Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
IKE έγραψε:Είναι πολύ ιδιαίτερο σχέδιο αλλά δε βλέπω πραγματικά κανένα ψεγάδι,.

Και εμένα μου αρέσει (το κιτς δεν είναι απαραίτητα κακό) αναμφίβολα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά διακοσμητικά στοιχεία που την κάνουν ιδιαίτερα πλουμιστή, όπως τα τεράστια ανοίγματα στις πόρτες, η καμπίνα που στενεύει πίσω και πέφτει σε μια τεράστια ουρά (είναι σα δύο ξεχωριστά τμήματα το μπρος και το πίσω, το ένα πάνω στο άλλο) με τους τεράστιους τροχοσπιτέ καθρέπτες (δεν το συζητάω για το μονό που είχαν στην αρχή), αλλά και τις γρίλιες γύρω γύρω (μέχρι στα φώτα) και τις πολύ έντονες αντιθέσεις με τα μαύρα τμήματα... αν τη δείς πχ σε μάυρο πραγματικά είναι πολύ πιο διακριτική!!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
D-Jet έγραψε:Για μένα η tr είναι ο ορισμός του καρακιτσαριού με τις τρύπες και τις γρύλιες και τα ρέστα αλλά και η καλύτερη αντιπροσώπευση του όρου exotic. Στον αντίποδα η 456, που νομίζω επειδή ακριβώς το κοινό της εταιρίας τυπικά δε θεωρεί προσόν τη διακριτικότητα, δυστυχώς (ή ευτυχώς για τους τυχερούς που τα έχουν) είναι στον πάτο!

Ντάξει, καλή η αρχαιολαγνεία (για όσους τους αρέσει τέλος πάντων), αλλά βλέποντας μια Ferrari 25ετίας (μια 512TR για παράδειγμα) δίπλα στις σημερινές, δείχνει απλοϊκή στα όρια του πρωτόλειου. Λείπουν οι περίτεχνες λεπτομέρειες και καμπύλες που σκεπάζουν τα μηχανικά μερη που από κοντά κάνουν την διαφορά στην αισθητική θεώρηση.
Άβαταρ μέλους
By IKE
D-Jet έγραψε:Και εμένα μου αρέσει (το κιτς δεν είναι απαραίτητα κακό) αναμφίβολα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά διακοσμητικά στοιχεία που την κάνουν ιδιαίτερα πλουμιστή, όπως τα τεράστια ανοίγματα στις πόρτες, η καμπίνα που στενεύει πίσω και πέφτει σε μια τεράστια ουρά (είναι σα δύο ξεχωριστά τμήματα το μπρος και το πίσω, το ένα πάνω στο άλλο) με τους τεράστιους τροχοσπιτέ καθρέπτες (δεν το συζητάω για το μονό που είχαν στην αρχή), αλλά και τις γρίλιες γύρω γύρω (μέχρι στα φώτα) και τις πολύ έντονες αντιθέσεις με τα μαύρα τμήματα... αν τη δείς πχ σε μάυρο πραγματικά είναι πολύ πιο διακριτική!!

Εγώ πιστεύω ότι το κίτς είναι απαράιτητα κακό, απλά όλα αυτά δεν θα τα έλεγα κιτς, ούτε καν πλουμιστά στολίδια τα περισσότερα. Καταλαβαίνω βέβαια και σέβομαι αυτό που λες, απλά θέλω να σου αναλύσω λίγο (όσο αντέχει κανείς) το σκεπτικό μου.
Τα ανοίγματα στις πόρτες δε βλέπω τι κακό έχουν, δίνουν την εντύπωση ότι οι πόρτες δεν είναι ξεχωριστό στοιχείο αλλά συνέχεια του αμαξώματος, σαν να κόπηκαν τα ανοίγματα μετά (στα περισσότερα αυτοκίνητα ισχύει αυτό λίγο ή πολύ όπως εδώ).
Οι καθρέφτες είναι από τα καλύτερα σχεδιαστικά στοιχεία, ακόμα και ο μονός. Δείνουν ανάλαφροι (τι λέω πια) ενώ -φαντάζομαι- είναι πιο λειτουργικοί σε ένα τόσο χαμηλό αυτοκίνητο.
Οι γρίλιες στο πλάι οκ, είνια στολίδια αλλά νομίζω εξυπηρετούν το όλο σχέδιο. Οι γρίλιες στα φώτα πίσω νομίζω είνα πολύ έξυπνη λύση. Τότε δεν υπήρχαν τα led που έχει σήμερα η 12C/650 (ίσως το καλύτερο στοιχείο τους, τα πίσω φώτα) οπότε οι γρίλιες είναι έξυπνος τρόπος να εξαφανιστούν τα φώτα (τη μέρα δε φάινονται καλά) και να απλοποιηθεί το πίσω μέρος (και να δείχνει ακόμα πιο πλατύ).
Η αντίθεση με τα μαύρα μασπιέ επίσης μου αρέσει, κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται ακόμα πιο στενό και χαμηλό, η 512TR φαίνεται πολύ φθηνότερη με βαμμένα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
REALZEUS έγραψε:Ντάξει, καλή η αρχαιολαγνεία (για όσους τους αρέσει τέλος πάντων), αλλά βλέποντας μια Ferrari 25ετίας (μια 512TR για παράδειγμα) δίπλα στις σημερινές, δείχνει απλοϊκή στα όρια του πρωτόλειου. Λείπουν οι περίτεχνες λεπτομέρειες και καμπύλες που σκεπάζουν τα μηχανικά μερη που από κοντά κάνουν την διαφορά στην αισθητική θεώρηση.

Πολλά πράγματα που προσδίδουν το χαρακτήρα στην αισθητική του αυτοκινήτου τότε δεν μπορούσαν να κατασκευαστούν όπως τώρα (πχ τα μυστήρια φώτα). Επίσης πολλά αισθητικά στοιχεία τώρα δεν μπορούν να ενσωματωθούν γιατί τους χαλάει η αεροδυναμική σούπα.

Απλοϊκή, πάντως, δεν είναι σε καμία περίπτωση, ειδικά αισθητικά.

Τα έχουμε ξαναπει δεκάδες φορές Δία. Κατα τη γνώμη μου η σύγχρονη "αισθητική" έχει μπλέξει το optimization με το design που είναι έννοιες όχι κατ'ανάγκη ταυτόσημες. Δύσκολο να σου αλλάξω τη γνώμη, όμως! :lol:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#42812 D-Jet που το είδες το optimization στο σύγχρονο design αυτοκινήτου? :lol:

Πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ ένα αισθητικό στοιχεί του ~80 που θα χαλούσε σήμερα την αεροδυναμική* και δεν μπορώ.

*σε σύγκριση με τα σημερινά σχήματα, όχι με κάτι ιδεατό.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
IKE έγραψε:.....

ΟΚ ΟΚ τέρμα η κουβέντα... είσαι εντελώς κατεστραμμένος με το θέμα... :lol: :lol: :lol:
Την έχω πάθει και εγώ με άλλα αυτοκίνητα έτσι, οπότε σε νιώθω. :vava:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#42815 Μα ούτε εγώ προσπαθώ να σου αλλάξω γνώση συνονόματε, την άποψή μου απλά καταθέτω. Έχοντας δει λοιπόν δίπλα-δίπλα μια 348 με μια 458 και μια μια 550 με μια 599, έχω να πω ότι τα παλιά αυτοκίνητα μοιάζουν όντως παλιά...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
IKE έγραψε:D-Jet που το είδες το optimization στο σύγχρονο design αυτοκινήτου? :lol:

Πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ ένα αισθητικό στοιχεί του ~80 που θα χαλούσε σήμερα την αεροδυναμική* και δεν μπορώ.

*σε σύγκριση με τα σημερινά σχήματα, όχι με κάτι ιδεατό.

Δεν μπορεί, για να είναι τόσο άσχημα μάλλον θα τα έχουν βάλει σε κάποιον υπολογιστή και αντί για τον πατροπαράδοτο σχεδιασμό (που καθόταν ο καλλιτέχνης και κατέβαζε ιδέες) θα αλλάζουν κάτι στην τύχη, θα τρέχουν μια προσομοίωση να δούνε τι πιάσανε και πάλι από την αρχή μέχρι να σιχαθούν την ψυχή τους... έτσι πιστεύω! :lol:
Οι γενετικοί αλγόριθμοι δουλεύουν έτσι. :superman:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#42820 Αυτή η εντύπωση δίνεται αλλά στη πράξη οι σχεδιαστές σχεδιάζουν ότι καρακιτσαριό θα εντυπωσιάσει τον κάθε μπούφο και απλά γίνονται μετά οι απαραίτητες μικροδιορθώσεις για να είναι οκ και αεροδυναμικά. Άλλωστε τα περισσότερα στολίδια και σκατουλάκια είναι αδιάφορα αεροδυναμικά.

Ουσιαστικά η αεροδυναμική μελέτη γίνεται για να μην είναι επικίνδηνα τα κιτσαριά των -περισσοτέρων- σχεδιαστών. Φυσικά το αποτέλεσμα παρουσιάζεται σαν "οι επιταγές της αεροδυναμικής"...

Η μάστιγα είναι εκτός ελέγχου, πχ το Mitsubishi MRJ έχει μεγαλύτερο σε μήκος ρύγχος απ'όσο χρειάζεται απλά και μόνο για να φαίνεται πιο ΣΕΞΥ (tru story). Όσο βελτιώνεται η αεροδυναμική, τόσο χειρότερα εκτρώματα θα μπορεί να καλύπτει.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#42840 Εικόνα

Η tr είναι αγαπημένη μόνο για το παιχνίδι και τo Miami Vice
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#42941 H 512 TR δε μου αρέσει. Κιτσαριό δε μπορώ να πω ότι είναι αλλά αυτό το πίσω μέρος δε χωνεύται με τίποτα. Η 456 είναι κούκλα και διακριτική όπως και η 550 αν και η 2η είναι πιο ''προκλητική''. Aυτή όμως που πάντα θα ξεχωρίζει και θα είναι διαχρονική είναι η 355.

Εικόνα

:inlove: :metalo: