- 25 Οκτ 2017, 00:45
Επ ευκαιρίας της επιστροφής στην Ολλανδία οδικώς απο Ιταλία, μιας και υπήρχε χρόνος αυτή τη φορά, κατάφερα επιτέλους να εκπληρώσω ενα παιδικό όνειρο που δεν ήταν άλλο απ το να θαυμάσει ο κόσμος τις στριψές μου με (τί αλλο?) την Εύα στο Passo di Stelvio.
Tελικά έκλεισα με Superfast, αφού την Τετάρτη ήταν τα μόνα που ταξιδεύανε. Κλασσικά έπαιξε υπνόσακος, σαλόνι, βιβλίο (Ασιμωφ τελείωσα το Τί ωραίο πλιάτσικο εν πλώ

) ωτοασπίδες για την γριά που μαρσάριζε και κατα τις 17:30 πάταγα Ιταλικό έδαφος.
Αφιξη αργοπορημένη κατα μία ώρα στην Ανκονα, εγώ έτοιμος να κατασπαράξω τις οτοστράτεςα αλλά η Εύα φρεσκοπλυμμένη προφανώς τράβηξε τα βλέμματα των τελωνιακών, που στο άνοιγμα του πορτμπαγκαζ σκάσανε στα γέλια (λάδια, σαλάμια, φακές, λωτούς

) και με απελευθερώσανε
Το ραντεβού με τον aristotelis (ναι, αυτόν που οδηγάει ό,τι παλαβό ονειρευόμαστε για να ζήσει

) είχε υποτίθεται οριστεί στο ξενοδοχείο που έκλειστα στο nuvolera (ναί, αυτό απ όπου ξεκίνησε το Μille Miglia) και απο κει θα με παρελάμβανε με το καινούργιο του απόκτημα για να ανηφορίσουμε προς Lago di Garda όπου είχε κλείσει να με ταϊσει σε μια γκουρμεδιά. Μόνο που υπήρχε ενα θέμα. Με ώρα άφιξης γύρω στις 22:00 όπως υπολόγιζα σε νορμάλ καταστάσεις, μόνο για γύρο θα πηγαίναμε. Ο Άρης έτοιμος να ακυρώσει την κράτηση, αλλά του είπα να έχει πίστη στην πείνα μου.
21:15 έσβηνα την Ευα και αναβε το ΜΧ5

Αφου ζωγραφίσε σε διάφορες πλατείες λεγοντας μου πόσο πλάκα σπάει με αυτό το αμαξάκι, ήρθε η ώρα του Ιταλού σεφ να μας ταϊσει
Ριζοτάκι

Γουρουνάκι

Μοσχαράκι

Σοκολατάκι

Θεωρώ τεράστια επιτυχία το ότι ολες αυτές οι πανδαισίες παρέμειναν στο στομάχι μου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας με τον Αρη στο τιμόνι
Περα απ την πλάκα, η περιοχή έχει εκπληκτικά εστιατόρια, παράδεισος γαστρονομίας
Η επόμενη μέρα ξεκίνησε πουρνό πουρνό με το απαραίτητο καπουτσο, μπριος και αποχαιρετιστήρια φωτό στο ξενοδοχείο απ όπου ξεκίνησε με ένα στοίχημα ανάμεσα σε ορτύκια και κρασι το Mille Miglia. Trivia, το ξενοδοχείο επιλέχτηκε εντελώς τυχαία, όταν είπα στον Αρη πού έκλεισα έβαλε τα γέλια και με ενημέρωσε

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν η κάτωθι:
https://goo.gl/1qvtku Βουρ για lago d Iseo μιας και η εναλλακτική της Garda για να πιάσουμε το πάσο απ την άλλη μεριά είχε τον κίνδυνο να μας πιάσει πρώτα το βράδυ.
Ανηφορίζοντας, στάση στο Vello και παραλιακό περπάτημα σε παλιό κομμάτι δρόμου που έχει πλέον κλείσει απ την κυκλοφορία.

Στάση στο Lovere που θεωρείται απ τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας (δεν κατάλαβα γιατί είναι η αλήθεια) και στη συνέχεια ανηφορίζουμε για Εdolo, κάνοντας μια στάση για ένα γρήγορο πιτσομασαμπούκιασμα.
Eκει υπήρχαν δύο δυνατότητες, είτε αριστερά και μέσω Tresenda είτε δεξιά και μέσω είτε του Passo Gavia ή του Passo Mortirolo να πιάσουμε Bormio. Kλήρωσε για Gavia και έχασα 1.5 ώρα μέχρι τελικά να γυρίσω απο Mortirolo, μιας και ήταν κλειστό...
Να σημειώσω οτι το Gavia ήταν αποκάλυψη, γενικά η όλη περιοχή έχει άπειρους δρόμους. Η συνέχεια γνωστή, οι δρόμοι άδειοι, και με αρκετό φώς έφτασα στο Stelvio. Αυτοί οι δρόμοι θέλουν είτε γκάζια, είτε φρένα, αναλόγως την φορά που αποφασίζεις να παίξεις, και όπως μαντεύετε γιατί γκάζια δεν εχουμε, βρωμοκόπισε η ιταλική φύση.
H επόμενη θα ειναι με τη μοτοσυκλέτα μιας και κάρο της προκοπής για τέτοια δεν βλέπω να ερχεται

Η βραδιά έκλεισε στο Bormio, σε ενα καταπληκτικό αρχαίο ρωμαικό λουτρο/ξενοδοχείο, το οποίο μου το χαν σφυρίξει ολλανδοί ποδηλάτες
https://www.qcterme.com/it/bormio/hotel-bagni-vecchi.

Αν ποτέ βρεθείτε στην περιοχή, κανονίστε οπωσδήποτε βουτιά στα λουτρά.
Η επόμενη μέρα με βρήκε να ανηφορίζω για τον Αστεριξ στους Ελβετούς, μέσα απ το πέρασμα κοντα στο Στελβιο. Άλλη καταπληκτική διαδρομή, όπως καταπληκτική ήταν και η βόλτα με τον μιραζε όπως άλλοτε διχως ναι μεν αλλά, ναι ντίνο το βγάλαμε το σκυλί για χέσιμο πες στη Γιώτα