Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#392409
REALZEUS έγραψε:Εκτός του ότι τα εμπορικά (δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την γελοία αμερικάνικη ορολογία "mall") είναι τραγικά μέρη από άποψη χωροταξίας, πολυκοσμίας και ποιότητας καταστημάτων, και κόσμου αν θέλεις, βρίσκω θλιβερό το να είναι έξοδος αυτή για μια οικογένεια με μικρά παιδιά. Αν είχα παιδιά θα τα πήγαινα σε μια εξοχική ταβέρνα Κυριακάτικα, όχι στο άντρο που καπιταλισμού και του γελοίου life style. Αν πας μόνο για ψώνια, μπορείς να πας χωρίς παιδιά πιστεύω.


Νταξ, αυτό κατάλαβες? Ότι είναι η μόνη έξοδος ή ότι θα είναι η έξοδος της Κυριακής?

Εγραψα ότι είναι πολύ πρακτικά λόγω των υποδομών που ανέφερα συν το ότι έχουν διάφορες δραστηριότητες για μικρά παιδιά.

Μετά η καπιταλιστικη έξοδος συνεχίζεται όμως τα ψώνια της οικογένειας γίνονται πολύ καλύτερα σε ένα μεγάλο εμπορικό όπως είναι το mall (υπάρχουν εμπορικά όπως πχ στη Γλυφάδα που δεν είναι mall, οπότε είναι σωστή η έννοια νομίζω) λόγω όσων ανέφερα.




< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#392420
mirage έγραψε:Οποτε για να εχει λογικη η ολη φαση, με δεδομενο πως το ποσοστο καθαρου κερδους επι του τζιρου παραμένει σταθερό, θα πρεπει ο τζιρος να ανεβει σημαντικα. Αυτο για τους μικρους, οπως οι πελατες του Busso, δεν ξερω αν ειναι εφικτο.

< >

πρόσεξε όμως, εδώ είναι η όλη φάση

αν πάψει η κυριακή να θεωρείται αργία, λογικά θα οδηγηθούμε στο να πάψει να ισχύει και η προσαύξηση

η προσαύξηση είναι η προσαύξηση αργίας όχι κυριακής συγκεκριμένα

επίσης ξαναλέω ότι για αυτούς που δουλεύουν Part time (κάτω του 5ωρου συγκεκριμένα) δεν ισχύει το ρεπό που κανονικά θα παίρνουν όσοι δουλεύουν κυριακή
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#392422
manosky έγραψε:
mjacob έγραψε:Γιατί ομοίως θα σου απαντήσω κι εγώ ότι χωρίς την παραπάνω συνθήκη (παιδί) σε mall δεν είχα πατήσει το πόδι μου ούτε για καφέ ούτε για σινεμά, και σιχαίνομαι, βρίσκω φοβερά κουραστική κ.ο.κ. τέτοια πολυκοσμία. Κι αν δεν υπήρχε το θέμα των πεζοδρομίων, δεν θα πατούσα και ποτέ.

Ομοίως.

Μόνο που εξαρτάται κι από την περιοχή.
Στον Πειραιά τα εμπορικά κέντρα ήταν μεγάλη αποτυχία, στα ΒΠ και τη Γλυφάδα πήγαν καλά. Άλλος κόσμος, άλλη νοοτροπία.

στη γλυφάδα συγκεκριμένα δεν υπάρχουν εμπορικά με την έννοια του mall, τα εμπορικά είναι μικρά μέρη που έχουν μόνο μαγαζιά και το προτιμότερο για έναν έμπορο είναι να είναι πάω στους κεντρικούς δρόμους όχι χωμένος μέσα σε κάποιο από τα μικρά εμπορικά γιατί κανείς δεν πολυασχολείται να μπαίνει σε αυτά εκτός αν ψάχνει κάτι συγκεκριμένο, το μόνο εμπορικό που θα μπορούσε να θεωρηθεί κανονικό εμπορικό έχει τα περισσότερα μαγαζιά του ξενοίκιαστα πολλά χρόνια τώρα (πριν τη κρίση) αντίθετα προς τη μεριά του πειραία νομίζω ότι έχουν πιάσει καλύτερα. το μόνο κοντινό από δω είναι του αγίου δημητρίου που γίνεται ο κακός χαμός αλλά αυτό εξυπηρετεί περισσότερο τις γύρω περιοχές

γενικά η γλυφάδα σαν αγορά αφορά καταστήματα που εκτείνονται σε μια αρκετά μεγάλη απόσταση που θέλει πολύ περπάτημα, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει και τόσο πρόβλημα ώστε να αναζητήσουν τα mall (αν και πολλές φορές από βαρεμάρα μπορεί να αποτρέψει αρκετούς να κάνουν όλο αυτό το περπάτημα ώστε να δουν πολλά πράγματα) . αν γίνει κάτι μέσα στο παλιό αεροδρόμιο ίσως αλλάξει η εικόνα αν και διατηρώ τις αμφιβολίες μου
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#392433 Εμπορικά (πριν που διαφώνησα με την λέξη mall Νίκο, εννοούσα ότι είναι η αμερικανική και όχι η βρετανική λέξη :iconcool: ) για αρχόντους και λινάτσες δηλαδή. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#392434
REALZEUS έγραψε:Εμπορικά (πριν που διαφώνησα με την λέξη mall Νίκο, εννοούσα ότι είναι η αμερικανική και όχι η βρετανική λέξη :iconcool: ) για αρχόντους και λινάτσες δηλαδή.


Ναι, δεν είναι για σένα αυτά δια μου. Είναι κέντρα του καπιταλισμού. :)

< >
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#392437
Giuseppe Busso έγραψε:Δεν το κάνεις γιατί είσαι κουρασμένος. Δεκτόν (εγώ δεν το δέχομαι αλλά τέλος πάντων)


Δέν το δέχεσαι γιατι (διόρθωσε με αν κάνω κάπου λάθος) είσαι νέος σε ηλικία, νέος στον εργασιακό στίβο και χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις.

Με όλο το σεβασμό, αλλά ακόμα δέν έχεις καταλάβει τί θα πεί κούραση.

Όσο περνάνε τα χρόνια οι σωματικές αντοχές πέφτουν, οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, ειδικά αν έχεις και παιδιά, αλλά και μπουχτίζεις και ψυχολογικά με κάποιες καταστάσεις.

Και τότε οι Κυριακές και οι αργίες γίνονται υπερπολύτιμες, μήν φανταστείς οτι θα ξεκουράζεσαι τότε, απλά θα βρίσκεις χρόνο να κάνεις κάποιες δουλειές στο σπίτι που δέν θα μπορείς την υπόλοιπη εβδομάδα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#392517 @GB: Θα σταθώ σε 2 points:

Giuseppe Busso έγραψε:ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ επιθυμείς-γουστάρεις-έχεις όρεξη, να ανοίγεις το μαγαζί σου νόμιμα την Κυριακή. Δηλαδή να γίνεσαι sell point και να αυξήσεις το τζίρο σου. Δεν το κάνεις γιατί είσαι κουρασμένος. Δεκτόν (εγώ δεν το δέχομαι αλλά τέλος πάντων). Βάλε κάποιο άτομο να σε βοηθήσει. Πήγαινε στον ΟΑΕΔ και βρες.

Αν δεν κάνεις το παραπάνω για να αυξήσεις τον πεσμένο τζίρο σου, δηλαδή το ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ Κυριακάτικο άνοιγμα του μαγαζιού σου, τότε μήπως πρέπει να εμπλουτίσεις το ίδιο σου το μαγαζί; μήπως πρέπει να του αλλάξεις στολισμό; μήπως δεν το τρέχεις σωστά;
Κάνε κάτι που να αποδίδει την υπόλοιπη εβδομάδα.


Όταν η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς έχει ΖΗΜΙΕΣ από το άνοιγμα τις Κυριακές και ΔΕΝ το θέλει, μήπως να ψαχτούμε να δούμε αν ήταν λάθος η ιδέα αυτή;;; :roll:

Επιπλέον, αν και σαφέστατα το ελεύθερο επάγγελμα θέλει πολύ κυνήγι και πολλές σόλες παπουτσιών φθαρμένες (κάτι που είμαι σίγουρος το ξέρεις από πρώτο χέρι, το ίδιο και εγώ... και σου μιλάω σαν υπάλληλος πλέον που σήμερα ήμουν στη δουλειά με πλήρες ωράριο και το ίδιο θα παίξει και αύριο, χωρίς ρεπό την επόμενη εβδομάδα - εδώ ακόμα έχω 4 μέρες άδεια από το 2016 - και όλα αυτά χωρίς επιπλέον αμοιβή), μην ξεχνάμε πως σε μία αγορά που η κατανάλωση έχει πέσει ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ σε πολλές περιπτώσεις ΔΕΝ μπορείς να κάνεις και πολλά... Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν παγιδευτεί, πχ στον εξής φαύλο κύκλο: Πέφτει ο τζίρος και δεν έχω λεφτά => να κάνω κάτι για να τον αυξήσω => αυτό όμως θέλει λεφτά => δεν έχω λεφτά όμως => πέφτει κι άλλο ο τζίρος, κτλ...

Και να σημειώσω επιπλέον, ότι καλό θα ήταν όποιος έχει παιδιά να τα βλέπει και λιγουλάκι και όχι κάποια στιγμή να συνειδητοποιεί ότι το βρέφος που έπιασε στα χέρια του στην κλινική πάει φαντάρος πλέον και αυτά τα 20 χρόνια έχουν περάσει μαζί 5-6 ώρες όλες κι όλες... :) :s_yes Πολύ κλασσική ατάκα, αλλά πολύ σωστή το ότι δουλεύουμε για να ζούμε και όχι το ανάποδο... :s_yes



Giuseppe Busso έγραψε:Ξέρεις, κάποιοι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με τα 500τόσα. Κάποιοι δεν θέλουν ευθύνες και βάρη.


Ποιοι είναι αυτοί;;;; :lol: Άλλο το να μην θέλεις ευθύνες και άλλο το να είσαι ευχαριστημένος με το να σου λείπουν 99 για να κάνεις 100ρικο... :rtfm:

Και αν νομίζεις ότι είναι τόσο εύκολο να βρεις δουλειά σαν υπάλληλος, έλα εδώ πάνω να τα πούμε μια μέρα, βραδάκι καλύτερα, παρέα με τσίπουρα και κανένα καλό μεζεδάκι! :s_drinks :inlove: :twisted:



Giuseppe Busso έγραψε:Η συζήτηση είναι πολύ πιο πολύπλοκη από όσο κάποιοι νομίζουν. Επίσης δεν είναι μονοδιάστατη σε ένα ναι ή όχι για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Τα λειτουργικά κόστη μου ακούγεται σαν άλλοθι και όποιος διαφωνήσει, ας τα βάλουμε κάτω με νούμερα.


Προφανώς και η συζήτηση είναι πολύπλοκη. Τα νούμερα που ζητάς έχουν βγει και είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ. :s_yes


Nikos! έγραψε:Προστατευομενος δεν είναι κανένας, μόνο αν σε λένε για παράδειγμα Βαρδυνογιαννη αλλά και για αυτό δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

< >


Εγώ πάλι είμαι απολύτως σίγουρος για μερικά επίθετα... :lol:


21 quadra έγραψε: προσωπικά ποτέ μου δεν θεώρησα μια απόλυση ότι ήρθε τούμπα ο κόσμος, πάντοτε το έβλεπα σαν μια ευκαιρία να καθαρίσει το μυαλό μου και να δώ το νέο τοπίο σαν παρατηρητής και όχι σαν άτομο που απολύθηκε και αισθάνεται ότι του έκοψαν τα χέρια ή τα πόδια, ποτέ μου δεν ένιωσα ανασφάλεια , είπαμε, άλλα χρόνια και άλλο περιβάλλον και δεν κάνω τον πονηρό,


Κυρ-Παναγιώτη, κι εγώ έτσι έβλεπα την απόλυση (παραίτηση βασικά, γιατί αν για ένα πράγμα μπορώ να περηφανευτώ στην μικρή μου - 13 χρόνια ένσημα προς το παρόν - καριέρα είναι πως από πουθενά δεν με διώξανε, πάντα έφευγα με τις καλύτερες σχέσεις, τόσο προς τους συναδέλφους, όσο και προς τ' αφεντικά). Ωστόσο, ήρθε κάποια στιγμή η πραγματικότητα του να είσαι στη λάθος μεριά του ποσοστού 30% της ανεργίας και να έχεις 2 παιδιά και άνεργη γυναίκα... :oops:

Κατανοητό προφανώς πως ένας άνθρωπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε τελείως διαφορετικές εποχές - συνθήκες δεν μπορεί να το καταλάβει πραγματικά... πχ βλέπω τον πατέρα μου, στα 69 του σήμερα, αδυνατεί να καταλάβει τι πάει να πει να έχεις στείλει πάνω από 4000 αιτήσεις σε δουλειές (και δεν υπερβάλλω, και σε γνωστούς πήγα και σε αγνώστους και τηλέφωνα πήρα και λυτούς και δεμένους έβαλα...) και να μην έχεις ούτε μία απάντηση, έτσι για να πεις ότι κάποιος έριξε μια ματιά το ρημάδι το βιογραφικό... :oops: Απ' όσους γνωστούς (και μερικούς εξαίρετους επιχειρηματίες εδώ πάνω) που κατάφερα να ρίξουν μια ματιά στο βιογραφικό και να κουβεντιάσουμε λίγο, μόνο καλά λόγια άκουσα, κάτι άλλο δεν έπαιξε (δεν τους κατηγορώ βέβαια). Ελεύθερο επάγγελμα το δοκίμασα και τα παπούτσια μου τα έφαγα και τα νεύρα μου τα διάλυσα, δεν άντεχα να μαζεύω φέσια (δεν έβγαινε άλλο), το παράτησα.

Δεν ήταν προσωπικό το σχόλιο, αφορμή πήρα να πω τον πόνο μου... :oops:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#392519 Εγω συνολικα για την συζητηση ,θα πω οτι τελικα ρομποτακια θα ειμαστε ολοι μας ,που θα δουλευουμε 365 μερες τον χρονο.
Δεν θα υπαρχει μερα ξεκουρασης,λεφτα δεν θα υπαρχουν για τους περισσοτερους αλλα και να υπαρχουν τι να τα κανεις;
Αμα ειναι να μου βγαινει η παναγια καλυτερα να βγαζω λιγοτερα και να ζω ανθρωπινα..
Γιατι τελικα και οσα εχω καταλαβει στην ζωη μου μεχρι τωρα,ο μεγαλυτερος μαγκας ειναι αυτος που ειναι λιτος,δεν παρασυρεται απο ανουσιες αγορες,παραμενει εγωιστικα εκτος συστηματος και νοοτροπιας προβατου (ολοι στα Μολ και ολοι στις παραλιες).
Οι καταναλωτικες κοινωνιες ,ειναι κοινωνιες ''δουλων''.

Οσοι ασχολειστε με το εμποριο,παρτε χαμπαρι.
Το 80% ειναι μπλα μπλα,οπως το καμακι με τις γυναικες και η καθε γυναικα θελει διαφορετικο τροπο.
Οσοι πουλατε πολυ φθηνα (επειδη ετσι πιστευετε θα πιασετε πελατεια)και δεν κανετε τζιρο μεγαλο,συντομα θα βαλετε λουκετο.
Το ιδιο θα παθουν και οσοι προσπαθουν να ανταγωνιστουν τα μεγαλα καταστηματα.
Οσοι εχετε ανοιξει καταστημα σε απομονωμενη περιοχη με κουτοπονηρο σκοπο να παιξετε μπαλα μονοι σας,κλειστε το απο τωρα,ο κοσμος παει στην πιατσα.
Εαν χανετε τους μισους και βαλε υποψηφιους αγοραστες,δεν φταινε οι τιμες αλλα η ανικανοτητα σας να πουλησετε.
Οσοι πιστευετε οτι θα μπειτε στην αγορα ,νεα μυαλα και περιμενετε οτι θα εκτιμηθει η τιμιοτητα ,η ειλικρινια σας , η εξυπηρετηση σας και ετσι θα γινετε μαγκες,συντομα θα καταλαβετε οτι δεν θα γινετε.
Οσοι εχετε και καλα φορολογικη συνειδηση και περιμενετε οτι θα εκτιμηθει αυτο απο τους πελατες,θα διαψευθητε.
Οσοι απο εσας πιστευετε οτι αυτα που γραφω ειναι μπουρδες,θα μετανοησετε.


Τωρα καποιος θα ρωτησει ,το υπολοιπο 20% ποιο ειναι;
Η φοροδιαφυγη.

Καλα κερδη.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#392555 Μάρκο δεν περνω προσωπικά το σχόλιο σου αλλά είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι τη σημερινή εποχή και τις δυσκολίες της, μην ξεχνάς ότι έχω 2 γιους σε απόλυτα παραγωγική ηλικία και σπουδασμενους, αυτό σημαίνει ότι τις δυσκολίες που συζητάμε εδώ τις ζω από πρώτο χέρι και δεν είναι καθόλου ευχάριστο να στηρίζεις την ψυχή τους στη μαυρίλα που βλέπουν μπροστά τους.

Όσο για τις απολύσεις και ποιες συνθήκες τις προκαλούν είναι μεγάλη κουβέντα και κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και αλλοίμονο αν ο απολυμένος στιγματιστει η τον πάρει από κάτω.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#392723 Διάλειμμα για διαφημίσεις.
Μικρή δόση δημοκρατίας στην ηλιόλουστη Αθήνα

Εικόνα

Η φωτο ποσταρίστηκε από τον ιδιοκτήτη που ήθελε να ανοίξει αλλά δεν πήρε σχετική άδεια.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#392733 Σήμερα υποτίθεται εργάσιμη για τα μαγαζιά στην Βεικου ήταν τα μισά ανοιχτά, στην Κυψέλη και στα Εξάρχεια κανένα. Δεν ήταν ανοιχτός ο Σκλαβενίτης στην Βεικου και το Πλαίσιο στα Εξάρχεια.
Στη Πατησίων είδα 2 ρουχαλαδικα ανοιχτά που μάλλον βαραγαν μύγες αφού δεν κυκλοφορούσε κόσμος.

Δεν ξέρω τι κόσμο είχε στην Ερμού, Κολωνάκι, κτλ, ούτε στα Εμπορικά κέντρα.

Από το Redmi Note 4