Τώρα, θέλω τη βοήθεια όποιου ξέρει:
Με πήρε τηλ. γνωστό μου ζευγάρι σε κατάσταση πανικού. Τους έσπασε στο πάτωμα το θερμόμετρο υδραργύρου που είχαν στο σαλόνι ενώ ήταν και ο 9 μηνών γιος τους. Μάζεψαν με προσοχή τα θραύσματα και με την ηλεκτρική τον υδράργυρο για να μην έρθουν σε επαφή. Μετά αέρισαν για λίγη ώρα τον χώρο.
Και μετά μπήκαν στο ίντερνετ. Και ακολούθησε ο πανικός.
Διάβασαν ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ηλεκτρική για αυτόν τον σκοπό, καθώς υπάρχει η πιθανότητα διασποράς του υδραργύρου στον χώρο. Στο σαλόνι σε όλη την διάρκεια των 2-3 λεπτών του καθαρισμού ήταν και ο γιος τους. Το κέντρο δηλητηριάσεων τους καθησύχασε λέγοντας ότι να αερίσουν καλά τον χώρο και να ακολουθήσουν μια πιο ειδική διαδικασία για την ηλεκτρική σκούπα, εκτός του σπιτιού. Παρά ταύτα ο πανικός ξεχείλιζε από το τηλέφωνο, μιας και όλα τα sites από U.S. αναφέρουν διαδικασίες επείγουσας εκκένωσης και κλήσης hazmat team για καθαρισμό. Το βασικό μπέρδεμα στην ιστορία είναι η σκούπα που χρησιμοποίησαν, όχι πάντως πάνω από 2-3 λεπτά. Παρά ταύτα, το παιδί ήταν εκεί γύρω.
Έχουν περάσει περίπου 48 ώρες και όλοι, ιδίως το παιδί, είναι καλά. Αερίζουν το σπίτι διαρκώς, μίλησαν με την παιδίατρο που επίσης τους καθησύχασε επίσης, αλλά το άγχος παραμένει. . Με ρώτησαν αν υπάρχουν συσκευές ή συνεργεία μέτρησης ποιότητας αέρα, αλλά προφανώς είναι τόσο έξω από το πεδίο μου και τόσο περίεργη περίπτωση που πραγματικά δεν ήξερα τι να πω. Οι άνθρωποι είναι μορφωμένοι και οι 2 τους και δεν μπορούν συγχωρέσουν στον εαυτό τους αυτό που έκαναν.
Έχει κανένας καμία ιδέα;

2015 μπαίνουμε γαμω Την τρέλα μου