Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By morpheus
Zorz έγραψε:Σε οποιαδήποτε μηχανή της προκοπής έχεις περιθώριο να σώσεις γύρω στο 1-1,5 στοπ παραπάνω πληροφορία.

Και αυτό σχετικό είναι... Αν έχει βαρέσει βαρβάτα νούμερα iso (συχνό φαινόμενο στις λήψεις γάμων) πιθανόν να μην έχει ούτε αυτό το 1 στοπ πληροφορίας...
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#40230 Πόσα πηρε ο ¨συνάδελφος¨ ;
Να υποθεσω οτι με φλας ηταν όλες οι φωτογραφίες ε;
Φυσικα και εγω δεν δινω ποτε raw, πάντα τα κρατάω αλλα εχω ακούσει άλλους που δεν τα κρατάνε.
Αν εισαι σωστός επαγγελματιας κατα την ταπεινή μου γνώμη πρεπει να τα κρατάς όλα στο αρχείο σου.
Εγω δουλεύω ως εξής: Κεντρικός φάκελος -> υποφάκελος -> φάκελοι με τα raw αρχεία αριθμημένοι ανά κάρτα (οι κάρτες μου ειναι και αυτες αριθμημένες) -> δεύτερος υποφάκελλος με τις επεξεργασμενες jpeg.

Στον πελάτη δινω ναι μεν μονο τα Jpeg επεξεργασμένα αλλα πάντα μα πάντα κρατάω όλα τα προηγούμενα.
Μπορει να τρώει χώρο αλλα, ποτε δεν ξερεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#40374 Προσφορά μόνο για σήμερα λέει για όποιον ενδιαφέρεται. Εγώ όχι, πήρα την mobius
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/BL ... t_lid=1849
Άβαταρ μέλους
By axel12p
htanso21 έγραψε:Πόσα πηρε ο ¨συνάδελφος¨ ;
Να υποθεσω οτι με φλας ηταν όλες οι φωτογραφίες ε;
Φυσικα και εγω δεν δινω ποτε raw, πάντα τα κρατάω αλλα εχω ακούσει άλλους που δεν τα κρατάνε.
Αν εισαι σωστός επαγγελματιας κατα την ταπεινή μου γνώμη πρεπει να τα κρατάς όλα στο αρχείο σου.
Εγω δουλεύω ως εξής: Κεντρικός φάκελος -> υποφάκελος -> φάκελοι με τα raw αρχεία αριθμημένοι ανά κάρτα (οι κάρτες μου ειναι και αυτες αριθμημένες) -> δεύτερος υποφάκελλος με τις επεξεργασμενες jpeg.

Στον πελάτη δινω ναι μεν μονο τα Jpeg επεξεργασμένα αλλα πάντα μα πάντα κρατάω όλα τα προηγούμενα.
Μπορει να τρώει χώρο αλλα, ποτε δεν ξερεις.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
Dimitris_P έγραψε:Προσφορά μόνο για σήμερα λέει για όποιον ενδιαφέρεται.
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/BL ... t_lid=1849

Δείγματα αύριο.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#40709 Εγώ εκτός από 2-3 περιπτώσεις (και ίσως να υπερβάλλω εδώ) δεν έχω δει φωτογραφίες από γάμους που να μην είναι καμμένες. Ειδικά στην επεξεργασία μετά, η δουλειά που γίνεται από την συντριπτική πλειοψηφία είναι απλά απαράδεκτη.

Το κρίμα είναι ότι και παλαβό εξοπλισμό έχουν και γενικά οι φωτογραφίες είναι στημένες σωστά ενώ έχουν και όλο το χρόνο και τα μέσα να κάνουν άψογη δουλεια. Το αποτέλεσμα όμως είναι ΚΑΡΒΟΥΝΟ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#40740 Μόλις διαπίστωσα πως έκανε λάθος στο προηγούμενο reply, το πρόσεξες ε??? :lol:

Οι φωτογραφίες που είδα ήταν ΟΚ από θέμα τεχνικής και αισθητικής, καμιά σχέση με "πέτα ένα flash στην μηχανή και βάρα".

Το θέμα είναι πως η δουλειά του φωτογράφου για εμένα δεν τελειώνει την ημέρα του γάμου, αλλά συνεχίζει και μετά.

Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, πιστεύω πως για να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε μια φωτογραφία, ο φωτογράφος πρέπει να έχει καλό εξοπλισμό, να γνωρίζει την χρήση του, να έχει την "ματιά" και την αισθητική που απαιτούνται και να γνωρίζει πολύ καλά την χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας.

Δε συζητάμε για τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε εδώ οι περισσότεροι, αλλά πόσο διαφορετικές θα ήταν για παράδειγμα οι φωτογραφίες του Morpheus αν δε γνώριζε τόσο καλά τα μυστικά της επεξεργασίας; Για εμένα σήμερα, απαιτείται ο επαγγελματίας φωτογράφος να γνωρίζει αυτά τα μυστικά, αν θέλει η δουλειά του να ξεφεύγει από τον μέσο όρο.

Όταν τώρα ο "επαγγελματίας" δεν κάνει αυτά που έχει συμφωνήσει να κάνει είτε γιατί βαριέται είτε γιατί δεν προλαβαίνει και του βγήκαν άλλες δουλειές, αρχίζουν τα προβλήματα. Για αυτό και λέω πως είτε πρέπει να υπογράφει κανείς συμβόλαιο σε αντίστοιχες περιπτώσεις ή δεν πρέπει να τον εξοφλεί πριν την παράδοση του συνόλου της δουλειάς. Εκτός και αν ρισκάρεις την πιθανότητα να αρχίσεις τα μαλώματα και τα κυνήγι.

ΥΓ. Η φάση είναι ότι στα παιδιά είχε συμφωνήσει να τους δώσει το υλικό με μέγεθος φωτογραφίας στα 10MB και τελικά τους έδωσε όλες τις φωτογραφίες με μέγιστο μέγεθος στα 5MB. ΟΚ, προφανώς δεν είναι και κάτι τόσο φοβερό, αλλά όταν μου το είπανε, πραγματίκά απόρρησα τι τον πείραζε να αλλάξει την ρύθμιση και να σώζει τα jpeg σε καλύτερη ποιότητα; Φοβήθηκε μη ξοδέψει κανένα DVD παραπάνω;;; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#41265 Μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον.
Δίνω τα δυο σώματα που έχω.
1Ds mkII με κάπου στα 67Κ κλικς, με δυο μπαταρίες (που θέλουν αλλαγή όμως) και ντεκλασέρ στα 500€.
30D με κάπου στα 10Κ κλικς σε άριστη κατάσταση στα 170€.
Και οι δυο στα κουτιά τους, με οτι δίνει ο κατασκευαστής.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πάει και η Metz: http://www.dpreview.com/articles/671894 ... insolvency

Το flash μου είναι Metz και είναι εξαιρετικό. Δεν πιστεύω ότι θα χαθεί έτσι η εταιρεία, λογικά όλο και κάποιος θα βρεθεί να την εξαγοράσει μιας και έχει αρκετή τεχνογνωσία και καλό όνομα στον χώρο.