλλάζεις το ισχίο μέσα από ένα κενό μεταξύ δύο μυών οπότε ο ασθενής είναι πιο γρήγορα fit. Εγώ κάνω πλέον σχεδόν μόνο αυτή την τομή, εκτός από revisions κτλ. Ο ασθενής περπατά την επομένη κανονικά. Επίσης ο έμπειρος ιατρός ξέρει τί να κάνει για να αποτρέψει μια εξάρθρωση, να δώσει καλή τάση στην άρθρωση κτλ. Κ η τομή είναι 8-12 εκατοστά.
Προχθές μου ήρθε ο ασθενής στα αριστερά κ το έβαλα στα δεξιά!

Η φωτογραφία δείχνει εξάρθρημα ισχίου μετά από αρθροπλαστική.
Για μένα η τομή είναι το βασικότερο κ η πείρα, τα υπόλοιπα για da Vinci είναι marketing, δεν υπάρχει τέτοια τεχνική στο ισχίο.
< >
Leone di Mare.
When the going gets tough, the tough get going