http://thepaperwall.com/wallpapers/cars ... 3af298.jpg
../ ___ \
(O\ | /O)
H 968 είναι η τελευταία μαζικής παραγωγής Porsche πριν η ρετρόκιτς λαίλαπα πάρει τον έλεγχο του design της.
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
)
πχ W126 με αερόσακο:
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)
Για να είμαι on topic .
Κλασσικά ο VisualEchos Photography δίνει πόνο
https://www.facebook.com/VisualEchos

πόσο majestic
IKE έγραψε:Αν εξαιρέσει κανείς το τιμόνι, το εστερικό αυτό είναι καλύτερο (στα δικά μου μάτια που βλέπουν όμως σωστά©) από το 90% των σημερινών αυτοκινήτων (και του 100% των σημερινών porsche).
To εσωτερικό είναι αυτούσιο από την 944 5.5 χρόνια πριν την 968 οπότε λογικό να φαίνεται παλιό. Αυτό που δε φαίνεται, όμως, είναι η αισθηση που αποκομίζεις όταν μπαίνεις μέσα ότι "φοράς το αυτοκίνητο", κατά τη γνώμη μου βασικό χαρακτηριστικό ενός σπορ αυτοκινήτου μαζί με τον ήχο (εκεί που η 968 τα χαλάει λίγο).
Το μπλέ 968 πιο πάνω είναι η έκδοση cs (clubsport) από την εποχή που η Porsche δε σε έγδυνε στις ειδικές εκδόσεις (στις οποίες έχει ξηλώσει εξοπλισμό από τις βασικές και τώρα στις πουλάει για πρίμιουμ σπορίλες με κορδονάκια στις πόρτες αντί για χερούλια) και ηταν φτηνότερη από την κανονική! Το τιμόνι της δεν ήταν αυτό πιο πάνω αλλά αυτό χωρίς αερόσακο:
http://members.rennlist.com/ninefiveone/full_interior1.jpgπου είναι μια χαρά...
Πριν γίνουν και οι Ferrari γυφταριό:
πόσο majestic
Για μένα η tr είναι ο ορισμός του καρακιτσαριού με τις τρύπες και τις γρύλιες και τα ρέστα αλλά και η καλύτερη αντιπροσώπευση του όρου exotic. Στον αντίποδα η 456, που νομίζω επειδή ακριβώς το κοινό της εταιρίας τυπικά δε θεωρεί προσόν τη διακριτικότητα, δυστυχώς (ή ευτυχώς για τους τυχερούς που τα έχουν) είναι στον πάτο!
../ ___ \
(O\ | /O)
D-Jet έγραψε:Για μένα η tr είναι ο ορισμός του καρακιτσαριού με τις τρύπες και τις γρύλιες και τα ρέστα αλλά και η καλύτερη αντιπροσώπευση του όρου exotic. Στον αντίποδα η 456, που νομίζω επειδή ακριβώς το κοινό της εταιρίας τυπικά δε θεωρεί προσόν τη διακριτικότητα, δυστυχώς (ή ευτυχώς για τους τυχερούς που τα έχουν) είναι στον πάτο!
Είναι καρακιτσαριό?
Μπορεί οι αεραγωγοί να φαίνονται τεράστιοι αλλά δεν είναι (σίγουρα δεν είναι υπερβολικοί), ενώ το σχήμα είναι πολύ απλό, (ευθείες -και λίγες- γραμμές + μισή εισαγωγή NACA) χωρίς να μοιάζει απλοϊκό και δισδιάστατο (όπως η 348).

Είναι πολύ ιδιαίτερο σχέδιο αλλά δε βλέπω πραγματικά κανένα ψεγάδι, καταφέρνει να είναι να είναι εξωτικό και διακριτικό ταυτόχρονα, ενώ αντανακλά με ακρίβεια τα μηχανικά μέρη από κάτω, πλατύ και επίπεδο. Από κοντά είναι ακόμα καλύτερο (και πολύ μικρότερο από όσο θα περίμενε κανείς). Για 456 συμφωνώ απόλυτα, μαζί με την 550 οι τελευταίες Ferrari πριν την επέλαση του γυφταριού.
Νομίζω το πλαϊνό προφίλ είναι ίσως το δυσκολότερο σημείο στα αυτοκίνητα με τη μηχανή πίσω. Συνήθως οι 2 λύσεις (άσχημες αμφότερες) είναι είτε οι αεραγωγοί να δείχνουν ότι το πίσω μέρος έχει προστεθεί εκ των υστέρων (πχ McLaren 12C/650S, R8) , είτε να είναι μικροί/κρυφοί ώστε το πλάΙ να φαίνεται σαν ο σχεδιαστής να το άφησε στη μέση (γραμμές που ξεκινούν από το πουθενά για να καταλλήξουν στο πουθενά, χωρίς καμία σχέση μεταξύ τους πχ 458 ή Hurracan/Aventador). H Testarossa είναι άψογη εκτέλεση.
IKE έγραψε:Νομίζω το πλαϊνό προφίλ είναι ίσως το δυσκολότερο σημείο στα αυτοκίνητα με τη μηχανή πίσω. Συνήθως οι 2 λύσεις (άσχημες αμφότερες) είναι είτε οι αεραγωγοί να δείχνουν ότι το πίσω μέρος έχει προστεθεί εκ των υστέρων (πχ McLaren 12C/650S, R8) , είτε να είναι μικροί/κρυφοί ώστε το πλάΙ να φαίνεται σαν ο σχεδιαστής να το άφησε στη μέση (γραμμές που ξεκινούν από το πουθενά για να καταλλήξουν στο πουθενά, χωρίς καμία σχέση μεταξύ τους πχ 458 ή Hurracan/Aventador). H Testarossa είναι άψογη εκτέλεση.
Υπάρχουν αρκετά καλοεκτελεσμένα πισωμήχανα για να πείς οτι οι πιθανές λύσεις είναι ασχημες.
Οσο για την τεσταροσα το μέγεθος των αεραγογων στο πλάι την κάνει ελαφρώς γελοία (ασχετα με το αν ο λόγος του μεγέθους είναι λειτουργικός).
Φεραρι 550. Βιτσ πλιζ. Μονό η τρύπα στο καπό και ο τρόπος που σχεδιάστηκαν οι αεραγωγοί στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα μπροστά την κάνουν άθλια. Χίλιες φορές οι 612.
j.marr έγραψε:Φεραρι 550. Βιτσ πλιζ. Μονό η τρύπα στο καπό και ο τρόπος που σχεδιάστηκαν οι αεραγωγοί στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα μπροστά την κάνουν άθλια. Χίλιες φορές οι 612.
Για τους αεραγωγούς κάτω, πες οκ, θα προτιμούσα εναν παραλληλόγραμμο κεντρικό και όχι αυτό το 'γελαστό' σχήμα, αλλά η εισαγωγή στο καπό τι κακό έχει? ίσα ίσα :

ΥΓ.mods έχει νόημα να γίνει split από μερικά ποστ πιο πάνω με τίτλο Ferrari design ή κάτι ανάλογο?